Resultaat 1–16 van de 19 resultaten wordt getoond

Krabpaal XXL voor een grote kat kopen?

Grote kattensoorten hebben een stevige krabpaal nodig. Je zit met de krabpalen op deze pagina goed. Op deze pagina vind je krabpalen van XXL-formaat. De krabpalen hebben verstevigde bodemplaten en dikkere sisalpalen.


Waarom kies je voor een XXL krabpaal?

Grote en zware katten hebben eenmaal een grote krabpaal nodig. Bij een te kleine krabpaal is de kans aanwezig dat de paal het niet overleeft. Een ongeschikte krabpaal kan een flinke bende achterlaten.

Heb je thuis een grote kat lopen. Dan is het aan te raden XXL krabpaal aan te schaffen in plaats van een grote krabpaal of middelgrote krabpaal. Zo biedt je jouw kat genoeg ruimte om heerlijk te luieren op zijn eigen plekje.

Een kat heeft zo een eigen plekje in huis. Een speeltoren dient als het perfecte speeldomein van jouw kat.

Waarom krabt een kat?

Iedere kat krabt wel eens, dat is een feit. Maar waarom krabben katten aan het meubilair of een krabpaal? Dit zit nu eenmaal in de aard van het dier. Er zijn verschillende redenen dat ook jouw kat zijn nagels uitleeft op verschillende voorwerpen.

Ten eerste heeft het te maken met het leefgebied van de kat. Katten zijn territoriaal en markeren hun eigen leefgebied. Door te krabben aan voorwerpen komt er een identieke geur vrij, wat zal worden beschouwd als de vertrouwde omgeving.

In de voetzolen van het dier zitten geurklieren, deze klieren doen hun werk wanneer er wordt gekrabd. Deze unieke geur zorgt ervoor dat de voorwerpen waarop de geur zich bevindt wordt beschouwd al hun territorium. Het territorium wordt gezien als hun stukje veilige omgeving. 

Naast het bakenen van een territorium krabben katten om gezondheidsredenen. Door te krabben zorgt een kat dat de nagels scherp en gezond blijven. Naarmate een kat ouder wordt verslijten de nagelhoezen. 

Deze verouderde nagelhoezen moeten worden gescheiden, door te krabben aan een mooie krabpaal bijvoorbeeld. Mensen knippen hun nagels, katten doen dit door aan voorwerpen te krabben. Het dagelijks krabben houdt de spieren van een kat soepel en dit zorgt voor genoeg beweging.

Een andere aanleiding tot krabben is voor de gezondheid en beweging van de kat. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen van katten is overgewicht. Het komt vaak voor dat huiskatten onvoldoende dagelijkse beweging krijgen. Met een XXL krabpaal kan jouw kat heerlijk klimmen en spelen en zo genoeg lichaamsbeweging krijgen, en voorkom je dat je kat aan je meubels gaat krabben. 

Welke maatvoering krabpaal kat groot heeft mijn kat nodig?

Op deze pagina zijn alle krabpalen XL maten gesorteerd voor jou. Ben je van plan een kat aan te schaffen of heb je thuis een kat van een groter ras. Dan zal je een krabpaal voor de Maine Coon, Noorse Boskat of de Savannah kattenras moeten aanschaffen.

De hoogte van de palen op deze website lopen op tot zo'n 265 cm hoog. Voor katten van dit grote formaat zijn gebruikelijke krabpalen te klein of zelfs niet stevig genoeg. De ligruimte zal te klein zijn. De kans dat een van de sisalpalen het begeeft zal aanwezig zijn. 

Voor de aankoop is het van belang een maat te kiezen die geschikt is voor jouw kat. Een katten krabpaal moet stevig staan en mag absoluut niet omvallen wanneer een kat zich uitleeft in de paal.

Houd daarom rekening met het gewicht van jouw kat, zeker wanneer je een groot kattenras thuis hebt. Een grote krabpaal is niet direct geschikt voor iedere zware kat. De sisalpalen zullen dikker moeten zijn en de bodemplaat voldoende verstevigd. Deze informatie kun je vinden op de desbetreffende productpagina.

Grote kattenrassen of zware kattenrassen, zoals de Maine Coon, Savannah en de Noorse boskat nemen veel ruimte in beslag. Een volwassen kat van deze rassen weegt minimaal 5 kg. Het Maine Coon ras weegt tussen de 5 en 9 kilo. Een krabton zal dan stevig en van hoge kwaliteit moeten zijn om dit gewicht te dragen.

Houd ook rekening met de lengte van je kat. Katten moeten zich volledig kunnen uitrekken. Een kat moet volledig gestrekt kunnen krabben aan de krabpaal. De keuze naar een krabpaal met voldoende ruimte om uit te rekken is gewenst. 

Heb je meerdere katten die van dezelfde krabpaal gebruik moeten maken? Dan heb je ook een extra stevige, stabiele krabpaal nodig. Een krabpaal voor grote katten is dan vaak geschikt. Kies voor een extra hoge variant als je wilt dat dat de katten overzicht kunnen bewaren. Hiervoor hebben we ook hele mooie plafond krabpalen! Deze zijn groot genoeg om je katten een fijn uitzicht te geven.

Is jouw kat een echte klimmer en behoudt hij graag het overzicht? Kies dan voor een hoge krabpaal grote katten. Dan kunnen ze zich helemaal uitleven. Door te kiezen voor een hoge krabpaal met mandje kunnen ze op hoogte relaxen en lekker om zich heen kijken. Bekijk al onze grote katten krabpaal modellen om de juiste krabpaal voor jou te kiezen!

Uitstekende service

Toch nog vragen, stel deze gerust via onze chat of neem telefonisch contact met ons op.

Onze medewerkers verdiepen zich in elk product dat op onze website staat. Daarnaast beschikken ze over veel kennis op het gebied van katten en kattenbenodigdheden.

Weet je bijvoorbeeld niet welke krabpaal het beste is. Wij kunnen je daarbij helpen om zo tot een goede oplossing te komen.