Toont alle 16 resultaten

Krabton kopen? Dan zit je bij Krabpaal.nl goed!

Een krabton is vergelijkbaar met een krabpaal, maar heeft een zeer groot kraboppervlak. Hier kan de kat zich dus echt op uitleven. Daarnaast hebben krabtonnen veel verstop plekjes en vaak meerdere openingen, waardoor er tegelijkertijd lekker gespeeld kan worden. Daar gaat jouw kat zeker blij mee zijn!


Op zoek naar een mooie krabton kat?

Ben je op zoek naar een krabmeubel met een unieke uitstraling voor in het interieur? Dan is een katten krabton misschien wel een goede uitkomst voor u! Ze zijn aan de buitenkant voorzien van een groot krab oppervlakte.

Dit is gemaakt van sisal, zodat ze lekker hun nagels kunnen scherpen. In alle krabtonnen zit ook een comfortabel slaapgedeelte met pluche waar jouw kat zich helemaal kan terugtrekken voor de nodige rust.

Een krabton voorziet dus in twee belangrijke behoeftes van een kat. Op onze webshop vind je allerlei soorten, zoals een krabton vierkant (zoals de trixie krabton jorgé) tot een grote krabton xl of krabton xxl. Op onze website kun je het beste terecht voor een krabton van goede kwaliteit!

Waarom krabben katten?

Katten hebben verschillende redenen om te krabben, die van nature ontzettend belangrijk voor ze zijn. Zo vertonen katten territoriaal gedrag. Dit houdt in dat ze hun territorium afbakenen middels het krabben.

In de voetzooltjes van een kat zitten namelijk geurklieren die tijdens het krabben een feromoon achterlaten op de krab ton. Deze geur zorgt ervoor dat het krabmeubel wordt beschouwd als het terrein van jouw kat. Zodoende zal hij er frequenter gebruik van gaan maken.

Krabben is ook essentieel voor het onderhouden van gezonde nagels. Dat is logisch want wij mensen knippen onze nagels ook van tijd tot tijd, maar een kat doet dit uiteraard op een andere manier.

Tijdens het krabben ontdoet een kat zich van zijn oude nagelhoezen, hierdoor blijven de nagels gezond en tevens scherp. Daarnaast gebruiken katten krabtonnen en krabpalen om te rekken en te strekken. Dit is belangrijk voor de souplesse en flexibiliteit van de spieren en gewrichten.

Krabben is, naast deze factoren, ook een belangrijke uitlaatklep voor spanningen en frustraties. Dan kan de kat lekker afreageren op de krabton. Daarnaast geeft de krabton een stukje comfort en veiligheid.

Krabben is ook een vorm van lichaamsbeweging, wat erg belangrijk is voor katten, met name huiskatten. Net als bij mensen, zorgt voldoende lichaamsbeweging voor een gezond gewicht en dat voorkomt bijvoorbeeld hartziekten van jouw huisdier. Een nieuwe krabton kan jouw huisdier dus in deze behoeften voorzien.

Krabton of krabpaal/krabpalen kopen

Bij het kopen van een krabpaal ton is het belangrijk om in eerste instantie te kijken naar de behoeften van een kat. Wij raden aan om goed te kijken naar de lengte van een huisdier als hij zich helemaal uitstrekt.

Zoals al eerder benoemd is, willen katten zich graag helemaal uit kunnen rekken tegen de krabpaal ton. Veel van de krabtonnen op deze pagina zijn voorzien van een pluchen bekleding. Met een hoogte tot ruim 120 cm hoog zit er ongetwijfeld een geschikte ton tussen voor jou.

Houd er ook rekening mee dat de krabton stevig genoeg moet zijn om jouw kat te kunnen dragen zodat deze niet omvalt. Over het algemeen zijn onze krabtonnen stevig en stabiel, maar wij raden wel aan om altijd de productomschrijving goed door te nemen. Zeker wanneer je een grote kat hebt.

In ons assortiment vind je ook mooie en stevige krabtonnen die zijn voorzien van speelballetjes of meerdere verdiepingen. Deze zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor katten die erg veel energie hebben en houden van klimmen. Voor een wat rustigere kat is een krabton ook zeer geschikt. De krabtonnen in ons assortiment beschikken namelijk ook over afgesloten slaapruimtes waarin hij zich goed kan terugtrekken en comfortabel uitrusten.

Kittens kunnen ook prima gebruik maken van de krabton. Bedenk alleen wel dat ze er ook nog gebruik van moeten maken als ze volgroeid zijn. Voor grote kattensoorten is de krabpaal ton dan wellicht niet meer zo geschikt.

Heb je een grote kattensoort in huis, vergelijkbaar met de Maine Coon, kijk dan goed of de krabton stabiel genoeg is. Het is namelijk niet de bedoeling dat deze omvalt vanwege de grootte en het gewicht van jouw huiskat. We hebben wel een mooie krabton maine coon, welke extra stevig is en geschikt is voor zware katten. Toch zouden we eerder een krabpaal grote kat aanbevelen, omdat deze vaak door de dikke massieve, stevige palen wat beter geschikt is dan de krabton maine coon.

