Resultaat 1–16 van de 19 resultaten wordt getoond

Krabpaal XXL voor een grote kat kopen?

Grote kattensoorten hebben een stevige krabpaal nodig. Je zit met de krabpalen op deze pagina goed. Op deze pagina vind je krabpalen van XXL-formaat. De krabpalen hebben verstevigde bodemplaten en dikkere sisalpalen.

Sale
Sale
Leverbaar - 1 tot 5 werkdagen
Sale
Leverbaar - 1 tot 5 werkdagen
Sale
Leverbaar - 1 tot 5 werkdagen
Sale
Leverbaar - 1 tot 5 werkdagen
Sale
Leverbaar - 1 tot 5 werkdagen
Sale
Leverbaar - 1 tot 5 werkdagen
Sale
99,95
Uitverkocht

Waarom kies je voor een XXL krabpaal?

Is jouw kat een echte klimmer? Dan mag een extra grote krabpaal xxl niet ontbreken in je huis. Als je kat zijn of haar energie niet kwijt kan, dan kunnen ze een aardige ravage aan richten. Onze krabpalen zijn dan ook belangrijk voor de gezondheid van je kat.

Is een krabpaal XXL ook geschikt voor grote katten?

Met name grote en zware katten hebben een grote krabpaal nodig. Bij een te kleine krabpaal is de kans aanwezig dat de paal het niet overleeft. Een nieuwe krabpaal voor je grote kat is dan ook geen overbodige luxe. Een krabpaal XXL beschikt niet altijd over de juiste specificaties voor grote katten, maar beschikt wel vaak over dikkere sisalpalen en een verdikte bodemplaat.

Zeker weten dat je krabpaal xxl geschikt is voor grote katten? Bekijk dan onze speciale categorie krabpaal grote kat. Hier vind je alle krabpalen die geschikt zijn voor grote katten, of dit nu een grote krabpaal xxl is, een normale grote krabpaal, of een kleine krabpaal is. Zo heeft ook jouw kat zijn eigen plekje.

Waarom krabt een kat?

Iedere kat krabt wel eens, dat is een feit. Maar waarom krabben katten aan het meubilair of een krabpaal? Dit zit nu eenmaal in de aard van het dier. Er zijn verschillende redenen dat ook jouw kat zijn nagels uitleeft op verschillende voorwerpen.

Katten krabben om hun territorium aan te duiden

Ten eerste heeft het te maken met het leefgebied van de kat. Katten zijn territoriaal en markeren hun eigen leefgebied. Door te krabben aan voorwerpen komt er een identieke geur vrij, wat zal worden beschouwd als de vertrouwde omgeving.

In de voetzolen van het dier zitten geurklieren, deze klieren doen hun werk wanneer er wordt gekrabd. Deze unieke geur zorgt ervoor dat de voorwerpen waarop de geur zich bevindt wordt beschouwd al hun territorium. Het territorium wordt gezien als hun stukje veilige omgeving.

Katten krabben om hun nagels scherp te houden

Naast het bakenen van een territorium krabben katten om gezondheidsredenen. Door te krabben zorgt een kat dat de nagels scherp en gezond blijven. Naarmate een kat ouder wordt verslijten de nagelhoezen.

Deze verouderde nagelhoezen moeten worden gescheiden, door te krabben aan een mooie krabpaal bijvoorbeeld. Mensen knippen hun nagels, katten doen dit door aan voorwerpen te krabben. Het dagelijks krabben houdt de spieren van een kat soepel en dit zorgt voor genoeg beweging.

Katten krabben om gezond te blijven

Een andere aanleiding tot krabben is voor de gezondheid en beweging van de kat. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen van katten is overgewicht. Het komt vaak voor dat huiskatten onvoldoende dagelijkse beweging krijgen. Met een XXL krabpaal kan jouw kat heerlijk klimmen en spelen en zo genoeg lichaamsbeweging krijgen, en voorkom je dat je kat aan je meubels gaat krabben.

Welke maatvoering krabpaal heeft mijn kat nodig?

Op deze pagina zijn alle krabpalen XL maten gesorteerd voor jou. De hoogte van de palen op deze website lopen op tot zo'n 265 cm hoog. Voor de aankoop is het van belang een maat te kiezen die geschikt is voor jouw kat. Een katten krabpaal xxl moet stevig staan en mag absoluut niet omvallen wanneer een kat zich uitleeft in de paal.

Hoe zwaar is je kat?

Houd daarom rekening met het gewicht van jouw kat, zeker wanneer je een groot kattenras thuis hebt. Een grote krabpaal is niet direct geschikt voor iedere zware kat. De sisalpalen zullen dikker moeten zijn en de bodemplaat voldoende verstevigd. Deze informatie kun je vinden op de desbetreffende product pagina.

Grote kattenrassen of zware kattenrassen, zoals de Maine Coon, Savannah en de Noorse boskat nemen veel ruimte in beslag. Een volwassen kat van deze rassen weegt minimaal 5 kg. Het Maine Coon ras weegt tussen de 5 en 9 kilo. Een krabpaal xxl zal dan stevig en van hoge kwaliteit moeten zijn om dit gewicht te dragen. Ook als je meerdere katten hebt is het gezamenlijke gewicht van belang en heb je een extra stabiele krabpaal nodig.

Hoe lang is je kat?

Houd ook rekening met de lengte van je kat. Katten moeten zich volledig kunnen uitrekken. Een kat moet volledig gestrekt kunnen krabben aan de krabpaal. De keuze voor een krabpaal met voldoende ruimte om uit te rekken is gewenst. Bij een xxl krabpaal gaat dit zeker lukken!

Hoe actief is je kat?

Is jouw kat een echte klimmer en behoudt hij graag het overzicht? Kies dan voor een hoge krabpaal grote katten. Dan kunnen ze zich helemaal uitleven. Door te kiezen voor een hoge krabpaal met mandje kunnen ze op hoogte relaxen en lekker om zich heen kijken. Bekijk al onze xxl krabpaal modellen om de juiste krabpaal voor jou te kiezen!

Uitstekende service van Krabpaal.nl

Toch nog vragen? Stel deze gerust via onze chat of neem telefonisch contact met ons op. Onze medewerkers verdiepen zich in elk product dat op onze website staat. Daarnaast beschikken ze over veel kennis op het gebied van katten en kattenbenodigdheden. Weet je bijvoorbeeld niet welke krabpaal het beste is? Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikt model!