Toont alle 8 resultaten

De plafondkrabpaal: op grote hoogte

Katten mogen graag van bovenaf alles overzien. Met onze plafond krabpalen gaat dat zeker lukken! Ze worden plafond krabpalen genoemd omdat ze tussen de grond en het plafond vast geklemd worden. Daarom zijn onze plafondkrabpalen in hoogte te verstellen.


Een plafond krabpaal bij Krabpaal.nl!

In ons ruime assortiment vind je ontzettend veel aanbod op het gebied van krabpalen. Waaronder ook veel plafondkrabpalen van uitstekende kwaliteit. Het voordeel van een plafond krabpaal is dat deze de hoogte in kan.

De plafondkrabpaal kan zelfs worden geklemd tussen de vloer en het plafond. Omdat de plafond krabpalen hoog zijn, zijn ze ook voorzien van meerdere verdiepingen. Dat maakt het ideaal voor jouw kat om lekker in te klimmen en klauteren.

Op onze website hebben we grote krabpalen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals jute en sisal. Natuurlijk hebben we ook meer dan genoeg krabpalen die zijn voorzien van veel en zacht pluche bekleding. Dus neem snel kijkje in ons uitgebreide assortiment. Hier vind de perfecte hoge krabpaal voor jouw kat!

Maat katten krabpaal plafond

Elke krabpaal voor het plafond is geschikt voor meerdere katten soorten. Maar is niet direct geschikt voor iedere kat. Het is daarom belangrijk te letten op een aantal belangrijke factoren. De plafondkrabpalen moeten namelijk stevig genoeg zijn voor jouw kat om te kunnen beklimmen.

Daarnaast is het ook belangrijk tijdens het uitzoeken van een katten krabpaal plafond. Dat je eerst het gedrag van jouw kat gaat observeren. Je hoeft uiteraard niet per se te kiezen voor een plafondkrabpaal met meerdere plateaus. Wanneer een kat veel slaapt bijvoorbeeld.

Maar als je een actieve kat hebt. Dan is het juist wel verstandig om te kijken naar meerdere verdiepingen. Zodat je zeker weet dat jouw kat heerlijk kan klauteren in de plafondkrabpaal.

Toch kunnen de rustige katten ook prima overweg met een mooie krabpaal tot aan het plafond. Deze zijn bij ons altijd voorzien zijn van een comfortabel kattenhuis of grote ligplateaus. Zodat jouw huisdier heerlijk uit kan rusten.

Vroeg of laat, katten krabben uiteindelijk wel ergens aan. Dit kan natuurlijk ten koste gaan van het meubilair. Door een plafondkrabpaal aan te schaffen kun je dit probleem natuurlijk al snel tackelen.

Katten hebben allerlei redenen om te krabben. Een van de belangrijkste redenen heeft te maken met de gezondheid van de nagels van een kat. Eens in de zoveel tijd moet jouw kat namelijk zijn oude nagelhoezen zien kwijt te raken. Dit moet gebeuren om de nagels van de kat scherp en gezond te houden.

Maar ze krabben ook om hun energie kwijt te raken, frustratie of juist blijdschap te uiten. Ook om hun territorium af te bakenen, met hun poten geven ze namelijk geur af.

Hierdoor markeren ze de krabpaal als onderdeel van hun leefomgeving. Hierdoor zullen ze er vaker gebruik van gaan maken. En dat is natuurlijk wenselijk. Dan blijft jouw meubilair in ieder geval bespaart, en zijn jij en jouw huisdier allebei gelukkig.

Bij het uitzoeken van een krabpaal die tussen de vloer en het plafond geklemd moet worden. Is het verstandig om goed te kijken naar de hoogte van jouw plafond. Zodat je zeker weet hoe de krabpaal gaat staan.

Veel van onze extra hoge krabpalen zijn in hoogte verstelbaar. Sommige palen tot 260 cm, maar soms ook tot 270 cm, kijk hier dus goed naar. Zodat je zeker weet of de krabpaal wel in jouw woonkamer gaat passen.

Kunnen er meerdere katten gebruik maken van een plafondkrabpaal?

Er kunnen zeker meerdere katten gebruik maken van een plafond krabpaal. Maar het is wel belangrijk om dan rekening te houden met het gezamenlijke totale gewicht. Kijk dus goed of de plafond krabpaal dit aan kan.

Kijk ook naar de dikte van de stammen. Deze informatie staat vermeldt bij elke krabpaal op onze webshop.

Wil je een stevige krabpaal voor zware katten, of soort vergelijkbaar met de Maine Coon. Dan is het extra belangrijk dat de krabpaal stevig genoeg is. Krabpalen voor grote katten worden extra verstevigd met behulp van dikke sisalstammen. Deze moeten dan tenminste een doorsnede hebben van 12 centimeter. De krabpaal maine coon vind je in onze speciale categorie voor grote katten.

Het is ook van belang dat de bodemplaat van de krabpaal genoeg tegengewicht biedt. Deze moet dus ook extra verstevigd zijn om het gewicht van de grote kat te kunnen houden.

Ook deze product informatie kun je allemaal terugvinden in de omschrijving en in de specificaties. Het is dus zeker aan te raden om deze omschrijving raad te plegen. Zeker voordat je overgaat tot de aanschaf van een krabpaal, krabpalen zijn er in allerlei soorten en maten, dus lees je zeker even in!

