Krabpaal Grote Katten

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Artikelen 1 tot 15 van 64 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
5

Artikelen 1 tot 15 van 64 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
5

Waarom een Krabpaal Grote Katten?

Grote katten hebben een grote krabpaal nodig! Bij een verkeerde krabpaal kan een grote kat een enorme ravage aanrichten. Een grote krabpaal is de ideale oplossing voor katten die vaak krabben aan banken, stoelen en of andere meubelstukken. In dit geval is zo’n krabpaal een verstandige keuze die de levensduur van uw meubelen aanzienlijk kan verlengen. Naast uzelf zal uw kat ook de krabpaal grote kat waarderen. U geeft de kat hiermee namelijk zijn eigen plekje in huis, waarin hij zich helemaal kan uitleven!

Waarom krabben katten?

Helaas is het krabgedrag van katten niet te voorkomen. Het zit eenmaal in de aard van het diertje. De beste manier om dit krabgedrag voor te zijn is doormiddel van de aanschaf van zo’n krabpaal Maine Coon. Waarom een kat gaat krabben kan verschillende redenen hebben. Een kat moet namelijk aan de gezondheid van zijn nagels denken. Naarmate een kat ouder wordt, verslijten met enige regelmaat zijn nagelhoezen. Van deze oude nagelhoezen ontdoen ze zich door middel van te krabben.

Katten zijn van nature territoriale dieren. Dit betekent dat iedere kat zijn eigen gebied heeft. Katten markeren dit gebied door te krabben. Door te krabben aan verschillende voorwerpen laten ze een identieke geur achter. Door een Maine Coon krabpaal aan te schaffen laten katten deze geur achter op de krabpaal in plaats van uw meubelen. Ook is dit fijn voor de kat omdat deze nu een eigen plekje heeft om zich in terug te trekken.

Één van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij katten is overgewicht. Het komt vaak voor dat katten niet aan hun dagelijkse hoeveelheid beweging komen. Door een grote katten krabpaal aan te schaffen kan uw kat klimmen, klauteren en luieren en zo toch zijn lichaamsgewicht en conditie op pijl houden.

Welke maatvoering heeft mijn kat nodig?

Er zijn meerdere grotere katten rassen, zoals bijvoorbeeld de Maine Coon, Noorse Boskat en de Savannah. Vaak is een reguliere krabpalen te klein en niet stevig genoeg voor deze katten. Voor een Maine Coon heeft u dus al snel een speciale krabpaal Maine Coon nodig, of in dit geval een van onze krabpalen voor grote katten.

Voor u een krabpaal aanschaft is het van belang een maat te kiezen die past bij uw kat. Een krabpaal moet stevig staan en mag absoluut niet omvallen als uw kat zich uitleeft op de krabpaal. Het is daarom belangrijk dat u rekening houdt met het gewicht van uw kat. Een grote krabpaal is hierdoor niet automatisch geschikt voor een grote kat. De sisalpalen moeten dikker zijn en de bodems goed verstevigd.

Maar ook de lengte van uw kat is belangrijk. Een kat moet zich namelijk gestrekt moeten kunnen krabben aan de krabpaal. Natuurlijk hebben wij ook kleine krabpalen en middelgrote krabpalen. In verschillende kleuren en designs. Zo kunt u altijd wel een krabpaal vinden die bij uw interieur of kat past.

Accessoires voor uw krabpaal grote kat

Er zijn dus genoeg redenen om bij ons een krabpaal te bestellen. Ook accessoires en kattenbenodigdheden voor de de grote kat behoren tot ons uitgebreide assortiment, denk bijvoorbeeld aan een grote kattenbak xxl. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan kattentuigjes, kattenspeeltjes, kattenzakken en krabplanken.