Resultaat 1–16 van de 28 resultaten wordt getoond

Kattenbak kopen voor jouw huisdier

Een goede kattenbak is zeer belangrijk voor het welzijn van jouw kat. De juiste kattenbak, in combinatie met de juiste kattenbakvulling en accessoires (zoals luchtverfrisser of een kattenbakmat) zorgen voor een blije kat en voor verminderde stank. Neem snel een kijkje in ons assortiment!


Goede kattenbak kopen bij Krabpaal.nl

Een katten bak is één van de belangrijkste middelen die in huis moet worden gehaald bij het aanschaffen van een kat. Op onze website vind je verschillende kleuren, soorten en maten bakken tegen een betaalbare prijs. Door het gebruik van een hoogwaardige kwaliteit kunststof is het realiseren van een lange levensduur van het door jouw bestelde kattentoilet.

Wij bieden gesloten kattenbakken aan (kattenbak met kap), maar ook de bakken inclusief schepje en een geurfilter mogen niet ontbreken. Bij een kattentoilet met geurfilter worden alle vieze geurtjes die van de kattenbak af komen geneutraliseerd zodat je hier minder last van hebt.

Ben je op zoek naar bijvoorbeeld een kattentoilet die eenvoudig te reinigen is? Ook die behoren tot ons uitgebreide assortiment. Het enige wat je hoeft te doen is een hendel over te halen waardoor de ontlasting makkelijk in een afvalbak terecht komt. Een voordeel van dit ingebouwde systeem is dat er geen gebruik wordt gemaakt van elektriciteit.

Waarom een kattenbak?

Katten zijn van nature schone dieren, die als ze hun behoefte hebben gedaan, deze het liefst willen ingraven. Daarnaast kunnen sommige katten ook veel beter ruiken dan mensen. Ze nemen geuren dus eerder waar dan wij, hierdoor kan hij snel overweldigd worden door een sterke geur die uit de kattenbak komt. Zorg er daarom voor dat je de katten bak schoon houdt en schep deze dagelijks schoon. Hoogstwaarschijnlijk vind je het ook niet fijn om op een vieze wc te zitten, jouw kat denkt daar hetzelfde over.

Zorg ervoor dat de kattentoilet tijdig wordt schoongemaakt. Kies daarnaast ook het juiste formaat kattenbak zodat jouw kat past in de bak en deze niet te klein is. Heb je een grote kattensoort, ga dan voor een (extra) grote kattenbak (XL) of xxl kattenbak.

De goede plek bepalen

Het is verstandig om goed na te denken over de plaats van de kattebak, deze moet makkelijk toegankelijk zijn voor jouw kat. Het liefste bevindt de bak zich niet in een looproute (in tegenstelling tot een krabpaal) en het liefst ook niet vlakbij de voederbak.

Daarnaast is het ook niet handig om de kattebak naast een wasmachine of droger te zetten, het geluid van de machine kan namelijk afschrikken waardoor hij minder gebruik gaat maken van de kattentoilet. Zoek tevens ook naar de juiste kattenbakvulling en kijk wat de voorkeur heeft van jouw kat.

Om te zorgen dat jouw kat zo min mogelijk kattengrind meeneemt vanuit de kattenbak, kun je gebruik maken van een kattenbak mat. Een kattenbakmat zorgt ervoor dat de korrels tussen de tenen van de katten in de mat blijven steken. Zo heb je geen last van een open kattenbak met korrels op de grond.

De zelfreinigende kattenbak

Bij Krabpaal.nl kun je ook kiezen voor de beste kattenbak die zichzelf reinigt. Dit is een kattentoilet met een dubbele laag, onder de bak zelf zit namelijk een filter.

Door aan de hendel te draaien, zeef je het grind en wordt het afval in de onderste lade van de bak gedeponeerd. Automatische kattenbakken zijn zeer handig, omdat het een stuk minder werk is om de kattentoilet schoon te maken en het is ook nog eens hygiënisch.

Andere soorten kattenbakken

Er zijn uiteraard nog veel meer verschillende soorten kattenbakken, zodat je er altijd één kan vinden die bij jouw huis of kat past. Denk bijvoorbeeld aan een design kattenbak, zoals bijvoorbeeld een kattenbak zwart. Zo’n exemplaar staat mooi in het interieur, en is daarom vaker een toevoeging dan iets wat je een beetje wilt verstoppen of waar je een ombouw voor moet maken. Daarnaast is het ook van belang om rekening te houden met de grote van je kat: voor een kitten of kleine kat is een kleine kattenbak uitstekend geschikt, terwijl een grote kat waarschijnlijk een kattenbak xl nodig heeft. De grootte van je kattenbak is zeer belangrijk voor de kat, als ze zich niet goed kunnen draaien of niet goed kunnen graven doordat het krap is zullen ze er waarschijnlijk geen of minder gebruik van maken. Kies dus een kleine kattenbak voor een kleine kat en een kattenbak xl of kattenbak voor een grote kattenrassen, zoals de noorse boskat of de maine coon.

Een mooie kattenbak hoeft niet duur te zijn: binnen ons assortiment vind je verschillende prijsniveau’s, zodat je voor zowel een goedkope kattenbak als een wat duurdere nieuwe kattenbak bij ons terecht kunt.

krabpaal kat kopen?

In ons assortiment hebben we ook vele soorten krabpalen en krabtonnen. Welke het comfort van jouw huisdier zeer kunnen verhogen. Het is echter wel een goed idee om je even te verdiepen in de behoeften van jouw kat. Want als je weet wat jouw kat nodig heeft kun je daar de krabpaal op afstemmen!

Zo is het belangrijk dat jouw kat zich helemaal kan uitrekken tegen de kattenkrabpaal, Het is namelijk belangrijk dat de kat dit kan doen om zo hun souplesse te behouden. Bij grote katten als de Maine Coon, is het belangrijk dat de krabpaal voldoende stevig en stabiel is zodat deze niet omvalt als een kat er gebruik van maakt.

Een krabpaal voor grote katten wordt extra stevig door dikke sisalstammen die tenminste een doorsnede hebben van 12 centimeter. Ook is het belangrijk dat de bodemplaat genoeg tegengewicht biedt en dus extra verstevigd is. Deze informatie kun je allemaal terugvinden in de omschrijving en in de specificaties. Niet alle grote krabpalen zijn dus geschikt voor grote katten of meerdere katten, let hier dus goed op.

Andere kattenmeubels

Heb je een kat die graag naar buiten kijkt, dan is een radiatorhangmat ook heel erg leuk om te bestellen. Deze kattenhangmat kun je gemakkelijk aan een radiator bevestigen zodat jouw kat een warme ligplek heeft.

Als je weinig ruimte hebt, dan is een krabplank ook een zeer goede uitkomst als alternatief voor een krabpaal. Een krabplank neemt in verhouding weinig ruimte in beslag aangezien je de plank aan de muur kunt bevestigen met de bijgeleverde schroeven. Hierdoor kan jouw kat alsnog haar hartenlust krabben om op deze manier zijn nagels gezond en scherp te houden.

Ook een fijne slaapplek is natuurlijk van belang: denk bijvoorbeeld aan een kattenhuis of kattenmanden. En natuurlijk voldoende om mee te spelen, zoals kattentunnels of andere katten speeltjes. Ook voor allerlei handigheidjes, zoals bijvoorbeeld een kattentuigje of een drinkfontein kat kun je bij ons terecht!

Ook voor verschillende soorten kattenbakken ben je bij ons aan het juiste adres, van open bakken tot automatische zelfreinigende kattenbak, wij hebben het allemaal.

Uitstekende service

Onze medewerkers verdiepen zich in elk product dat op onze website staat. Daarnaast beschikken ze over veel kennis op het gebied van katten en kattenbenodigdheden. Dit is waarom je met elke vraag bij ons terecht kunt voor een passend advies. Weet je bijvoorbeeld niet welke kattenbak aanbieding het beste is? Wij kunnen je daarbij helpen om zo tot een goede oplossing te komen, zo hebben we ook de kattenbak groot, voor grotere huistijgers zoals de Maine Coon.