Niet meer krabben aan meubels

Om ervoor te zorgen dat jouw huiskat niet meer aan het meubilair gaat krabben is het belangrijk dat je een goede, alternatieve krabplaats in huis creëert. Het krabben van een kat is namelijk onvermijdelijk, het zit nou eenmaal in de aard van het beestje.

Een krabton kan voorzien in de behoeften zodat een kat niet meer zal krabben aan het meubilair. Zeker wanneer hij of zij er helemaal aan gewend is. Je kunt ook het meubilair nog tijdelijk onaantrekkelijk maken door er een laken overheen te hangen. Want hoe gladder de stof is, hoe onaantrekkelijker het is voor een kat om aan te krabben.

Het is daarnaast ook belangrijk dat een kat gewend raakt aan de nieuwe krabton. Daar hebben ze soms even de tijd voor nodig, maar je kunt gelukkig fungeren als helpende hand. Als je graag wilt dat jouw huiskat zo spoedig mogelijk gebruik gaat maken van de krabton is het handig om catnip spray te bestellen.

In het Nederlands wordt Catnip ook wel Kattenkruid genoemd. Van Catnip krijgt jouw huisdier een euforisch gevoel dat enkele minuten aanhoudt. Dus als je Catnip Spray gebruikt op de nieuwe krabton zal hij zich hier tot aangetrokken voelen en het 'nieuwe object' gaan onderzoeken. Hierna kunnen er verschillende reacties plaatsvinden zoals niezen, rollen, miauwen en spinnen.

Deze reacties worden vaak in verband gebracht met een stofje dat in de Catnip zit. Dit stofje lijkt op het paringshormoon. Daarnaast kun je Catnip ook heel goed inzetten als beloningsmiddel bij goed gedrag. Bij jonge katten is de reactie vaak minder heftig dan bij volwassene.

Als je dus Catnip Spray gebruikt op de nieuwe krabton is de kans vele malen groter dat jouw kat hier vaker gebruik van zal maken en hieraan gewend raakt. Zo blijft het meubilair onbeschadigd. Wij raden aan om de krabton (of een ander krabmeubel) één keer per week in te sprayen met Catnip Spray. Het is overigens bewezen dat kattenkruid geen verslavende werking heeft op katten.

Waar kan ik de katten krabton het beste neerzetten?

Om ervoor te zorgen dat jouw kat optimaal kan genieten van nieuwe krabton is het belangrijk dat deze op de juiste plek wordt neergezet, voor het kiezen van de juiste plek zijn gelukkig wel een paar bruikbare vuistregels.

Zo is het belangrijk dat de krabton wordt geplaatst in de looproute van de kat om te waarborgen dat hij er frequent gebruik van zal gaan maken, kies dus voor een goed bereikbare plek waar jouw kat vaak komt. Daarnaast vinden katten het ook heerlijk om eens mooi naar buiten te kijken, dus het is zeker een goed idee om een krabton vlak bij het raam te plaatsen.

Andere kattenmeubels

Kies dus voor een van de mooie krabtonnen van Krabpaal.nl! Er is een geschikte krabton voor elke kattenliefhebber. Van een luxe krabton zoals de krabton everlast tower, tot meer eenvoudige varianten.

We hebben de krabton zwart en de krabton grijs van everlast in meerdere formaten. Dit zodat je altijd een stevige krabton kunt vinden die geschikt is voor jouw kat. Naast een goede krabton aanbieding hebben wij nog veel meer krabmeubels en kattenbenodigdheden opgenomen in ons ruime assortiment. Zo hebben we ook erg veel soorten krabpalen in verschillende groottes, zoals de krabpaal grote katten.

De krabpaal kat uit ons assortiment zijn ook gemaakt van verschillende soorten materialen zoals sisal, hout, zachte pluchen, jute en nog veel meer. De keuze uit de kleuren is bij ons ook nog eens groot. Ook op het gebied van krabpalen is het verstandig om rekening te houden met de voorkeuren en de grootte van jouw kat. Dit omdat niet elke krabpaal geschikt is voor meerdere katten tegelijkertijd, of een grote kattensoort zoals de Maine Coon.

Wil je meerdere krabplekken creëren, dan is een krabplank ook een goede optie. Een krabplank is ook ideaal voor de kleinere woonruimte.

Benieuwd naar de rest van ons assortiment? Neem dan snel een kijkje! We hebben veel katten meubels en relaxmogelijkheden voor katten, zoals kattenmanden, kattenhangmatten, of een kattenhuis.

Je kunt ook bij ons terecht voor de meer praktische items, zoals kattenbakken (en zelfs de zelfreinigende kattenbak), een kattentuigje, of een drinkfontein kat. En vergeet natuurlijk niet voldoende items om mee te spelen, zoals kattentunnels en kattenspeeltjes!