Toont alle 10 resultaten

Grote kattenbak kopen voor je grote kat

Een grote kat heeft natuurlijk ook een grote kattenbak nodig. Een XXL kattenbak biedt meer ruimte voor je huisdier, waardoor ze het prettiger gaan vinden om hier hun behoefte te doen. Daarnaast voorkom je met het juiste formaat kattenbak dat ze uit de bak gaan graven, of elders hun behoefte gaan doen. Met name kattensoorten zoals de Maine Coon, de Noorse boskat, of Perzische katten hebben een grotere kattenbak nodig.

 

 


Een grote kat heeft een grote kattenbak nodig

Heb je een echte huistijger, zoals bijvoorbeeld een Maine Coon of vergelijkbaar, dan past jouw kat waarschijnlijk niet op een reguliere kattenbak en heb je een extra grote kattenbak nodig. Gelukkig vind je in ons assortiment ook de grote kattenbak xxl, deze zijn ruim genoeg voor jouw grote kat, zodat deze ook in alle rust zijn behoefte kan doen zonder dat je hier last van hoeft te hebben.

Kattenbak voor grote katten

Om erachter te komen wat een goede kattenbak is voor jouw kat, moet je goed naar de lengte van jouw volgroeide huisdier kijken. Een kattenbak moet namelijk minimaal anderhalf keer zijn lengte zijn, dan weet je dus hoeveel centimeters jouw kattenbak groot moet zijn. Daarnaast moet je goed kijken naar de voorkeuren van jouw kat, sommigen hebben namelijk behoefte aan privacy op de kattenbak, terwijl anderen graag hun omgeving in de gaten willen houden. Dit kan ook invloed hebben op de keuze voor een specifieke kattenbak.

Grote kattenbak Maine Coon

Een grote kattenbak is bij uitstek geschikt voor de Maine Coon: de grootste huiskat. Een kattenbak groot is vaak hoger, langer en breder dan een normale variant. Zo kan je Maine Coon rechtop staan, wat ervoor zorgt dat ze comfortabeler gebruik kunnen maken van de kattenbak. Op zoek naar meer producten voor je Maine Coon? Bekijk dan onze categorie voor de krabpaal Main Coon.

Open versus gesloten grote kattenbak

Heb je gekozen voor een van de gesloten kattenbakken en blijkt dan dat jouw kat toch liever gebruik maakt van een open kattenbak, kun je er ook voor kiezen om de kap open te laten, of het deurtje en een deel van de voorkant (of een deel van de kap) te verwijderen. Het grote voordeel van deze kattenbakken is dat deurtje vaak gewoon verwijderd kan worden, als dit de voorkeur heeft van jouw huistijger is dit zeker verstandig. Een jumbo kattenbak is verkrijgbaar in allerlei varianten (zoals bijvoorbeeld de kattenbak Primo XXL), dus kies een kattentoilet met de voorkeuren van jouw kat in het achterhoofd. Dan weet je zeker dat ze niet op ongewenste plekken hun behoefte gaan doen want dat is uiteraard niet wenselijk.

Waar plaats je je grote kattenbak?

Met onze tips zorg je er ook nog eens voor dat de kattenbak op de juiste plek komt te staan. Want voor zowel de kat als jouzelf moet de kattenbak op een geschikte locatie staan. Het belangrijkste is dat de kattenbak (in tegenstelling tot de krabpaal) zich niet in de looproute van de kat bevindt en niet naast de voederbak staat, zodat de kat tijdens zijn behoefte rust heeft en niet teveel afleiding heeft. Plaats de kattenbak ook niet naast een wasmachine of droger. Het geluid van de machine kan de kat namelijk afschrikken waardoor de kat minder gebruik gaat maken van de kattenbak, en dat zou natuurlijk zonde zijn.

Belangrijk om je grote kattenbak schoon te maken

Ook bij een grote kattenbak is het van belang om je kattenbak regelmatig te reinigen. Het is niet zo dat, omdat er meer kattengrit in past, er minder vaak gereinigd hoeft te worden. Een goede stelregel is het volgende:

  • Elke dag - urine en ontlasting eruit scheppen
  • Om de dag - kattengrit bijvullen
  • Elke twee weken - ververs de volledige vulling van de bak
  • Elke maand - grondige schoonmaak met warm water (geen schoonmaakmiddel).

Ook een belangrijk advies is dat je als je zwanger bent niet zelf de kattenbak schoonmaakt. In kattenpoep kan namelijk een parasiet zitten die gevaarlijk is voor zwangere vrouwen.

Andere kattenbakken

Naast de kattenbak XL, vind je bij ons ook een breed assortiment met reguliere kattenbakken die qua formaat perfect aansluiten bij de huiskast van het gemiddelde formaat. Wanneer je geen grote kat heeft is het natuurlijk onnodig om een extra grote kattenbak aan te schaffen. Ook handig als je bijvoorbeeld meerdere katten hebt, want dan is het zeker verstandig om meerdere kattenbakken te plaatsen.

Meer producten voor je grote kat

Bij Krabpaal.nl vind je alles wat je nodig hebt voor je grote kat. Daarbij kun je denken aan een krabpaal voor grote katten. Deze krabpalen zijn voorzien van een verdikte bodemplaat en dikkere sisalpalen, waardoor de krabpaal stabiel blijft staan wanneer je kat eraan krabt of zich volledig uitstrekt. Ook veel van onze kattenmanden zijn geschikt voor grote katten. Ook hebben we een mooie Kattenhangmat XXL, voor katten tot 8 kg, of de Kattenspeeltunnel XXL, tevens geschikt voor grote katten.

De service van Krabpaal.nl

Wij snappen dat jij je grote kattenbak snel in huis wilt hebben. Omdat wij al onze producten vanuit ons eigen magazijn leveren, kunnen wij snel schakelen. Als je vandaag één van onze grote kattenbakken besteld, wordt hij vandaag nog verzonden. In de meeste gevallen heb je hem dus de volgende dag in huis.

Heb je vragen of heb je advies nodig? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste kattenbak voor grote katten. Je kunt ons telefonisch bereiken (085-7606053) en per mail (klantenservice@trino.nl). We zijn ook te bereiken via de chat. Handig voor een snelle vraag!