Een grote kat heeft een grote kattenbak nodig

Heeft u een echte huistijger, zoals bijvoorbeeld een Maine Coon of vergelijkbaar, dan past uw kat waarschijnlijk niet op een reguliere kattenbak en heeft u een extra grote kattenbak nodig. Gelukkig vindt u in ons assortiment ook de grote kattenbak xxl, deze zijn ruim genoeg voor uw grote kat, zodat deze ook in alle rust zijn behoefte kan doen zonder dat u hier last van hoeft te hebben.

Voorkeuren van uw huisdier

Om erachter te komen wat een goede kattenbak is voor jouw kat, moet je goed naar de lengte van uw volgroeide huisdier kijken, een kattenbak moet namelijk minimaal anderhalf keer zijn lengte zijn, dan weet u dus hoeveel centimeters uw kattenbak groot moet zijn. Daarnaast moet u goed kijken naar de voorkeuren van uw kat, sommigen hebben namelijk behoefte aan privacy op de kattenbak, terwijl anderen graag hun omgeving in de gaten willen houden, dit kan ook invloed hebben op de keuze voor een specifieke kattenbak. Heeft u gekozen voor een van de gesloten kattenbakken en blijkt dan dat uw kat toch liever gebruik maakt van een open kattenbak, kunt u er ook voor kiezen om de kap open te laten, of het deurtje en een deel van de voorkant (of een deel van de kap) te verwijderen. Het grote voordeel van deze kattenbakken is dat deurtje vaak gewoon verwijderd kan worden, als dit de voorkeur heeft van uw huistijger is dit zeker verstandig. Een jumbo kattenbak is verkrijgbaar in allerlei varianten, dus kies een kattentoilet met de voorkeuren van uw kat in het achterhoofd, dan weet u zeker dat ze niet op ongewenste plekken hun behoefte gaan doen want dat is uiteraard niet wenselijk.

Andere kattenbakken en locatie

Naast de kattenbak XL, vindt u bij ons ook een breed assortiment met reguliere kattenbakken die qua formaat perfect aansluiten bij de huiskast van het gemiddelde formaat, want wanneer u geen grote kat heeft is het natuurlijk onnodig om een extra grote kattenbak aan te schaffen. Met onze tips zorgt u er ook nog eens voor dat de kattenbak op de juiste plek komt te staan, want voor zowel de kat als uzelf moet de kattenbak op een geschikte locatie staan. Het belangrijkste is dat de kattenbak (in tegenstelling tot de krabpaal) zich niet in de looproute van de kat bevindt en niet naast de voederbak staat, zodat de kat tijdens zijn behoefte rust heeft en niet teveel afleiding heeft. Plaats de kattenbak ook niet naast een wasmachine of droger, het geluid van de machine kan de kat namelijk afschrikken waardoor de kat minder gebruik gaat maken van de kattenbak, en dat zou natuurlijk zonde zijn.

Andere kattenmeubels

Bij Krabpaal.nl vindt u naast kattenbakken uiteraard nog veel meer kattenmeubels, waarvan de krabpaal misschien nog wel het allerbelangrijkste is, deze voorziet uw kat namelijk in meerdere behoeftes. Krabben is er belangrijk voor uw kat, dit is natuurlijk en is niet af te leren, daarom is het verstandig om hierop te anticiperen en een degelijk krabmeubel in uw huis te plaatsen. Katten krabben om meerdere redenen, waaronder om de nagels gezond en scherp te houden, krabben verwijderd namelijk de nagelhoezen en de schilfers die zich op de nagels bevinden. Verder krabben katten ook om hun territorium aan te duiden, onder de voeten bevinden zich namelijk geurklieren die een feromoon afgeven aan de krabpaal, waardoor ze de krabpaal in hun territorium opnemen. Hierdoor zal uw huisdier de krabpaal zien als onderdeel van hun veilige leefgebied, waardoor ze zich comfortabel zullen voelen bij de krabpaal en deze op den duur vaker zullen gaan gebruiken.

Katten krabben ook om energie kwijt te raken, ze gebruiken de krabpaal om zich volledig te kunnen uitrekken, wat goed is voor de spieren en gewrichten, hierdoor blijft de kat soepel. Dit is met name voor binnenkatten erg belangrijk, want hierdoor krijgen ze tegelijkertijd de nodige beweging, welke zeer belangrijk is voor de gezondheid en het voorkomen van hart- en vaatziekten. In ons assortiment vindt u ruime keuze in allerlei soorten krabpalen, zoals grote krabpalen voor uw grote kat, deze zijn uitgerust met extra dikke sisalstammen en een verstevigde bodem, zodat de krabpaal stevig genoeg is om het gewicht te kunnen houden. Voor de actieve katten die geen genoeg kunnen krijgen van klimmen en klauteren vindt u bij ons ook plafond krabpalen, deze zijn vaak voorzien van meerdere verdiepingen en plateaus zodat de katten zich heerlijk uit kunnen leven.

Kattenmeubels voor weinig ruimte

Maar katten zijn niet hele dagen door actief, katten staan er ook bekend om dat ze veel slapen en veel rust nodig hebben, daarom zijn veel van onze krabpalen uitgerust met schuilplekken waar ze even lekker kunnen gaan rusten of slapen. Deze schuilplekken vindt u ook terug in onze krabtonnen, die allemaal uitgerust zijn met een groot kraboppervlak van sisal, maar ook voorzien zijn van een fijne slaapgelegenheid met pluchen kussen.

Heeft u wat minder ruimte tot uw beschikking, dan vindt u bij ons ook veel geschikte opties om de leefomgeving zo aangenaam mogelijk te maken voor uw huisdier. Zo hebben wij ook krabplanken, deze nemen veel minder ruimte in dan de gemiddelde krabpaal omdat ze gemakkelijk aan de muur bevestigd kunnen worden met de bijgeleverde schroeven. Ook op het gebied van slaapcomfort kunt u met minder ruimte prima uit de voeten, met name met behulp van onze radiatorhangmatten. Een radiatorhangmat kan gemakkelijk aan uw radiator gehangen worden, dan heeft uw kat een fijne warme slaapplek. Als uw radiator zich voor het raam bevindt, kan de kat zelfs heerlijk naar alle activiteit buiten turen.

Catnip Spray

Heeft u een kattenmeubel aangeschaft, maar toont uw huistijger er maar weinig interesse in? Dit is heel normaal, veel katten hebben een tijdje nodig om een nieuw object in hun omgeving volledig te accepteren, maar u kunt dit proces wel wat versnellen door gebruik te maken van Catnip spray. Catnip Spray wordt ook wel kattenkruid genoemd en heeft een bepaald effect op katten, ze voelen zich er zeer tot aangetrokken en kunnen meerdere reacties vertonen wanneer ze in contact zijn gekomen met catnip spray. Zo kunnen ze erg enthousiast worden, gaan spinnen en over de grond gaan rollen voor enkele minuten, door de prettige reactie zullen ze daarna sneller terugkeren naar het kattenmeubel. Door uw kattenmeubel wekelijks in te sprayen met Catnip Spray zal de kat geïnteresseerd blijven, totdat ze zo gehecht zijn aan het meubel dat ze het uit zichzelf gaan opzoeken. Catnip is overigens natuurlijk en niet giftig voor uw kat, dus u kunt er met een gerust hart gebruik van maken om uw huisdier te laten wennen aan het nieuwe object in hun territorium.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

De waardering van www.krabpaal.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 771 reviews.