Grote krabpalen

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Artikelen 1 tot 15 van 36 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
3

Artikelen 1 tot 15 van 36 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
3

Grote krabpaal kopen

Naast kleine- en middelgrote krabpalen hebben wij natuurlijk ook grote krabpalen in ons huidige assortiment! Aangezien wij een breed aanbod hebben in grote krabpalen vindt u hier gegarandeerd de perfecte krabpaal voor elke kat. Omdat elke kat anders is, heeft ook elke kat een andere soort krabpaal nodig. Wij, als specialist in krabpalen en kattenbenodigdheden, begrijpen dat.

Vanwege die reden geven wij u gepast advies op basis van onze kennis over katten en alle andere kattenbenodigdheden. Een degelijke krabpaal kan voorkomen dat uw kat uw meubilair kapot krabt. U zult daarnaast ook opmerken dat de kat prettiger gedrag gaat vertonen als hij voorzien wordt in, onder andere, zijn krabbehoeften. Gelukkig heeft een grote krabpaal veel meer te bieden dan enkel een krabmogelijheid. Zo zijn veel van onze krabpalen voorzien van speeltjes, meerdere verdiepingen en comfortabele slaapplekken voor de optimale krabpaal beleving.

Waarom een grote krabpaal kopen?

Voordat u een krabpaal aanschaft is het natuurlijk wel zo fijn om te weten of dit aansluit bij de behoeften van uw kat! Voor we alle maatvoeringen aan u voorleggen, leggen wij het krabgedrag van uw kat even uit. Een kat heeft verschillende beweegredenen om regelmatig te krabben aan een grote krabpaal. Een van de meest voorkomende redenen is om zijn nagels scherp en zodoende gezond te houden. Door middel van krabben ontdoet uw kat zich van oude en versleten nagelhoezen. Zo blijven de nagels van uw kat dus gezond en sterk.

Katten vertonen doorgaans ook territoriaal gedrag. Door te krabben bakent een kat ook zijn territorium af door de krabpaal te markeren met zijn geur. Een kat heeft in zijn voetzolen namelijk geurklieren zitten die een bepaald feromoon afgeven door wanneer ze krabben aan de krabpaal. Door de geur is de krabpaal gemarkeerd en wordt dit beschouwd als de veilige omgeving van uw kat. Zodoende maakt uw kat vervolgens steeds vaker gebruik van de grote krabpaal.

Andere factoren die ook een grote rol spelen bij het krabben van katten zijn emoties zoals enthousiasme en stress. Door regelmatig te krabben zal uw kat minder stress ervaren en kan hij ook zijn enthousiasme kwijt. Uiteindelijk zorgt dit voor een aanzienlijk vrolijkere kat!

Hoe weet ik welke krabpaal ik moet kopen voor mijn kat?

Wij hebben in de productomschrijving verwerkt voor welk formaat kat de krabpaal geschikt is. Zo is het voor grote katten namelijk belangrijk dat een krabpaal stevig is. Een krabpaal voor grote katten wordt extra stevig door dikke sisalstammen die tenminste een doorsnede hebben van 12 centimeter. Ook is het belangrijk dat de bodemplaat genoeg tegengewicht biedt en dus extra stevig is. Deze informatie kunt u allemaal terugvinden in de omschrijving en in de specificaties. Onze medewerkers hebben overigens veel kennis op het gebied van katten en krabpalen, wij helpen u daarom graag verder in de zoektocht naar het vinden van de perfecte krabpaal.

Zoals al eerder benoemd is, heeft iedere kat zijn eigen wensen en behoeften. Merkt u bijvoorbeeld dat uw kat bovengemiddeld veel slaapt? Dan raden wij aan om te zoeken naar een krabpaal die is voorzien van een comfortabel kattenhuis. Katten hebben over het algemeen veel slaap nodig om hun spijsvertering soepel te laten verlopen. Dit is dan ook één van de redenen waarom een comfortabele slaapplek een belangrijk onderdeel is van de krabpaal.

Katten die veel energie hebben moeten deze energie ook kwijt kunnen. Een krabpaal met meerdere verdiepingen kan uw kat voldoende klimmogelijkheden bieden zodat hij zijn energie kwijt kan. Zeker voor huiskatten is voldoende lichaamsbeweging erg belangrijk om zo uw kat gezond en vitaal te houden. Een kat die niet voldoende lichaamsbeweging krijgt loopt een hoger risico op suikerziekte en hartziekten. Naast klimmogelijkheden hebben wij ook krabpalen die voldoende speelmogelijkheden te bieden hebben. Denk hierbij aan verschillende speeltjes als balletjes, muisjes of touw waarmee gespeeld kan worden.

Meerdere katten op één krabpaal

Zoals hierboven al benoemd is, is het goed om rekening te houden met de stevigheid en stabiliteit van de krabpaal, zeker als er meerdere katten gebruik van gaan maken. Niet al onze grote krabpalen hebben stammen met een doorsnede van tenminste 12 centimeter, dus wij raden aan om daar aandachtig naar te kijken. Mochten er voor u nog bepaalde onduidelijkheden zijn dan helpen onze gespecialiseerde medewerkers u graag verder! Wij geven u graag een gepast advies op basis van onze kennis over katten en alle kattenbenodigdheden.

Andere kattenbenodigdheden: Catnip Spray!

Naast een breed assortiment aan krabpalen hebben wij natuurlijk nog veel meer soorten kattenbenodigdheden in onze collectie! Een mooi, aanvullend product dat goed aansluit bij een krabpaal is Catnip Spray dat ook wel Kattenkruid wordt genoemd.

Katten die Catnip ruiken krijgen hier een gelukzalig gevoel van dat enkele minuten aanhoudt. Naast dit euforische gevoel kunnen ze zich ook vreemd gaan gedragen.

Om ervoor te zorgen dat uw kat de nieuwe krabpaal interessant gaat vinden kunt u de krabpaal één keer per week inspuiten met Catnip Spray. Catnip spray is overigens niet schadelijk of verslavend voor uw kat.

Kattenspeeltjes

Door te spelen wordt het jachtinstinct van de kat gestimuleerd, de motoriek zal beter worden en het zorgt voor de nodige ontspanning. Door regelmatig met uw kat te spelen zal de onderlinge band tussen u en uw kat ook worden versterkt en zal uw kat zich niet gaan vervelen. Uiteindelijk kan de verveling namelijk leiden tot frustratie, stress en gedragsproblemen. Met name voor huiskatten is spelen erg belangrijk aangezien deze katten niet naar buiten kunnen. Dat is de reden waarom wij aanraden om met een huiskat dagelijks te spelen of in ieder geval te zorgen dat er genoeg speelmogelijkheden zijn.

🍪 Wil jij een goed werkende website?
Wij gebruiken net als iedere andere website cookies. Dit doen we om dé perfecte gebruikerservaring neer te zetten en te zorgen dat het voor jou zo prettig mogelijk is om bij ons te winkelen. Heb je zelf nou niet zo zin in een perfecte website? Dan kan jij zelf kiezen welke cookies je toestaat.