Toont alle 3 resultaten

Leuk laserlampje voor katten kopen?

Wie kent hem niet: de laserpen. Hoe simpel een laserpen ook is, veel katten vinden dit toch het allerleukste speeltje. Maar een laserlampje is ook handig voor de eigenaar! Bijvoorbeeld wanneer je je kat een andere richting op wilt sturen, zoals naar een andere kamer.


Waarom vinden katten een laserlampje zo leuk?

Een laser is voor de kat vaak het leukste wat er is. Maar waarom vinden katten een laser zo leuk? Het antwoord is eenvoudig; de laser activeert het jachtinstinct van katten. Katten zijn jagers en ze zien het rode lampje als prooi, welke zij willen vangen.

Een laserpen: ook handig voor het baasje

Een laser pen is voor jouw als baasje ook een handig speeltje. Het is handig om je kat af te leiden. Wanneer je bijvoorbeeld even wat te eten uit de kast pakt. Of wanneer je graag wilt dat je kat zich naar een andere kamer verplaatst.

Een handige laser pen, is ons laserlampje in de vorm van een muis. Dit item wordt geleverd inclusief AAA batterijen. Zo hoef je verder niks aan te schaffen en kan je bij ontvangst gelijk beginnen met spelen!

En de nadelen

Een laserlamp kat heeft zo ook nadelen. Het belangrijkste is dat je niet in de ogen schijnt met de rode laserpen of groene laser. Hiermee kan je het zicht van jouw kat namelijk verminderen, gezien dit schadelijk is voor de ogen.

Het is voor sommige katten frustrerend om op een laserlampje te jagen en vervolgens niks te vangen. Zorg daarom altijd voor een beloning na de jacht! Geef je kat na de tijd dus een lekker snoepje. Of geef je kat een trappelkussen, zodat zij hierop lekker los kunnen gaan.

Waarom jagen katten?

Het jagen is een oerinstinct van katten. Ook als jouw kat voldoende te eten heeft, moet zij nog jagen. Katten jagen ook voor hun plezier. Zij leren dit in het nest al aan, door te spelen met hun broertjes en zusjes.

Het jagen heeft veel voordelen, zo blijft je kat in beweging. Het houdt de gewrichten soepel en gaat overgewicht tegen. Ook is het jagen goed voor de mentale gezondheid van je kat. Want als je kat een doel heeft, verveelt zij zich minder snel.

Het jachtinstinct onderdrukken is niet mogelijk en werkt vooral averechts. Je kat zal dan achter jou aan gaan. Daarom kan je het jachtinstinct het beste zoveel mogelijk stimuleren. Dit doe je door middel van verschillende speeltjes, zoals een groene laserpen!

Welke speeltjes vinden katten leuk?

Een laserlampje is leuk, maar er is natuurlijk nog veel meer kattenspeelgoed! Wat ook onmisbaar is in het leven van een kat, is een kattenhengel. Hier kan jouw kat uren achteraan rennen. Na het spelen wordt een trappelkussen ook erg gewaardeerd door veel katten.

Waarom Krabpaal.nl?

Bij Krabpaal.nl kun je terecht voor alle behoeften van jouw kat. Van kattenbakken tot krabpalen, wij hebben alles om van jouw kat een tevreden huisdier te maken.

Goede service

Wij bieden een snelle en goede service. Onze medewerkers hebben zich in het assortiment verdiept en kunnen jou daarom altijd passend adviseren.

Wij bieden ook een snelle levering. Want op werkdagen voor 17.00 uur besteld is de volgende dag al in huis! Bestel dus snel een laser pen en geniet van het spelen samen met jouw kat!