Resultaat 1–16 van de 30 resultaten wordt getoond

Het leukste kattenkussen voor je kat

Een kat slaapt gemiddeld tussen de 12 en 15 uur per dag. Ze houden dus wel van een dutje, dan is het belangrijk dat hier een comfortabel bedje voor klaarligt. Een kattenkussen is hiervoor de perfecte oplossing. Bekijk ons uitgebreide assortiment en vind het perfecte zachte katten kussen voor jouw kat!


Waarom kies je voor een katten kussen

Een kat slaapt ruim 12 uur per dag, in deze tijd laden ze op van het jagen en spelen overdag. Deze rust is voor een kat essentieel, een ontspannen kat heeft indirect ook een positief effect op mensen. Het jagen, springen en de snelle bewegingen kosten veel energie, vandaar dat ze langdurig uitrusten, een zachte rustplek is dus een must voor een kat thuis.

Voordelen van kattenkussens

Katten liggen, net als mensen, liever op een zachte ligplaats om heerlijk tot rust te komen. De voorkeur gaat naar een iets verhoogde slaapplek. In ons assortiment vind je verschillende type kattenkussens, met verschillende designs, kleuren en vormen. Het voordeel van een kattenkussen is dat je ze overal in huis kunt neerleggen, ze nemen weinig ruimte in beslag en geven je kat voldoende ruimte om uitgestrekt in te kunnen slapen.

Het voordeel van een kattenkussen is dat je ze overal in huis kunt neerleggen, ze nemen weinig ruimte in beslag en geven je kat voldoende ruimte om uitgestrekt in te kunnen slapen.

Verschillende soorten kattenkussens

De kattenkussens in onze webshop zijn gemaakt van zacht stof en andere materialen. Katten liggen graag op een heerlijk zachte ondergrond en het liefst helemaal uitgerekt, in dit geval is een kattenkussen een perfect oplossing. Een kattenkussen heeft namelijk laag opstaande randen waarin je kat zich volledig kan uitrekken.

Je zult zien dat de meeste kattenkussens gemaakt zijn van zacht pluche of andere fijne stoffen. De randen van een kattenkussen verschillen in hoogte, want sommige katten slapen graag uitgestrekt, met een laag kussen voor de kat heeft het zijn eigen keuze om gekruld of uitgerekt te slapen.

Hoe zorg je dat je kat het katten kussen gebruikt

Een kat zal overal thuis gaan liggen, zelfs wanneer je een kartonnen doos thuis neerlegt zal je binnen een mum van tijd je kat hier in treffen. Dit betekent niet dat ieder nieuwe kattenmeubel thuis direct zal worden gebruikt door je kat.

Het kan even duren voordat je kat interesse toont in het nieuwe kattenkussen. De geur van zo’n kattenmeubel speelt hierbij erg mee. Katten zijn van nature territoriaal en voelen zich op hun best binnen hun eigen territorium. Dit territorium wordt afgebakend door te krabben aan voorwerpen. Door te krabben geven de geurklieren een unieke geur af. Dit is een feromoon waarmee het eigen leefgebied wordt gemarkeerd. Zodra deze eigen feromonen op het kussen zit zal de kat het meubel vertrouwen en hier regelmatig gebruik van maken. Zodra deze eigen feromonen op het kussen zit zal de kat het meubel vertrouwen en hier regelmatig gebruik van maken.

Gebruik van Catnip om te wennen

Toont je kat toch geen interesse in het kussen, dan kun je het gedrag een beetje stimuleren. De kans dat een kat het meubel niet ziet zitten is altijd aanwezig. Hier hebben wij een handige oplossing voor. Catnip Spray, ook wel kattenkruid genoemd in het Nederlands is een middeltje met een sterke geur welbekend onder katteneigenaren.

Wanneer je kat de geur van het kattenkruid waarneemt, zal het een zalig gevoel ervaren. Dit gevoel zal een paar minuten aanhouden, de kat zal een euforisch en enthousiast reageren op het kruid. Katten gaan wrijven tegen objecten, rollen over de grond en spinnen. We adviseren een nieuw kattenmeubel wekelijks in te sprayen met catnip, totdat de kat gewend is aan het nieuwe object en deze volledig heeft opgenomen als onderdeel van zijn omgeving.

Vensterbank kussen kat

Een speciale variant van het kattenkussen, is het kattenkussen vensterbank. Zo'n vensterbank kussen kat is een heerlijke plek voor je kat, omdat ze hier niet alleen uit kunnen rusten, maar ook naar buiten kunnen kijken. Daarnaast wordt het kattenkussen vensterbank ook lekker warm, omdat het zonnetje vaak op de vensterbank schijnt.

Andere belangrijke kattenproducten

Kattenkussens zijn niet de enige manier waarin je kat heerlijk tot rust kan komen. Zo is een  kattenmandkattenhangmat of kattenhuis ook erg comfortabel, en deze producten hebben ook zo zijn voordelen. Naast een fijne relaxplek is een krabmogelijkheid ook belangrijk voor je kat, vooral om in hun krabbehoeftes te voorzien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een krabpaal.

Krabpalen van Krabpaal.nl

De reden dat men thuis een kattenpaal aanschaft heeft te maken met de functionaliteit. Je voorkomt hiermee het krabgedrag op andere voorwerpen thuis. Katten krabben aan spullen wanneer ze niet voldoende of geschikte krabmogelijkheden in de omgeving hebben. Met een krabpaal kan je kat zijn energie kwijt en heeft de kat een eigen plekje in huis om tot rust te komen.

Kattenkussen als aanvulling op je krabpaal

Een krabpaal is dus onmisbaar voor je kat. Naast dat je krabpaal in de krabbehoeftes voorziet, is je krabpaal vaak ook voorzien van diverse rust- en schuilplekken. Toch kan een kattenkussen nog steeds een goede aanvulling zijn, want je kunt een kattenkussen echt plaatsen op de favoriete plek van je kat!

Alles voor je kat bij Krabpaal.nl

Naast de leuke kattenkussens bieden we een ruim assortiment aan producten voor jouw kat. Bij Krabpaal.nl vind je krabpalen (in diverse hoogtes), kattenmeubels, kattenbakken, krabtonnen, krabplanken en diverse accessoires. Alles om jouw kat(ten) vrolijk en in beweging te houden. Binnen ons gehele assortiment vind je diverse kleuren en artikelen voor elke kat. Bekijk de vele opties voor jouw viervoeter!

De service van Krabpaal.nl

Toch nog vragen, stel deze gerust via onze online chat, via de mail of neem telefonisch contact op. Onze medewerkers verdiepen zich in ieder product dat op onze website staat. We beschikken over veel kennis over katten en hun benodigdheden. Wij kunnen je helpen om tot een goede oplossing te komen.