Toont alle 13 resultaten

Dichte kattenbak kopen? Privacy voor je kat

Heeft jouw kat behoefte aan privacy tijdens het doen van haar behoefte? Een dichte kattenbak heeft dan veel voordelen. Daarnaast houdt een gesloten kattenbak geur tegen en voorkomt het ook de verspreiding van korrels.


Waarom een dichte kattenbak kopen?

Katten zijn schone dieren. Toch blijft er soms na het bezoek aan het toilet een onaangename geur hangen. Een kattenbak die dicht is, houdt geuren binnen en voorkomt verspreiding door de kamer.

Wanneer jouw kat een hoog plasser is, is een kattenbak die dicht is ook een goede keuze. Dit voorkomt dat er iets op de muur komt en houdt alles netjes in de kattenbak. Ook geeft een dichte kattenbak jouw kat privacy. Daarnaast zal de uitloop van korrels minder zijn.

Nadelen van een dichte kattenbak

Helaas heeft een dichte kattenbak ook zijn nadelen. Een gesloten kattenbak kan ervoor zorgen dat je hem sneller vergeet schoon te maken. Dit komt doordat je niet kunt zien wat erin zit en er minder geur vanaf komt.

Ook kan je beter voor een open kattenbak gaan wanneer je kat erg schrikachtig is. Bij een open kattenbak heeft de kat namelijk meer overzicht over de omgeving.

Waar plaats ik de dichte kattenbak?

Het plaatsen van de kattenbak kan een hele uitdaging zijn. Want de plek waar de kattenbak staat, is belangrijk voor jouw kat. Gelukkig maakt een gesloten kattenbak het plaatsen een stuk eenvoudiger!

De beste ruimte voor de kattenbak is vaak de plek waar de kat het vaakst is. Een gesloten kattenbak kan overal worden geplaatst. Is jouw kat dus graag in de woonkamer? Dan is dit met een dichte kattenbak geen enkel probleem. Ook passen veel gesloten kattenbakken goed bij het interieur. Zo bieden wij een dichte kattenbak aan, welke is voorzien van een krab gedeelte en kattenspeeltje. Deze kattenbak is daarom perfect om in de woonkamer te plaatsen!

Hoe houd ik de dichte kattenbak schoon?

Voor het schoonmaken van de dichte kattenbak hebben we handige hulpjes, zoals een kattenbakschep. Hiermee haal je eenvoudig de uitwerpselen uit de bak. Ook bieden we een kattenbak aan met een uitloopsysteem. Hoe handig is dat? Dit zorgt ervoor dat je niet steeds rondom de kattenbak hoeft te stofzuigen! Ook voor je kat is dit fijner, omdat er geen grind aan de pootjes blijft zitten.

Verschillende soorten kattenbakken

Een goede kattenbak is van belang voor de gezondheid van jouw kat. Daarom is het belangrijk om goed te kijken welke kattenbak geschikt is voor jouw kat. Heb je bijvoorbeeld een oudere kat? Ga dan voor een kattenbak met een lage instap!

Heb je meerdere katten? Ga dan voor één kattenbak per kat, en nog eentje extra. Katten willen namelijk een extra kattenbak hebben voor als hun eigen bak vies of bezet is. Het beste kun je dan gaan voor één dichte kattenbak per kat, en nog één open kattenbak.

Waarom koop je je dichte kattenbak bij Krabpaal.nl?

Wij van Krabpaal.nl zijn een online dierenwinkel, speciaal voor katten. Ons team heeft veel verstand van de producten die wij verkopen. Heb je dus een vraag over het gebruik van een open of gesloten kattenbak? Of wil je graag weten welke kattenbak geschikt is voor jouw kat? Neem dan contact met ons op!

Snel een nieuwe kattenbak in huis

Ben je die stinkende, open kattenbak helemaal zat en ben je toe aan een nieuwe? Geen zorgen! Wij hebben gelukkig een snelle levertijd. Want op werkdagen voor 17 00 uur besteld, is morgen in huis.