Toont alle 7 resultaten

Grote kattenbak kopen voor je grote kat

Een grote kat heeft natuurlijk ook een grote kattenbak nodig. Een XXL kattenbak biedt meer ruimte voor je huisdier, waardoor ze het prettiger gaan vinden om hier hun behoefte te doen. Daarnaast voorkom je met het juiste formaat kattenbak dat ze uit de bak gaan graven, of elders hun behoefte gaan doen. Met name kattensoorten zoals de Maine Coon, de Noorse boskat, of Perzische katten hebben een grotere kattenbak nodig.


Een grote kat heeft een grote kattenbak nodig

Heeft u een echte huistijger, zoals bijvoorbeeld een Maine Coon of vergelijkbaar, dan past uw kat waarschijnlijk niet op een reguliere kattenbak en heeft u een extra grote kattenbak nodig. Gelukkig vindt u in ons assortiment ook de grote kattenbak xxl, deze zijn ruim genoeg voor uw grote kat, zodat deze ook in alle rust zijn behoefte kan doen zonder dat u hier last van hoeft te hebben.

Voorkeuren van uw huisdier

Om erachter te komen wat een goede kattenbak is voor jouw kat, moet je goed naar de lengte van uw volgroeide huisdier kijken, een kattenbak moet namelijk minimaal anderhalf keer zijn lengte zijn, dan weet u dus hoeveel centimeters uw kattenbak groot moet zijn. Daarnaast moet u goed kijken naar de voorkeuren van uw kat, sommigen hebben namelijk behoefte aan privacy op de kattenbak, terwijl anderen graag hun omgeving in de gaten willen houden, dit kan ook invloed hebben op de keuze voor een specifieke kattenbak. Heeft u gekozen voor een van de gesloten kattenbakken en blijkt dan dat uw kat toch liever gebruik maakt van een open kattenbak, kunt u er ook voor kiezen om de kap open te laten, of het deurtje en een deel van de voorkant (of een deel van de kap) te verwijderen. Het grote voordeel van deze kattenbakken is dat deurtje vaak gewoon verwijderd kan worden, als dit de voorkeur heeft van uw huistijger is dit zeker verstandig. Een jumbo kattenbak is verkrijgbaar in allerlei varianten, dus kies een kattentoilet met de voorkeuren van uw kat in het achterhoofd, dan weet u zeker dat ze niet op ongewenste plekken hun behoefte gaan doen want dat is uiteraard niet wenselijk.

Andere kattenbakken en locatie

Naast de kattenbak XL, vindt u bij ons ook een breed assortiment met reguliere kattenbakken die qua formaat perfect aansluiten bij de huiskast van het gemiddelde formaat, want wanneer u geen grote kat heeft is het natuurlijk onnodig om een extra grote kattenbak aan te schaffen. Met onze tips zorgt u er ook nog eens voor dat de kattenbak op de juiste plek komt te staan, want voor zowel de kat als uzelf moet de kattenbak op een geschikte locatie staan. Het belangrijkste is dat de kattenbak (in tegenstelling tot de krabpaal) zich niet in de looproute van de kat bevindt en niet naast de voederbak staat, zodat de kat tijdens zijn behoefte rust heeft en niet teveel afleiding heeft. Plaats de kattenbak ook niet naast een wasmachine of droger, het geluid van de machine kan de kat namelijk afschrikken waardoor de kat minder gebruik gaat maken van de kattenbak, en dat zou natuurlijk zonde zijn.