Resultaat 1–16 van de 21 resultaten wordt getoond

Voerbak kat kopen? Zorg voor een gezond eetpatroon

In de natuur moeten katten moeite doen voor hun eten. Thuis krijgen ze natuurlijk vrij eenvoudig hun eten. Zorg daarom voor een goede voerbak om jouw kat mentaal te stimuleren! Een goede voerbak, zoals een slow feeder, helpt je kat bij een gezond eetpatroon.


Waarom is een goede voerbak belangrijk?

De meeste katten houden van eten. En geef ze eens ongelijk! Echter blijkt het uit hun eetgedrag niet altijd dat katten dol zijn op eten. Dit kan een aantal redenen hebben.

Geef je om jouw kat te voeren een hele bak vol met eten? Dan is de kans groot dat jouw kat alle brokjes in één keer op eet. Dit kan leiden tot gezondheid problemen of overgewicht.

Een oplossing voor de dosering is een automatische kattenvoerbak. Dit kan de maaltijden van jouw kat per dag reguleren. Zo kun je bijvoorbeeld een timer instellen. Zo'n automatische voerbak kat is handig wanneer je de maaltijden van jouw kat wilt inplannen!

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een voerbak?

Je kat maakt geen onderscheid tussen een design katten voerbak en een simpele voerbak uit de dierenwinkel. Waar jouw kat wel onderscheid in maakt, is het materiaal en de hoogte van de katten voerbak!

Er zijn veel katten voerbakken in verschillende materialen op de markt. Wij raden katten voerbakjes aan van keramiek. Een plastic katten voerbak krijgen na verloop van tijd namelijk kleine scheurtjes. Hier gaan bacteriën in zitten.

Ook is een keramieken katten voerbak zwaarder. Hierdoor zal deze minder snel omvallen en staat de voerbak steviger op zijn plek.

Wat is de beste plek voor de voerbak?

De plek waar de voerbak kat komt te staan is erg belangrijk. Als jouw kat met de bak gaat slepen, staat de katten voerbak niet op de juiste plek.

Katten eten graag op een rustige plek. Zo kan jouw kat ongestoord eten. Ook moet de katten voerbak niet te dicht bij de kattenbak staan. Net als mensen eten katten liever niet dicht bij de plek waar zij ook hun behoefte doen.

De voer en drinkbak naast elkaar zetten wordt afgeraden. Katten moeten in het wild water zoeken, de drinkplek is nooit dicht bij hun eten. Daarom eten katten niet graag op de plek waar zij ook drinken. Jouw kat zal meer water drinken wanneer de waterbak op een andere plek staat.

Meerdere voerbakken

Heb je meerdere katten? Dan mogen de katten voerbakken wel bij elkaar in de buurt staan. Mochten je katten dit zelf geen goed idee vinden, zet ze dan wat verder uit elkaar.

Verschillende soorten katten voerbakken

Er is een ruime keuze aan voerbakken voor je kat. Zo heb je een automatische voerbak. Maar er bestaan ook feeders.

Een automatische voerbak kat is handig wanneer jouw kat niet gedoseerd kan eten. Ook is de voerautomaat voor katten handig wanneer je zelf vaak buiten huis bent. Zo kun je de voer momenten van jouw kat inplannen via een app op je telefoon.

Een slow feeder is handig wanneer jouw kat iets te gulzig eet. Met een slow feeder moet jouw kat meer moeite doen om bij het eten te komen. Hierdoor gaat je kat langzamer eten!

Katten voerbak accessoires

Naast dat er veel verschillende soorten katten voerbakken zijn, zijn er ook veel accessoires. Zoals een handige schep, waarmee je de maaltijden van jouw kat kan doseren. Handig wanneer je huisdier wat te zwaar is!

Soms valt er een brokje naast de katten voerbak. Daarom worden hiervoor placemats aangeboden. Zo voorkom je dat voedsel resten op de vloer terecht komen.

Eten op een verhoging

Wordt jouw kat wat ouder? Dan is een katten voerbak op verhoging een goed idee. Een oudere kat hoeft dan niet de hele tijd te bukken tijdens het eten.

Hoe vaak moet ik de voerbak kat schoonmaken?

Bacteriën in de katten voerbak kunnen ziektes met zich meebrengen, denk bijvoorbeeld aan parasieten. Ook kunnen er schimmels ontstaan waar niet alleen jouw kat, maar ook jij ziek van kan worden. De voerbak kat kan je het beste dagelijks schoonmaken. Dit kan met water en zeep.

Daarnaast kun je één keer per week een grotere schoonmaak houden. Dit doe je door de katten voerbak tien minuten te laten weken in heet water. Spoel de bak vervolgens goed af. Voor je eigen hygiëne kun je na de schoonmaak beurt ook het beste de gootsteen reinigen.

Andere kattenmeubels

Heb je een kat die graag naar buiten kijkt? Dan is een radiatorhangmat heel erg leuk om te bestellen. Deze kattenhangmat kun je gemakkelijk aan een radiator bevestigen zodat jouw kat een warme lig plek heeft.

Als je weinig ruimte hebt, is een krabplank een goed alternatief voor een krabpaal. Een

krabplank neemt in verhouding weinig ruimte in beslag. Hierdoor kan jouw kat alsnog haar hartenlust krabben!

Ook een fijne slaapplek is natuurlijk van belang: denk bijvoorbeeld aan een kattenhuis of kattenmanden. En natuurlijk voldoende om mee te spelen, zoals kattentunnels of andere katten speeltjes. Ook voor allerlei handigheidjes, zoals bijvoorbeeld een kattentuigje of een drinkfontein kat kun je bij ons terecht!

Uitstekende service

Onze medewerkers verdiepen zich in elk product dat op onze website staat. Daarnaast beschikken ze over veel kennis op het gebied van katten en katten benodigdheden. Dit is waarom je met elke vraag bij ons terecht kunt voor een passend advies.

Weet je bijvoorbeeld niet welke krabpaal aanbieding het beste is? Wij kunnen je daarbij helpen! Onze klantenservice staat elke werkdag voor jouw klaar!

Snelle levering

Naast onze goede service, bieden wij ook een snelle levering. Want op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag al in huis!