Resultaat 1–16 van de 53 resultaten wordt getoond

Krabpaal grote katten: stevig en robuust

Sommige kattensoorten hebben een stevigere krabpaal nodig. Dan zit je met krabpalen in deze categorie goed. Deze krabpalen hebben verstevigde bodemplaten en dikkere sisalpalen, voor de zwaardere katten of kattensoorten zoals de Maine Coon. Vind je nieuwe krabpaal voor grote katten hier!


Waarom een Krabpaal Grote Katten?

Grote katten hebben een speciale krabpaal nodig! Bij een verkeerde krabpaal kan een grote kat een enorme ravage aanrichten. Een krabpaal grote kat is de ideale oplossing voor katten die vaak krabben. Voornamelijk aan banken, stoelen en of andere meubelstukken.

In dit geval is zo’n extra stevige krabpaal (xxl) een verstandige keuze. Dit zal de levensduur van jouw meubelen aanzienlijk kan verlengen. Naast jijzelf, zal jouw kat de krabpaal voor zware katten ook waarderen. Je geeft de kat hiermee namelijk zijn eigen plekje in huis, waarin hij zich helemaal kan uitleven!

Een krabpaal grote kat gaat langer mee

De meeste mensen willen niet teveel kwijt zijn aan een krabpaal. Toch is een goedkope krabpaal niet altijd verstandig. Als je een grote kat hebt, zal je krabpaal sneller slijten. Zeker als je krabpaal eigenlijk helemaal niet voor grote katten bedoelt is. Normale krabpalen hebben al snel minder dikke sisalpalen, en minder dikke platen, waardoor ze snel slijten. Omdat je dan al erg snel aan een nieuwe krabpaal toe bent, raden wij altijd aan om goed te kijken naar het soort kat en een krabpaal voor grote katten aan te schaffen.

Waarom krabben katten?

Helaas is het krabgedrag van katten niet te voorkomen. Het zit nu eenmaal in de aard van het diertje. De beste manier om dit krabgedrag voor te zijn. Dit doe je door middel van de aanschaf van zo’n krabpaal Maine Coon.

Ontdoen van oude nagelhoezen

Waarom een kat gaat krabben kan verschillende redenen hebben. Elke kat moet namelijk aan de gezondheid van zijn nagels denken. Naarmate een kat ouder wordt, verslijten met enige regelmaat zijn nagelhoezen. Van deze oude nagelhoezen ontdoen ze zich door middel van te krabben.

Territorium afbakenen

Katten zijn van nature territoriale dieren. Dit betekent dat iedere kat zijn eigen gebied heeft. Katten markeren dit gebied door te krabben. Door te krabben aan verschillende voorwerpen laten ze een identieke geur achter. Door een krabpaal grote kat aan te schaffen laten katten deze geur achter op de krabpaal. Ook is dit fijn voor de kat. Deze heeft nu een eigen plekje om zich in terug te trekken.

Lichaamsbeweging

Eén van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij katten is overgewicht. Het komt vaak voor dat katten niet aan hun dagelijkse hoeveelheid beweging komen. Door een grote katten krabpaal aan te schaffen kan jouw kat klimmen, klauteren en luieren. Zo kan de kat toch zijn lichaamsgewicht en conditie op pijl houden. Een krabpaal voor grote katten is zeer geschikt voor jouw grote kat, zodat ook deze lekker kan klimmen en klauteren.

Welke maatvoering heeft mijn kat nodig?

Er zijn meerdere grotere katten rassen, zoals bijvoorbeeld de Maine Coon, en Noorse boskat. Vaak zijn reguliere krabpalen te klein en niet stevig genoeg voor deze katten. Voor grote katten heb je dus al snel een speciale krabpaal grote kat nodig. Gelukkig vind je in deze overzichtelijke categorie al onze krabpalen voor grote katten.

