Resultaat 1–16 van de 26 resultaten wordt getoond

De beste drinkfontein voor je kat

Vers en fris water wanneer je wilt. Door een drinkfontein te plaatsen stimuleer je jouw kat om voldoende en gezuiverd water te drinken. Stromend water is rijk aan zuurstof, en veel katten vinden het fijn om te drinken van bewegend water. Vandaar dat sommige katten ook kiezen voor de kraan! Heb je ze liever niet op het aanrecht, dan is een drinkfontein een mooie oplossing.


Altijd vers water

Een drinkfontein werkt als een kraantje voor je kat. Het is voor katten belangrijk dat ze voldoende water drinken. Van nature zijn het woestijndieren, maar hydratatie is voornamelijk van belang voor de nieren en urinewegen van het dier.

Veel katten tonen geen interesse in een stilstaand bakje water en krijgen zo onvoldoende vocht binnen. Dit kan gevolgen hebben voor de gezondheid van de kat. Wanneer een kat te weinig drinkt kan dit op lange termijn gevolgen hebben. Dit kan nierproblemen of blaasontsteking veroorzaken. 

Deze behoefte naar water wordt versterkt bij katten vanwege de voeding. Katten eten vaak uitsluitend droogvoer, zoals kattenbrokjes. Met een drink fontein hydrateer je jouw kat voldoende. 

Hoe werkt een drinkfontein

Sommige katten vinden stromend water lekkerder dan stilstaand water, dit houdt het water koud en vers. Het zachte stromende geluid stimuleert je kat om de fontein te bezoeken. Daarnaast maakt een drinkfontein het makkelijker voor een ruim assortiment aan van oudere kat om voldoende water te drinken.

De drinkfonteinen in onze webshop hebben verschillende kleuren en ontwerpen. Met veel keuze uit verschillende waterreservoirs. Je hoeft dus niet iedere dag het water bij te vullen.

Het water blijft schoon dankzij de vervangbare filters. Dit houdt het drinkwater schoon van viezigheid zoals stof, kattenharen en ander vuil. Stromend water voorkomt ook bacterievorming in de waterbak, zeker tijdens de warme zomerdagen wanneer de kat het water goed kan gebruiken.

Zorg ervoor dat het waterreservoir altijd gevuld is wanneer de kattenfontein actief is. Wanneer de waterbak leeg is kan deze beschadigd raken. Vervang ook regelmatig de filters zodat het water schoon en zuiver blijft. 

Waaruit bestaat een drinkfontein

De meeste drinkfonteinen voor katten zijn opgebouwd uit meerdere onderdelen.

Een waterreservoir wat je vult met water. De inhoud van zo’n reservoir varieert tussen 1 tot 5 liter water. Zo kun je langdurig van de drinkfontein gebruikmaken. Een (stille) pomp wat het water laat circuleren, en schoon houdt.

Ook zitten er filters in de pomp. Deze filters houden het water schoon en vol zuurstof. Dit houdt het drinkwater schoon van stof, haren en vuil.

De waterafvoer zorgt ervoor dat het water opnieuw wordt opgevangen en het opnieuw in de watercirculatie belandt. 

De beste plek voor de katten waterfontein

Katten houden er niet van om drinken naast hun voer te hebben staan. De drinkfontein voor katten zet je het liefst op een plek weg van het eten. Het beste is een plek te kiezen waar je kat alle rust krijgt om water te gaan drinken. 

Een waterfontein voor je kat is handig wanneer je je huisdier een paar dagen alleen moet laten. Dit in combinatie met een automatische voederbak biedt je alles wat je kat nodig heeft. De norm voor vochtbehoefte van een kat is ongeveer 40-60 ml per kilogram per 24 uur. Een kat van 5 kg zal per 24 uur zo'n 250 ml nodig hebben. Een kat zal iets minder drinken wanneer het natvoer als maaltijd krijgt. Omdat dit voedsel al grotendeels bestaat uit vocht.

De mooiste krabpalen voor elke kat

In de webshop van Krabpaal.nl vind je meer dan alleen drinkfonteinen voor je kat. Het bekendste product is dan ook de krabpaal.

Met een krabpaal vervul je meerdere behoeften van een kat tegelijk. Zo kan je kat zijn krab behoeften kwijt met een touw, hangmat of krabplank in de krabpaal. 

Veel van de krabpalen zijn uitgerust met een kattenhuis wat je kat een eigen plekje biedt om tot rust te komen. Katten vinden het prettig om op een verhoogde plek te slapen.

Een ruime krabpaal geeft je kat de mogelijkheid om zich volledig uit te strekken. Dat katten zich volledig kunnen uitrekken is belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je kat zijn souplesse en flexibiliteit behoudt.

Een kat die vrij kan spelen op een krabpaal zal dagelijkse voldoende beweging krijgen. Dit zal positief werken op de stemming en gezondheid van je kat. Dit zul je als katteneigenaar zelf ook ervaren. 

De grote krabpalen op onze website zijn uitgerust met meerdere plateaus. Katten vinden het namelijk prettig om op een verhoogde plek te slapen. Ook bieden wij krabpalen voor grote katten, zoals het Maine Coon kattenras. 

Dit zijn katten van een groot formaat zoals kattenrassen als de Maine Coon, Noorse Boskat en Savannah. Deze krabpalen zijn immers ook geschikt voor katten met veel energie. Grote krabpalen zijn daarom vaak uitgerust met meerdere speeltjes en accessoires.

Het krabgedrag van je kat

Komt je huiskat weinig buiten, dan zal het zijn energie ergens aan kwijt moeten. Hoge krabpalen zijn vaak uitgerust met allerlei opties en speeltjes. Zo kan je kat zijn energie op een spelende wijze kwijt. Katten die urenlang klimmen en klauteren kunnen heerlijk de energie kwijt.

Het krabgedrag van je kat dient om het territorium af te bakenen. Door te krabben komen de geurklieren van het dier in actie. Deze geurklieren bevinden zich aan de onderzijde van de kattenpootjes.

De unieke geur die de geurklieren afgeven, een feromoon bakent de leefruimte van de kat af. Deze leefruimte wordt ervaren als een vertrouwde omgeving en beschermt tegen indringers. 

Een krabpaal zorgt ervoor dat de kat zijn krabgedrag uit op de sisalpalen. Zo blijft de rest van het meubilair bespaard tegen het gekrab.

Het krabben aan een krabstam is een belangrijk aspect om gelukkig en gezond te blijven voor jouw geliefde huisdier.

Door te krabben aan een sisal krabpaal onderhouden katten hun nagels. Op deze manier worden oude nagelhoezen verwijderd en blijven de nagels scherp en gezond.

Een huiskat die niet buiten komt zal zijn energie ergens kwijt kunnen. Een hoge krabpaal dient ook als uitkijkpunt voor je kat. Zo kan een kat urenlang de omgeving in de gaten houden. 

Krabpalen in allerlei soorten en maten. Palen van groot tot klein formaat, wij bieden het op krabpaal.nl. Voor verschillende kattenmeubels, krabplanken en speeltjes voor jouw kat ben je bij Krabpaal.nl aan het juiste adres.

Een katten drinkfontein, krabpaal of andere kattenmeubel aanschaffen is zo gedaan.