Toont alle 8 resultaten

Elektrische kattenspeeltjes kopen: houd je kat actief

Spelen is belangrijk voor je huisdier. Het zorgt er voor dat het jachtinstinct gestimuleerd blijft. Elektrische kattenspeeltjes zijn hier extra goed in, omdat ze voor je kat onvoorspelbaar reageren. Ook handig wanneer je geen tijd hebt om zelf met je kat aan de slag te gaan.


Waarom spelen katten graag?

Katten zijn atletische en krachtige dieren: rond rennen en springen zit van nature in hen en doen zij maar al te graag. De hoofdreden waarom katten graag spelen, is om het jachtgedrag te stimuleren. Want hoe lief onze katten ook zijn, het blijven roofdieren en zij kunnen niet zonder prooi.

Interactief kattenspeelgoed als prooi

Door je kat van kattenspeelgoed te voorzien, geef je jouw kat eigenlijk een soort prooi. Dit vinden katten erg leuk, want dan kunnen zij hun jachtinstinct weer even bovenhalen. Elektrische kattenspeeltjes zijn hiervoor perfect, gezien zij vaak onverwachte bewegingen maken, net als een echte prooi.

Fysiek en mentaal gezond

Naast het jachtinstinct van je kat, is het spelen voor katten ook goed voor de gezondheid: zowel voor de mentale als de fysieke gezondheid van jouw kat is spelen goed. Het moedigt je kat aan om actief te zijn en soepel te blijven bewegen. Ook is het belangrijk voor een goede conditie en gaat het overgewicht tegen. Daarnaast gaat voldoende activiteit stress en frustratie tegen, waardoor je kat een stuk gelukkiger is.

Waarom elektrisch speelgoed?

Als baasje kan je helaas niet altijd thuis zijn bij je kat: helaas moeten we ook nog wel eens werken of boodschappen doen! Daarom is elektrisch kattenspeelgoed ideaal: je kat kan zich hierdoor vermaken zonder dat jij er constant mee bezig hoeft te zijn.

Mentale uitdaging

Elektrisch kattenspeelgoed heeft veel voordelen: zo daagt kattenspeelgoed wat elektrisch is je kat mentaal uit, wat verveling tegengaat. Wanneer een kat zich verveelt, zijn de meubels vaak de dupe: Dan is dus goed om voor voldoende vermaak te zorgen voor jouw kat, om je meubels te sparen!

Door elektrische kattenspeeltjes te gebruiken kunnen katten ook hun energie kwijt. Dit helpt overgewicht tegen te gaan en zorgt voor een beter welzijn van je kat: en een gezonde kat, dat is een blije kat!

Verschillende elektrische kattenspeeltjes

Kattenspeelgoed wat elektrisch is, is bijvoorbeeld een bewegende vis: deze spartelt en doet, wat natuurlijk fantastisch is voor je kat. Deze vis wordt aangestuurd door batterijen, of door een accu die op te laden is met een USB kabel. Maar ook een bewegend speeltje voor aan de muur is leuk: hiermee kan je kat zich uren vermaken wanneer jij er even geen puf voor hebt.

Nadelen van elektrisch kattenspeelgoed

Elektrische kattenspeeltjes zijn erg leuk, maar ze hebben helaas ook nadelen. Zo moeten er af en toe nieuwe batterijen in een elektrisch kattenspeeltje, of moeten ze opnieuw opgeladen worden. Ook kan jouw kat dit bewegende speeltje in het begin eng vinden. Begin daarom niet gelijk met een heel druk speeltje, maar begin rustig aan, bijvoorbeeld met een Swirly.

Als je kat alleen speelt, kan ze zich gaan vervelen: speel daarom zeker af en toe samen. Wij raden aan om één speeltje, bijvoorbeeld een kattenhengel, apart te houden. Deze kun je dan gebruiken wanneer jullie samen spelen. Samen spelen is ook erg goed voor je relatie met je huisdier: als je samen speelt breng je immers samen tijd door, waardoor je werkt aan de band met je lieve huisdier.

Hoe vaak moet je met je kat spelen?

Het spelen samen met je kat is niet alleen leuk voor jouw kat, maar ook voor jou. Niets is leuker dan kijken naar je kat terwijl deze aan het spelen is. Je kat wringt zich in allerlei hoeken en bochten en rent overal snel achteraan. Ook bouw je met het samen spelen een goede band op met je kat.

