Middelgrote krabpalen

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Artikelen 1 tot 15 van 69 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
5

Artikelen 1 tot 15 van 69 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
5

De oplossing voor het krabgedrag van uw kat!

Katten krabben, dat is een feit. Maar het is natuurlijk minder leuk als dat ten koste gaat van uw meubels. En daar komt een krabpaal om de hoek kijken! Door katten een goede krabpaal te geven kunnen zij zich daar helemaal op uitleven. En dan blijft de bank ongedeerd.

Krabpalen zijn voorzien van een krab gedeelte. Dit kan een paal zijn maar ook een vlak. Grotendeels zijn deze delen voorzien van sisal. Dit is een robuuste vezel waar katten graag aan krabben. Daarnaast is het voor katten ook fijn om te rekken en te strekken. Ook dit doen zij graag tegen een krabpaal.

Waarom krabt mijn kat zoveel?

Uw kat is niet de enige die zoveel krabt. Dat is namelijk heel normaal. Katten hebben namelijk meerdere redenen om te krabben. Zo onderhouden katten hun nagels door de oude nagelhoezen eraf te krabben. Krabben draagt dus bij aan gezonde nagels.

Katten bakenen door te krabben ook hun territorium af. In de voetzolen zitten geurklieren. Als een kat krabt geeft dit een geur af. Door deze geur herkent de kat de krabpaal als zijn territorium. De krabpaal wordt dan beschouwd als zijn veilige omgeving. Hierdoor zal de kat de krabpaal vaak gebruiken.

Wat voor soort krabpaal is geschikt?

Het is het beste om de krabpaal af te stemmen aan het gedrag van uw kat. Heeft u een actieve kat? Dan is het fijn als de kat kan klimmen en spelen. Dan is een krabpaal met meerdere plateaus en speeltjes wel zo handig. Of heeft u juist een kat die zich vaak terugtrekt? Dan is een krabpaal met een kattenhuis wel erg fijn. Zo kan de kat lekker uitrusten als hij daar behoefte aan heeft.

Of heeft u een kat die houdt van overzicht behouden? Dan is het fijn om een krabpaal te hebben die wat hoger is. Zo kan uw kat alles namelijk goed overzien.

Nu is de grootte en het gewicht van uw kat ook bepalend voor de soort krabpaal. Zo moet de kat zit goed kunnen strekken tegen de paal. En daar moet de paal wel groot genoeg voor zijn. Heeft u een hele grote kat? Zoals de Maine Coon? Dan is het verstandig om eventjes te controleren hoe dik de sisalpalen zijn. Voor zo’n grote kat raden we aan om te kiezen voor sisalpalen van minimaal 12 centimeter dik. Controleer ook of de bodemplaat extra is verstevigd. Dit draagt allemaal bij aan de stevigheid en stabiliteit van de krabpaal.

Heeft u thuis meerdere katten die gebruik gaan maken van één krabpaal? Kijk dan ook goed of de krabpaal genoeg stabiliteit te bieden heeft voor 2 katten. Het is namelijk niet de bedoeling dat de krabpaal omvalt.

Wat is de beste plek voor de krabpaal?

Het is voor de kat het fijnst als de krabpaal op een plek staat waar hij vaak langsloopt. Plaats de krabpaal daarom in de ‘loop’. Dit houdt in dat u goed moet kijken naar waar er veel wordt gelopen in het huis. De routes die u loopt, daar loopt de kat vaak ook! Het is daarom het beste dat de krabpaal langs deze routes wordt geplaatst, zo maakt de kat namelijk het meeste gebruik van de kattenkrabpaal.

Laat uw kat sneller wennen aan de nieuwe krabpaal

U heeft eindelijk de krabpaal op de juiste plek gezet. En wat blijkt? De kat is totaal niet geïnteresseerd! Gelukkig kunt u de kat een duwtje in de rug geven om hem sneller te laten wennen aan de nieuwe krabpaal. Als er namelijk iets is waar katten dol op zijn dan is het wel catnip (kattenkruid). Als katten dit ruiken gaan ze er meteen op af. Van het ruiken van catnip krijgen katten een gelukzalig gevoel en gaan ze zich geinig gedragen. Zo kunnen ze gaan rollen, niezen krabben en nog veel meer. Dit is per kat verschillend. Wij raden aan om de krabpaal één keer per week in te sprayen. Zo blijft het interessant. Catnip is overigens ook een goed beloningsmiddel! Het is niet schadelijk of verslavend voor uw kat.

Allerlei soorten en maten

We hebben in ons assortiment vele, verschillende krabpalen in verschillende groottes. Dus kijk eens rond en vind de krabpaal die bij u en uw kat past! We hebben krabpalen met veel pluche, maar ook met jute voor een natuurlijke uitstraling. Maar we hebben ook strakke krabtonnen met een moderne uitstraling. Er is dus voor ieder interieur iets passends!

🍪 Wil jij een goed werkende website?
Wij gebruiken net als iedere andere website cookies. Dit doen we om dé perfecte gebruikerservaring neer te zetten en te zorgen dat het voor jou zo prettig mogelijk is om bij ons te winkelen. Heb je zelf nou niet zo zin in een perfecte website? Dan kan jij zelf kiezen welke cookies je toestaat.