Resultaat 1–16 van de 54 resultaten wordt getoond

Een stevige Maine Coon krabpaal kopen?

Je bent vast bekend met het kattenras Maine Coon. Heb je een Maine Coon thuis dan zal je de geschikte krabpaal moeten kiezen. Een krabpaal met extra stevige palen die het gewicht van een Maine Coon kan dragen. Op deze pagina vind je alle stevige krabpalen geschikt voor de Maine Coon!

 


Waarom een Maine Coon krabpaal

Ga jij een Main Coon kopen, dan doe je er goed aan om te kijken naar Maine Coon benodigdheden. Grote katten zoals Maine Coons hebben nu eenmaal een grotere krabpaal, met dikke sisalpalen nodig. Bij een ongeschikte krabpaal voor een Maine Coon kan de kat een ravage aanrichten. Men schaft voornamelijk een krabpaal aan om het eigen meubilair te beschermen tegen het krabben.

Krabpaal Maine Coon voor de grote en zware kat

De Maine Coon is één van de grootste kattenrassen. Houd daarom rekening met de dikte en stevigheid van de paal. Je Maine Coon kitten lijkt nu misschien nog klein maar zal groeien als kool. De krabpalen op deze pagina zijn geschikt voor het bekende grote kattenras, de Maine Coon, en voor andere grote en zware katten.

Het krabben van een kat zit in de natuur van het beest en dit is niet te voorkomen. Een Maine Coon zal een grote krabpaal waarderen. Je biedt de kat zo een eigen plekje thuis, waar hij zich helemaal kan uitleven en rusten wanneer nodig.

Belangrijk voor de gezondheid

Een veelvoorkomend gezondheidsprobleem bij katten in huis is overgewicht. Het immuunsysteem van katten kan worden aangetast als ze zwaarlijvig zijn. Daardoor zijn de gevoeliger voor infecties, dit geldt ook voor de urinewegen van de kat. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor een paal met allerlei speeltjes, zoals een touwtje, muisje of balletje.

Wat maakt een krabpaal een krabpaal Maine Coon?

Maine Coon krabpaal hebben een extra groot ligvlak, beschikken over extra dikke stammen met sisal. Deze stammen zijn minimaal 12 cm dik, maar lopen op tot 20 cm dik. Daarnaast is de bodemplaat van de Main Coon krabpaal vaak extra verzwaard. Een Maine Coon krabpaal is stevig genoeg om op te stoeien, spelen én voornamelijk krabben.

Waarom hebben katten krabpalen nodig?

Zoals hierboven genoemd is het krabgedrag van een kat nooit volledig te voorkomen. Het zit in de natuur van de kat. Dit is waarom een krabpaal aanschaffen een juiste keuze is wanneer je een kat thuis hebt. Om het meubilair thuis te beschermen tegen krassen en andere ongevallen is een grote krabpaal uitermate geschikt.

Gezondheid van de nagels

Waarom een kat krabt heeft meerdere redenen. Ten eerste betreft het de gezondheid van de kat. De nagels van een kat groeien uiteraard, net bij mensen. Mensen knippen hun eigen nagels. Een kat houdt zijn eigen nagels ook bij. Naarmate een kat ouder wordt verslijten de nagelhoezen van het dier. Door te krabben aan een sisal krabpaal worden de nagelhoezen goed onderhouden.

Territorium bewaken

Katten zijn ook territoriale dieren. Door te krabben aan een krabpaal laten ze een unieke geur achter. Deze geur komt vrij uit de kattenpootjes en hierdoor bakent de kat zijn gebied af. Bovendien heeft je kat zo een eigen vertrouwd plekje om uit te rusten.

De geschikte maat voor een grotere kat

Er zijn meerdere grote katten rassen. Zoals de Maine Coon, Savannah en de Noorse boskat. Op deze pagina gaan we dieper in op de krabpaal voor de Maine Coon. Dit type kat staat bekend om hun grootte en kracht.

Gewicht grote kat

Het ras weegt gemiddeld tussen de 5 en 9 kilo voor katers en 4 tot 6 kilo voor poezen. De Main Coon krabpaal is van extra zware kwaliteit, om dit gewicht te dragen. Alle krabpalen op deze pagina zijn geschikt om door een Maine Coon gebruikt te worden. Bij krabpaal voor grote katten of een krabpaal voor zware katten is het advies om een krabpaal met een diameter van ongeveer 15 cm te kiezen. Ook vindt men het vaak belangrijk dat de krabpaal past het interieur.

Past de krabpaal in je huis?

Een krabpaal Maine Coon is vaak hoger en breder. Dit hoeft echter niet. Bekijk dus goed de specificaties van de krabpaal voor de Maine Coon. Houd rekening met de grootte en hoogte van de krabpaal, en of deze in je woning past. Veel van deze krabpalen reiken van 180 cm tot maar liefst 265 cm.

Kan je kat zich volledig strekken op de paal?

Een kat moet het lichaam volledig kunnen strekken op de krabpaal. Dit is belangrijk om de spieren van de kat soepel en in beweging te houden. Meet dus de lengte van je kat op.

Meerdere katten op één paal

Heb je thuis meer dan één kat, dan is een grote krabpaal ook een juiste keuze. Je zult wel moeten letten op het gewicht van de zwaarste kat. Let in dit geval ook op de stabiliteit van de paal.

Katten in krabpalen spelen vaak met elkaar, dit zorgt voor veel beweging op de paal. Je natuurlijk voorkomen dat een paal omvalt. Vandaar dat de keuze dan gaat naar een krabpaal geschikt voor grote katten of rassen zoals de Maine Coon. Denk je erover na om een grote krabpaal aan te schaffen? Kijk dan goed naar de ruimtes in je huis. Het kan soms aan te raden zijn om meerdere krabpalen te plaatsen.

Andere producten voor jouw huistijger

Veel van onze krabpalen voor de Maine Coon zijn al voorzien van enige speeltjes, tunnels of ligbedden. Zoek je verder nog accessoires, deze zijn ook beschikbaar in onze webshop. Van kattenmanden tot kattenspeeltjes, je vindt het bij Krabpaal.nl! Ben je ook op zoek naar een grote kattenbak voor je Maine Coon? Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.

De service van Krabpaal.nl

Bij Krabpaal.nl vind je dus alles voor jouw kat! Heb je vragen of advies nodig? Wij hebben een uitgebreid assortiment, waar we alles van weten. Mocht je dus een vraag hebben over een product, of mocht je willen weten of wij een specifieke krabpaal zouden adviseren voor jouw kat, neem dan contact met ons op.

We zijn te bereiken via de chat, via de mail (mail naar klantenservice@trino.nl) en telefonische (bellen kan naar 085-7606053). We helpen je graag op weg!