Resultaat 1–16 van de 270 resultaten wordt getoond

Alles wat je thuis nodig hebt, een krabmeubel

Op Krabpaal.nl vind je het perfecte krabmeubel geschikt voor je viervoeter. Op een krabmeubel kan je kat lekker spelen, krabben en slapen. Daarnaast kan een mooi krab meubel erg mooi staan in je interieur: neem dus snel een kijkje in ons uitgebreide assortiment!


Waarvoor dient een krabmeubel?

Rekken en strekken is goed voor de gezondheid van een kat, zowel op lichamelijk als mentaal gebied. Door flexibel en soepel te blijven zal een kat beter reageren op plotselinge situaties, en het zorgt bovendien voor een ontspannen, vrolijke kat. Een katteneigenaar weet wanneer een kat goed gemutst is, ook als nieuwe eigenaar zul je dit uiteindelijk zelf ook merken aan de kat. Katten kunnen hun energie kwijt en blijven lekker in beweging in hun eigen, vertrouwde omgeving. Het krabgedrag van een kat is immers niet af te leren, dit zit in de aard van het diertje en hier zul je je op moeten aanpassen. Wanneer je een kat thuis hebt lopen is de kans dat dit krabgedrag op het meubilair wordt uitgevoerd aanwezig. Dit is dan ook de reden dat men een krabmeubel voor een kat in huis neemt, want je kunt het wel sturen naar een product wat hiervoor geschikt is, een katten krabmeubel. Met behulp van een kattenmeubel houdt je kat in beweging en tegelijk bespaar je gekrab aan de rest van het meubilair, gordijnen of de muren.

Wat kan ik doen tegen het krabgedrag van mijn kat?

Dat katten krabben is algemeen bekend, wat kun je doen om dit tegen te gaan? Elke katteneigenaar weet dat katten graag krabben, dit is simpelweg niet te voorkomen. Dat katten krabben zit eenmaal in de natuur van het dier, je kunt dit gedrag lichtelijk sturen, maar niet volledig afleren.

Er zijn verschillende redenen dat een kat de behoefte heeft om te krabben, we zullen beginnen met de gezondheid van de kat. Een kat is een flexibel dier en deze souplesse wil de kat graag behouden, en is zeer belangrijk voor het algemene welzijn van je huisdier.

Door te krabben aan een krabpaal blijven ze in beweging en kan de kat zich rekken en strekken, tegelijkertijd zorgt dit voor ontspanning bij de kat. Na voldoende beweging zal de kat toe zijn aan ontspanning, dus een kattenmeubel dient daarbij meerdere doelen. Met een geschikt stoffen of kartonnen krabmeubel zal jouw kat heerlijk de nagels scherpen en vervolgens kunnen uitrusten.

Naast de beweging van een kat betreft het krabben ook de gezondheid van de nagels, naarmate een kat ouder wordt verslijten de nagels ook mee. Door de nagels bij te houden met het krabgedrag zorgt de kat dat de nagels scherp en schoon blijven.

De nagelhoezen van een kat verslijten en deze zal de kat moeten kwijtraken, dit gebeurt door te krabben aan een sterke sisalpaal. Doordat jouw kat zijn nagels hier in zet, blijven ze scherp en gezond.

Het betreft ook het territorium van iedere kat: een kat is namelijk het liefst actief in zijn eigen, vertrouwde leefgebied. Door te krabben aan een krabpaal voor je kat, worden de steunzooltjes van de kat actief. In deze steunzooltjes zitten geurklieren die actief worden tijdens het krabben. Deze laten een uniek feromoon achter op de gekrabde voorwerpen. Deze geur wordt door de kat als zijn eigen territorium ervaren. Hierin is de kat vertrouwd en weten indringers wanneer ze het leefgebied van een andere kat betreden.

