Plafondkrabpalen

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

8 artikel(en)

per pagina

1

8 artikel(en)

per pagina

1

Waarom een plafond krabpaal?

In ons ruime assortiment vindt u veel plafondkrabpalen van hoge kwaliteit. Het voordeel van een plafond krabpaal is dat deze de hoogte in kan. De plafondkrabpaal kan ook worden geklemd tussen de vloer en het plafond. Omdat de plafond krabpalen hoog zijn, zijn ze ook voorzien van meerdere verdiepingen. En dat maakt het ideaal voor uw kat om lekker in te klimmen en klauteren.

Op onze website hebben we grote krabpalen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen als jute en sisal. Maar natuurlijk hebben we ook meer dan genoeg krabpalen die zijn voorzien van veel en zacht pluche bekleding. Dus kijk rond en vind hier de perfecte hoge krabpaal voor uw kat!

Welke maat krabpaal heb ik nodig?

Niet elke krabpaal voor het plafond is geschikt voor iedere kat. Het is daarom belangrijk te letten op een aantal belangrijke factoren. De plafondkrabpalen moeten namelijk stevig genoeg zijn voor uw kat om te kunnen beklimmen, daarnaast is het ook belangrijk dat bij het uitzoeken van een krabpaal, u eerst het gedrag van uw kat gaat observeren. Als deze veel slaapt en rust is niet per se van belang dat er zich meerdere plateaus plaats vinden op de plafondkrabpaal. Heeft u een actieve kat die overal op klimt en klautert? Dan is het juist wel verstandig om te denken aan meerdere verdiepingen Als laatste komt daar nog het slaapgedrag van uw kat bij kijken. Houdt uw kat van slapen in afgesloten ruimtes? Dan zijn onze plafond krabpalen bijpassend. In al onze plafondkrabpalen zit namelijk een comfortabel kattenhuis verwerkt.

Vroeg of laat krabben alle katten wel ergens aan, dit kan natuurlijk ten koste gaan van uw meubilair. Door plafondkrabpalen aan te schaffen kunt u dit probleem natuurlijk al snel tackelen. Elke kat gaat namelijk vroeg of laat een keer krabben, dit heeft ook te maken met de gezondheid van de nagels van uw kat. Eens in de zoveel tijd moet jouw kat namelijk zijn oude nagelhoezen zien kwijt te raken, dit moet gebeuren om de nagels van de kat scherp en gezond te houden. Dit gebeurt allemaal door het bekende krabben.

Kunnen er meerdere katten gebruik maken van een plafondkrabpaal?

Er kunnen zeker meerdere katten gebruik maken van een plafond krabpaal, houd alleen wel rekening met het totale gewicht van de katten. Kijk dus goed of de plafond krabpaal dit aan kan, en kijk ook naar de dikte van de stammen.

Wilt u een stevige krabpaal voor een grote katten soort vergelijkbaar met de Maine Coon? Zo is het voor grote kattensoorten namelijk van belang dat een krabpaal stevig genoeg is. Een krabpaal voor grote katten wordt extra stevig door dikke sisalstammen die tenminste een doorsnede hebben van 12 centimeter. Ook is het belangrijk dat de bodemplaat genoeg tegengewicht biedt en dus extra verstevigd is. Deze informatie kunt u allemaal terugvinden in de omschrijving en in de specificaties.

De beste plek om de plafond krabpaal neer te zetten

De routes die uw kat door het huis loopt zijn hetzelfde als die van u. Dus analyseer eens hoe u door het huis loopt, de plaatsing van de krabpaal is namelijk het meest gunstig langs deze looproute. Op deze manier zal de kat het meest gebruik maken van de plafondkrabpaal.

Maak de nieuwe krabpaal nóg aantrekkelijker

Eindelijk staat de nieuwe krabpaal op de juiste plek! Dus u gaat lekker zitten om te kijken hoe uw kat gebruik gaat maken van de nieuwe plafondkrabpaal. Sommige katten vinden de krabpaal namelijk niet meteen interessant genoeg. Desalniettemin kunt u de kat wel een handje helpen om sneller te wenen aan de nieuwe krabpaal.

Omdat katten zich zo extreem aangetrokken voelen tot Catnip hebben wij in ons assortiment Catnip Spray om op de krabpaal te gebruiken. Zodra uw kat merkt dat er Catnip op de krabpaal zit zal hij dit in eerste instantie gaan onderzoeken, vervolgens kunnen er verschillende reacties plaatsvinden. Over het algemeen roept catnip een euforisch gevoel bij ze op dat enkele minuten aanhoudt. Om de design krabpaal interessant te houden voor uw kat raden wij aan om de krabpaal één keer per week in te spuiten met catnip spray.

Catnip spray kunt u natuurlijk ook op andere kattenmeubels en krabpalen gebruiken. Het fungeert overigens ook goed als beloningsmiddel! Het is trouwens zo dat niet elke kat hetzelfde reageer op Catnip en dat is genetisch bepaald. Naast het feit dat Catnip heel erg handig is voor krabpalen is Catnip ook een beloningsmiddel dat u kunt gebruiken op andere kattenbenodigdheden zoals speeltjes.

Breed assortiment

In ons assortiment hebben we vele soorten krabpalen, zo zijn er speciaal voor kittens en kleine katten kleine krabpalen! Voor grote kattensoorten als de Maine Coon hebben we extra stevig krabpalen in onze collectie. Daarnaast verschillen onze krabpalen ook in materiaal, er zijn bijvoorbeeld veel krabpalen vervaardigd uit veel pluche, maar ook sisal, vilt en jute.

En heeft u ook al eens nagedacht over andere soorten kattenmeubels? Aanvullend op een krabpaal kunt u namelijk ook een radiatorhangmat bij ons bestellen. Deze kattenhangmat kunt u gemakkelijk aan uw radiator bevestigen zodat uw kat straks een warme ligplek heeft. Tevens kan uw kat ook heerlijk uit het raam kijken terwijl hij in de comfortabele hangmat ligt.

Wilt u uw kat graag de mogelijkheid bieden om te krabben maar heeft u tegelijkertijd weinig ruimte tot uw beschikking? Dan biedt de krabplank voor u een goede uitkomst, een krabplank neemt in verhouding weinig ruimte in beslag aangezien u de plank aan de muur kunt bevestigen met de bijgeleverde schroeven. Daarnaast kan uw kat alsnog haar hartenlust krabben om op deze manier zijn nagels gezond en scherp te houden.

Een goede krabpaal, een gelukkige kat!

Dat uw kat krabt kan vele oorzaken hebben, een van de meest voorkomende oorzaken van veelvoudig krabgedrag is stress. Een kat is namelijk een zeer gevoelig diertje die spanningen haarfijn kan aanvoelen. Door te krabben ontdoet een kat zich van deze stress en zal hij meer ontspanning krijgen. Een goede krabpaal van hoge kwaliteit draagt dus ook bij aan het vertonen van prettig gedrag. U zou dus kunnen concluderen dat een goede krabpaal bijdraagt aan een vrolijkere kat in huis die zich prettig gedraagt.

🍪 Wil jij een goed werkende website?
Wij gebruiken net als iedere andere website cookies. Dit doen we om dé perfecte gebruikerservaring neer te zetten en te zorgen dat het voor jou zo prettig mogelijk is om bij ons te winkelen. Heb je zelf nou niet zo zin in een perfecte website? Dan kan jij zelf kiezen welke cookies je toestaat.