Resultaat 1–16 van de 57 resultaten wordt getoond

Een stevige Maine Coon krabpaal

Je bent vast bekend met het kattenras Maine Coon. Heb je een Maine Coon thuis dan zal je de geschikte krabpaal moeten kiezen. Een krabpaal met extra stevige palen die het gewicht van een Maine Coon kan dragen. Op deze pagina vind je alle stevige krabpalen geschikt voor de Maine Coon!


Waarom een Maine Coon krabpaal?

Ga jij een main coon kopen, dan doe je er goed aan om te kijken naar maine coon benodigdheden. Grote katten zoals maine coons hebben nu eenmaal een grotere krabpaal nodig. Bij een ongeschikte krabpaal voor een Maine Coon kan de kat een ravage aanrichten. Men schaft voornamelijk een krabpaal aan om het eigen meubilair te beschermen tegen het krabben.

De Maine Coon is een groot kattenras, houd daarom rekening met de dikte en stevigheid van de paal. Je maine coon kitten lijkt nu misschien nog klein maar zal groeien als kool. De krabpalen op deze pagina zijn geschikt voor het bekende kattenras, de Maine Coon, en voor andere grote en zware katten.

Het krabben van een kat zit in de natuur van het beest en dit is niet te voorkomen. Een Maine Coon zal een grote krabpaal waarderen. Je biedt de kat zo een eigen plekje thuis, waar hij zich helemaal kan uitleven en rusten wanneer nodig.

Een veelvoorkomend gezondheidsprobleem bij katten in huis is overgewicht.

Het immuunsysteem van katten kan worden aangetast als ze zwaarlijvig zijn. Daardoor zijn de gevoeliger voor infecties, dit geldt ook voor de urinewegen van de kat. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor een paal met allerlei speeltjes, zoals een touwtje, muisje of balletje. 

De Maine Coon is één van de grootste kattenrassen. Grote krabpalen voor de Maine Coon hebben een extra groot ligvlak, met extra dikke stammen vaak voorzien van sisal. Deze stammen hebben een extra brede doorsnede, en zijn gemaakt van een robuust materiaal. Ideaal om op te stoeien, spelen én voornamelijk krabben. 

Waarom krabben mijn katten?

Zoals hierboven genoemd is het krabgedrag van een kat nooit volledig te voorkomen. Het zit in de natuur van de kat. Dit is waarom een krabpaal aanschaffen een juiste keuze is wanneer je een kat thuis hebt. Om het meubilair thuis te beschermen tegen krassen en andere ongevallen is een grote krabpaal uitermate geschikt. 

Waarom een kat krabt heeft meerdere redenen. Ten eerste betreft het de gezondheid van de kat. De nagels van een kat groeien uiteraard, net bij mensen. Mensen knippen hun eigen nagels.

Een kat houdt zijn eigen nagels ook bij. Naarmate een kat ouder wordt verslijten de nagelhoezen van het dier. Door te krabben aan een sisal krabpaal worden de nagelhoezen goed onderhouden. 

Katten zijn ook territoriale dieren. Door te krabben aan een krabpaal laten ze een unieke geur achter. Deze geur komt vrij uit de kattenpootjes en hierdoor bakent de kat zijn gebied af. Bovendien heeft je kat zo een eigen vertrouwd plekje om uit te rusten. 

De geschikte maat voor een grotere kat

Er zijn meerdere grote katten rassen. Zoals de Maine Coon, Savannah en de Noorse boskat. Op deze pagina gaan we dieper in op de krabpaal voor de Maine Coon. Dit type kat staat bekend om hun grootte en kracht. 

Het ras weegt gemiddeld tussen de 5 en 9 kilo voor katers en 4 tot 6 kilo voor poezen. De krabpaal zal van extra kwaliteit zijn om dit gewicht te dragen. Alle krabpalen op deze pagina zijn geschikt om door een Maine Coon bewoond te worden. Bij krabpaal voor grote katten of een krabpaal voor zware katten is het advies om een krabpaal met een diameter van ongeveer 15 cm te kiezen. Ook vindt men het vaak belangrijk dat de krabpaal past het interieur. 

Houd rekening met de grootte en hoogte van de krabpaal. Veel van deze krabpalen reiken van 180 cm tot maar liefst 265 cm. De krabpaal zal uiteraard moeten passen in jouw huis.

Een kat moet het lichaam volledig kunnen strekken op de krabpaal. Dit is belangrijk om de spieren van de kat soepel en in beweging te houden. 

De krab palen uit ons assortiment zijn ook gemaakt van verschillende soorten materialen zoals sisal, hout, pluche, jute en nog veel meer. De keuze uit de kleuren is bij ons ook nog eens groot. Ook op het gebied van krabpalen is het verstandig om rekening te houden met de voorkeuren en de grootte van jouw kat. Dit omdat niet elke krabpaal geschikt is voor een grote kattensoort zoals de Maine Coon.

Meerdere katten op één paal

Heb je thuis meer dan één kat, dan is een grote krabpaal ook een juiste keuze. Je zult wel moeten letten op het gewicht van de zwaarste kat. Let in dit geval ook op de stabiliteit van de paal.

Katten in krabpalen spelen vaak met elkaar, dit zorgt voor veel beweging op de paal. Je natuurlijk voorkomen dat een paal omvalt. Vandaar dat de keuze dan gaat naar een krabpaal geschikt voor grote katten of rassen zoals de Maine Coon. Denk je erover na om een grote krabpaal aan te schaffen? Kijk dan goed naar de ruimtes in je huis. Het kan soms aan te raden zijn om meerdere krabpalen te plaatsen.

Andere producten voor jouw huistijger

Naast de standaard krabpalen zijn er allerlei andere type producten geschikt voor jouw Maine Coon. Een krabton is ook een geschikte keuze voor de kat. Hiermee bied je jouw een kat zijn eigen ruimte.

Tegelijkertijd kan de kat hier zijn nagels aan onderhouden. Let uiteraard wel op het formaat van zo’n krabton. De kattentonnetjes zijn niet alleen een comfortabel plekje voor jouw kat, ze zien er nog eens leuk uit in je woning! 

Veel van onze krabpalen voor de Maine Coon zijn al voorzien van enige speeltjes, tunnels of ligbedden. Zoek je verder nog accessoires, deze zijn ook beschikbaar in onze webshop. Alles voor jouw huistijger, vind je in onze webshop.

Op Krabpaal.nl bieden wij een ruime keuze aan krabpalen en diverse producten.

Krabpalen van groot tot klein. Voor verschillende kattenmeubels, krabplanken en speeltjes voor jouw kat ben je bij Krabpaal.nl aan het juiste adres. Een krabpaal aanschaffen is zo gedaan.

Toch nog vragen, stel deze via onze chat of neem telefonisch contact met ons op.