Design krabpaal

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.

Waarom een design krabpaal kopen?

Bent u op zoek naar een krabpaal met een unieke uitstraling voor in jouw interieur? Dan is een design krabpaal precies wat u nodig heeft! Een mooi krabpaal design is een waardevolle toevoeging aan uw interieur en uw kat kan er ook veel plezier aan beleven. Want dat is uiteindelijk het belangrijkste natuurlijk. Gelukkig bieden wij u op onze website allerlei soorten design krabpalen van hoge kwaliteit!

Waarom krabben katten?

Katten hebben verschillende redenen om te krabben, die van nature erg belangrijk voor ze zijn. Zo vertonen katten territoriaal gedrag. Dit betekent dat ze hun territorium afbakenen door middel van krabben. In hun voetzooltjes zitten namelijk geurklieren die tijdens het krabben een feromoon achterlaten op de krabpaal. Door de geur wordt de design krabpaal beschouwd als het terrein van uw kat. Zodoende zal uw kat frequenter gebruik gaan maken van de nieuwe design krabpaal.

Katten krabben ook om hun nagels te onderhouden. En dat is best logisch, want wij mensen knippen onze nagels ook van tijd tot tijd. Door te krabben haalt jouw kat zijn oude nagelhoezen van zijn nagels. Hierdoor kan hij zijn nagels scherpen en blijven ze zo gezond! Een krabpaal is ook nodig zodat de kat zich kan strekken. Zo houdt een kat namelijk zijn spieren soepel. Tegen de sisalpaal strekken katten zich namelijk vaak helemaal uit.

Hoe kies ik de beste design krabpaal?

Hoe mooi sommige krabpalen u ook lijken voor in de woonkamer, is het in eerste instantie belangrijk om rekening te houden met de behoeften van uw kat. Ten eerste is het handig om te kijken naar de lengte van uw kat als hij zich helemaal uitstrekt. Katten willen zich namelijk helemaal uit kunnen strekken tegen de krabpaal om zo hun souplesse te behouden. Kijk daarnaast ook goed naar het gewicht van uw kat, de krabpaal moet de kat namelijk wel kunnen dragen zodat de design krabpaal niet omvalt.

Houdt uw kat erg van klimmen en is hij ook erg actief? Ga dan voor een krabpaal die meerdere verdiepingen heeft zodat uw kat zijn energie goed kwijt kan. In ons assortiment zijn ook veel grote krabpalen te vinden die voorzien zijn van speeltjes.

Wilt u een krabpaal voor een grote katten soort vergelijkbaar met de Maine Coon? Zo is het voor grote kattensoorten namelijk van belang dat een krabpaal stevig genoeg is. Een krabpaal voor grote katten wordt extra stevig door dikke sisalstammen die tenminste een doorsnede hebben van 12 centimeter. Ook is het belangrijk dat de bodemplaat genoeg tegengewicht biedt en dus extra verstevigd is. Deze informatie kunt u allemaal terugvinden in de omschrijving en in de specificaties.

Wat is de beste plek voor de design krabpaal?

Om ervoor te zorgen dat uw kat de design krabpaal zo vaak mogelijk gebruikt zijn er een paar vuistregels met betrekking tot het plaatsen van de krabpaal. Uw kat zal het meest frequent gebruik van van de krabpaal als deze geplaatst wordt in de zogenaamde loop. In de eerste plaats is het handig voor u om te onderzoeken welke routes in huis het meest worden bewandeld aangezien uw kat ook gebruikmaakt van dezelfde routes. Vervolgens kunt u de krabpaal het beste plaatsen langs de looproute om zo te waarborgen dat uw kat vaak gebruik zal maken van de mooie design krabpaal.

Zoals u zelf hoogstwaarschijnlijk ook merkt is dat u niet vaak in de hoeken van de kamer wandelt. Aangezien u zich niet in die hoeken bevindt zal uw kat dat ook minder snel gaan doen waardoor dit soort plekken minder geschikt zijn voor het plaatsen van een krabpaal.

