Toont alle 10 resultaten

Open kattenbak kopen voor je kat

Een open kattenbak is om verschillende redenen een goede keuze. Een open kattenbak is bijvoorbeeld handig voor kittens om te leren waar ze hun behoefte moeten doen. Daarnaast is een open kattenbak makkelijker te betreden voor oudere katten. Ook het schoonmaken is eenvoudiger.

Bekijk daarom ons assortiment met open kattenbakken!

 


Waarom een open kattenbak kopen?

Een kattenbak zonder kap biedt een aantal voordelen ten opzichte van een kattenbak met kap. Of jouw kat een open of gesloten kattenbak kiest, hangt volledig af van haar persoonlijkheid.

Veel overzicht bij een open kattenbak

Wanneer de kattenbak open is, heeft jouw kat goed overzicht. Dit vinden katten prettig. Als de kat een geluid buiten de bak hoort, kan ze meteen zien waar het vandaan komt. Bij een gesloten kattenbak kan dit soms flink schrikken zijn. Heb je dus een kat die graag de omgeving in de gaten houdt? Dan heb je een open bak nodig! Wanneer de kattenbak open is, kun je ook sneller zien of deze schoongemaakt moet worden. Zo hoef je niet steeds de deksel eraf te halen om dit te controleren.

Tot slot is een open bak voor oudere en grote katten makkelijker te betreden. Heb je dus een grote kat, zoals een Maine Coon, ga dan voor een open kattenbak!

Nadelen van een open kattenbak

Helaas heeft een open kattenbak ook zijn nadelen. Een open bak laat namelijk sneller geurtjes vrij. Hierdoor dien je deze vaker schoon te maken. Ook is een open bak niet geschikt als jouw kat van privacy houdt.

Waar plaats ik de open kattenbak?

Het plaatsen van de kattenbak kan een hele uitdaging zijn. Want de plek waar de kattenbak staat, is belangrijk voor jouw kat.

Wij raden een rustige plek aan om de kattenbak te plaatsen. De beste ruimte voor de kattenbak is vaak de plek waar de kat het vaakst is. Houd er wel rekening mee dat een kattenbak die open is, sneller geurtjes vrijlaat. Zet de bak dus waar de kat graag wil zijn, maar waar jij niet vaak bent.

Hoe houd ik de kattenbak schoon?

Voor het schoonmaken van de kattenbak hebben we handige hulpjes, zoals een kattenbakschep. Hiermee haal je eenvoudig de uitwerpselen uit de bak, zonder gelijk het grind te hoeven vervangen.

Ook bieden we een kattenbak aan met een zeefsysteem. Hoe handig is dat? Dit zorgt ervoor dat je dat vervelende klusje minder vaak gaat uitstellen. En dat zorgt er weer voor dat je kat de kattenbak gebruikt en niet het meubilair.

Verschillende soorten kattenbakken

Vroeger had je twee kattenbakken; één met deksel en één zonder deksel. Tegenwoordig is er meer keuze. Daarom is het belangrijk om goed te kijken welke kattenbak geschikt is voor jouw kat.

Heb je een grote kat? Ga dan voor een grote open kattenbak. Zoals onze open kattenbak XXL. Maar wij verkopen meer grote kattenbakken, zo vind je altijd iets wat perfect bij jouw aansluit!

Heb je meerdere katten? Ga dan voor één kattenbak per kat, en nog eentje extra. Katten willen een extra kattenbak hebben voor als hun eigen bak vies of bezet is. Het beste kun je dan gaan voor één XXL kattenbak per kat, en nog één open kattenbak.

Heb je net een kitten in huis? Een dichte kattenbak kan een kitten verwarren. Dan is een kattenbak met opening boven de beste keuze!

Waarom een open kattenbak van Krabpaal.nl?

Wij van Krabpaal.nl zijn een online dierenwinkel gericht op katten. Ons team van professionals staat elke werkdag klaar voor de behoeften van jouw kat. Heb je dus een vraag over het gebruik van een kattenbak of een krabpaal? Neem contact met ons op! Onze medewerkers weten welke producten geschikt zijn voor katten. Daarom kunnen wij jouw altijd correct adviseren!

Jouw kattenbak snel geleverd

Het adoptieproces van een kitten kan soms snel gaan! Gelukkig hebben wij een snelle levertijd. Want op werkdagen voor 17 00 uur besteld, morgen in huis!