Resultaat 1–16 van de 38 resultaten wordt getoond

De mooiste kattenmand vind je bij Krabpaal.nl

Ben je op zoek naar een mooie poezenmand? Bij Krabpaal.nl vind je de mooiste kattenmanden voor het ultieme slaapcomfort van jouw lieve huisdier, zodat de kat heerlijk kan slapen en uit kan rusten op zijn eigen veilige plekje in huis.

Zeker wanneer je de mand uitrust met een lekker zacht en comfortabel kattenkussen, zal je zien dat de kat dit plekje graag op zal zoeken om aan de nodige rust te komen, katten slapen eenmaal veel. Dan is het prettig hun eigen plekje te hebben waar ze minder snel gestoord.


Kattenmandjes: werken ze?

Katten staan er toch wel een beetje om bekend dat ze overal gaan liggen, tot aan kartonnen dozen toe. Maar dat betekent zeker niet dat ze een kattenmandje of kattenbed niet kunnen waarderen. Zeker wanneer je een kussen met de mand combineert, zullen ze hier zeker vaker gebruik van gaan maken. Sommige van onze moderne kattenmanden zijn al uitgerust met een uitneembaar kussen voor de kat.

Hoe zorg je dat een kattenmand gebruikt wordt?

Wanneer de mand goed in de omgeving van de kat is opgenomen, zal de kattenmand (rond) door jouw kat als comfortabele slaapplek beschouwt worden. Katten zijn territoriale dieren en nemen pas iets in de veilige omgeving op wanneer hun eigen geur eraan zit, dit doet ze vaak met behulp van de kussentjes onder hun poten.

Tussen deze kussentjes zitten geurklieren, hiermee verspreidt de kat zijn eigen geur om zo het als zijn eigendom te erkennen, zodat andere katten deze geur ook kunnen ruiken. Door de mand met eigen geur te markeren zal de kat zich veiliger voelen, en hierdoor ook sneller en vaker gebruik gaan maken van de door jouw zorgvuldig uitgezochte kattenmand/poezenmand.

Welke afmeting mand heeft mijn kat nodig?

Voor de meeste katten is een kattenmand met een doorsnede van 50 centimeter voldoende. Misschien herken je het wel: het liefst wil de kat in een net iets te kleine doos kruipen. Ze houden er namelijk van om zich heerlijk op te rollen. Een mooie slaapplaats voor jouw kat hoeft dus niet erg groot te zijn.

Een kattenmandje die past in jouw interieur

Uiteraard zijn er mandjes verkrijgbaar in verschillende stijlen. Hierdoor is er altijd wel een kattenmand welke ook perfect past in jouw interieur. Denk bijvoorbeeld aan een grappige relax iglo, waarbij de kat helemaal in zijn eigen holletje kan kruipen. Of een mooie katten mand voor jouw kat met een metalen frame. Deze kattenmand ziet er prachtig uit in een industriële woning!

Heeft jouw kat bijvoorbeeld hele lichte haren, dan is een donker grijs of zwart kussen misschien minder geschikt. Dan kun je beter voor een licht gekleurde variant kiezen.

Soorten kattenmanden

In het brede assortiment op onze website vind je meerdere soorten kattenmanden designs met verschillende kenmerken, maar allemaal geschikt om jouw kat lekker in te laten rusten of slapen.

Zo zijn er zeer open kattenmanden met een lage instap, die het goed doen bij oudere katten of katten die graag het overzicht bewaren. Maar we hebben ook kattengrotten, deze zijn ook erg geliefd bij huisdieren die graag holtes opzoeken, zoals de welbekende kartonnen doos. Of ga voor een uitvoering die goed past bij elk interieur, zoals een mand op poten. Ook dit ziet er stijlvol uit.

Pluche kattenmand

Een veel gemaakte keuze is een moderne kattenmand gemaakt van pluche en sisaltouw. In deze manden kan een kat heerlijk liggen, en ook de energie kwijt door te krabben aan het sisal aan de mand. Of kies voor een speelse vorm, zoals een tipitent voor katten, wat natuurlijk een heerlijke schuilplek is voor elke kat. Of maak je kat blij met een fluffy kattenmand die zo zacht is dat je er bijna zelf in wilt kruipen! Voor elke kat zijn er fantastische opties te verkrijgen, dus ga je binnenkort een kat aanschaffen, neem dan snel een kijkje bij alle benodigdheden om het je huisdieren zo comfortabel mogelijk te maken.

Rieten kattenmand

Een mand kat is er in allerlei soorten en maten. Tegenwoordig is het steeds belangrijker dat een leuke kattenmand goed aansluit bij het interieur. Er worden steeds meer natuurlijke materialen in het interieur gebruikt. Hier kun je met een kattenmand van riet goed op inspelen.

Denk bijvoorbeeld aan een rieten kattenmand! Deze ziet er erg mooi uit, en maak je met behulp van een katten kussen toch ook lekker zacht. Een rieten mand of rotan kattenmand past goed in een Scandinavische inrichting, maar staat ook mooi in veel andere stijlen. Een mand hoeft dus niet alleen een fijne relaxplek te zijn, maar kan ook een echte aanvulling zijn van het interieur!

