Toont alle 11 resultaten

Jouw kat ligt heerlijk in een kattenhangmat

Weinig ruimte tot beschikking, maar wil je wel de kat een fijne plek geven om zich terug te trekken en uit te rusten? Kies dan voor een katten hangmat! Veel van onze kattenhangmatten zijn ook geschikt om aan de radiator te bevestigen, waardoor ze ook nog eens lekker warm zijn.


Mooie kattenhangmat kopen bij Krappaal.nl

Als je een kat echt blij wilt maken, dan is een kattenhangmat een uitstekende optie. In het brede assortiment op onze website vind je namelijk mooie, kwalitatieve hangmatten voor jouw kat. Een kattenhangmat is namelijk een ideale plek voor jouw kat om eens heerlijk tot rust te komen. Zo’n fijne plek biedt jouw kat een comfortabele slaapplek.

Wij hebben bijvoorbeeld prachtige katten hangmatten die gemaakt zijn van waterhyacint. Hierin ligt een zacht, pluche kussen dat zorgt voor dat luxe gevoel waar jouw kat heerlijk op kan gaan liggen. Zo kan de kat op een comfortabele manier rust vinden, op een fijne warme en veilige plek.

Overigens neemt een hangmand of radiatorhangmat kat voor jouw kat relatief weinig ruimte in in vergelijking met veel andere kattenmeubels, de gemiddelde afmeting van een hangmand is namelijk 45 x 31 x 30 (L x B x H).

Heerlijk uitrusten in de hangmat

Op het eerste oog lijken katten nogal luie dieren die ontzettend veel slapen. Toch zijn ze tussen het slapen door behoorlijk actieve en energieke dieren. Het komt waarschijnlijk ook vaak voor dat jouw kat even de gekke 5 minuten heeft, of gewoon een heel uur waarbij hij hard heen en weer rent.

Na al het klimmen, krabben en spelen heeft een kat behoefte aan rust om zo even bij te tanken. Om zich vervolgens weer klaar te maken voor nog meer activiteiten. Ook kost de spijsvertering van de kat veel energie. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen zoeken ze ook vaak de rust eventjes op, dan is het fijn wanneer er een goede plek beschikbaar is.

Een kat kan tot wel 16 tot 20 uur per dag slapen, dit zijn dan voornamelijk meer dutjes waarin de kat nog wel alles om zich heen hoort. Wanneer er een bepaald geluid is draait de kat zich dan gelijk om. Natuurlijk slapen katten soms ook echt diep, dan kunnen ze zelfs uitgebreid dromen. Meestal wisselen ze tussen dutjes en echt diep slapen.

Katten gaan daarnaast ook meer slapen naarmate ze ouder worden. Ouderen katten hebben meer rust nodig om hun energie weer aan te vullen. Ook hele jonge katten slapen juist bovengemiddeld veel.

Verschillende soorten kattenhangmatten

Nu je begrijpt waarom katten rust nodig hebben snap je waarschijnlijk ook wat een hangmand voor een kat kan betekenen. Een leuke hangmat voor jouw kat is simpelweg een heerlijke slaapplek voor jouw kat. Zelfs wij mensen kunnen ontzettend genieten van het liggen in een comfortabele hangmat. En dat is bij jouw kat precies hetzelfde.

Dus verwen jouw kat met een van de hangmatten uit ons ruime assortiment. Zoals bijvoorbeeld de trixie hangmat, de trixie radiator hangmat of een van onze andere hangmatten in verschillende kleuren. De meeste radiator hangmatten voor de kat zijn uitgerust met een metalen frame. Hier omheen zit vaak een heerlijk zachte hoes. De katten hangmat kun je simpelweg aan de radiator hangen, zo ligt jouw kat dus in een heerlijk zacht en warm op zijn eigen plekje gaan ze graag gaan liggen.

Heb je een radiator bij het raam, dan kan de kattenhangmat ook bij het raam. Zo kan jouw kat ook nog eens lekker naar alle levendigheid en activiteit van de vogels buiten turen. Een radiator mand voor de kat neemt weinig ruimte in, en biedt een eigen plekje voor jouw kat. Naast een kattenmand aan een radiator is de keuze uit een krabpaal met 2 hangmatten ook een populaire keuze.

Heb je liever geen kattenhangmat aan jouw radiator, maar zoek je wel een geschikte slaapgelegenheid voor jouw kat, kies dan voor de kattenmand, die kun je op elke gewenste plaats neerzetten, waardoor je kat nog steeds op zijn favoriete plekje terecht kan.

Andere kattenbenodigdheden

Naast een hangmat voor de kat hebben wij nog veel meer kattenmeubels in ons assortiment opgenomen, want naast lekker uitrusten en relaxen heeft een kat nog veel meer behoeftes. Deze behoeften kunnen worden vervuld door verschillende soorten kattenbenodigdheden aan te schaffen, dus neem ook eens een kijkje in de rest van ons uitgebreide assortiment.

Zo is krabben voor een kat ook zeer belangrijk, dit doet elke kat en is dan ook niet te voorkomen. Door middel van krabben kan een kat zijn territorium afbakenen, door de geurklieren in de voetzolen markeert hij zijn terrein en wordt dit beschouwd als de veilige omgeving van de kat. Daarnaast krabben katten ook om zich te ontdoen van oude nagelhoezen. Dit draagt daarom bij aan gezonde nagels en een vrolijke kat.

Een goede katten krabpaal met hangmat zorgt ervoor dat de krabbehoeften worden bevredigd. Zo zijn onze krabpalen voorzien van sisal, een robuuste vezel waaraan de kat graag krabt! Ook kun je een krabpaal kopen die verschillende slaapplekken of speeltjes heeft. Zo combineer je verschillende behoeften van jouw kat in één krabpaal.

Het belangrijkste is dat je de krabpaal afstemt op de behoeftes van een kat. Heb je een hele actieve kat, dan is het van belang dat hij er ook mee kan spelen. Slaapt jouw kat juist veel? Dan is het belangrijk dat de krabpaal ook over slaapplekken beschikt.

Catnip spray

Ook katten moeten wennen aan veranderingen. Geen reden tot paniek als jouw kat nog helemaal geen interesse toont in de katten hangmat. Er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om de kattenhangmat aantrekkelijker te maken.

Als je wil dat jouw kat sneller gebruik gaat maken van de kattenhangmat dan is het handig om er catnip spray bij te bestellen. Met deze spray kun je de kattenhangmat inspuiten zodat jouw kat op de hangmat af gaat.

Katten voelen zich namelijk extreem aangetrokken tot catnip (kattenkruid). Ze zullen de katten hangmat met catnip direct gaan onderzoeken. Vervolgens kan de kat op verschillende manieren reageren. Over het algemeen roept catnip een euforisch gevoel op bij de kat dat enkele minuten aanhoudt.

Om de kattenhangmat interessant te houden voor jouw kat raden wij aan om deze één keer per week in te spuiten met catnip spray. De spray is ook geschikt om op andere kattenmeubels te gebruiken, en werkt ook als beloningsmiddel.

Deskundig advies

De enthousiaste en deskundige medewerkers van onze klantenservice zijn gespecialiseerd op het gebied van katten en alle kattenbenodigdheden, daarom kun je met al je vragen bij ons terecht. Wij staan voor je klaar met een gepast advies om zo tot een passende oplossing te komen.