Grote krabpalen

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Artikelen 1 tot 15 van 39 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
3

Artikelen 1 tot 15 van 39 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
3

Grote krabpaal? Waarom?!

Voordat u overgaat tot het aanschaffen van een krabpaal is het  handig om te weten welke maatvoering het beste past bij uw kat. Of u nu op zoek bent naar een grote krabpaal, middelgrote- of een kleine. Wij proberen u een zo goed mogelijk beeld te geven welke krabpaal bij uw kat past.

Voor we alle maatvoeringen aan u voorleggen, leggen wij het krabgedrag van uw kat even uit. Want waarom krabt uw kat eigenlijk? Er zijn verschillende oorzaken waarom katten krabben aan een grote krabpaal. Een van de meest voorkomende redenen is om zijn nagels scherp en gezond te houden. Naarmate een kat ouder wordt groeien zijn nagels en verslijt deze steeds meer nagelhoezen. Doormiddel van krabben ontdoet uw kat zich van deze versleten nagelhoezen.

Ook het territoriale instinct van uw kat heeft invloed op het krabgedrag van uw kat. In de voetzolen van uw kat zitten geurklieren verwerkt. Door te krabben laten katten dus een bepaalde geur achter op bijvoorbeeld uw bank, stoelen, dressoir of andere meubelstukken. Op deze manier creëert uw kat een vertrouwde omgeving voor zichzelf. Andere factoren die een grote rol spelen bij het krabben van katten zijn emoties zoals enthousiasme en stress. Grote krabpalen kunnen dus al heel veel oplossen!

De juiste maatvoering van een grote krabpaal

Om tot de juiste maatvoering te komen zijn er een aantal vuistregels. Zo is het belangrijk dat u de lengte van uw kat aanhoudt als deze zich in gestrekte houding bevindt. Uw kat moet zich namelijk gestrekt kunnen krabben aan de grote krabpalen. Een andere belangrijke factor bij het uitzoeken van een krabpaal is het gewicht van uw kat. Een te kleine krabpaal gaat namelijk al snel kantelen als uw kat deze aan het beklimmen is. Wilt u het risico van kantelen helemaal uit de weg gaan? En heeft u weinig ruimte in huis? Dan is een plafondkrabpaal de ideale oplossing.

Bij het uitkiezen van een geschikte krabpaal is het ook belangrijk om de voorkeuren van uw kat hierin mee te nemen. Als u een actieve kat heeft die veel klimt en klautert is het verstandig om voor een grote krabpaal te kiezen met meerdere plateaus. Ook is een krabpaal een oplossing voor

Voordelen en meer.

Er zitten een flink aantal voordelen aan het aanschaffen van een grote krabpaal. Uw kat gaat bijvoorbeeld niet meer krabben aan uw meubelen, maar zal de pas aangeschafte krabpaal hierboven verkiezen. Ook is een krabpaal goed om overgewicht en an

dere gewichtsproblemen bij uw kat te voorkomen. Een krabpaal is dus niet alleen goed voor de levensduur van uw meubelstukken!

Naast verschillende grote krabpalen, middelgrote krabpalen en kleine krabpalen, hebben wij natuurlijk ook allerlei andere soorten kattenbenodigdheden in ons uitgebreide assortiment. Hierbij kunt u denken aan kattenspeeltjes, krabtonnen, design krabpalen, krabplanken, kattenzakken en natuurlijk ook krabpalen voor de Maine Coon katten.

Voor al uw kattenbenodigdheden bent u bij ons dus in vertrouwde handen!

🍪 Wil jij een goed werkende website?
Wij gebruiken net als iedere andere website cookies. Dit doen we om dé perfecte gebruikerservaring neer te zetten en te zorgen dat het voor jou zo prettig mogelijk is om bij ons te winkelen. Heb je zelf nou niet zo zin in een perfecte website? Dan kan jij zelf kiezen welke cookies je toestaat.