Toont alle 8 resultaten

Houten krabpaal kopen? Eigentijds en eigenzinnig

Bij krabpaal.nl vind je voor iedere kat de geschikte krabpaal. Binnen ons assortiment vind je een diverse keuze in krabpalen, kattenmeubels, krabtonnen en nog veel meer. Op deze pagina vind je krabpalen gemaakt van hout.

 


Een unieke krabpaal van hout kopen?

Op onze webshop bieden wij allerlei soorten krabpalen. Een geschikt meubel waarin katten hun nagels kunnen zetten is essentieel om thuis te hebben staan. Hiermee zorg je dat het meubilair gespaard blijft en de krabpaal goed wordt benut.

Al onze krabpalen zijn voorzien van hoogwaardige sisal rondom de paal. Door te krabben aan dit sisal houdt een kat zijn nagels scherp en gezond. Het opmerkelijke van de palen op deze pagina is dat ze gemaakt zijn van hout. Daarmee bedoelen we, het is een zichtbaar houten krabpaal kat.

Het opmerkelijke van een houten krabpaal

De krabpalen gesorteerd op deze pagina hebben een uniek kenmerk. De steunpalen zijn gemaakt van hout. Dit natuurlijke materiaal is een leuke toevoeging van het interieur.

Krabpalen van hout zijn ook eenvoudig te onderhouden. Ze zijn makkelijk hygiënisch te houden, dit is wel zo prettig wanneer je een krabpaal in de kamer hebt staan. Met een compact formaat is er altijd wel een geschikt plekje voor een houten krabpaal.

Krabpaal met een natuurlijke uitstraling

De basis van de krabpalen is gemaakt van stevig hout. Hierdoor zijn ze stabiel en ook duurzaam. Daarnaast zorgt het zichtbare hout voor een natuurlijke uitstraling. Hiermee haal je dus een mooie krabpaal in huis die goed aansluit bij een interieur met natuurlijke elementen. Een echte design krabpaal dus!

De stammen zijn uitgerust met sisal, wat verlijmd zit op de stam. De combinatie van sisal en hout zal de nagels van jouw kat goed doen. Op sommige krabpalen zit ook zijdezacht pluche, waar de kat zich heerlijk op kan uitrusten. Een krabpaal van hout/boomstam heeft een unieke uitstraling.

Eist mijn houten krabpaal onderhoud?

Een krabpaal vergt eigenlijk geen onderhoud. Wil je jouw krabpaal toch zo nu en dan even schoonmaken? Als je het pluche graag wilt schoonmaken kun je dit het beste doen door met een stofzuiger langs de krabpaal te gaan.

Vervolgens kun je met een stoomreiniger het pluche schoonmaken. Zo reinig je het pluche en dood je de bacteriën. Reinig je de krabpaal vanwege vlooien, dan raden wij aan om speciale vlooienspray te gebruiken. Lees hiervoor wel de gebruiksaanwijzing goed door.

Past een houten krabpaal in mijn interieur?

Wellicht weet je niet zeker of een krabpaal met zichtbaar hout mooi in jouw interieur staat. Uiteraard is dit maar net wat je smaak is. Een houten krabpaal staat echter het mooist in een Scandinavisch of door Boho geïnspireerd interieur.

Waarom krabt mijn kat?

Het krabgedrag van een kat is bij iedereen wel bekend. Maar waarom krabben katten eigenlijk? Het feit dat katten krabben is niet af te leren, dit zit in de aard van het dier. Katten krabben niet alleen om hun nagels te onderhouden, er zijn nog meerdere redenen om te krabben aan een houten krabpaal.

Territorium afbakenen

Een kat is van nature een territoriaal beestje. Een kat bakent dan graag zijn eigen leefgebied af. Door hun nagels in o.a. een boomstam krabpaal te zetten komt er een unieke geur op de krabpaal hout terecht.

In de voetzooltjes van een kat zitten geurklieren en deze komen in actie tijdens het krabben. Door deze geur op een krabpaal achter te laten wordt het beschouwd als hun eigen territorium en onderdeel van de veilige omgeving.

