Toont alle 4 resultaten

De leukste katten halsband voor jouw kat!

Een katten halsbandje is niet alleen een modieus accessoire, maar ook een belangrijk onderdeel van de veiligheidsuitrusting van je kat. Het biedt namelijk ruimte voor een identificatietag waarop je een telefoonnummer kunt tonen. Dit vergroot de kans dat je kat snel wordt teruggevonden als hij ooit zou verdwalen. Daarnaast kan een halsbandje met belletje ook handig zijn om vogels en andere dieren te waarschuwen dat er een jager in de buurt is.

 


Waarom een katten halsband kopen?

Misschien vraag je je af waarom een katten halsband handig is voor jouw kat. Als je kat vaak buiten komt, is een kattenhalsband erg handig, om de onderstaande redenen.

 • Zichtbaarheid. Een halsbandje kat kan ervoor zorgen dat je kat beter zichtbaar is, door reflecterende materialen.
 • Vindbaarheid. Hoewel de meeste katten tegenwoordig gechipt zijn, zijn niet alle chips goed geregistreerd. Met een halsband maak je jouw huisdier beter herkenbaar, en kun je je kat eenvoudig voorzien van ID.
 • Hoorbaarheid. Als je kiest voor een kattenhalsband met belletje, worden vogels en andere prooien gewaarschuwd voor de aanwezigheid van je kat.
 • Waarom is een belletje aan een halsband belangrijk?

  Sommige katten hebben een onstilbare behoefte om naar buiten te gaan. Bijvoorbeeld als je een kat adopteert die gewend is om buiten te komen. Het is dan moeilijk om je kat vervolgens binnen te houden. Toch richten katten veel schade aan in de natuur. We verzorgen onze katten, voeden ze goed, en spelen met ze. Hierdoor gaan katten vervolgens vol energie op jacht in de natuur. Niet vanwege honger, maar omdat hun jachtinstinct dit veroorzaakt.

  Dit is slecht voor de vogelpopulatie in ons land. Vogels zijn snel, en als ze niet jong of ziek zijn, zijn ze katten vaak te snel af. Helaas zijn jonge vogels niet bestand tegen onze huistijgers. Een belletje kan ze net de voorsprong geven die ze nodig hebben om je kat te snel af te zijn.

  Verschillende soorten kattenhalsbandjes

  Op Krabpaal.nl bieden we een leuk assortiment met stijlvolle, duurzame en veilige kattenhalsbanden die perfect passen bij de persoonlijkheid van je kat. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig ontwerp, klassieke kleuren of juist opvallende patronen - bij ons vind je gegarandeerd het ideale halsbandje voor je harige vriend.

  Waar moet je op letten bij het kopen van een halsbandje kat?

  Het ene kattenbandje is de andere niet. De katten halsbanden die je bij Krabpaal.nl vindt, voldoen aan een aantal eisen:

  • Kwaliteit. Wij bieden halsbandjes van hoogwaardige materialen die duurzaam zijn en lang meegaan. Zo weet je zeker dat je kat comfortabel en veilig blijft.
  • Veiligheid. De veiligheid van je kat is belangrijk. Daarom hebben al onze halsbandjes een snelsluitingssysteem dat automatisch openklapt wanneer er druk op wordt uitgeoefend, waardoor verstikkingsgevaar wordt geminimaliseerd. Sommige exemplaren beschikken over stretch materiaal, wat hier ook bij helpt.
  • Stijlvol design. Waarschijnlijk wil je ook dat de halsband kat er leuk uitziet. Onze collectie kattenhalsbandjes omvat diverse ontwerpen en kleuren, zodat er altijd eentje is die past bij jouw smaak.
  • Gemakkelijk te verstellen Onze katten halsbanden hebben een verstelsysteeem, zodat je de halsband kunt aanpassen aan de nek van je kat, ongeacht zijn grootte.
  • Handige accessoires. De meeste katten halsbanden zijn voorzien van een kattenbelletje, om vogeltjes te alarmeren. Je kunt de kattenhalsband ook voorzien van een ID-tag, waar je een briefje in kunt doen met contactgegevens.

  Wat is het verschil tussen een katten halsband en een kattentuigje?

  Een katten halsband wordt vaak verward met een kattentuigje. Toch zijn het twee verschillende producten. Zo gaat een halsband enkel om de hals van je kat. Een tuigje heeft vaak twee strengen, waarvan één om de hals gaat, en één om de buik. Een kattentuigje wordt vaak gebruikt als je je kat enkel in je eigen tuin laat, of wanneer je met je kat gaat wandelen. Een tuigje beschikt vaak over een ijzeren tabje, waar je een looplijn aan kunt bevestigen.

  Voor- en nadelen van je kat buiten laten

  Er zijn verschillende voor- en nadelen als het gaat om je kat buiten te laten komen. Voordelen van je kat naar buiten laten, zijn dat je kat meer beweging krijgt, natuurlijk gedrag kan vertonen, en een goed richtingsgevoel ontwikkeld. Toch zijn er ook nadelen: de levensverwachting van buitenkatten is significant lager, door de grotere kans op verkeersongevallen, ziektes en vergiftiging. Daarnaast kunnen andere mensen, en de natuur, last krijgen van jouw kat.

  Kat wel of niet buiten laten?

  De overweging om je kat wel of niet naar buiten te laten is een persoonlijke overweging. Toch heb je niet altijd zelf de keuze: als je een kat adopteert die eerder veel buiten kwam, kan het zijn dat ze erg gestresst of ongelukkig worden als je ze binnenhoudt. Meer voor- en nadelen tegen elkaar afwegen? Lees onze blog over buitenkat versus binnenkat.

  Meer voor katten

  Bij Krabpaal.nl vind je uiteraard nog veel meer voor jouw geliefde huisdier. Zo is een krabpaal onmisbaar voor een gelukkige kat. Je vindt bij ons een krabpaal voor elk prijskaartje en voor elke kat. Zo vind je bij ons ook een krabpaal grote kat!

  We bieden ook uitgebreid assortiment met accessoires voor je huisdier, zoals kattenmanden, kattenbakken, krabplanken en catnip. Zo zorg je ervoor dat je kat alles heeft wat zijn of haar hartje begeert!

  Is een krabpaal ook belangrijk voor een buiten kat?

  Ook een buitenkat heeft een krabpaal nodig in de binnen omgeving. Er zijn altijd periodes waarin een kat niet naar buiten kan of mag. Dan is het belangrijk dat je kat gewend zich om eventuele frustraties op de krabpaal af te reageren, in plaats van op je meubilair. Daarnaast draagt een krabpaal ook bij aan het geluk van je kat: ze kunnen hier hun geuren en feromonen aan afgeven, waardoor de krabpaal een veilig toevluchtsoord is.

  De service van Krabpaal.nl

  Wij snappen dat je je bestelling snel in huis wilt hebben. Als je bij ons besteld, wordt jouw bestelling in ons eigen magazijn (niet bij derde partijen) ingepakt en verzonden. Hierdoor kunnen we snel schakelen. Vandaag besteld, is vandaag verzonden en in de meeste gevallen morgen in huis!

  Heb je een vraag of heb je advies nodig? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice! We weten alles over onze producten en helpen je graag. Je kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 085-7606053. Je kunt ook mailen naar klantenservice@trino.nl of via de chat je vraag stellen.