Resultaat 1–16 van de 114 resultaten wordt getoond

Middelgrote krabpalen: voor ieder wat wils

Bij onze middelgrote krabpalen vind je zeer veel variatie. Niet alleen op het gebied van kleur, maar denk ook aan de hoeveelheid sisalpalen, slaaphuizen, hangmatten en ligbedden. Onze middelgrote krabpalen zijn geschikt voor veel verschillende kattensoorten.


Middelgrote krabpalen kopen op onze website

Op onze website bieden wij verschillende soorten middelgrote krabpalen aan uit een zeer ruim assortiment. Als je een kat in huis hebt is een krabpaal absoluut onmisbaar! Zo zijn al onze middelgrote krabpalen voorzien van kwalitatief hoogwaardig sisal zodat jouw kat zijn nagels goed kan onderhouden en zodoende jouw meubilair ongedeerd blijft. Uitrusten op de krabpaal behoort ook tot de mogelijkheden aangezien de meeste middelgrote krabpalen een comfortabel, zacht liggedeelte hebben.

Waarom krabt mijn kat zoveel?

Jouw kat is niet de enige die zoveel krabt, dit is namelijk heel normaal gedrag voor een kat. Katten hebben namelijk meerdere redenen om te krabben, op deze manier onderhouden katten hun nagels door de oude nagelhoezen eraf te krabben.

Krabben om het territorium af te bakenen

Zo vertonen katten territoriaal gedrag, dit houdt in dat ze hun territorium afbakenen door aan dingen te krabben. In hun voetzooltjes zitten namelijk geurklieren die tijdens het krabben een feromoon achterlaten op de krabpaal. Door deze herkenbare geur wordt het krabmeubel beschouwd als het terrein van de kat, zodoende zal hij er frequenter gebruik van gaan maken.

Welke krabpaal is geschikt?

Om ervoor te zorgen dat jouw kat straks helemaal content is met de nieuwe krabpaal is het verstandig om uit zoeken welke van onze middelgrote krabpalen het beste is. Dit kun je doen door je te richten op de individuele behoeften van jouw kat. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere factoren die je in overweging moet nemen bij de aanschaf van een middelgrote krabpaal.

Lengte van je kat

Ten eerste houden katten erg van rekken en strekken en dit doen ze ook het liefste tegen de krabpaal, zo houden ze namelijk hun spieren soepel. Zorg er daarom voor dat de kat zich helemaal kan uitrekken tegen de krabpaal en dat deze dus hoog genoeg moet zijn. Houdt dus rekening met de volledig uitgestrekte lengte van je kat. Bij het kopen van een krabpaal voor een kitten is het verstandig om in het achterhoofd te houden dat de krabpaal nog steeds groot genoeg moet zijn als hij volgroeid is. Een kleine krabpaal is wellicht geschikt voor je kitten, maar wellicht is je krabpaal dan sneller aan vervanging toe.

Gewicht van je kat

Als je een kat in huis hebt die vergelijkbaar is met de Maine Coon dan is het belangrijk dat de krabpaal stevig en stabiel genoeg is. Omdat dit een grote kat is, is deze ook zwaarder, en niet alle krabpalen kunnen dat gewicht aan. Een krabpaal voor grote katten wordt extra stevig door dikke sisalstammen die tenminste een doorsnede hebben van 12 centimeter. Ook is het belangrijk dat de bodemplaat genoeg tegengewicht biedt en dus extra verstevigd is. Zeker weten dat de krabpaal geschikt is voor een grote kat of zwaardere katten? Bekijk onze categorie met krabpalen voor grote katten.

Energieniveau van je kat

Als een kat erg speels en actief is, is het verstandig om een krabpaal aan te schaffen waar hij zijn energie in kwijt kan. Denk hierbij aan meerdere verdiepingen en speeltjes op de middelgrote krabpaal. Bij een druk huishouden is het van belang dat een huisdier ook goed tot rust kan komen, kijk dan naar een krabpaal die is voorzien van een comfortabel kattenhuis.

