Resultaat 1–16 van de 262 resultaten wordt getoond

De mooiste krabpalen vind je bij Krabpaal.nl

Bij Krabpaal.nl vind je voor elke kat de perfecte krabpaal. Bij ons vind je een uitgebreid assortiment. Van kleine krabpaal tot grote krabpaal. Tevens kunnen wij je adviseren over krabpalen voor grotere katten en hebben wij veel op gebied van katten speeltjes. Bekijk snel ons assortiment!


Een goede kattenkrabpaal kopen bij Krabpaal.nl

Op onze website bieden wij verschillende soorten krabpalen aan uit een zeer ruim assortiment. Een goed krabmeubel is namelijk een essentieel onderdeel van het interieur als je een katten in huis hebt. Voornamelijk om ervoor te zorgen dat hij niet aan jouw meubels gaat krabben.

Al onze krab palen zijn voorzien van kwalitatief hoogwaardig sisal om zo de nagels scherp te houden. Daarnaast zijn ze ook voorzien van pluche bekleding waar jouw huisdier gebruik van kan maken om zo comfortabel te kunnen slapen.

Waarom een kattenkrabpaal?

Dat katten krabben is algemeen bekend en natuurlijk. Dit gedrag valt niet af te leren omdat het in de aard van het beestje zit. Katten krabben niet enkel om zijn nagels te verzorgen (voor scherpe nagels). Ze hebben namelijk nog veel meer redenen om dit te doen.

Zo vertonen katten territoriaal gedrag: dit houdt in dat ze hun territorium afbakenen door aan dingen te krabben. In hun voetzooltjes zitten namelijk geurklieren die tijdens het krabben een feromoon achterlaten op de katten krabpaal.

Door deze herkenbare geur wordt het krabmeubel beschouwd als het eigen terrein. Dit is goed, want hierdoor zal de kat er frequenter gebruik van gaan maken. En minder snel gebruik maken van de meubels in huis.

Het onderhouden van nagels is ook zeer belangrijk, daarom is het belangrijk de beste katten krabpaal voor jouw kat aan te schaffen. Door te krabben ontdoet jouw kat zich van oude nagelhoezen en zodoende blijven de nagels scherp. Naast onderhoud en territoriaal gedrag is krabben ook een belangrijke manier spanningen en frustraties te uiten. Als jouw kat niet buiten komt is een goede kattenkrabpaal een echte vereiste zodat hij/zij zich lekker uit kan leven.

Zo wordt de kat voorzien in zijn dagelijkse dosis lichaamsbeweging. Te weinig lichaamsbeweging is slecht voor de gezondheid en kan onder andere hartziekten veroorzaken, wat je uiteraard wilt voorkomen voor jouw lieve huisdier. Overigens is het rekken en strekken ook een belangrijk aspect om zo de spieren soepel te houden, flexibiliteit is zeer belangrijk voor het functioneren.

Katten gebruiken krab palen ook wel eens als klimpaal. Dan gaan ze er heerlijk in klauteren zoals veel katten dat normaliter in bomen doen. Ook dit draagt bij aan de nodige lichaamsbeweging van de huiskat. Met deze natuurlijke krabpaal van hout in huis zal de kat zich ongetwijfeld thuis voelen.

Welke katten krabpaal kopen?

Bij het kiezen van de juiste kattenkrabpaal is het ontzettend belangrijk dat dit aansluit bij de individuele behoeften van jouw huisdier. Daarnaast zijn er ook een paar standaard vuistregels die erg bruikbaar en belangrijk zijn bij het maken van deze keuze. Bij het kiezen van de juiste hoogte van de krabpaal, (ook wel krappaal genoemd) is het belangrijk om te weten dat jouw kat zich helemaal uit moet kunnen rekken tegen de krabpaal.

Katten willen zich namelijk helemaal uit kunnen strekken om zo hun souplesse te behouden. Bij een grote katten zoals de Maine Coon, is het belangrijk dat de totale afmetingen groot genoeg zijn, en dat de krab paal voldoende stevig en stabiel is zodat deze niet omvalt als hij of zij er gebruik van maakt.

Een kattenkrabpaal voor grote katten wordt extra stevig door dikke sisalstammen die tenminste een doorsnede hebben van 12 centimeter. Ook is het belangrijk dat de bodemplaat genoeg tegengewicht biedt. Om die reden is een krabpaal grote kat extra verstevigd aan de onderzijde. Dit is ook zeer belangrijk voor zware katten, deze hebben vaak dezelfde krabpaal nodig als grotere katten.

Deze informatie kun je allemaal terugvinden in de omschrijving en in de specificaties van onze artikelen. Let hier dus goed op, want niet alle grote palen zijn dus geschikt voor grote katten. Heb je kleine katten of een kitten, dan is het ook verstandig om rekening te houden met de grootte van de kat wanneer deze volgroeid is, dan moet de krab paal nog steeds groot genoeg zijn.

