Resultaat 1–16 van de 56 resultaten wordt getoond

Krabpaal voor grote katten kopen?

Sommige kattensoorten hebben een stevigere krabpaal nodig. Dan zit u met krabpalen in deze categorie goed. Deze krabpalen hebben verstevigde bodemplaten en dikkere sisalpalen, voor de zwaardere katten of kattensoorten zoals de Maine Coon.


Waarom een Krabpaal Grote Katten?

Grote katten hebben een grote krabpaal nodig! Bij een verkeerde krabpaal kan een grote kat een enorme ravage aanrichten. Een grote krabpaal is de ideale oplossing voor katten die vaak krabben. Voornamelijk aan banken, stoelen en of andere meubelstukken.

In dit geval is zo’n extra stevige krabpaal (xxl) een verstandige keuze. Dit zal de levensduur van jouw meubelen aanzienlijk kan verlengen. Naast jezelf, zal jouw kat de krabpaal voor zware katten ook waarderen. Je geeft de kat hiermee namelijk zijn eigen plekje in huis, waarin hij zich helemaal kan uitleven!

Waarom krabben katten?

Helaas is het krabgedrag van katten niet te voorkomen. Het zit eenmaal in de aard van het diertje. De beste manier om dit krabgedrag voor te zijn. Dit doe je door middel van de aanschaf van zo’n krabpaal Maine Coon.

Waarom een kat gaat krabben kan verschillende redenen hebben. Elke kat moet namelijk aan de gezondheid van zijn nagels denken. Naarmate een kat ouder wordt, verslijten met enige regelmaat zijn nagelhoezen. Van deze oude nagelhoezen ontdoen ze zich door middel van te krabben.

Katten zijn van nature territoriale dieren. Dit betekent dat iedere kat zijn eigen gebied heeft. Katten markeren dit gebied door te krabben. Door te krabben aan verschillende voorwerpen laten ze een identieke geur achter.

Door een Maine Coon krabpaal aan te schaffen laten katten deze geur achter op de krabpaal. Ook is dit fijn voor de kat. Deze heeft nu een eigen plekje om zich in terug te trekken.

Één van de meest voorkomende gezondheids problemen bij katten is overgewicht. Het komt vaak voor dat katten niet aan hun dagelijkse hoeveelheid beweging komen. Door een grote katten krabpaal aan te schaffen kan jouw kat klimmen, klauteren en luieren. Zo kan de kat toch zijn lichaamsgewicht en conditie op pijl houden.

Welke maatvoering heeft mijn kat nodig?

Er zijn meerdere grotere katten rassen, zoals bijvoorbeeld de Maine Coon, Noorse Boskat en de Savannah. Vaak is een reguliere krabpalen te klein en niet stevig genoeg voor deze katten. Voor een Maine Coon heb je dus al snel een speciale krabpaal Maine Coon nodig. Of in dit geval een van onze krabpalen voor grote katten.

Voor je een krabpaal aanschaft is het van belang een geschikte maat te kiezen. Een krabpaal moet stevig staan. En mag absoluut niet omvallen als jouw kat zich uitleeft op de krabpaal. Het is daarom belangrijk dat je rekening houdt met het gewicht van de kat.

Een grote krabpaal is hierdoor niet automatisch geschikt voor een grote kat. De sisalpalen moeten extra dik zijn en de bodems goed verstevigd.

Maar ook de lengte van jouw kat is belangrijk. Een kat moet zich namelijk gestrekt moeten kunnen krabben aan de krabpaal. Natuurlijk hebben wij ook kleine krabpalen en middelgrote krabpalen, in verschillende kleuren en designs.

Zo kun je altijd wel een krabpaal vinden die bij jouw interieur of kat past. De krabpalen in onze webshop zijn beschikbaar in verschillende formaten. Deze bestaan uit palen van ongeveer 50 cm hoog, tot een hoogte van maar liefst 265 cm.

Accessoires voor jouw krabpaal grote kat

Er zijn dus genoeg redenen om bij ons een krabpaal kat groot te bestellen. Ook accessoires en alle benodigdheden voor de grote en zware katten behoren tot ons uitgebreide assortiment. Denk bijvoorbeeld aan een grote kattenbak xxl. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan kattentuigjes, kattenspeeltjes, kattenzakken en krabplanken.

Uitstekende service

Toch nog vragen, stel deze gerust via onze chat of neem telefonisch contact met ons op.

Onze medewerkers verdiepen zich in elk product dat op onze website staat. Daarnaast beschikken ze over veel kennis op het gebied van katten en benodigdheden.

Dit is waarom je met elke vraag bij ons terecht kunt voor een passend advies. Weet je bijvoorbeeld niet welke krabplank het beste is. Wij kunnen je daarbij helpen om zo tot een goede oplossing te komen.

Wil je meer weten over de Maine Coon? We vertellen je er graag meer over in onze blog!