Katten mand aantrekkelijker maken

Wil je dat het wat sneller gaat, bestel dan ook catnip spray bij jouw poezenmandjes. Catnip spray (ook wel kattenkruid genoemd) zorgt namelijk dat katten zich aangetrokken voelen tot het object waarop je de spray gebruikt. Catnip heeft namelijk een bepaald effect op de kat, vaak ontketent het een euforisch gevoel bij de kat voor enkele minuten, hierdoor kan hij gaan spinnen, rollen en erg enthousiast worden.

Catnip op je katten mand

Door catnip op de zachte kattenmand te sprayen, zal de kat er eerder gebruik van gaan maken waardoor hij weer zijn eigen geur op de mand achterlaat en het markeert als veilige vertrouwde omgeving. In het begin kun je er wekelijks gebruik van maken. Door de mand elke week in te sprayen met catnip spray, zodat het effect een tijdje aanhoudt, heeft de kat voldoende tijd heeft om zich vertrouwd te maken met het nieuwe object in zijn of haar omgeving.

De mooiste krabpalen van Krabpaal.nl

Bij Krabpaal.nl vind je nog veel kattenmeubels, waarvan de krabpaal waarschijnlijk het bekendste is. Een krabpaal vervult namelijk meerdere behoeftes. Zo is bijvoorbeeld het krabben aan een krabstam een zeer belangrijk aspect om gelukkig en gezond te blijven voor jouw geliefde huisdier.

Waarom krabben katten?

Hierdoor onderhouden ze namelijk hun nagels, oude nagelhoezen en nagelschilfers worden verwijderd om op deze manier de nagels scherp en gezond te houden. Daarnaast biedt een krabpaal met mandje voor de kat ook de mogelijkheid voor jouw huisdier om zich helemaal uit te kunnen strekken. Dit is heel belangrijk want door middel van het rekken en strekken blijven de spieren van de kat soepel.

Territorium afbakenen

Door te krabben bakent een kat ook zijn territorium af, dit doen ze op dezelfde wijze als bij de kattenmand: met behulp van de geurklieren tussen de voetzolen, welke een bepaald feromoon afgeven. Wanneer ze krabben aan de krabpaal, wordt het kattenmeubel gemarkeerd met de geur en zodoende wordt dit beschouwd als de veilige omgeving en als onderdeel van het territorium. Zodoende maakt hij of zij steeds vaker gebruik van het kattenmeubel en zal hij zich minder snel gaan afreageren of gaat uitleven op je eigen meubilair.

Een krabpaal voor elke kat

In ons assortiment hebben wij ook grote krabpalen die voorzien zijn van meerdere verdiepingen. Deze zijn voornamelijk geschikt voor katten met erg veel energie, die gek zijn op klimmen, klauteren en zeer kunnen genieten van het overzicht in de kamer. Dan is een grote krabpaal met meerdere verdiepingen en speelmogelijkheden een zeer goede uitkomst, de kat kan dan goed zijn energie kwijt door zich uit te leven op de gehele krabpaal.

Een mooie krabton voor jouw kat

Ook voor de rustige kat zijn er veel geschikte kattenmeubels, zo bevatten deze vaak een prettige slaapplek waar ze zich kunnen terugtrekken om zo goed uit te kunnen rusten van een drukke dag. We bieden bijvoorbeeld ook krabtonnen die voorzien zijn van meerdere schuilplekken en afgewerkt zijn met heerlijke zachte pluche, zodat jouw huisdier optimaal kan relaxen en kan genieten van rust en comfort.

Daarnaast hebben onze krabtonnen ook een zeer groot kraboppervlak gemaakt van sisal, waardoor de krabton de kat in meerdere van zijn of haar behoeftes voorziet. Bovenop de krabton kunnen ze ook heerlijk liggen of zitten en zo eindeloos naar buiten kijken om te genieten van alle activiteiten die zich daar afspelen, zoals fladderende vogeltjes, snelle eekhoorns en prachtige vlinders.

Andere relax producten voor katten

Een kattenmand is natuurlijk niet de enige plek waar je kat heerlijk kan ontspannen. Bij Krabpaal.nl vind je ook fijne kattenhuizen, kattenkussens, kattenhangmatten en kattentunnels. Ook deze producten kunnen je kat een fijne schuilplek bieden.

Een kattenhangmat voor aan de radiator

Hetzelfde geldt voor onze kattenhangmatten. De katten hangmat kun je namelijk aan de radiator hangen, zo kan jouw kat lekker slapen bij de verwarming in een comfortabele hangmat en ook nog eens uit het raam kijken. Dit wordt ook wel een kattenmand verwarming of kattenmand radiator genoemd. Dit is een ideale optie wanneer je weinig ruimte hebt.

Kattenhangmat voor aan de muur of het raam

Kattenhangmatten zijn ook beschikbaar in varianten die aan de muur of aan het raam te bevestigen. Ook dit is handig wanneer je weinig ruimte hebt, omdat je eenvoudiger in de hoogte kunt werken. Je bevestigt deze met behulp van de bijgeleverde schroeven. Ook een krabplank is hier een voorbeeld van: dit biedt een ruimtebesparende kraboptie voor jouw geliefde kat.

Kattenmand kopen bij Krabpaal.nl

Een goedkope kattenmand kopen maken we een stuk makkelijker voor je. In ons uitgebreide assortiment vind je veel verschillende uitvoeringen, waardoor er voor ieder wat wils te vinden is. Bij ons geldt over het algemeen, vandaag besteld, morgen in huis.

Heb je een vraag of heb je advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice. We zijn telefonisch te bereiken, maar ook via de mail of via de chat. We helpen je graag!