Toont alle 8 resultaten

Kattentunnels kopen? Spelen, slapen en verstoppen

Katten mogen zich maar al te graag verstoppen. Een kattentunnel is dan de perfecte plek, maar daarnaast het ook perfect kattenspeelgoed. Door de bewegingen en het knisperende geluid vinden katten het leuk om de tunnel te onderzoeken en ermee te ravotten. Bekijk snel ons assortiment!


Op zoek naar een kattentunnel voor jouw kat?

Heb je hele actieve kat die niet genoeg kan krijgen van de hele dag door spelen? Of heb je moeite met een speeltje of kattenmeubel vinden waardoor hij of zij al zijn energie kwijt kan?

Dan is een kattenspeeltunnel misschien wel de oplossing voor jou! Want een katten tunnel heeft alles wat een kat interessant vindt. Beweging, geluid en de mogelijkheid om lekker op onderzoek uit te gaan. En zelfs een stukje comfort voor wanneer hij klaar is met al dat gespeel.

Uitgebreid assortiment kattenspeeltunnels

Neem snel een kijkje in ons uitgebreide assortiment met speeltunnels om jouw kat uit verveling te trekken. Een kattentunnel zorgt er zeker voor dat hij lekker kan spelen en ook terug te trekken wanneer nodig!

Het belang van spelen

Voor katten is spelen ontzettend belangrijk. Omdat dit voor hen een van de belangrijkste vormen van lichaamsbeweging is. Met name voor echte huiskatten is het belangrijk om voldoende te bewegen te krijgen omdat dit het risico op hart en vaatziekten aanzienlijk verlaagd. Daarnaast houdt het de spieren en gewrichten van de kat soepel, zodat hij zich zonder problemen en ongemakken kan blijven springen, rennen en gek doen.

Ga verveling tegen met een katten speeltunnel

Ook voor katten die langere tijd alleen doorbrengen is het spelen belangrijk. Omdat dit je kat een manier geeft om zichzelf te kunnen vermaken wanneer ze verder weinig activiteit om zich heen hebben. Anders kunnen katten zich uit verveling gaan vergrijpen aan het meubilair of andere persoonlijke artikelen waarvan je liever niet wil dat jouw kat ze als speelgoed gebruikt.

Met onze katten speelgoed en leuke kattenspeeltunnels op onze website vind je vast en zeker een speeltje dat goed past bij het karakter en het speelgedrag van jouw huisdier. Zodat deze zich dag in dag uit kan blijven vermaken.

Samen met je kat spelen

Ook met de kattentunnel is het heel goed mogelijk om samen te spelen. Dit is niet alleen leuk voor kinderen. Maar ook voor de kat zelf en het versterkt de band met je huisdier.

De kattentunnel versterkt het jachtinstinct, waardoor ze lekker zullen gaan ravotten. Wat uiteraard weer een hele hoop interessant geritsel oplevert. Een kattenspeeltunnel stimuleert dus de zintuigen van het huisdier.

Verschillende soorten kattentunnels

Er zijn verschillende soorten kattentunnels verkrijgbaar. Zo worden ze gemaakt van verschillende materialen. Vaak is de binnenkant gemaakt van een soort polyester. Hier wordt het ritselende materiaal in gestopt wat het spelen met een katten tunnel zo aantrekkelijk maakt.

Bekleding met pluche of sisal

Naast de polyester binnenkant, wordt een kattenspeeltunnel vaak bekleed met pluche of met sisal. Pluche is heerlijk als je kat ook graag relaxt in de tunnel voor katten. Sisal is goed voor je kat om zijn of haar nagels aan te scherpen. Beide hebben dus zo hun voordelen. Soms worden ze samen gebruikt: het beste van beide dus!

Een speeltunnel is tevens vaak lichtgewicht. Dit zodat de tunnel voor katten lekker rolt als een kat er mee aan de haal gaat.

Kattentunnel XXL

Er zijn ook kattentunnels met een extra grote diameter. Deze zijn geschikt voor grote katten, zoals de Maine Coon. Ook deze grote huistijgers zijn namelijk gek op spelen met zo'n Kattenspeeltunnel XXL. De diameter is circa 35 cm, wat voldoende is voor je grote kat.

Zachte bekleding neemt eenvoudig feromonen over!

