Toont alle 6 resultaten

Kattentunnels: slapen, verstoppen en spelen in één

Katten mogen zich maar al te graag verstoppen. Een kattentunnel is dan de perfecte plek, maar daarnaast het ook perfect kattenspeelgoed. Door de bewegingen en het knisperende geluid vinden katten het leuk om de tunnel te onderzoeken en ermee te ravotten. Bekijk snel ons assortiment!


Op zoek naar een kattentunnel voor jouw kat?

Heb je hele actieve kat die niet genoeg kan krijgen van de hele dag door spelen? Of heb je moeite met een speeltje of kattenmeubel vinden waardoor hij of zij al zijn energie kwijt kan?

Dan is een katten speeltunnel misschien wel de oplossing voor jou! Want een katten tunnel heeft alles wat een kat interessant vindt. Beweging, geluid en de mogelijkheid om lekker op onderzoek uit te gaan. En zelfs een stukje comfort voor wanneer hij klaar is met al dat gespeel.

Neem snel een kijkje in ons uitgebreide assortiment met speeltunnels om jouw kat uit verveling te trekken. Dit product zorgt er zeker voor dat hij lekker kan spelen en ook terug te trekken wanneer nodig!

Het belang van spelen

Voor katten is spelen ontzettend belangrijk. Omdat dit voor hen een van de belangrijkste vormen van lichaamsbeweging is. Met name voor echte huiskatten is het belangrijk om voldoende te bewegen te krijgen omdat dit het risico op hart en vaatziekten aanzienlijk verlaagd.

Daarnaast houdt het de spieren en gewrichten van de kat soepel, zodat hij zich zonder problemen en ongemakken kan blijven springen, rennen en gek doen. Ook voor katten die langere tijd alleen doorbrengen is het spelen belangrijk. Omdat dit hen een manier geeft om zichzelf te kunnen vermaken wanneer ze verder weinig activiteit om zich heen hebben. Anders kunnen katten zich uit verveling gaan vergrijpen aan het meubilair of andere persoonlijke artikelen waarvan je liever niet wil dat jouw kat ze als speelgoed gebruikt.

Met onze katten speelgoed en leuke speeltunnels op onze website vind je vast en zeker een speeltje dat goed past bij het karakter en het speelgedrag van jouw huisdier. Zodat deze zich dag in dag uit kan blijven vermaken.

Ook met de kattentunnel is het heel goed mogelijk om samen te spelen. Dit is niet alleen leuk voor kinderen. Maar ook voor de kat zelf en het versterkt de band met je huisdier.

De kattentunnel versterkt het jachtinstinct, waardoor ze lekker zullen gaan ravotten. Wat uiteraard weer een hele hoop interessant geritsel oplevert. Dit stimuleert de zintuigen van het huisdier ook weer.

Nog meer kattenspeeltjes

Bij Krabpaal.nl vind je naast een extra lange speeltunnel voor katten nog meer gave speeltjes om jouw huistijger van het nodige vermaak te voorzien. Zo vind je onder andere snoepjesballetjes, rubberen speeltjes in allerlei vormen en hengels met muisjes of balletjes eraan. Zo houd je jouw kat extra actief en dat zorgt ervoor dat jouw kat gezond blijft, want het bestrijdt overgewicht en zorgt voor soepele spieren en gewrichten.

Andere kattenbenodigdheden

Er zijn nog meer artikelen nodig om ervoor te zorgen dat jouw kat genoeg lichaamsbeweging krijgt en gezond blijft. Zo is de krabpaal ook erg belangrijk voor de spieren, nagels en gesteldheid van het huisdier.

Katten krabben om allerlei natuurlijke redenen en het is niet af te leren. Daarom is het van belang om een kat op de juiste wijze te voorzien in hun krabbehoeftes door middel van de juiste krabpaal of krabton.

Zo krabben katten om hun nagels te onderhouden. Bij het krabben verliezen ze namelijk oude nagelhoezen en slijpen ze oude schilfers van hun nagels af. Zo blijven hun poten gezond en goed verzorgd. Daarnaast gebruiken katten de krabpaal ook om tegen uit te rekken en te strekken om de spieren soepel te houden.

Ze gebruiken de krabpaal ook om te spelen en frustraties te uiten. Door te krabben markeren ze tegelijkertijd hun territorium, dit doen ze met behulp van de geurklieren die zich tussen de voetzolen van de kat bevinden.

Deze klieren geven een feromoon af, waarmee jouw huistijger aangeeft dat de krabpaal onderdeel is van hun territorium en onderdeel is van hun veilige leefgebied.

Voor de kleinere huiskamer vind je bij ons ook krabplanken. Deze zijn gemakkelijk aan de muur te bevestigen met behulp van de bijgeleverde schroeven en nemen minder ruimte in beslag dan de reguliere krabpaal. De reguliere krabpalen hebben over het algemeen een veel groter formaat.

Na het spelen willen katten graag een beetje rusten. Ze kunnen natuurlijk niet de hele dag actief in de weer zijn en over het algemeen hebben katten ook wel veel behoefte aan slaap. Dan is het natuurlijk prettig dat ze ook een plekje hebben waar ze zich in alle rust kunnen terugtrekken. Zo worden ze niet in hun slaap gestoord en kunnen ze heerlijk uitrusten.

Veel van onze krabpalen, krabtonnen en andere kattenmeubels beschikken over slaap- en schuilplekken waar de kat terecht kan. Voor wanneer ze even helemaal klaar zijn met al dat gespeel en alle drukte. Wederom hebben we ook hier weer een optie voor de kleinere huiskamer.

De radiatorhangmat is een fijne mand die aan jouw radiator bevestigd kan worden. Hierdoor neemt hij minder ruimte in, maar kan jouw huisdier wel uitstekend slapen op een warme aangename plek.

Zeker wanneer een radiator ook nog eens zicht biedt op een raam. Zo kan jouw lieve beestje heerlijk genieten van de comfortabele hangmat. Dit terwijl hij ondertussen naar alle activiteit buiten kan kijken.

Maak de kattentunnel en andere kattenmeubels aantrekkelijk voor jouw huiskat

Ga je een kattentunnel of ander kattenitem aanschaffen, maar ben je bang dat ze er geen gebruik van zullen maken of het nieuw aangeschafte speelgoed links zullen laten liggen. Dan is het een goed idee om bij jouw kattenmeubel of speelgoed Catnip Spray te bestellen.

Dit wordt ook wel eens Kattenkruid genoemd en is erg geliefd onder onze kattenvrienden. Het heeft namelijk een bijzonder effect: katten worden er enkele minuten euforisch van en kunnen gaan spinnen, rollen of ander enthousiast gedrag gaan vertonen door Catnip spray.

Omdat katten zich zo aangetrokken voelen tot Catnip Spray kun je het goed gebruiken om ze kennis te laten maken met nieuw speelgoed of een nieuwe krabpaal. Ze zullen dan op onderzoek uit gaan en gebruik gaan maken van het nieuwe artikel. Hierdoor komt hun eigen geur eraan te zitten.

Waardoor ze zich meer vertrouwd gaan voelen wat ook wel zal resulteren in vaker gebruik van de kattentunnel of krabpaal. Om de kat geïnteresseerd te houden kun je wekelijks Catnip Spray op de tunnel van de kat gebruiken. Catnip is overigens niet giftig en veilig voor katten, dus je kunt het met een gerust hart gebruiken.