Resultaat 1–16 van de 18 resultaten wordt getoond

Hoge krabpaal kopen? Speciaal voor jouw kat

Heb je thuis een speelse, grote of meerdere katten rondlopen? Dan is een hoge krabpaal wellicht de juiste keuze voor jou. Kijk goed welke hoogtemaat voldoende is voor je kat. Een krabpaal hoog waarin katten heerlijk kunnen spelen en naar buiten kunnen turen.

Sale
Sale
Sale
Leverbaar - 1 tot 5 werkdagen
Sale
Leverbaar - 1 tot 5 werkdagen
Sale
Leverbaar - 1 tot 5 werkdagen
Sale
Leverbaar - 1 tot 5 werkdagen
Sale
Leverbaar - 1 tot 5 werkdagen
Sale
Leverbaar - 1 tot 5 werkdagen
Sale
99,95
Uitverkocht
Sale
179,95
Uitverkocht

Hoge krabpaal kopen bij Krabpaal.nl

Naast de kleine krabpalen en middelgrote krabpalen bieden wij een ruime keuze aan hoge krabpalen. Voor iedere kat hebben wij de perfecte krabpaal. Meerdere katten thuis, wellicht is een hoge krabpaal dan een juiste keuze voor jou. Iedere kat is anders, vandaar dat iedere kat ook een ander soort krabpaal nodig heeft. Vanwege deze reden geven wij je gepast advies op basis van onze kennis over katten en alle kattenbenodigdheden, zoals de hoge krabpaal.

De voordelen van een hoge krabpaal

Een hoge krabpaal kan voorkomen dat ze je meubilair kapot krabben. Je zult daarnaast ook opmerken dat de kat prettiger gedrag gaat vertonen als hij voorzien wordt in, onder andere, zijn krabbehoeften. Gelukkig heeft een grote krabpaal veel meer te bieden dan enkel krabmogelijkheden. Zo zijn veel van onze krabpalen voorzien van speeltjes, meerdere verdiepingen en comfortabele slaapplekken voor de optimale beleving.

Wanneer kies je voor een krabpaal hoog?

Wanneer je thuis een speelse kat, een grote, of zelfs meerdere katten hebt rondlopen is het een slimme keuze om een hoge krabpaal aan te schaffen. Je wilt de katten een eigen plekje bieden. Een plekje waar een kat zich kan terugtrekken wanneer nodig. Een eigen plaats waar de katten zich kunnen uitleven met de inbegrepen ligbedden, hangmatten en speeltjes.

Hoge krabpaal grote katten

Het kattenras speelt ook vaak een rol bij de keuze van een krabpaal. Er zijn meerdere grote kattenrassen, zoals de Maine Coon, Noorse Boskat en de Savannah. Bij katten van dit zware ras zal je zowel rekening moeten houden met de hoogte evenals de stevigheid van de sisalpalen. Een hoge, stevige krabpaal mag absoluut niet omvallen. Bij katten van deze katten moet je letten op de dikte van de sisalpalen. Grote katten hebben namelijk extra stevige dikke sisalpalen nodig. De aanbevolen dikte is dan zo’n 15 cm in diameter.

Heb je een grote of zware kat? Dan is het verstandig om een keuze te maken voor een krabpaal grote kat. Hier vind je zeker een krabpaal die zeer geschikt is voor jouw kat, ook een hoge krabpaal grote katten!

Wanneer is een krabpaal een hoge krabpaal?

Wij beschouwen een krabpaal hoog, als hij minimaal 190 centimeter hoog is. In deze categorie vind je dus krabpalen vanaf 190 centimeter. Sommige varianten lopen tot aan het plafond. Tot wel 270 centimeter dus! Uiteraard heb je wel wat meer ruimte in huis nodig dan bij een kleine krabpaal of een middelgrote krabpaal. Maar er zijn ook hoge en smalle varianten van een krabpaal hoog!

Waarom krabt mijn kat?

Het krabgedrag van een kat is niet te voorkomen. Het krabben zit in de aard van het dier. De beste manier om op dit gedrag voorbereid te zijn is door thuis een krabpaal te plaatsen. Waarom je kat krabt heeft verschillende redenen.

Onderhoud van de nagels

Een kat moet zijn nagels regelmatig onderhouden om ze gezond te houden. Wanneer een kat ouder wordt, verslijten de nagelhoezen. Door te krabben ontdoen katten zich van deze oude nagelhoezen.

Territorium markeren

Katten zijn van nature territoriale dieren en zijn het meest op het gemak binnen dit vertrouwde leefgebied. Katten zijn territoriaal en markeren hun eigen leefgebied met een feromoon. Door te krabben aan voorwerpen verspreidt een kat zijn identieke geur, feromoon. In de voetzolen van het dier zitten namelijk geurklieren en deze doen hun werk wanneer er wordt gekrabd. Wanneer deze unieke geur zich op verschillende voorwerpen bevindt zorgt dit ervoor dat deze ruimte wordt beschouwd al hun territorium. Het territorium wordt gezien als hun stukje veilige omgeving. Dit weerhoudt indringers om het leefgebied van je kat binnen te dringen.

Fysieke gezondheid

Een ander aanleiding tot krabben is voor de gezondheid en beweging van de kat. Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen van katten is overgewicht. Het komt vaak voor dat huiskatten onvoldoende dagelijkse beweging krijgen. Met een hoge krabpaal kan jouw kat heerlijk klimmen en spelen om zo genoeg lichaamsbeweging krijgen.

Mentale gezondheid

Je kat heeft fysieke beweging nodig om mentaal gezond te blijven. Een kat die zijn energie niet kwijt kan is een ongelukkige kat. Een krabpaal is dus onmisbaar in je huis voor het welzijn van je huisdier. Zeker als je kat erg actief is, is een krabpaal hoog en smal perfect. Dan kunnen ze hun energie kwijt in de klimtocht. Overweeg dan ook om meerdere van deze krabpalen te plaatsen voor je actieve kat.

Welke maat krabpaal heb ik nodig?

Op deze pagina zijn alle hoge krabpalen gesorteerd. Voor je een krabpaal aanschaft is het van belang een paal te kiezen dat past bij jouw kat(ten). Houd rekening met het gewicht van je kat. Een hoge krabpaal is namelijk niet direct geschikt voor iedere grote kat. Ook de lengte, en het gewicht van de kat is belangrijk. Een kat moet volledig gestrekt kunnen krabben aan de paal. Bij een hoge krabpaal is dit vaak geen probleem.

Meerdere katten op de krabpaal

In het geval dat er meerdere katten gebruik maken van de krabpaal is het verstandig om met het een en ander rekening te houden. Hierbij zul je rekening moeten houden met de diameter van de sisalpaal. Bij het gebruik van meerdere katten raden wij aan om een krabpaal met een diameter van minimaal 15 cm aan te schaffen. Let hierbij ook op het gewicht van je zwaarste kat. Zo heb je gegarandeerd een geschikte paal thuis. Een krabpaal voor grote katten, een krabpaal voor zware katten of voor meerdere katten vind je in onze speciale categorie. Hier bieden we allerlei verschillende opties en een groot assortiment om uit te kiezen.

Toont de kat geen interesse in de krabpaal?

Iedere kat is anders en heeft zijn eigen willetje. Er zijn katten die niet direct interesse tonen in een nieuwe krabpaal. Een van de redenen dat men een krabpaal kat hoog aanschaft is het voorkomen van krabben aan andere voorwerpen en het welzijn van het huisdier.  Hiervoor bieden wij de oplossing, catnip spray. In het Nederlandse kattenkruid genoemd.

Katten voelen zich sterk aangetrokken tot kattenkruid. Vandaar dat wij in ons assortiment dit Catnip Spray aanbieden. Zodra een kat merkt dat er Catnip op de krabpaal zit zal hij dit in eerste instantie gaan onderzoeken, vervolgens kunnen er verschillende reacties plaatsvinden. Over het algemeen roept catnip een euforisch gevoel bij ze op wat enkele minuten aanhoudt. Om de krabpaal interessant te houden voor jouw kat raden wij aan om de krabpaal één keer per week in te spuiten met catnip spray.

Catnip als beloningsmiddel

Naast het feit dat kattenkruid heel erg handig is voor krabpalen, is het ook een beloningsmodel dat je kunt gebruiken op andere kattenbenodigdheden zoals speeltjes.

Een krabpaal voor een vrolijke kat!

Een kat is een gevoelig diertje die de stemming in huis goed kan aanvoelen. Het kan soms zorgen voor stress wanneer de krab behoeften van de kat niet juist worden bevredigd. Een kat kan zich ontdoen van stress door te krabben zodat hij weer meer ontspanning krijgt.

Een goede krabpaal van hoge kwaliteit draagt dus ook bij aan het vertonen van prettig gedrag. Je zou dus kunnen concluderen dat een goede katten krabpaal bijdraagt aan een vrolijkere kat in huis. Dit zal je als katteneigenaar ook zelf ervaren bij de kat. Een typisch gevalletje van een win-winsituatie.

Uitstekende service

Vragen? Stel deze gerust via onze chat of neem telefonisch contact met ons op. Ook via de mail zijn we bereikbaar. Onze medewerkers verdiepen zich in elk product dat op onze website staat. Daarnaast beschikken ze over veel kennis op het gebied van katten en kattenbenodigdheden.

Weet je bijvoorbeeld niet welke krabpaal het beste is? Wij kunnen je daarbij helpen om zo tot een goede oplossing te komen. We adviseren je graag.