De beste plek om de plafond krabpaal neer te zetten

Om te garanderen dat jouw kat gebruik gaat maken van de zorgvuldig uitgezochte krabpaal. Is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen. Daarbij spelen enkele belangrijke factoren een rol. Zo moet allereerst de krabpaal op een plek staan die ook door jou gewenst is.

Maar ook voor de kat uitstekende bereikbaar is. Om te achterhalen wat de kat prettig vindt. Kan het informatief zijn om de looproutes van de kat door het huis heen eens te analyseren. Deze zijn vaak gelijk aan die van uzelf, maar wijken soms ook af van de menselijke gewoontes.

Kijk goed welke plekken frequent bezocht worden en plaats hier de krabpaal. Zo dan weet je zeker dat de kat deze krabpaal sneller gaat bezoeken en dus ook gebruiken. Zo zal jouw kat de krabpaal tot het plafond beklimmen. De kat kan op een spelende manier energie kwijt.

Maak de krabpaal van vloer tot plafond nóg aantrekkelijker

Wanneer je de geschikte locatie hebt gevonden voor de nieuwe krabpaal. Kun je eindelijk gaan genieten van een spelende kat.

Dit is natuurlijk het doel van een krabpaal. Een kat die er heerlijk aan klautert, aan krabt, in slaapt of mee speelt. Maar sommige katten vinden een nieuw object in hun huis enigszins vreemd of juist niet interessant genoeg.

Desalniettemin kun je de kat wel een handje helpen om sneller te wenen aan de nieuwe krabpaal. Dit kan met behulp van het zogenaamde 'Kattenkruid', dit wordt ook wel Catnip genoemd.

Katten voelen zich gigantisch aangetrokken tot catnip. Dit geeft een euforisch gevoel voor enkele minuten bij de katten. Dit kan affectieve en enthousiaste reacties veroorzaken wanneer ze dit ruiken.

Katten voelen zich extreem aangetrokken tot Catnip. Daarom hebben wij in ons assortiment Catnip Spray opgenomen. Dit kan gebruikt worden om jouw krabpaal extra aantrekkelijk voor de kat te maken.

Zodra een kat merkt dat er Catnip op de krabpaal zit. Zal hij dit in eerste instantie gaan onderzoeken, vervolgens kunnen er verschillende reacties plaatsvinden.

Met behulp van Catnip kun je jouw design krabpaal dus gemakkelijk interessant maken of houden. Catnip spray is gemakkelijk bij ons te bestellen. Dit kan ook goed op andere kattenmeubels en krabpalen gebruikt worden. Wij adviseren de catnip spray één keer per week op een krabpaal te spuiten.

Catnip fungeert overigens ook goed als beloningsmiddel voor goed gedrag. Maar het is trouwens niet zo dat elke kat hetzelfde reageert op Catnip. Dit is vaak genetisch bepaald en verschilt per kat.

Naast het feit dat Catnip heel erg handig is voor krabpalen. Is Catnip ook een beloningsmiddel dat je kunt gebruiken op andere katten benodigdheden zoals speeltjes.

Breed assortiment

In ons assortiment hebben we vele soorten krabpalen. Zo zijn er krabpalen speciaal voor kittens en kleine katten en kleine krabpalen. Ook voor grote kattensoorten als de Maine Coon hebben we extra stevige krabpalen in onze collectie.

Daarnaast verschillen onze krabpalen ook in materiaal. Er zijn bijvoorbeeld veel krabpalen vervaardigd uit veel pluche. Maar ook uit sisal, vilt en jute. Er is dus voor elke kat en elk huis een geschikte krabpaal te vinden.

Maar dat is niet het enige, want naast krabpalen, beschikken wij ook over een uitgebreid assortiment. Met allerlei andere soorten kattenmeubels met opties voor slapen, spelen en klimmen. Aanvullend op een krabpaal kun je namelijk ook een kattenhangmat bij ons bestellen. Deze kattenhangmat kun je gemakkelijk aan jouw radiator bevestigen zodat jouw kat straks een warme ligplek heeft.

Als hij echt geluk heeft, kan hij vanuit de comfortabele hangmat ook heerlijk naar buiten kijken.  Om te kijken naar de fladderende vogeltjes, en alle interessante activiteiten die zich buiten afspeelt.

Wilt je de kat graag de mogelijkheid bieden om te krabben. Maar heb je tegelijkertijd weinig ruimte ter beschikking? Dan hoef je met behulp van Krabpaal.nl niet langer bang te zijn dat hij met het meubilair aan de haal gaat.

Bij ons vind je namelijk de krabplank. Dit is een goede uitkomst bij ruimte gebrek. Omdat hij gemakkelijk aan de muur bevestigd kan worden met behulp van de bijgeleverde schroeven. Zo kan jouw kat ook bij minder ruimte naar hartenlust krabben.

Op deze manier zal de kat nagels gezond en scherp houden en voldoende lichaamsbeweging krijgen. Zonder dat ze zich gaan uitleven op jouw meubilair.

Ook geen slechte keuze is de katten reismand. Hiermee kun je de kat vervoeren. Naar bijvoorbeeld de dierenarts, een logeeradres of voor een langere reis samen met het huisdier. 

Heb je vragen of advies nodig? Dan helpt onze deskundige klantenservice je graag. Zij hebben namelijk veel productkennis en kunnen je van dienst zijn met passend advies.