Toont alle 5 resultaten

Catnip of Kattenkruid, wat is het precies?

Iedere kattenliefhebber heeft er vast wel eens van gehoord. Wat kun je precies met dit kruid en waarom zou je dit geven aan je kat? Alle mogelijkheden van catnip op één pagina.


Catnip, een natuurlijk plant

Kattenkruid, ook wel Catnip genoemd in het Engels, is een bekend plantje onder de katteneigenaren. Dit is een plant die familie is van de munt. Deze plant komt uit Europa, maar is inmiddels in veel verschillende landen uitgezet.

Catnip bevat ‘nepetalactone’, dit is een olie wat voor een euforisch hallucinerend effect kan zorgen. Katten kunnen deze stof ruiken. Dit middeltje raakt bepaalde cellen achterin de neus van de kat.

Kattenkruid is een volledig natuurlijk middel, het is niet verslavend en veilig is in gebruik. Dit kruid wordt wel eens door katteneigenaren gebruikt wanneer een kat geen interesse toont in kattenspeeltjes.

Waar is kattenkruid goed voor

Kattenkruid is handig te gebruiken voor het trainen van je kat. De kans bestaat dat je kat helemaal geen interesse toont in het nieuwe meubel. Zo’n kattenmeubel schaf je juist aan om het krabgedrag op andere meubels te voorkomen.

Ook gebruik je een kattenmeubel met speeltjes om je kat voldoende beweging te bieden. Het zou zonde zijn dat de kat zijn gekrab op de muur, gordijnen of meubilair uit. 

Met kattenkruid in sprayvorm kun je een nieuw kattenmeubel zeer interessant maken. De kat zal de geur onderzoeken en een positieve ervaring krijgen.

Wij raden aan om kattenkruid of catnip spray wekelijks te gebruiken om de spray interessant te houden. Zo kun je wekelijks een kleine hoeveelheid spray op de krabpaal spuiten. Je kunt een kat ook in beweging krijgen met ‘catnip spray’.

Niet iedere kat is geïnteresseerd

Niet iedere kat reageert hetzelfde op kattenkruid. Katten kunnen verschillende reacties vertonen. Sommige katten gaan liggen en kalmeren bij het ruiken van dit kruid. Dit terwijl andere katten juist actief en in beweging komen. 

Zo’n 75% van de katten zullen reageren op het kattenkruid. De rest zal minder gevoelig zijn of helemaal geen euforie ervaren. Niet alle katten zijn gevoelig voor kattenkruid. Niet alle katten reageren namelijk hetzelfde op het kruid.

De gevoeligheid voor dit middeltje is genetisch bepaald. De duur van het effect zal ongeveer 10 tot 15 minuten aanhouden. Bij een actieve reactie zal een kat gaan rollen, miauwen en actief tegen het kruid en andere meubels leunen. Tijdens dit effect zal de kat zich euforisch en gelukzalig voelen. 

Kittens of jonge katten reageren helemaal niet op het kruid of vermijden de sterke geur. Vanaf een leeftijd van 6 t/m 8 weken zal deze reactie ontstaan bij een kat. 

Is kattenkruid altijd de juiste oplossing? Sommige katten kunnen agressief reageren bij het ruiken van kattenkruid. Voornamelijk katers, die iets dominanter gedrag vertonen kunnen minder prettig gedrag vertonen.

Let op het gedrag van je kat voordat je ze laat kennismaken met dit kruid. Begin met een kleine dosering om de reactie te testen. Merk je dat je kat agressief gedrag vertoont door dit kruid, sla dit dan over. 

Is het gebruik veilig?

Hoe er over kattenkruid wordt gesproken lijkt het soms dat het slecht is voor katten. Dit komt vaker voor omdat de effecten overeenkomen met dat van drugs. Gelukkig is dit niet waar, catnip is niet gevaarlijk of giftig, maar juist veilig in gebruik.

Reageert je kat positief op het kruid. Dan kun je het gebruiken op een kattenmeubel of als beloningsmiddel. Het is dus een veilige manier om je kat te verwennen. Let wel op de regelmaat om het wow-effect te behouden. 

Het enige negatieve gevolg van kattenkruid zal zich kunnen opdoen wanneer je kat er negatief op reageert. Dominante of agressieve katten kun je beter niet belonen met kattenkruid. Catnip versterkt gevoel en dan dreigt de kans dat je kat in problemen komt met andere dominante katten.

Kattenkruid is niet verslavend wat het gebruik wat veiliger maakt. Het effect van dit kruid zal na zo’n 10 á 15 minuten langzaam weer uitwerken. Kattenkruid is er in veel verschillende soorten. Zoals gedroogd kattenkruid een spray of je kunt ze zelf kweken.

Door catnip te kopen zorg je voor een veilige en leuke manier om je kat in beweging te krijgen. Wanneer je kat positief reageert op dit middeltje dient het als leuk beloningsmiddel. Je kunt een nieuw kattenmeubel snel interessant maken voor je kat. Ideaal om te gebruiken bij de plaatsing van een nieuw meubel.

Katten krabpaal of krabton, er is voor ieder wat wils!

Binnen ons assortiment bieden wij verschillende soorten krabpalen in diverse soorten en maten. Deze krabpalen variëren in hoogte, opties, kleuren en nog veel meer. Krabpalen in verschillende maten en opties zijn eenvoudig gesorteerd in onze webshop.

Dit zijn onder andere kleine krabpalen, grote krabpalen, sisal krabpalen, design krabpalen en plafondkrabpalen. Binnen ons ruime assortiment zit er zonder twijfel een geschikt product tussen voor je kat!

In onze webshop vind je eenvoudig het geschikte product. Deze producten verschillen van goedkope accessoires tot gehele speeltorens. 

We hebben ook krab palen met verschillende soorten materialen. In ons assortiment vind je uitvoeringen met jute en sisal, deze zorgen voor een natuurlijke look.

Kijk vooral wat bij je en jouw huisdier past voor een blije kat. 

Vragen of advies?

Onze medewerkers helpen je graag. Met veel kennis over katten en alle benodigdheden staan we je graag te woord. 

Onze medewerkers hebben veel kennis en kunnen je adviseren over de juiste krab paal voor jouw kat. We hanteren gratis verzending boven het franco verzendbedrag. We hebben niet alleen een uitgebreid assortiment met krabpalen. Je vindt bij ons ook kattenbakken, de kattentunnel de kattenreismand, en katten meubels.