Heb je thuis meerdere katten die gebruik gaan maken van één krabpaal? Kijk dan ook goed of de krabpaal genoeg stabiliteit te bieden heeft voor twee katten. Het is namelijk niet de bedoeling dat de krabpaal omvalt. Is jouw kat een echte klimmer? Dan is een grote krabpaal of een hoge krabpaal wellicht beter geschikt.

Wat is de beste plek voor de middelgrote krabpaal?

Het is voor de kat het fijnst als de krabpaal op een plek staat waar hij vaak langsloopt. Plaats de krabpaal daarom in de ‘loop’. Dit houdt in dat je goed moet kijken naar waar er veel wordt gelopen in het huis, de routes die je loopt, daar loopt de kat vaak ook! Het is daarom het beste dat de krabpaal langs deze routes wordt geplaatst, zo maakt de kat namelijk het meeste gebruik van de kattenkrabpaal.

Laat de kat sneller wennen aan de nieuwe krabpaal middelgroot

Om ervoor te zorgen dat een kat veel en vaak gebruik gaat maken van de krabpaal is het verstandig om de kat een handje te helpen. Er zijn namelijk katten die dit goed kunnen gebruiken omdat ze anders geen gebruik maken van de krabpaal. Gelukkig weten wij hoe je dit goed kunt doen, namelijk door Catnip Spray te gebruiken op de middelgrote krabpaal. Catnip, ook wel Kattenkruid genoemd, is een kruid waar katten erg dol op zijn. Ze voelen zich niet alleen aangetrokken tot de geur, er vinden zelfs verschillende reacties plaats bij het ruiken van Catnip. Over het algemeen voelt de kat zich erg gelukzalig en kunnen ze gaan niezen, rollen, spinnen en miauwen. Deze reacties worden vaak in verband gebracht met een stofje dat in de Catnip zit, dit stofje lijkt op het paringshormoon.

Catnip als beloningsmiddel

Daarnaast kun je Catnip ook heel goed inzetten als beloningsmiddel bij goed gedrag. Bij jonge katten is de reactie vaak minder heftig dan bij volwassene. Wij raden aan om de middelgrote krabpaal één keer per week in te sprayen met Catnip om het interessant te houden. Het is overigens bewezen dat kattenkruid geen verslavende werking heeft op katten.

Krabpalen in allerlei soorten en maten

We hebben in ons assortiment vele, verschillende krabpalen in verschillende groottes, want naast de middelgrote krabpaal kun je ook kiezen voor een kleine krabpaal of een krabpaal grote katten. We hebben krabpalen met veel pluche, maar ook met jute en vilt voor een natuurlijke uitstraling. Maar we hebben ook strakke krabtonnen met een moderne uitstraling. Zo is er op onze website voor ieder interieur (zoals bijvoorbeeld de beige krabpaal), en voor elke kat iets passends!

Andere kattenbenodigdheden en katten meubels

Wat katten ook heerlijk vinden is om lekker uit het raam te turen vanuit een comfortabele radiatorhangmat. Ook deze mooie hangmatten kun je gewoon bestellen via onze website! Een goede kattenbak is ook absoluut onmisbaar als je een kat in huis hebt. Kijk eens tussen ons assortiment van kattenbakken en wellicht kom je nog iets moois tegen. Wil je graag wat voordeliger uit zijn bij de aanschaf van jouw katten benodigdheden, neem dan eens een kijkje in onze krabpaal sale, waar je veel leuke artikelen tegen een voordelige prijs kunt vinden.

De service van Krabpaal.nl

Wij snappen als geen ander dat je je middelgrote krabpaal snel in huis wilt hebben. Als je nieuwe kitten binnenkort komt, dan wil je natuurlijk niet zonder zitten. Ook als je krabpaal aan vervangen toe is, is het belangrijk dat dit tijdig gebeurd. Als je vandaag besteld, zorgen wij ervoor dat je bestelling vandaag nog verzonden wordt. In de meeste gevallen is je nieuwe krabpaal dus morgen al in huis! Hulp of advies nodig? Neem contact op met onze deskundige klantenservice door te bellen naar 085-7606053 of te mailen naar klantenservice@trino.nl. We zijn ook bereikbaar via de chat!