Laat uw kat sneller wennen aan de mooie design krabpaal

Elke kat is anders en heeft een eigen willetje, zo zijn er ook katten die niet meteen gecharmeerd zijn van de nieuwe krabpaal. En het is natuurlijk wel zo fijn als uw kat stopt met krabben aan uw meubilair en zich gewoon bezighoudt met de nieuwe krabpaal!

Desalniettemin hebben wij wel een goede oplossing die dit probleem weet te voorkomen. Als u graag wilt dat uw kat sneller de krabpaal gaat gebruiken dan is het handig om er catnip spray bij te bestellen. In het Nederlands wordt Catnip ook wel Kattenkruid genoemd.

Omdat katten zich zo extreem aangetrokken voelen tot Catnip hebben wij in ons assortiment Catnip Spray om op de krabpaal te gebruiken. Zodra uw kat merkt dat er Catnip op de krabpaal zit zal hij dit in eerste instantie gaan onderzoeken, vervolgens kunnen er verschillende reacties plaatsvinden. Over het algemeen roept catnip een euforisch gevoel bij ze op dat enkele minuten aanhoudt. Om de design krabpaal interessant te houden voor uw kat raden wij aan om de krabpaal één keer per week in te spuiten met catnip spray.

Catnip spray kunt u natuurlijk ook op andere kattenmeubels en krabpalen gebruiken. Het fungeert overigens ook goed als beloningsmiddel! Het is trouwens zo dat niet elke kat hetzelfde reageer op Catnip en dat is genetisch bepaald. Naast het feit dat Catnip heel erg handig is voor krabpalen is Catnip ook een beloningsmiddel dat u kunt gebruiken op andere kattenbenodigdheden zoals speeltjes.

Voor ieder wat wils!

In ons assortiment hebben we vele verschillende soorten krabpalen. Zo hebben wij ook krabpalen die zijn vervaardigd uit verschillende soorten materialen. De krabpalen uit ons assortiment zijn ook gemaakt van verschillende soorten materialen zoals sisal, hout, pluche, jute en nog veel meer! Dus kijk vooral wat bij u en uw kat past voor het optimale resultaat. Als uw kat een echte wildebras is, is het goed om erover na te denken om een wat hogere design krabpaal met meerdere spring- en speelverdiepingen. Is uw kat dat juist niet? Dan volstaat een kleine tot middelgrote krabpaal ook prima. Slaapt uw kat graag op een afgezonderde en rustige plaats? Daarvoor hebben wij krabpalen met een afgesloten slaapruimte en zachte ligvlakken. Zo voldoet de design krabpaal aan uw wensen en die van uw kat.

En heeft u ook al eens nagedacht over andere soorten kattenmeubels? Aanvullend op een krabpaal kunt u namelijk ook een radiatorhangmat bij ons bestellen. Deze kattenhangmat kunt u gemakkelijk aan uw radiator bevestigen zodat uw kat straks een warme ligplek heeft. Tevens kan uw kat ook heerlijk uit het raam kijken terwijl hij in de comfortabele hangmat ligt.

Wilt u uw kat graag de mogelijkheid bieden om te krabben maar heeft u tegelijkertijd weinig ruimte tot uw beschikking? Dan biedt de krabplank voor u een goede uitkomst. Een krabplank neemt in verhouding weinig ruimte in beslag aangezien u de plank aan de muur kunt bevestigen met de bijgeleverde schroeven. Daarnaast kan uw kat alsnog haar hartenlust krabben om op deze manier zijn nagels gezond en scherp te houden.

Een krabpaal zorgt voor een vrolijke kat

Dat uw kat krabt kan vele oorzaken hebben, een van de meest voorkomende oorzaken van veelvoudig krabgedrag is stress. Een kat is namelijk een stemmingsgevoelig dier en voelt al snel de stemming aan die er in huis hangt. Door te krabben ontdoet een kat zich van deze stress en zal hij meer ontspanning krijgen. Een goede design krabpaal van hoge kwaliteit draagt dus ook bij aan het vertonen van prettig gedrag. U zou dus kunnen concluderen dat een goede krabpaal bijdraagt aan een vrolijkere kat in huis. Door een design krabpaal te kopen zal het mooi passen binnen uw interieur en maakt u ook uw kat erg gelukkig. Dit noemen wij een typisch gevalletje win-winsituatie.