Resultaat 1–16 van de 27 resultaten wordt getoond

Kattenhuis kopen? De perfecte verstopplek voor je kat

Katten vinden het heerlijk om op een lekker beschutte plek te slapen: het liefst een plekje met een zacht kussen en een dak boven het hoofd. Daar zijn onze kattenhuizen perfect voor! Bekijk ons assortiment en kies een kattenhuis wat mooi past bij uw interieur.


Rust en privacy met een kattenhuisje

Katten hebben veel behoefte aan rust en trekken zich dan ook regelmatig terug op een fijne en rustige plaats. Deze behoefte zie je vaak terug in het gedrag van katten rondom kartonnen dozen. Maar met behulp van ons assortiment kun je eindelijk afscheid nemen van je kartonnen kattenhuis en een ander exemplaar kiezen, die beter aansluit bij je inrichting!

Waarom een kattenhuis kopen?

Kattenhuisjes zijn vaak een mooie aanvulling op andere kattenmeubels, zoals krabpalen. Heb je bijvoorbeeld een krabpaal waar ze zich niet goed in terug kunnen trekken, dan kun je er een katten huis bij in de buurt plaatsen. Dan heeft de kat een mooie eigen plekje. Daarnaast is een huisje voor katten tegenwoordig ook een echt interieur item.

Omdat ze minder ‘functioneel’ hoeven te zijn dan een krabpaal, kun je er met betrekking tot het ontwerp alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan leuke bankjes op poten, of juist een iglo achtig huis. We hebben zelfs katten huisjes die geschikt zijn om te plaatsen in een Ikea kast: erg handig wanneer je niet zoveel ruimte is, zoals dit kattenhuis Ella. Er valt dus een heleboel te kiezen!

Materialen voor katten huisjes

Hout vormt niet altijd de basis van een kattenhuis, karton is ook een veelvuldig gebruikt materiaal. Een kattenhuis karton is ook vaak bekleed met stoffen zoals vilt. Vaak zijn de zijkanten van katten huizen gemaakt van een extra dik karton. Of zo’n poezen huis geschikt voor je is, is ook afhankelijk van welke katten je in huis hebt. Zo kan zo’n huisje minder geschikt zijn voor zware katten, omdat dit gewicht teveel druk zet op de wanden. Een katten huis is dus beter geschikt voor de kleine vrienden onder ons!

Interieurstof bij kattenhuisjes

Een huis voor je kat is een aanvulling op je inrichting. Het is dan ook geen krabmeubel, dus let erop dat de kat niet al te veel aan het katten huis krabt. Het overgrote gedeelte van onze katten huisjes zijn namelijk in feite een houten kattenhuis, bekleed met vorm van interieurstof. Interieurstoffen worden overal in huis toegepast, denk bijvoorbeeld aan je bank, stoelen en andere zitmeubels. Dit zijn stoffen die gevoelig zijn voor scherpe nagels en zeker niet bedoeld voor overmatig krabben. Hiervoor zijn de sisalpalen van de krabpaal ontworpen.

Merk je toch dat de kat krabt aan het katten huis, zorg er dan voor dat je catnip op de sisalpalen van je krabpaal sprayt. Hiermee maak je de sisalpalen aantrekkelijker voor de kat. Merk je het nog steeds? Zorg dat je op meerdere plaatsen een krabplank bevestigd, en beloont wanneer ze hieraan krabben.

Verschillende stijlen kattenhuizen

Wil jij een kattenhuis kopen voor jouw kat of meerdere katten, maar weet je niet wat goed aansluit? Kijk dan niet alleen naar de voorkeuren van jouw kat en wat jouw kat lekker vind, maar ook naar wat je zelf het mooiste vindt.

Voor elk interieur

Een kattenhuisje staat lang niet altijd in een afgesloten ruimte, maar is steeds vaker onderdeel van je woning. De beste kattenhuizen maken niet alleen je kat comfortabel, maar zijn soms ook een echte blikvanger. Zo hebben we binnen ons assortiment verschillende kleuren (zoals bruin, zwart of wit) afmetingen en materialen, waardoor je een huisje kunt kiezen die past bij je eigen huis. Dan zal je als baasje er nog meer plezier van hebben als je kat heerlijk slaapt in bijvoorbeeld zo'n leuke tipi, of comfortabel aan het schuilen of uitrusten is in je Trixie katten huis kat.

Kattenhuisje versus kattenmand

We hebben natuurlijk ook een mooi assortiment met kattenmanden. Een voordeel aan kattenmanden is dat ze wat makkelijker te plaatsen en te verplaatsen zijn, dat ze minder ruimte in beslag nemen en dat de kat wat toegankelijker is om lekker te aaien. Een kattenhuis is echter vaak prettiger voor de kat zelf: ze vinden het fijn om een dak boven hun hoofd te hebben. Dit zorgt voor een gevoel van veiligheid, waardoor ze zich beter kunnen ontspannen.

Een kattenhuis is dus essentieel om zich terug te kunnen trekken. Daarnaast is zo'n huis, net als een kattenmand, vaak uitgerust met een zacht kussentje, waardoor hij net zo comfortabel is.

Beste locatie voor een kattenhuis

Zet het huisje op een rustige plek in de looproute van de kat. Kijk dus waar de kat het liefste gaat liggen, zodat je weet welke plekjes fijn zijn. Zorg ervoor dat hij niet te dicht in de buurt van de kattenbak staat, want dan zullen ze er minder snel gebruik van gaan maken. Daarnaast moeten katten huizen op een plek staan die wat verwijderd is van de drukte, zodat een kat het plekje zich volledig toe kan eigenen. Een leuk kattenhuis op een geweldige plek biedt je kat een geborgen gevoel. Of jouw kat gebruik gaat maken van dit huisje, is dus niet alleen afhankelijk van of deze lekker zacht en warm is (hoewel elke kat dit kan waarderen), maar ook of deze op de juiste plek staat.

Hoe maak je je kattenhuis schoon?

Katteneigenaren weten het natuurlijk: als je gaat schoonmaken vind je overal haar. De spullen van je kat zitten des te meer onder het haar. Deze zullen dus af en toe schoongemaakt moeten worden. Wil je weten of je kattenartikelen, zoals een hoes van een kattenkussen of onderdelen van je kattenhuis? Kijk dan altijd naar de wasvoorschriften.

De meeste onderdelen moeten met de hand gewassen worden, niet heter dan 30 graden. Daarnaast is het ook van belang om geen schadelijke schoonmaakmiddelen te gebruiken. Huisdieren zijn namelijk gevoelig voor geurtjes, en zouden dan wellicht een territorium willen gaan afbakenen door te gaan urineren.

Kattenhuis buiten

Komt jouw kat graag buiten, en wil je dat ze ook 's avonds een plekje hebben om overdekt te eten en drinken, of te kunnen schuilen? Het is nu eenmaal niet mogelijk om alle katten binnen te houden, sommige katten willen dermate graag buiten vertoeven. Een kattenhuis voor buiten kan er dan voor zorgen dat je kat zich veilig voelt.

Waarom een kattenhuis voor buiten?

Voor katten die binnen en buiten komen is het enorm belangrijk om een overdekt plekje te hebben om te schuilen, eten en drinken. Dit is heel belangrijk, omdat ook je kat ziek kan worden. Laat uw kat in de winter altijd binnen komen. De meeste katten kunnen er namelijk echt niet tegen om het hele jaar door buiten te zijn.

Pepita kattenhuis voor buiten

Ons kattenhuis voor buiten is gemaakt van gerecycled materiaal, en dus erg geschikt voor buitengebruik. De Pepita kan ook gebruikt worden voor konijnen en cavia's, en in de winter kan er zelfs een egeltje in te vinden zijn. Controleer het kattenhuis dus regelmatig, ook wanneer je kat er geen gebruik van maakt!

Alles voor je huisdier

We hebben een ontzettend uitgebreid assortiment met mooie kattenspullen. Daarbij kun je inderdaad denken aan kattenhuizen, kattenmanden en krabpalen, maar er is nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan krabtonnen, kattenbakken of kattenspeeltjes. Alles om jouw huisdier een fijn thuis te geven (en natuurlijk ook flink te verwennen!). Als eigenaar wil je natuurlijk het beste voor jouw huisdier.

De service van Krabpaal.nl

Heb je advies nodig, heb je vragen over een bepaald product of wil je graag weten welk katten huis voor jouw katten geadviseerd wordt? Wij helpen je graag om een product te kopen die aansluit bij je wensen, zodat jouw kat straks een heerlijke slaapplaats heeft. Neem dan ook zeker contact op met onze klantenservice wanneer je een vraag hebt. We zijn telefonisch te bereiken, maar ook via de e-mail en chat!

Jouw bestelling snel in huis

Wanneer je eruit bent en je de bestelling plaatst, gaan wij voor je aan het werk om je bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Omdat we leveren vanuit ons eigen magazijn, heb je bestelling snel in huis. Als je vandaag besteld, verzenden we je bestelling vandaag nog. Vaak is je bestelling dus de volgende dag in huis.