Resultaat 1–16 van de 31 resultaten wordt getoond

Design krabpaal: een match met uw interieur

Een krabpaal is belangrijk voor jouw kat, maar hij mag natuurlijk ook wel mooi staan in huis. In deze categorie vind je krabpalen, die gelijktijdig echte interieur items zijn. Zodoende zal niet alleen jouw kat ervan genieten, maar jijzelf ook!


Waarom een design krabpaal kopen?

Ben je op zoek naar een krabpaal met een unieke uitstraling voor in jouw interieur? Dan is een design krabpaal precies wat je nodig hebt! Een mooi krabpaal design is een waardevolle toevoeging aan jouw interieur en een kat kan er ook veel plezier aan beleven.

Want dat is uiteindelijk het belangrijkste. Gelukkig bieden wij je op onze website allerlei soorten design krabpalen van hoge kwaliteit!

Katten krabpaal design dat in je interieur past

De moderne krabpaal is niet alleen een fijne plek voor jouw kat, maar doet ook niet af aan het interieur. We zien steeds vaker dat mensen op zoek zijn naar een krabpaal die goed aansluit bij de woonwensen, dus een krabpaal in modern design mag naast functioneel ook gerust heel mooi zijn. Daarom hebben wij op deze pagina krabpalen verzameld met een luxe design en uitstraling, in kleurtinten die mooi staan in een eigentijds interieur. En naast het prachtige design, zijn deze krabpalen ook nog eens een perfect onderkomen voor je kat!

Waarom krabben katten?

Katten hebben verschillende redenen om te krabben, die van nature erg belangrijk voor ze zijn. Zo vertonen katten territoriaal gedrag. Dit betekent dat ze hun territorium afbakenen door middel van krabben. In hun voetzooltjes zitten namelijk geurklieren die tijdens het krabben een feromoon achterlaten op de krabpaal. Door de geur wordt de design krabpaal beschouwd als het terrein van de kat. Zodoende zal jouw kat frequenter gebruik gaan maken van de nieuwe design krabpaal.

Krabben voor nagelonderhoud

Katten krabben ook om hun nagels te onderhouden. En dat is best logisch, want wij mensen knippen onze nagels ook van tijd tot tijd. Door te krabben haalt jouw kat zijn oude nagelhoezen van zijn nagels. Hierdoor kan hij zijn nagels scherpen en blijven ze zo gezond!

Krabpaal voor soepele spieren

Een krabpaal is ook nodig zodat de kat zich kan strekken. Zo houdt een kat namelijk zijn spieren soepel. Tegen de sisalpaal strekken katten zich namelijk vaak helemaal uit. De design krabpaal zorgt ook voor de nodige lichaamsbeweging.

Hoe kies ik de beste design krabpaal?

Hoe mooi sommige krabpalen ook lijken voor in de woonkamer, is het in eerste instantie belangrijk om rekening te houden met de behoeften van de kat. Bij de aanschaf van een krabpaal kat met design is de lengte belangrijk.

Hoe lang is je kat?

Het is handig om te kijken naar de lengte van jouw kat als hij zich helemaal uitstrekt. Katten willen zich namelijk helemaal uit kunnen strekken tegen de krabpaal om zo hun souplesse te behouden. Kijk daarnaast ook goed naar het gewicht van de kat, de krabpaal moet de kat namelijk wel kunnen dragen zodat de design krabpaal van de kat niet omvalt.

Hoe actief is je kat?

Houdt jouw kat erg van klimmen en is hij ook erg actief? Ga dan voor een krabpaal die meerdere verdiepingen heeft zodat de kat zijn energie goed kwijt kan. In ons assortiment zijn ook veel grote krabpalen te vinden die voorzien zijn van speeltjes.

Hoe zwaar/groot is je kat?

Wil je een krabpaal voor een grote katten soort vergelijkbaar met de Maine Coon? Het voor grote kattensoorten namelijk van belang dat een krabpaal zeer stabiel en stevig genoeg is. Een een krabpaal voor grote katten wordt extra stevig door dikke sisalstammen die tenminste een doorsnede hebben van 15 centimeter. Ook is het belangrijk dat de bodemplaat genoeg tegengewicht biedt en dus extra verstevigd is. Hetzelfde geldt voor krabpalen die bedoelt zijn voor zware katten of meerdere katten tegelijkertijd. Deze informatie kun je allemaal terugvinden in de omschrijving en in de specificaties. Let op: een luxe krabpaal is niet automatisch een goede match voor alle katten, let dus goed op deze omschrijving om een korte levensduur te voorkomen.

Wat is de beste plek voor de design krabpaal?

Om ervoor te zorgen dat jouw kat de design krabpaal zo vaak mogelijk gebruikt zijn er een paar vuistregels met betrekking tot het plaatsen van de krabpaal. Een kat zal het meest frequent gebruik maken van de krabpaal als deze geplaatst wordt in de zogenaamde loop. In de eerste plaats is het handig voor je om te onderzoeken welke routes in huis het meest worden bewandeld aangezien een kat ook gebruikmaakt van dezelfde routes. Vervolgens kun je de krabpaal het beste plaatsen langs de looproute om zo te waarborgen dat de kat vaak gebruik zal maken van de mooie design krabpaal.

Laat jouw kat sneller wennen aan de mooie design kattenmeubel

Elke kat is anders en heeft een eigen willetje, zo zijn er ook katten die niet meteen gecharmeerd zijn van de nieuwe krabpaal. En het is natuurlijk wel zo fijn als jouw kat stopt met krabben aan het meubilair en zich gewoon bezighoudt met de nieuwe moderne krabpaal! Desalniettemin hebben wij wel een goede oplossing die dit probleem weet te voorkomen.

Catnip voor op je krabpaal design

Als je graag wilt dat jouw kat sneller de krabpaal gaat gebruiken dan is het handig om er catnip spray bij te bestellen. In het Nederlands wordt catnip ook wel Kattenkruid genoemd. Omdat katten zich zo extreem aangetrokken voelen tot catnip hebben wij in ons assortiment catnip Spray om op de krabpaal te gebruiken.

Zodra een kat merkt dat er catnip op de krabpaal zit zal hij dit in eerste instantie gaan onderzoeken, vervolgens kunnen er verschillende reacties plaatsvinden. Over het algemeen roept kattenkruid een euforisch gevoel bij ze op dat enkele minuten aanhoudt. Om de design krabpaal interessant te houden voor de kat raden wij aan om de moderne krabpaal één keer per week in te spuiten met catnip spray. Houdt er rekening mee dat niet elke kat reageert op kattenkruid.

Voor iedere kat wat wils

In ons assortiment hebben we vele verschillende soorten krabpalen. Dus ook voor kleine krabpalen of juist plafondkrabpalen kun je bij ons terecht! Heb je nog een vraag of heb je advies nodig over welke krabpaal je moet kiezen? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice. We zijn telefonisch bereikbaar, maar ook via mail of chat.

Design krabpalen snel in huis

Bij Krabpaal.nl leveren we rechtstreeks vanuit ons eigen magazijn. Hierdoor kunnen we snel leveren. Als je vandaag besteld word je bestelling vandaag verzonden. In de meeste gevallen heb jij je nieuwe design krabpaal dus de volgende dag al in huis!