Een kitten kan namelijk ook prima gebruik maken van een wat grotere krabpaal, dus je hoeft niet per se een speciale paal voor jouw kitten aan te schaffen. Oudere katten kunnen soms wel andere behoeftes hebben. Lees meer over wat je kunt doen om je oudere kat te ondersteunen op onze blog

Als je een speelse kat in huis hebt is het verstandig om voor een uitvoering te kiezen die is voorzien van meerdere verdiepingen en speeltjes, zodat hij of zij zich uitgebreid uit kan leven. Bij een druk huishouden is het van belang dat jouw huisdier ook goed tot rust kan komen, voor deze katten is het handig om een kattenkrabpaal te hebben die ook is voorzien van een comfortabel kattenhuis, ook op dat gebied is er veel te kiezen!

Het is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk dat de kattenkrabpaal mooi in jouw woning staat: een hippe krabpaal, die goed aansluit bij jouw interieur, is op onze website zeker te vinden. Daarnaast bieden wij uiteraard krab palen in verschillende kleuren. Van een krabpaal in het zwart, tot bruine krabpaal. De materialen verschillen ook per kattenpaal.

Maak de keuze uit een natuurlijke krabpaal, een krabpaal van hout of krabpaal boom. Een boomstam krabpaal in de vorm van een boom is een leuke toevoeging.  Het is een natuurlijke en unieke uitstraling en een toevoeging aan jouw woning. Een katten krabpaal hout zal nooit misstaan in het interieur. 

Beste plek

Om ervoor te zorgen dat jouw lieve huisdier optimaal kan genieten van de mooie krabpaal, is het zeer belangrijk dat deze op de juiste plek wordt neergezet. Zo is het belangrijk dat de katten krabpaal wordt geplaatst in de looproute van de kat, om zo te waarborgen dat hij er vaker gebruik van zal gaan maken. Zet hem dus niet op een plek waar de kat weinig komt, dan zal de kat zich namelijk eerder genoeg gaan doen aan jouw meubilair.

Krabben stimuleren

Het krabben van iedere kat is onvermijdelijk en je kunt dit ook niet afleren, maar wat je wel kunt doen is krabben aan de krabpaal stimuleren! Sommige katten kunnen namelijk nog niet zo gemakkelijk wennen aan de nieuwe krabmeubel in huis, gelukkig hebben wij wel een goede oplossing zodat je niet langer hinder van dit probleem hoeft te ondervinden.

Als je graag wilt dat jouw kat sneller gebruik gaat maken van de krabpaal, dan is het handig om er eventjes catnip spray bij te bestellen (in het Nederlands wordt Catnip ook wel Kattenkruid genoemd), van Catnip krijgt jouw huisdier namelijk een zeer gelukzalig gevoel dat enkele minuten aanhoudt. Catnip is niet schadelijk voor jouw kat, dus je kunt er veilig gebruik van maken om jouw kat comfortabel te maken met het gebruik van een nieuwe krabpaal (in de volksmond ook wel krappaal genoemd).

Katten krabpaal of krabton, er is voor ieder wat wils!

In ons assortiment hebben we vele verschillende soorten krabpalen en klimbomen: kleine krabpalen, grote krabpalen, sisal krabpalen. design krabpalen, luxe krabpalen, uitvoeringen met zacht pluche of juist van textiel.  Met een ruime keuze in ons assortiment bieden wij allerlei kleuren palen. Krabpaal beige, krabpaal grijs, krabpaal wit of juist een zwarte krabpaal.

Op onze website kun je eenvoudig zoeken en het voor jouw geschikte product vinden. Bij ons vind je niet alleen een goedkope krabpaal, maar ook één voor een wat groter budget. We hebben ook krab palen met verschillende soorten materialen. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld ook uitvoeringen met jute en sisal, deze zorgen voor een natuurlijke look. Ook voor kleinere woningen is er natuurlijk de krabplank.

Dus kijk vooral wat bij je en jouw huisdier past voor het optimale resultaat. Heb je nog vragen of heb je advies nodig, dan helpen onze medewerkers je graag, zij hebben veel product kennis en kunnen je adviseren over de juiste krab paal voor jouw kat. We hanteren gratis verzending boven het franco verzendbedrag. We hebben niet alleen een uitgebreid assortiment met krabpalen, maar je vindt bij ons ook de krabton, kattentuigje, kattenhangmatten, drinkfontein kat, kattenbakken, de kattentunnels, en katten meubels. Ben je specifiek op zoek naar een trixie krabpaal? Neem dan een kijkje in onze trixie categorie.