Toont alle 4 resultaten

Krabmat, een handige accessoire voor je kat

Een kattenmat is één van de leuke kattenbenodigdheden om in huis te halen. Met de aankoop van een kattenmat breng je vele voordelen in huis. Katten kunnen er heerlijk mee spelen, hun nagels aanscherpen, en natuurlijk lekker relaxen.


Het voordeel van een krabmat

Krabt jouw kat liever aan een verticale of horizontale krabpaal. Als je kat de voorkeur geeft aan een horizontale krabpaal dan zit je met een krabmat goed. Het voordeel van een krabmat is dat het ideaal in gebruik is en verkrijgbaar is in een aantrekkelijke prijs. 

Je legt de mat simpelweg neer of hangt het op. Je kat zal vervolgens de rest van het werk doen. Enige krabmatten zijn ook gemaakt met een speeltje dat in beweging komt wanneer de kat actief speelt met de mat.

Met een krabmat kun je makkelijk de wensen van je kat ontdekken, om vervolgens een geschikte krabpaal te kiezen. Het is bovendien een goedkope manier om je kat te laten krabben, in beweging te houden en misschien het belangrijkst, te beschermen van het meubilair thuis. 

Wanneer je weinig ruimte hebt om een krabpaal te plaatsen kan een krabmat voor een kat een geschikte oplossing zijn. Een krabmat zorgt voor onderhoud aan de nagels van een kat en is uitermate geschikt voor katten die voorkeur geven aan horizontaal gekrab. De krabmatten helpen je kat om de schilferige buitenlaag van de nagels te verwijderen. Vaak uitgerust met een folie wat een knisperend geluid maakt tijdens het spelen. 

Waarom krabt mijn kat

Het feit dat katten krabben zit eenmaal in de aard van het dier. Dit gedrag is onoverkomelijk. Daarom is het belangrijk is om een geschikt meubel thuis neer te zetten waar de kat zijn krabgedrag op kwijt kan.

Met een product van krabpaal.nl zorg je ervoor dat de klauwen niet in andere meubels belanden. Katten krabben hun nagels om ze te onderhouden.. Deze nagels groeien naarmate de leeftijd van de kat mee, door dagelijks te krabben zullen de nagels niet ingroeien en blijven ze gezond.

Katten zullen zich ook ontdoen van verouderde nagelhoezen. Dit krabgedrag voorziet de kat van voldoende lichaamsbeweging. Het komt namelijk vaak voor dat huiskatten onvoldoende beweging krijgen.

Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij katten is dan ook overgewicht. Dit kan voor negatieve gevolgen bij de kat zorgen. Zo zijn ze gevoeliger zijn infecties en doen urinewegen problemen zich vaker voor bij katten met overgewicht.

Met een passende krabpaal van krabpaal.nl houd je jouw kat op een spelende wijze vrolijk en gezond. Als kattenbaasje zul je het zelf ook waarnemen wanneer je kat goed gemutst is.

Katten zijn ook territoriale dieren. Door het te krabben aan verschillende voorwerpen laten ze hier een unieke geur op achter. Deze geur is een feromoon waarmee de kat zijn eigen leefgebied afbakent.

De krabmeubels waar deze geur op zit zullen als vertrouwde omgeving worden beschouwd. Ook de nabije omgeving hieromheen zal dan worden beschouwd als veilige territorium. 

Catnip Spray

Met een katten krabmat kun je op een goedkope manier de krabbehoeften vervullen van jouw kat. Het heeft drie verschillende manieren om te gebruiken. Als ligkleed, krabkleed en speelkleed. 

Geen paniek als je kat weinig of geen interesse toont in de krabmat. In dit geval kun je de mat bespuiten met Catnip Spray, ook wel Kattenkruid genoemd. Een kat moet immers wennen aan veranderingen. 

Door de krabmat is te sprayen met Catnip Spray zal je kat de mat onderzoeken. Katten voelen zich sterk aangetrokken tot kattenkruid. Katten kunnen hier verschillend op reageren, over het algemeen zullen ze hier euforisch op reageren wat een aantal minuten zal aanhouden. 

Wij raden aan om de mat of ander krabmeubel eens per week in te sprayen met kattenkruid zodat de geur op het meubel blijft zitten. Je kunt dit kattenkruid ook op andere kattenmeubels gebruiken. Het werkt ook goed als beloningsmiddel. 

Een kat is een gevoelig diertje die de stemming in huis goed kan aanvoelen. Het kan zorgen voor stress wanneer de krab behoeften van de kat niet juist worden bevredigd. Een kat kan zich ontdoen van stress door te krabben zodat het dier zich meer ontspannen voelt.

Een goede krabpaal van hoge kwaliteit draagt ook bij aan het vertonen van prettig gedrag. Je zou dus kunnen concluderen dat een goede katten krabpaal bijdraagt aan een vrolijkere kat in huis. Wat je zelf als katteneigenaar ook zult merken. Een typisch gevalletje van een win-winsituatie.

In ons assortiment bieden we veel verschillende krabpalen en klimbomen. Deze krabpalen zijn zorgvuldig gesorteerd in onze webshop. Zo bieden wij een ruime keuze aan kleine, middelgrote en grote krabpalen.

Overigens leveren wij ook verschillende kattenmeubels en accessoires waar je jouw kat zeker blij mee maakt. De krabpalen variëren ook in allerlei kleuren. Genoeg keuze om een geschikte krabpaal uit te kiezen!

In onze webshop kun je makkelijk zoeken naar de juiste krabpaal voorzien van natuurlijk sisal waar je naar opzoek bent. Bij ons vind je niet alleen simpele krabmatten, maar ook grote krabpalen van ruim 2 meter hoog. Neem gerust een kijkje welk meubel het best past bij jouw en je huisdier. 

We hebben niet alleen een uitgebreid assortiment met krabpalen, maar je vindt bij ons ook kattenbakken, de kattentunnel de kattenreismand, en katten meubels.

De service van Krabpaal.nl

Onze medewerkers verdiepen zich in ieder product aangeboden op de website. Ze beschikken over veel kennis wat betreft katten en alle benodigdheden van katten. Bij ons kun je terecht voor passend advies. Wij helpen je om tot een goede oplossing te komen. 

Vragen? Stel deze gerust via onze livechat of neem telefonisch contact met ons op. 

Welke krabpaal je ook aanschaft, bij Krabpaal.nl maak je de juiste keuze. Een krabpaal voor een vrolijke kat!