Toont alle 10 resultaten

Maak je kat blij met een krabmat kat

Een krabmat is een handige accessoire om in huis te halen. Het is een extra kraboptie voor je kat, zodat ze hun energie of eventuele frustraties niet botvieren op je meubels. Daarnaast vinden katten het ook heerlijk om ‘horizontaal’ te krabben of te melken. Daarnaast wordt krabmateriaal vaak aangenaam warm. Katten kunnen er dus heerlijk mee spelen, hun nagels aanscherpen, maar ook lekker relaxen.


De voordelen van een krabmat kat

Krabt jouw kat liever aan een verticaal of horizontaal? Als je kat de voorkeur geeft aan een horizontaal krabben dan is een krabmat een fijne oplossing. Maar veel krabmatten zijn ook zeker aan de muur te bevestigen. Je legt de mat simpelweg neer of hangt het op. Je kat zal vervolgens de rest van het werk doen.

Voordelige krabmat kat

Het voordeel van een krabmat is dat het ideaal in gebruik is, en door het compacte formaat ook een aantrekkelijke prijs heeft. Een krabmat is dus ook perfect als extra kraboptie, bijvoorbeeld in een andere kamer dan waar de krabpaal staat, zonder dat het veel extra geld kost. Het is hierdoor een goedkope manier om je kat voldoende te laten krabben, in beweging te houden en misschien het belangrijkst, te beschermen van het meubilair thuis.

Spelen en krabben met een krabmat kat

Sommige krabmatten zijn ook voorzien van een kattenspeeltje. Hierdoor is een krabmat niet alleen fijn om aan te krabben, maar kan je kat er ook heerlijk mee spelen en zijn energie kwijt. Met een krabmat kun je makkelijk de wensen van je kat ontdekken, om vervolgens een geschikte krabpaal te kiezen.

Ruimtebesparende krabmat katten

Wanneer je minder ruimte hebt om een krabpaal te plaatsen kan een krabmat voor een kat een geschikte oplossing zijn. Ook als je weinig ruimte hebt is het namelijk ook erg belangrijk dat je kat kan blijven krabben. De krabmatten helpen je kat om de schilferige buitenlaag van de nagels te verwijderen.

Waarom krabben katten?

Het feit dat katten krabben zit eenmaal in de aard van het dier. Dit gedrag is niet te voorkomen en hoort er nu eenmaal bij. We bieden objecten om ervoor te zorgen dat je kat zijn krabgedrag kwijt kan. Dat kan een krabpaal zijn, maar vaak is het beter om meerdere opties te bieden. Zo zorg je ervoor dat de klauwen niet in andere meubels belanden.

Onderhoud van de nagels

Katten krabben hun nagels om ze te onderhouden.. Deze nagels groeien naarmate de leeftijd van de kat mee, door dagelijks te krabben zullen de nagels niet ingroeien en blijven ze gezond. Katten kunnen zich door te krabben ook ontdoen van verouderde nagelhoezen.

Lichaamsbeweging

Dit krabgedrag voorziet de kat van voldoende lichaamsbeweging. Het komt namelijk vaak voor dat huiskatten onvoldoende beweging krijgen. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij katten is dan ook overgewicht. Katten met overgewicht zijn gevoeliger zijn infecties en hebben vaker gezondheidsproblemen. Met een passende krabpaal of krabmat van Krabpaal.nl houd je jouw kat op een spelende wijze vrolijk en gezond.

Mentale gezondheid en territorium

Katten zijn territoriale dieren. Door het te krabben aan verschillende voorwerpen laten ze hier een unieke geur op achter. Deze geur is een feromoon waarmee de kat zijn eigen leefgebied afbakent, ze gebruiken het dus om hun territorium af te bakenen. De krabmeubels waar deze geur op zit zullen als vertrouwde omgeving worden beschouwd. Ook de nabije omgeving hieromheen zal dan worden beschouwd als veilige territorium. Hierdoor voelt je kat zich veiliger en zijn ze ook mentaal gezonder.

Hoe zorg ik ervoor dat de kat gebruik maakt van de krabmat?

Er zijn een aantal manieren om je krabmat kat of krabpaal aantrekkelijker te maken voor je huisdier. Je wilt de kans dat ze gebruik maken van de mat (en niet je meubels) natuurlijk zo groot mogelijk maken.

De juiste locatie voor je krabmat kat

Allereerst is het van belang om de juiste locatie te kiezen. Zo is het verstandig om de krabmat kat in de looproute van je kat te plaatsen. Bekijk de patronen van je kat dan ook goed. Hang je de krabmat op? Zorg dan dat je hem hoog genoeg ophangt, zodat je kat zich volledig kan strekken tegen de mat.

Catnip Spray op je katten krabmat

Als je kat weinig interesse toont in de krabmat, kun je de mat bespuiten met Catnip Spray, ook wel Kattenkruid genoemd. Een kat moet immers wennen aan veranderingen.

Door de krabmat is te sprayen met Catnip Spray zal je kat de mat onderzoeken. Katten voelen zich sterk aangetrokken tot kattenkruid. Katten kunnen hier verschillend op reageren, over het algemeen zullen ze hier euforisch op reageren wat een aantal minuten zal aanhouden. Na de eerste paar keer contact geeft je kat zijn of haar geur af aan de mat, wat zal helpen om de kattenmat onderdeel van het territorium te maken.

Meerdere krabopties

Het is ook erg verstandig om meerdere krabopties aan te bieden. Een krabmat werkt het beste als er ook een krabpaal staat of andere krabmatten aan de muur bevestigd is. Zo kan je kat kiezen waar ze op dat moment zich het fijnst bij voelen.

Krabpalen van Krabpaal.nl

Zoals onze naam wellicht al doet vermoeden, zijn we gespecialiseerd in krabpalen en andere items om je kat in huis blij mee te maken. In ons assortiment bieden we veel verschillende krabpalen en klimbomen. Deze krabpalen zijn zorgvuldig gesorteerd in onze webshop. Zo bieden wij een ruime keuze aan kleine, middelgrote en grote krabpalen.

Overigens leveren wij ook verschillende kattenmeubels en accessoires waar je jouw kat zeker blij mee maakt. Denk bijvoorbeeld ook aan een fijne kattenmand of kattenhuis, zodat je kat een fijne plek heeft om te relaxen.

Ook de echte essentiële items, zoals kattenbakken en kattenspeeltjes, zijn bij ons te vinden. Nu denk je misschien: een kattenbak is erg belangrijk, maar zijn kattenspeeltjes ook essentieel? Zeker! Kattenspeeltjes helpen namelijk om je kat fysiek gezond te houden, en de uitdaging die deze speeltjes bieden zijn ook mentaal stimulerend. Super belangrijk dus!

De service van Krabpaal.nl

Onze medewerkers verdiepen zich in ieder product aangeboden op de website. Ze beschikken over veel kennis wat betreft katten en alle benodigdheden van katten. Bij ons kun je terecht voor passend advies. Wij helpen je om tot een goede oplossing te komen. Vragen? Stel deze gerust via onze livechat of neem telefonisch contact met ons op.

Jouw krabmat snel in huis

Welke krabpaal je ook aanschaft, bij Krabpaal.nl maak je de juiste keuze. Een krabpaal voor een vrolijke kat! Wij leveren al onze producten vanuit ons eigen magazijn, waardoor we een snelle levering kunnen waarborgen. Bestel je vandaag? Dan verzenden we de krabpaal vandaag. In de regel is het dus vandaag besteld, morgen in huis!