Toont alle 12 resultaten

Kattenhengel kopen? Hét klassieke kattenspeeltje!

Vrijwel alle katten zijn gek op kattenhengels. Spelen met een kattenhengel zorgt niet alleen voor voldoende actieve beweging en stimuleren van het jachtinstinct, maar zorgt ook voor binding tussen baasje en kat. Je speelt met een kattenhengel namelijk echt samen. Het is natuurlijk ook een prachtig gezicht, om jouw kat lekker te zien spelen met een kattenhengel!


Waarom spelen katten?

Katten beginnen al met spelen zodra ze vier weken oud zijn. Ze worstelen dan meestal met de andere kittens uit het nest. Met ongeveer acht weken leeftijd stoppen ze met spelen met hun broertjes en zusjes.

Daarna beginnen ze met het jagen op dingen. Hierbij is een kattenhengel perfect, omdat een kattenhengel is ontworpen om te rennen, spelen en jagen. Een kattenhengel is daarom een perfect cadeau voor jouw kat.

Waarom is spelen met je kat zo belangrijk?

Het spelen met jouw kat heeft veel voordelen. Zowel voor de kat, als voor jouw als baasje. Het spelen met je kat zal de band tussen jouw en je kat versterken.

Verder is het vooral belangrijk voor de gezondheid van uw kat. Het moedigt je kat aan om actief te zijn en soepel te blijven bewegen. Ook is het belangrijk voor een goede conditie. Maar het belangrijkste van spelen is dat het je kat aanmoedigt om hun natuurlijke jagersinstincten te gebruiken.

Het spelen is dus goed voor de fysieke en mentale gezondheid van je kat. Zeker wanneer je een binnenkat hebt, is deze beweging erg belangrijk. Speel daarom minstens 20 minuten per dag met je kat. Dit helpt bij het jachtinstinct en om de energie van jouw kat eruit te krijgen!

Wanneer is de beste tijd om te spelen met jouw kat?

Plan minimaal twee speel sessies in per dag! Vooral voor binnenkatten is het belangrijk om een aantal keer per dag hun jaag gedrag te stimuleren. Dit helpt ook weer zodat je kat zich niet verveeld!

Vroeg in de ochtend of 's avonds zijn katten het actiefst, zoals je misschien al gemerkt hebt! Het beste kun je dus met jouw kat spelen voordat je naar bed gaat. Dit helpt je kat ook om in een diepe slaap te vallen. En niks is leuker dan een tevreden, spinnende kat op schoot!

Wanneer gebruik je de kattenhengel?

Zorg ervoor dat jouw kat altijd een aantal speeltjes om zich heen heeft. Maar bewaar ook een aantal speeltjes voor wanneer je alleen bent met je kat. Zo hebben deze speeltjes een speciale waarde. Je kat zal deze quality time ook waarderen!

Heb je dus een eigen kat of ken je iemand met een energieke kat? Zet dan een kattenhengel op jouw to buy list!

Verschillende soorten kattenhengels

Een kattenhengel is geschikt voor zowel kittens als volwassen katten. Voor kittens is een kattenhengel met belletje leuker. Een hengel voor een kitten moet uitdagend zijn. Vaak bevat dit veren en een rinkelend belletje, om het jachtinstinct te stimuleren.

Een volwassen kat geeft vaak weer de voorkeur aan een kattenhengel met veren, gemaakt van natuurlijk materiaal. Het beste is een kattenhengel waarvan de lengte van het stokje 40 CM is. Dit is prettig in het gebruik. Ook is een touw van 55 CM ideaal, gezien je kat hier goed achteraan kan rennen!

Zet een kattenhengel dus op jouw shopping list! Want dit is een leuk geschenk voor jouw kat. Als je nou geen spinnende kat hebt, weten wij het ook niet meer.

Hoe lang gaat een kattenhengel mee?

Helaas is geen enkel kattenspeelgoed onverwoestbaar. Een kattenhengel kan gelukkig wel lang meegaan. Maar scherpe tandjes kunnen na verloop van tijd bijvoorbeeld het touwtje kapot bijten. Zorg daarom voor genoeg kattenspeeltjes in huis, zodat jouw kat zich nooit hoeft te vervelen!

Ook voor al het andere kattenspeelgoed kan je bij ons terecht! Zoals een leuke snoepjesbal. Of een grappige bewegende vis!

De leukste kattenspeeltjes!

Bij Krabpaal.nl vind je de leukste en meest uitdagende kattenspeeltjes! Maar ook voor al het andere kan je bij ons terecht!

Bij Krabpaal.nl vind je bijvoorbeeld de mooiste krabpalen en de meest luxe kattenbakken! Maar je kunt ook altijd bij ons terecht met je vragen. Onze klantenservice is elke werkdag beschikbaar om ze te beantwoorden.

Daarnaast bieden wij een snelle levering. Want wanneer je kat een speeltje kapot bijt, wil je natuurlijk snel een nieuwe! Gelukkig is voor 17.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis!