Resultaat 1–16 van de 33 resultaten wordt getoond

Kattenbak kopen voor jouw kat!

Een goede kattenbak is zeer belangrijk voor het welzijn van jouw kat. De juiste kattenbak, in combinatie met de juiste kattenbakvulling en accessoires (zoals een kattenbakmat) zorgen voor een blije kat en voor verminderde stank. Neem snel een kijkje in ons assortiment!


Goede kattenbak kopen bij Krabpaal.nl

Een katten bak is één van de belangrijkste middelen die in huis moet worden gehaald bij het aanschaffen van een kat. Op onze website vind je verschillende kleuren, soorten en maten bakken tegen een betaalbare prijs. Door het gebruik van een hoogwaardige kwaliteit kunststof is het realiseren van een lange levensduur van het door jouw bestelde kattentoilet.

Breed assortiment kattenbakken

Wij bieden gesloten kattenbakken aan (dichte kattenbak), maar ook de bakken inclusief schepje en een geurfilter mogen niet ontbreken. Bij een kattentoilet met geurfilter worden alle vieze geurtjes die van de kattenbak af komen geneutraliseerd zodat je hier minder last van hebt. Ook voor een open kattenbak ben je bij ons aan het juiste adres.

Extra grote kattenbakken

Kies altijd ook het juiste formaat bak zodat jouw kat past in de bak en deze niet te klein is. Heb je een grote kattensoort, ga dan voor een extra grote kattenbak XXL of jumbo kattenbak. Een voorbeeld hiervan is de kattenbak Primo.

Waarom een kattenbak kopen?

Katten zijn van nature schone dieren, die als ze hun behoefte hebben gedaan, deze het liefst willen ingraven. Daarnaast kunnen sommige katten ook veel beter ruiken dan mensen. Ze nemen geuren dus eerder waar dan wij, hierdoor kan hij snel overweldigd worden door een sterke geur die uit de kattenbak komt. Zorg er daarom voor dat je de katten bak schoon houdt en schep deze dagelijks schoon. Hoogstwaarschijnlijk vind je het ook niet fijn om op een vieze wc te zitten, jouw kat denkt daar hetzelfde over.

De juiste plek bepalen

Het is verstandig om goed na te denken over de plaats van de kattebak, deze moet makkelijk toegankelijk zijn voor jouw kat. Het liefste bevindt de bak zich niet in een looproute (in tegenstelling tot een krabpaal) en het liefst ook niet vlakbij de voederbak.

Daarnaast is het ook niet handig om de kattebak naast een wasmachine of droger te zetten, het geluid van de machine kan namelijk afschrikken waardoor hij minder gebruik gaat maken van de kattentoilet. Zoek tevens ook naar de juiste kattenbakvulling en kijk wat de voorkeur heeft van jouw kat.

Gebruik een kattenbak mat

Om te zorgen dat jouw kat zo min mogelijk kattengrind meeneemt vanuit de bak, kun je gebruik maken van een kattenbak mat. Een kattenbakmat zorgt ervoor dat de korrels tussen de tenen van de katten in de mat blijven steken. Zo heb je geen last van een open kattenbak met korrels op de grond.

Moet ik meerdere kattenbakken plaatsen?

Heb je meerdere katten in huis? Katten willen graag een eigen plek om hun behoefte te doen. Experts adviseren om voor elke kat een kattenbak te plaatsen, plus één extra bak. Dit is omdat sommige katten enkel en alleen op een schone bak willen. Als ze al in de ene bak geweest zijn, hebben ze dan nog een plek om naar uit te wijken.

Diverse soorten kattenbakken

Er zijn uiteraard nog veel meer verschillende soorten kattenbakken, zodat je er altijd één kan vinden die bij jouw huis of kat past. Denk bijvoorbeeld aan een design kattenbak, zoals bijvoorbeeld een kattenbak zwart. Zo’n exemplaar staat mooi in het interieur, en is daarom vaker een toevoeging dan iets wat je een beetje wilt verstoppen of waar je een ombouw voor moet maken.

Diverse formaten

Daarnaast is het ook van belang om rekening te houden met de grote van je kat: voor een kitten of kleine kat is een kleine bak uitstekend geschikt, terwijl een grote kat waarschijnlijk een grote bak nodig heeft. De grootte van je kattenbak is zeer belangrijk voor de kat, als ze zich niet goed kunnen draaien of niet goed kunnen graven doordat het krap is zullen ze er waarschijnlijk geen of minder gebruik van maken.

Diverse prijsklasses

Een mooie kattebak hoeft niet duur te zijn: binnen ons assortiment vind je verschillende prijsniveaus, zodat je voor zowel een goedkope kattenbak als een wat duurdere nieuwe bak bij ons terecht kunt.

Tips om je kattenbak schoon te maken

Wil je kat zijn behoefte het liefste op een schone bak? Erg logisch natuurlijk, want zelf maken we ook het liefste gebruik van een schoon toilet. Daarom adviseren we om elke dag de ontlasting en urine uit de bak te scheppen. Zorg ervoor dat je er om de dag extra kattengrit bij in doet. Elke twee weken ververs je de volledige vulling, en elke maand doe je een grondige schoonmaak met warm water. Gebruik hierbij geen schoonmaakmiddelen, want dit kan ervoor zorgen dat je kat de bak gaat vermijden.

Belangrijk: in kattenpoep kan een parasiet zitten die gevaarlijk is voor zwangere vrouwen. Zorg er dus voor dat je tijdens je zwangerschap de bak laat verschonen door je partner of iemand anders, of kies voor een zelfreinigende kattenbak.

Ook een krabpaal kat kopen?

In ons assortiment hebben we ook vele soorten krabpalen, welke het comfort van jouw huisdier zeer kunnen verhogen. Het is echter wel een goed idee om je even te verdiepen in de behoeften van jouw kat. Want als je weet wat jouw kat nodig heeft kun je daar de krabpaal op afstemmen!

Krabpaal grote kat

Zo is het belangrijk dat jouw kat zich helemaal kan uitrekken tegen de paal, Het is namelijk belangrijk dat de kat dit kan doen om zo hun souplesse te behouden. Bij grote katten als de Maine Coon, is het belangrijk dat de krabpaal voldoende stevig en stabiel is zodat deze niet omvalt als een kat er gebruik van maakt.

Een krabpaal voor grote katten wordt extra stevig door dikke sisalstammen die tenminste een doorsnede hebben van 12 centimeter. Ook is het belangrijk dat de bodemplaat genoeg tegengewicht biedt en dus extra verstevigd is. Deze informatie kun je allemaal terugvinden in de omschrijving en in de specificaties. Niet alle grote krabpalen zijn dus geschikt voor grote katten of meerdere katten, let hier dus goed op.

Andere kattenmeubels

Heb je een kat die graag naar buiten kijkt, dan is een radiatorhangmat ook heel erg leuk om te bestellen. Deze kattenhangmat kun je gemakkelijk aan een radiator bevestigen zodat jouw kat een warme ligplek heeft. Als je weinig ruimte hebt, dan is een krabplank ook een zeer goede uitkomst als alternatief voor een krabpaal. Een krabplank neemt in verhouding weinig ruimte in beslag aangezien je de plank aan de muur kunt bevestigen met de bijgeleverde schroeven. Hierdoor kan jouw kat alsnog haar hartenlust krabben om op deze manier zijn nagels gezond en scherp te houden.

Alles voor het welzijn van jouw kat

Ook een fijne slaapplek is natuurlijk van belang: denk bijvoorbeeld aan een kattenhuis of kattenmanden. En natuurlijk voldoende om mee te spelen, zoals kattentunnels of andere katten speeltjes.

Jouw kattebak snel in huis

Wij snappen dat je jouw bestelling snel in huis wilt hebben. Wij leveren rechtstreeks vanuit ons eigen magazijn. Hierdoor kunnen we snelle levertijden waarborgen. Als je vandaag besteld, versturen wij vandaag nog je bestelling. In de meeste gevallen heb je je bestelling dus de volgende dag in huis!

Uitstekende service van Krabpaal.nl

Onze medewerkers verdiepen zich in elk product dat op onze website staat. Daarnaast beschikken ze over veel kennis op het gebied van katten en kattenbenodigdheden. Dit is waarom je met elke vraag bij ons terecht kunt voor een passend advies. Weet je bijvoorbeeld niet welke kattenbak het beste is voor jouw kat, omdat je een grote kat hebt? Neem dan contact met ons op. Wij zijn te bereiken via de chat, via de mail (klantenservice@trino.nl) en telefonisch (085 - 760 60 53).