Het juiste krabmeubel

Katten strekken zich helemaal uit om hun soepelheid te behouden. Een katten krabmeubel moet groot genoeg zijn voor de kat om zich volledig uit te rekken. Bij grote en zware katten rassen, zoals de Maine Coon, Savannah of Noorse boskat is het belangrijk dat niet alleen de hoogte genoeg is voor de grote kat.

De juiste krabpaal zal stabiel en stevig genoeg moeten zijn om het gewicht van de kat te dragen. Het laatste wat je thuis wilt aantreffen is een omgevallen krabpaal, dit zijn krabpalen met een diameter van minimaal 15 cm.

Met deze informatie begrijp je hoe belangrijk het is om een geschikt kattenmeubel in huis te hebben. Zeker wanneer een kat weinig, tot helemaal niet buiten komt heeft de kat een eigen plekje nodig waar hij lekker kan rusten en de kat zich lekker kan laten gaan.

De geschikte plek om een krabmeubel te plaatsen

Een nieuw krabmeubel zul je niet zomaar overal thuis plaatsen. Een kat houdt van gewenning en wanneer er een nieuwe paal in het interieur komt te staan verschilt het per kat of het dier direct comfortabel is met het meubel.

Je zult de krabpaal het liefst plaatsen op de looproute van de kat. Zo zal de kat de krabpaal zelf ontdekken en op eigen houtje het meubel ontdekken. Zet hem dus op een plek waar de kat veel actief is en niet in een lege ruimte in de kamer waar de kat zelf ook nooit is. 

Stimuleren van het gebruik van het meubel

De kans bestaat dat een kat niet direct comfortabel is of geen interesse toont in het krabmeubel. Je schaft een krabmeubel kat aan om jouw kat te voorzien van de krab behoefte. Het zou dan zonde zijn dat de kat zich richt op andere voorwerpen thuis. Om de kat kennis te laten maken met een krabpaal kun je ‘Catnip Spray’, ook wel Kattenkruid gebruiken. 

Van kattenkruid krijgt je huisdier een gelukzalig gevoel wanneer ze de geur ruiken, wat enkele minuten zal aanhouden. Catnip is niet schadelijk voor een kat, je kunt er veilig gebruik van maken om jouw kat comfortabel te maken met de nieuwe krabpaal. Houd wel rekening met de regelmaat van het gebruik. 

Geadviseerd wordt een nieuwe krabpaal of meubel wekelijks in te sprayen met deze spray. Naast dat de geur een euforisch gevoel bij de kat brengt zorgt het er ook voor dat de kat aan de paal zal krabben. Om zo zijn eigen geur op de paal achter te laten en de catnip geur te overtreffen. 

Accessoires bij een krabmeubel

De aankoop van een krabmeubels is snel en eenvoudig. Naast de krabpalen en meubels aangeboden in onze webshop bieden wij een ruim aantal accessoires waarmee je een krabpaal kunt uitbreiden. Met één of meerdere katten thuis is het belangrijk enige katten benodigdheden te hebben om je kat actief te houden. Hierbij kun je denken aan een katten voerbak en katten drinkbak.  

Diverse andere krabpalen en producten

Grote tot kleine krabpalen. Voor verschillende kattenmeubels, krabplanken, grote krabpalen en speeltjes voor jouw kat ben je bij Krabpaal.nl aan het juiste adres. Een kattenpaal online aanschaffen is zo gedaan.

Waar katten ook van houden is uit het raam kijken om de omgeving in de gaten te houden. Dit kan uitstekend met radiatorhangmat of krabpaal voor grote katten met een hoog plateau. Neem eens een kijkje in ons ruime assortiment en wellicht vind je iets leuks voor je kat!

Toch nog vragen, stel deze gerust via onze chat of neem contact met ons op. Onze medewerkers verdiepen zich in elk product dat op onze website staat. Daarnaast beschikken ze over veel kennis op het gebied van katten en benodigdheden. Weet je nog niet welke krabpaal het beste is, wij kunnen je helpen om de beste keuze te maken.