De materialen waar kattenspeeltunnels van gemaakt zijn, zijn vaak zacht en nemen eenvoudig geuren op. Dit is erg belangrijk, omdat katten feromonen afgeven. Als de katten tunnel de feromonen overneemt van de kat, wordt het object onderdeel van het territorium van je kat. Hierdoor beschouwt je kat zijn nieuwe speelgoed als eigen terrein en voelen ze zich veilig. Erg belangrijk dus!

Nog meer kattenspeeltjes

Bij Krabpaal.nl vind je naast een extra lange speeltunnel voor katten nog meer gave kattenspeeltjes om jouw huistijger van het nodige vermaak te voorzien. Zo vind je onder andere snoepjesballetjes, rubberen speeltjes in allerlei vormen en hengels met muisjes of balletjes eraan. Zo houd je jouw kat extra actief en dat zorgt ervoor dat jouw kat gezond blijft, want het bestrijdt overgewicht en zorgt voor soepele spieren en gewrichten.

Andere kattenbenodigdheden

Er zijn nog meer artikelen nodig om ervoor te zorgen dat jouw kat genoeg lichaamsbeweging krijgt en gezond blijft. Zo is de krabpaal ook erg belangrijk voor de spieren, nagels en gesteldheid van het huisdier. Katten krabben om allerlei natuurlijke redenen en het is niet af te leren. Daarom is het van belang om een kat op de juiste wijze te voorzien in hun krabbehoeftes door middel van de juiste krabpaal of krabton.

Belang van een goede krabpaal

Zo krabben katten om hun nagels te onderhouden. Bij het krabben verliezen ze namelijk oude nagelhoezen en slijpen ze oude schilfers van hun nagels af. Zo blijven hun poten gezond en goed verzorgd. Daarnaast gebruiken katten de krabpaal ook om tegen uit te rekken en te strekken om de spieren soepel te houden.

Ze gebruiken de krabpaal ook om te spelen en frustraties te uiten. Door te krabben markeren ze tegelijkertijd hun territorium, dit doen ze met behulp van de geurklieren die zich tussen de voetzolen van de kat bevinden.

Rusten na het speelplezier

Na het spelen willen katten graag een beetje rusten. Ze kunnen natuurlijk niet de hele dag actief in de weer zijn en over het algemeen hebben katten ook wel veel behoefte aan slaap. Dan is het natuurlijk prettig dat ze ook een plekje hebben waar ze zich in alle rust kunnen terugtrekken. Zo worden ze niet in hun slaap gestoord en kunnen ze heerlijk uitrusten.

Veel van onze krabpalen, krabtonnen en andere kattenmeubels beschikken over slaap- en schuilplekken waar de kat terecht kan. Voor wanneer ze even helemaal klaar zijn met al dat gespeel en alle drukte. Wederom hebben we ook hier weer een optie voor de kleinere huiskamer.

Maak de kattentunnel en andere kattenmeubels aantrekkelijk voor jouw huiskat

Ga je een kattentunnel of ander kattenitem aanschaffen, maar ben je bang dat ze er geen gebruik van zullen maken of het nieuw aangeschafte speelgoed links zullen laten liggen. Dan is het een goed idee om bij jouw kattenmeubel of speelgoed Catnip Spray te bestellen.

Wat is Catnip?

Catnip wordt ook wel eens Kattenkruid genoemd en is erg geliefd onder onze kattenvrienden. Het heeft namelijk een bijzonder effect: katten worden er enkele minuten euforisch van en kunnen gaan spinnen, rollen of ander enthousiast gedrag gaan vertonen door Catnip spray.

Omdat katten zich zo aangetrokken voelen tot Catnip Spray kun je het goed gebruiken om ze kennis te laten maken met nieuw speelgoed of een nieuwe krabpaal. Ze zullen dan op onderzoek uit gaan en gebruik gaan maken van het nieuwe artikel. Hierdoor komt hun eigen geur eraan te zitten.

Krijg jij binnenkort je kat in huis? Wij snappen dat je je bestelling dan graag snel in huis wilt hebben. Omdat wij leveren vanuit ons eigen magazijn, kunnen we snel leveren. Als je vandaag besteld, is je bestelling vaak de volgende dag al in huis!

Vragen over onze speeltunnels?

Onze medewerkers hebben enorm veel kennis over onze producten, en over kattengedrag. Heb je een vraag of heb je advies nodig? Wij staan voor je klaar. We zijn telefonisch bereikbaar, maar ook via de chat. Handig als je snel contact wilt, tijdens kantooruren. Heb je een vraag in de avond of het weekend? We zijn ook via de mail bereikbaar, en behandelen je vraag dan zo spoedig mogelijk.