Gezondheid van de nagels

Naast het afbakenen van het leefgebied stimuleert het krabben ook de gezondheid van de nagels. In het geheel de gezondheid van de kat. Een kat krabt aan sisal of hout om zijn nagels bij te houden. De nagels van een kat groeien naarmate een kat ouder wordt.

Mensen knippen hun nagels, katten doen dit door te krabben. Naarmate een kat ouder wordt verslijten de nagelhoezen van het dier. Door te krabben zorgt een kat dat de nagels gezond en tegelijkertijd scherp blijven.

Fysieke gezondheid

Het dagelijks krabben houdt de spieren van een kat soepel, wat zorgt voor voldoende beweging. Wist je dat overgewicht een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen van katten is? Het immuunsysteem van katten kan worden aangetast wanneer ze zwaarlijvig zijn.

Door overgewicht zijn katten gevoeliger voor infecties. Dit geldt ook voor de urinewegen van de kat. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor een paal met allerlei speeltjes, zoals een touwtje, muisje of balletje. Zo houd je een kat op spelende manier in beweging. Een speelse kat betekent een vrolijke kat. Als katteneigenaar zul je dit ook merken thuis.

Krabpaal aantrekkelijk maken?

Het is mogelijk dat jouw kat niet direct interesse toont in de nieuwe krabpaal. Je wilt voorkomen dat de kat zijn focus op andere meubels thuis legt. Je schaft een houten krabpaal immers aan om het meubilair of muren te beschermen. Dan zou het zonde zijn dat je kat het krab gedrag op stoelen, gordijnen of zelfs de muren uit.

Catnip of kattenkruid

Het kan even duren voordat een kat gebruik maakt van de krabpaal hout, het is mogelijk om dit te stimuleren. Catnip spray, kattenkruid in het Nederlands is hiervoor geschikt. Hiermee zal de kat een gelukzalig gevoel ervaren wat enkele minuten aanhoudt. Het is niet schadelijk voor katten, dus het is veilig in gebruik voor jouw kat.

Naast het feit dat Catnip spray erg handig is voor krabpalen. Is Catnip ook een beloningsmiddel dat je kunt gebruiken op andere kattenbenodigdheden zoals speeltjes. Om de krabpaal interessant te houden voor jouw kat raden wij aan om de krabpaal wekelijks in te spuiten met catnip spray. Zo raakt de kat niet gewend aan het kattenkruid, maar blijft de geur wel interessant genoeg om de krabpaal opnieuw te bezoeken.

Is een houten krabpaal voor grote katten geschikt?

Heb je thuis meerdere katten rondlopen? Dan is het verstandig om een stevige krabpaal voor je kat aan te schaffen. Let er op of de krabpaal geschikt is voor grote katten. Zoals bij het grote kattenras Maine Coon. Hiervoor bieden wij uiteraard ook krabpalen voor grote katten.

De krabpalen voor grote kattenrassen hebben een extra dikke sisalpaal. Deze stevige sisalpaal zijn vaak ruim 15 cm in diameter. Bij houten krabpalen, die niet volledig bedekt zijn met sisal touw, is dat vaak niet het geval. Grote en zware katten hebben een sisalpaal nodig van minimaal 12 centimeter dikte.

Alles voor katten

Naast de speelmogelijkheden biedt het een eigen plekje om ongestoord tot rust te komen. Benieuwd naar de rest van ons assortiment? Neem snel een kijkje. Met een ruime keuze uit diverse krabpalen, kattenmeubels, kattenbakken, kattentonnen en leuke kattenspeeltjes zit er ongetwijfeld iets tussen waar elke kat blij van wordt.

De service van Krabpaal.nl

Wij van Krabpaal.nl beschikken veel kennis over katten- en hun benodigdheden. Heb je vragen of heb je advies nodig? Stel deze gerust via onze chat of telefonisch. Wij staan je graag te woord voor passend advies. We zijn ook via de mail te bereiken door te mailen naar klantenservice@trino.nl. We zijn tijdens kantooruren te bereiken op 085-7606053.