Het beste is om iedere dag 20 minuten met jouw kat te spelen: gebruik hierbij een kattenspeeltje wat alleen dan gebruikt wordt, en niet al de hele dag beschikbaar is. Dit maakt het voor je kat interessanter en maakt dit speeltje extra leuk. Je hoeft niet per se 20 minuten aan één stuk samen te spelen: sterker nog, je kunt de speelsessies het beste opdelen in meerdere sessies van 5 minuten per keer. Zo blijft het spelen leuk voor je kat, raken ze niet gefrustreerd, en kunnen ze hun aandacht er beter bij houden.

Mijn kat speelt niet met het kattenspeelgoed

Ook katten moeten wennen aan veranderingen. Dus geen paniek als jouw kat geen interesse toont in het nieuwe kattenspeelgoed. Als je speelgoed voor katten sneller interessant wilt maken, bestel dan catnip spray erbij.

Catnip of kattenkruid

Het is namelijk zo dat een kat zich aangetrokken voelt tot catnip (kattenkruid). Ze zullen nieuwe spullen met catnip meteen gaan onderzoeken, daarna kan je kat op verschillende manieren reageren. Over het algemeen roept catnip een euforisch gevoel op, dit houdt enkele minuten aan.

Katten lijken soms een gedrogeerde reactie te geven als gevolg van het ruiken van Catnip. Maar geen paniek: Catnip is niet verslavend of schadelijk voor een kat. Het kan een enkele keer voorkomen dat katten allergisch zijn voor catnip. Probeer daarom eerst een beetje op een doek om te zien hoe je kat erop reageert.

Wissel regelmatig van kattenspeeltje

Om het speelgoed van je kat interessant te houden, kan je regelmatig wisselen van speeltje. Zo kun je de ene keer één op één spelen met jouw kat, bijvoorbeeld met een kattenbal. Een andere keer kan je jouw kat zichzelf laten uitleven. Bijvoorbeeld met elektrisch kattenspeelgoed.

Houd kattenspeeltjes interessant

We raden aan om niet al het kattenspeelgoed in één keer beschikbaar te maken voor je kat, je kat raakt dan snel verveeld. Roteer dus tussen de speeltjes en vervang elke week één speeltje voor een ander. Zo ontdekt jouw kat elke keer weer opnieuw een ander kattenspeeltje. Stop de kattenspeeltjes bijvoorbeeld in een grote doos (al dan niet met catnip in de doos) en haal er af en toe een kattenspeeltje uit.

Hoe vaak moet ik kattenspeeltjes vervangen?

Dit hangt af hoeveel er met het kattenspeeltje gespeeld wordt, en uiteraard ook hoeveel katten er gebruik maken van het kattenspeeltje. Zo kan een kattenhengel nog wel eens knappen of kan een balletje kapotgebeten worden.

We raden aan om af en toe een nieuw speeltje toe te voegen. Als je kat van kattenballetjes houdt, geef hem dan af en toe een nieuw balletje. Of geef je kat eens wat anders, zoals een interactief kattenspeeltje.. Dit helpt om het interessant te houden voor jouw kat, zodat zij zich niet gaat vervelen.

Nog veel meer bij Krabpaal.nl

Naast elektrisch kattenspeelgoed vind je bij ons nog veel meer kattenspeeltjes. Zoals leuke kattenballen en muisjes waar je kat achteraan kan rennen! Maar ook een kattenhengel is erg leuk. Dit stimuleert de band tussen jouw en je kat, omdat je dan écht even samen speelt.

Ook voor alle andere behoeften kun je bij Krabpaal.nl terecht. Van kattenmeubels tot aan kattenbakken, wij hebben alles om van jouw kat een tevreden huisdier te maken.

Uitstekende service

Onze medewerkers verdiepen zich in elk product dat op onze website staat. Daarnaast beschikken ze over veel kennis op het gebied van katten en hun benodigdheden. Dit is waarom je met elke vraag bij ons terecht kan voor een passend advies.

Weet je bijvoorbeeld niet welk elektrisch kattenspeeltje het beste is voor jou? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij staan elke werkdag klaar om je te helpen, en zijn bereikbaar per telefoon, mail en chat!

Snelle levering

Om jouw kat spoedig van leuke kattenspeeltjes te kunnen voorzien, bieden wij een snelle levering. Want op werkdagen voor 17:00 uur besteld is de volgende dag in huis! Dus mocht je kat een speeltje kapot bijten, dan ben je snel voorzien van een nieuw kattenspeeltje!