Krabplanken

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Krabplank kopen? / krabplanken kopen?

9 artikel(en)

per pagina

1

9 artikel(en)

per pagina

1

Krabplank kopen?

Een goede manier om het krabgedrag van uw kat te verhelpen is door bijvoorbeeld een krabplank aan te schaffen. Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat katten gaan krabben aan bijvoorbeeld de bank, stoelen, dressoirs of ander meubilair. Een simpele krabplank kopen kan dan al de oplossing betekenen! Bij ons vindt u krabplanken in verschillende soorten, maten, kleuren en designs. Zo vindt u altijd wel een krabplank naar uw smaak. De categorie krabplanken kopen verdeeld zich onder in krabbelkleedjes, muurkrabpalen en zelfs krabplanken in de vorm van een muis. Er zijn dus verschillende krabplanken verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Krabpalen of krabplanken?

Krabt uw kat extreem veel? En heeft uw kat dit op één specifiek voorwerp zoals uw bankstel? Dan is het wellicht verstandig om in plaats van een krabplank, een krabpaal aan te schaffen! Een krabpaal biedt namelijk vaak het vervangende voorwerp waar een kat aan gaat krabben in plaats van uw meubilair. Maar welke krabpaal heeft u nodig? Een krabpaal moet natuurlijk wel groot genoeg zijn voor uw kat. Om te beginnen is het goed om rekening te houden met de lengte van de kat als deze zich in gestrekte houding begeeft. Een kat moet zich namelijk gestrekt kunnen krabben aan de krabpaal. Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden is het gewicht van de kat. Als uw kat aan het klimmen en klauteren is, moet de krabpaal natuurlijk niet kantelen. Een krabpaal uitzoeken is helaas niet zo eenvoudig als de aanschaf van een krabplank.

Waarom krabplanken handig zijn!

Belangrijk is echter wel om te weten waarom uw kat krabt. Er kunnen namelijk verschillende redenen zijn waarom uw kat krabt. Een van de meest voorkomende redenen is het aanscherpen van de nagels. Naarmate een kat ouder wordt, groeien zijn nagels mee. Daarom is het belangrijk om te weten dat katten eens in de zoveel tijd zich moeten ontdoen van hun oude nagelhoezen. En dit gebeurt door middel van het bekende krabben.

Een andere reden voor het krabgedrag van uw kat kan zijn dat hij dit doet om zijn territorium te markeren. Katten hebben namelijk geurklieren in hun voetzolen waarmee een geheel eigen kenmerkende geur afzet wordt in zijn vertrouwde omgeving. Als de kat naar zijn eigen maatstaven vindt dat zijn geur te veel vervaagd is, gaat hij opnieuw krabben. Een laatste oorzaak van veelvuldig krabben kan stress zijn. Een kat is namelijk een zeer stressgevoelig diertje.

🍪 Wil jij een goed werkende website?
Wij gebruiken net als iedere andere website cookies. Dit doen we om dé perfecte gebruikerservaring neer te zetten en te zorgen dat het voor jou zo prettig mogelijk is om bij ons te winkelen. Heb je zelf nou niet zo zin in een perfecte website? Dan kan jij zelf kiezen welke cookies je toestaat.