Resultaat 1–16 van de 20 resultaten wordt getoond

Dichte kattenbak kopen? Privacy voor je kat

Heeft jouw kat behoefte aan privacy tijdens het doen van haar behoefte? Een dichte kattenbak heeft dan veel voordelen. Daarnaast houdt een gesloten kattenbak geur tegen en voorkomt het ook de verspreiding van korrels. Bekijk ons assortiment met mooie, dichte kattenbakken voor jouw kat!


Waarom een dichte kattenbak kopen?

Elke kat heeft een kattenbak nodig. Katten zijn schone dieren: toch blijft er soms na het bezoek aan het toilet een onaangename geur hangen. Een kattenbak die dicht is, houdt geuren binnen en voorkomt verspreiding door de kamer.

Wanneer jouw kat een hoog plasser is, is een kattenbak die dicht is ook een goede keuze. Dit voorkomt dat er iets op de muur komt en houdt alles netjes in de kattenbak. Ook geeft een dichte kattenbak jouw kat privacy. Veel katten vinden dit het prettigst als ze hun behoefte doen. Daarnaast zal de uitloop van korrels minder zijn bij een gesloten kattenbak. De klep of deksel zorgt er vaak voor dat het grootste gedeelte van de korrels al van je kat af zijn voordat ze uit de bak kopen.

Kattenbak open of dicht?

Helaas heeft een dichte kattenbak ook zijn nadelen. Een gesloten kattenbak kan ervoor zorgen dat je hem sneller vergeet schoon te maken. Dit komt doordat je niet kunt zien wat erin zit en er minder geur vanaf komt. Voor kittens is een open kattenbak vaak toegankelijker. Hun moeders kunnen de kittens bij een bak zonder deksel beter leren hoe ze de kattenbak gebruiken.

Ook kan je beter voor een open kattenbak gaan wanneer je kat erg schrikachtig is. Bij een open kattenbak heeft de kat namelijk meer overzicht over de omgeving. Sommige katten voelen zich in een gesloten bak te veel afgezonderd.

Waar plaats ik de dichte kattenbak?

Het plaatsen van de kattenbak kan een hele uitdaging zijn. Want de plek waar de kattenbak staat, is belangrijk voor jouw kat. Gelukkig maakt een gesloten kattenbak het plaatsen een stuk eenvoudiger!

De beste ruimte voor de kattenbak is vaak de plek waar de kat het vaakst is. Een gesloten kattenbak kan overal worden geplaatst. Is jouw kat dus graag in de woonkamer? Dan is dit met een dichte kattenbak geen enkel probleem. Ook passen veel gesloten kattenbakken goed bij het interieur. Zo bieden wij een dichte kattenbak aan, welke is voorzien van een krab gedeelte en kattenspeeltje. Deze kattenbak met deksel is daarom perfect om in de woonkamer te plaatsen!

Hoe houd ik de dichte kattenbak schoon?

Voor het schoonmaken van de dichte kattenbak hebben we handige hulpjes, zoals een kattenbakschep. Hiermee haal je eenvoudig de uitwerpselen uit de bak. Ook bieden we een kattenbak aan met een uitloopsysteem. Hoe handig is dat? Dit zorgt ervoor dat je niet steeds rondom de kattenbak hoeft te stofzuigen! Ook voor je kat is dit fijner, omdat er geen grind aan de pootjes blijft zitten. De meest katten vinden dit namelijk erg irritant.

Verschillende soorten kattenbakken

Een goede kattenbak is van belang voor de gezondheid van jouw kat. Daarom is het belangrijk om goed te kijken welke kattenbak geschikt is voor jouw kat. Heb je bijvoorbeeld een oudere kat? Ga dan voor een kattenbak met een lage instap!

Heb je meerdere katten? Ga dan voor één kattenbak per kat, en nog eentje extra. Katten willen namelijk een extra kattenbak hebben voor als hun eigen bak vies of bezet is. Het beste kun je dan gaan voor één dichte kattenbak per kat, en nog één open kattenbak. Je dient ook rekening te houden met de grootte van je kat. Je kat moet namelijk comfortabel kunnen staan als hij zijn behoefte in de kattenbak doet.

Accessoires voor je kattenbak

Veel van onze kattenbakken worden geleverd met een kattenbak schep. Dit is echter niet altijd zo. Lees dus goed te beschrijving, en bestel een kattenbakschep mee. Met een kattenbakschep maak je eenvoudig de kattenbak schoon en doe je langer met je kattenbakvulling.

Blijft bij jouw kat de kattenbakvulling tussen de pootjes zitten. Door een kattenbak mat voor de kattenbak te plaatsen, vallen de korrels in de kattenbakmat in plaats van op de vloer. Zo houdt je je vloer mooi schoon!

Kattenbak voor je grote kat kopen?

Heb je een grote kat in huis, zoals een Maine Coon of een Noorse boskat? Deze kattensoorten hebben vaak een grote kattenbak nodig. Met name bij gesloten kattenbakken dien je hier rekening mee te houden. Kijk dus goed of de bak lang genoeg is, en hoog genoeg is zodat je kat goed kan staan.

Waarom koop je je dichte kattenbak bij Krabpaal.nl?

Krabpaal.nl is een online dierenwinkel, speciaal voor katten. Ons team heeft veel verstand van de producten die wij verkopen. Heb je dus een vraag over het gebruik van een open of gesloten kattenbak, of over wat de juiste kattenbakvulling is? Of wil je graag weten welke kattenbak geschikt is voor jouw kat? Neem dan contact met ons op! We zijn op meerdere manieren te bereiken, namelijk via de telefoon, maar ook via de mail of chat als je dat prettiger vindt.

Snel een nieuwe kattenbak in huis

Ben je die stinkende, open kattenbak helemaal zat en ben je toe aan een nieuwe? Geen zorgen! Wij hebben gelukkig een snelle levertijd. We houden alle producten op voorraad in ons eigen magazijn, waardoor we snel kunnen schakelen. Als je op werkdagen voor 17:00 uur besteld, is je nieuwe kattenbak morgen in huis.