Kattenras

Katten verschillen onderling van elkaar, ook als ze wel hetzelfde ras hebben. Elk kattenras kent uitschieters, naar de bovenkant en de onderkant. Ook tussen de lapjeskatten zit soms een extra grote variant. Toch kun je wel zeggen dat er kattenrassen zijn die relatief groot zijn, en kattenrassen die relatief klein zijn. Over het algemeen zijn de onderstaande kattenrassen het grootst:

  • Maine Coon
  • Noorse boskat
  • Ragdoll
  • Savannah
  • Siberische kat

Aan de andere kant van het spectrum vind je de kleinste kattenrassen:

  • Singapura
  • Devon Rex
  • Siamees
  • Balinees
  • Burmees

Ook de Munchkin is juist een kleine kat. Deze soort wordt echter niet erkend in Europa, omdat de korte pootjes bij deze soort ontstaan door een genetische mutatie. Er mag in Europa dus niet mee gefokt worden.

Houdt rekening met gewicht en lengte

Voor je een krabpaal aanschaft is het van belang een geschikte maat te kiezen. Een krabpaal moet stevig staan en mag absoluut niet omvallen als jouw kat zich uitleeft op de krabpaal. Het is daarom belangrijk dat je rekening houdt met het gewicht van de kat. Daarnaast moet je kat zich ook volledig tegen de paal kunnen uitstrekken. Hierdoor moet een krabpaal voor grote katten ook hoger zijn.

Dikke bodems en sisalpalen

Een grote krabpaal is hierdoor niet automatisch geschikt voor een grote kat. De sisalpalen moeten extra dik zijn en de bodems goed verstevigd. Alle krabpalen in deze categorie hebben deze kenmerken in meer of mindere mate. Dat maakt deze krabpalen ook uitermate geschikt voor meerdere katten, of zware katten (zwaarder dan gemiddeld).

Krabpaal grote katten in elke stijl

Natuurlijk hebben wij ook kleine krabpalen en middelgrote krabpalen, in verschillende kleuren en designs. Zo kun je altijd wel een krabpaal voor grote katten vinden die bij jouw interieur of kat past. De krabpalen in onze webshop zijn beschikbaar in verschillende formaten. Deze bestaan uit palen van ongeveer 50 cm hoog, tot een hoogte van maar liefst 265 cm.

Accessoires voor jouw grote kat

Er zijn dus genoeg redenen om bij ons een krabpaal kat groot te bestellen. Ook accessoires en alle benodigdheden voor de grote en zware katten behoren tot ons uitgebreide assortiment. Denk bijvoorbeeld aan een grote kattenbak xxl. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een kattentuigje xxl, kattenspeeltjes, kattenzakken en krabplanken.

Maak je krabpaal voor grote katten aantrekkelijk met catnip spray!

Soms vinden katten hun nieuwe krabpaal niet direct interessant. Je kunt dit bespoedigen door gebruik te maken van catnip. Catnip is een kruid wat katten zeer interessant vinden. Veel katten ervaren een gelukzalig of euforisch gevoel door catnip. Het zorgt er in ieder geval voor dat ze zich sneller aangetrokken voelen tot de krabpaal. Door je krabpaal wekelijks in te sprayen maak je de kans op succes een stuk groter!

Uitstekende service van Krabpaal.nl

Toch nog vragen over een krabpaal voor grote katten? Stel deze gerust via onze chat of mail of neem telefonisch contact met ons op. Onze medewerkers verdiepen zich in elk product dat op onze website staat. Daarnaast beschikken ze over veel kennis op het gebied van katten en benodigdheden.

Dit is waarom je met elke vraag bij ons terecht kunt voor een passend advies. Weet je bijvoorbeeld niet welke krabpaal grote kat het beste is voor jouw kat? Wij kunnen je daarbij helpen om zo tot een goede oplossing te komen.

Krabpaal grote kat snel in huis?

Als jouw krabpaal aan vervanging toe is, of je binnenkort je nieuwe kitten ophaalt, snappen we dat je je nieuwe krabpaal voor grote katten snel in huis wilt hebben. Omdat we leveren vanuit ons eigen magazijn kunnen we snel leveren. Als je vandaag besteld, versturen wij je krabpaal vandaag nog. In de meeste gevallen is hij dan al de volgende dag in huis! Zo weet je zeker dat je kat zich niet gelijk op je meubels richt.

Lees meer over grote katten

Wil je meer weten over bijvoorbeeld de Maine Coon, of welk kattenras het beste bij je past? We vertellen je er graag meer over in onze blog! Hier vind je allerlei leerzame informatie over katten. Zo zijn de onderstaande blogs interessant als je overweegt om een grote kat te kopen, of je er al één in huis hebt: