Resultaat 1–16 van de 17 resultaten wordt getoond

Krabton kopen? Dan zit je bij Krabpaal.nl goed!

Een krabton is vergelijkbaar met een krabpaal, maar heeft een zeer groot kraboppervlak. Hier kan de kat zich dus echt op uitleven. Daarnaast hebben krabtonnen veel verstop plekjes en vaak meerdere openingen, waardoor er tegelijkertijd lekker gespeeld kan worden. Daar gaat jouw kat zeker blij mee zijn!


Op zoek naar een mooie krabton kat?

Ben je op zoek naar een krabmeubel met een unieke uitstraling voor in het interieur? Dan is een katten krabton misschien wel een goede uitkomst voor u! Ze zijn aan de buitenkant voorzien van een groot krab oppervlakte. Dit is gemaakt van sisal, zodat ze lekker hun nagels kunnen scherpen.

In alle krabtonnen zit ook een comfortabel slaapgedeelte met pluche waar jouw kat zich helemaal kan terugtrekken voor de nodige rust. Een krabton voorziet dus in twee belangrijke behoeftes van een kat.

Uitgebreid assortiment krabtonnen

In onze webshop vind je allerlei soorten, zoals een krabton vierkant (zoals de trixie krabton jorgé) tot een grote krabton xl of krabton xxl. Op onze website kun je terecht voor een krabton van goede kwaliteit!

Waarom krabben katten?

Katten hebben verschillende redenen om te krabben, die van nature ontzettend belangrijk voor ze zijn. Krabgedrag is niet te voorkomen of af te leren. Een krabton biedt een fijne plek om te krabben, waardoor je kat minder geneigd is om zich te richten op je meubilair.

Territoriaal gedrag

Krabben is onderdeel van territoriaal gedrag. Dit houdt in dat ze hun territorium afbakenen middels het krabben. In de voetzooltjes van een kat zitten namelijk geurklieren die tijdens het krabben een feromoon achterlaten op de krab ton. Deze geur zorgt ervoor dat het krabmeubel wordt beschouwd als het terrein van jouw kat. Zodoende zal hij er frequenter gebruik van gaan maken.

Onderhoud van de nagels

Krabben is ook essentieel voor het onderhouden van gezonde nagels. Dat is logisch want wij mensen knippen onze nagels ook van tijd tot tijd, maar een kat doet dit uiteraard op een andere manier. Tijdens het krabben ontdoet een kat zich van zijn oude nagelhoezen, hierdoor blijven de nagels gezond en tevens scherp.

Fysieke gezondheid

Krabben is ook een vorm van lichaamsbeweging, wat erg belangrijk is voor katten, met name huiskatten. Net als bij mensen, zorgt voldoende lichaamsbeweging voor een gezond gewicht en dat voorkomt bijvoorbeeld hartziekten van jouw huisdier. Een nieuwe krabton kan jouw huisdier dus in deze behoeften voorzien.

Daarnaast gebruiken katten krabtonnen en krabpalen om te rekken en te strekken. Dit is belangrijk voor de souplesse en flexibiliteit van de spieren en gewrichten.

Mentale gezondheid

Krabben is, naast deze factoren, ook een belangrijke uitlaatklep voor spanningen en frustraties. Dan kan de kat lekker afreageren op de krabton. Daarnaast geeft de krabton een stukje comfort en veiligheid, een plek om zich terug te trekken. Het draagt dus ook bij aan de mentale gezondheid van je kat.

Waarom een krabton kopen?

Om ervoor te zorgen dat jouw huiskat niet meer aan het meubilair gaat krabben is het belangrijk dat je een goede, alternatieve krabplaats in huis creëert. Het krabben van een kat is namelijk onvermijdelijk, het zit nou eenmaal in de aard van het beestje.

Een krabton kan voorzien in de behoeften zodat een kat niet meer zal krabben aan het meubilair. Zeker wanneer hij of zij er helemaal aan gewend is. Je kat geeft namelijk geuren af aan de krabton, waardoor de ton onderdeel wordt van het interieur.

Verschillen krabton en krabpaal

Hoewel een krabpaal gangbaarder is dan een krabton, hebben krabtonnen veel voordelen. Zo heeft een krabton een groter kraboppervlak. Daarnaast heeft een katten krabton geen uitstekende delen en een robuuste vorm. De kans dat een krabton kapot gaat is dan ook een stuk kleiner.

Toch zijn er ook een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo kan een grote of zware kat een krabton omstoten. Kijk dan ook goed naar de specificaties van de krabton, zodat je weet of deze ook geschikt is voor een grote of zware kat. Een krabpaal grote kat vind je in onze speciale categorie.

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een krabton?

Bij het kopen van een krabpaal ton is het belangrijk om in eerste instantie te kijken naar de behoeften van een kat. Wij raden aan om goed te kijken naar de lengte van een huisdier als hij zich helemaal uitstrekt: je kat krabt zo het liefst!

Rekken en strekken

Zoals al eerder benoemd is, willen katten zich graag helemaal uit kunnen rekken tegen de krabpaal ton. Veel van de krabtonnen op deze pagina zijn voorzien van een pluchen bekleding. Met een hoogte tot ruim 120 cm hoog zit er ongetwijfeld een geschikte ton tussen voor jou.

Stevigheid

Houd er ook rekening mee dat de krabton stevig genoeg moet zijn om jouw kat te kunnen dragen zodat deze niet omvalt. Over het algemeen zijn onze krabtonnen stevig en stabiel, maar wij raden wel aan om altijd de productomschrijving goed door te nemen. Zeker wanneer je een grote kat hebt, zoals een maine coon, of er meerdere katten gebruik gaan maken van de ton.

Spelen of slapen?

In ons assortiment vind je ook mooie en stevige krabtonnen die zijn voorzien van speelballetjes of meerdere verdiepingen. Deze zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor katten die erg veel energie hebben en houden van klimmen. Voor een wat rustigere kat is een krabton ook zeer geschikt. De krabtonnen in ons assortiment beschikken namelijk ook over afgesloten slaapruimtes met zachte pluche waarin hij zich goed kan terugtrekken en comfortabel uitrusten.

Maak je krabton aantrekkelijk

Het kan soms even duren voordat je kat gewend is aan de kattenton, en je wilt natuurlijk wel dat je katten gebruik maken van de nieuwe krabton. Hiervoor is catnip een handige oplossing.

Catnip op je kattenmeubels

In het Nederlands wordt Catnip ook wel Kattenkruid genoemd. Van Catnip krijgt jouw huisdier een euforisch gevoel dat enkele minuten aanhoudt. Dus als je Catnip Spray gebruikt op de nieuwe krabton zal hij zich hier tot aangetrokken voelen en het 'nieuwe object' gaan onderzoeken. Hierna kunnen er verschillende reacties plaatsvinden zoals niezen, rollen, miauwen en spinnen.

Waar kan ik een krabton het beste neerzetten?

Om ervoor te zorgen dat jouw kat optimaal kan genieten van nieuwe krabton is het belangrijk dat deze op de juiste plek wordt neergezet, voor het kiezen van de juiste plek zijn gelukkig wel een paar bruikbare vuistregels.

Zo is het belangrijk dat de krabton wordt geplaatst in de looproute van de kat om te waarborgen dat hij er frequent gebruik van zal gaan maken, kies dus voor een goed bereikbare plek waar jouw kat vaak komt. Daarnaast vinden katten het ook heerlijk om eens mooi naar buiten te kijken, dus het is zeker een goed idee om een krabton vlak bij het raam te plaatsen.

Andere kattenmeubels

Kies dus voor een van de mooie krabtonnen van Krabpaal.nl! Er is een geschikte krabton voor elke kattenliefhebber. Zo is de Krabton Everlasttower van 100 cm een mooie grote krabton xxl, en de Krabton Rockefeller 77 een robuuste vierkante kattenkrabton.

Wil je meerdere krabplekken creëren, dan is een krabplank ook een goede optie. Een krabplank is ook ideaal voor de kleinere woonruimte, en kan goed dienen als extra krabplek.

Alles voor jouw kat!

Benieuwd naar de rest van ons assortiment? Neem dan snel een kijkje, want voor allerlei katten benodigdheden ben je bij ons aan het juiste adres! We hebben veel katten meubels en relaxmogelijkheden voor katten, zoals kattenmanden, kattenhangmatten, of een kattenhuis.

Je kunt ook bij ons terecht voor de meer praktische items, zoals kattenbakken, een kattentuigje, of een drinkfontein kat. En vergeet natuurlijk niet voldoende items om mee te spelen, zoals kattentunnels en kattenspeeltjes!

De service van Krabpaal.nl

Heb jij een vraag over één van onze producten, of wil je graag advies inwinnen? Onze deskundige klantenservice staat voor je klaar! Je kunt ons telefonisch bereiken, maar ook via de e-mail of de chat je vragen bij ons stellen. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw huisdier!

We leveren rechtstreeks vanuit ons eigen magazijn, waardoor we snel kunnen schakelen. Bestel je vandaag? Dan verzenden we je bestelling vandaag nog, en komt hij morgen al bij je aan!