Resultaat 1–16 van de 107 resultaten wordt getoond

Kleine krabpalen: voor kleinere katten en kittens

In ons assortiment vind je krabpalen in allerlei soorten en maten. In deze categorie vind je onze kleinere krabpalen. Deze zijn uitermate geschikt voor kittens en katten die wat kleiner van stuk zijn. Veel van onze krabpalen zijn uitgevoerd met zachte slaaphollen waar jouw kat heerlijk in kan wegdromen!


Kleine krabpalen kopen?

Voor de mooiste, kleine krabpalen ben je bij ons aan het juiste adres! Een kwalitatief hoogwaardige krabpaal is een absolute must om jouw kat een gelukkig leven te bieden. Zo hebben we op onze webshop krabpalen met een enkele sisalstam, maar ook met kattenhuis of zelfs met meerdere verdiepingen! Voor elke kat bieden wij je een passende krabpaal en vele andere kattenbenodigdheden!

Een krabpaal die klein is hoeft niet per se minder goed te zijn, zo is een kleine of smalle krabpaal ideaal voor kleinere katten. Daarnaast kan het natuurlijk voorkomen dat je thuis weinig ruimte heeft, ook dan is een grote krabpaal overbodig en kun je beter voor een kleine krabpaal kiezen. Dit geldt echter niet voor een grote kat als de Maine Coon. Deze katten hebben doorgaans wel meer ruimte nodig voor een grotere krabpaal.

Waarom een kleine krabpaal?

Heb je sinds kort een kitten of een kleine kat in huis wonen? En heeft de kat ook al gekrabd aan jouw meubilair? Dan is het de hoogste tijd om een krabpaal aan te schaffen zodat jouw kat eindelijk zorgeloos kan krabben, en dan bedoelen we natuurlijk niet meer aan de bank of het tapijt.

Het hoeft natuurlijk niet meteen een kolossale krabpaal te zijn, een kleine krabpaal kan ook prima voldoen in de behoeften van een kat. Een kitten in een krabpaal die een maatje te groot is kan zich hierin nog prima vermaken. Als je een krabpaal voor een kitten wilt aanschaffen, houd er dan rekening mee dat de krabpaal ook groot genoeg moet zijn als de kitten helemaal is volgroeid.

Een krabpaal  wordt vaak aangeschaft om ervoor te zorgen dat jouw kat zijn dagelijkse dosis lichaamsbeweging krijgt. Door te klimmen en te klauteren houdt de kat zijn gewicht ook op pijl, want een van de meest voorkomende klachten bij katten is overgewicht. Ook de conditie van jouw kat zal hierop vooruit gaan en dit is vooral heel belangrijk bij katten die nooit of zelden buiten komen. Overgewicht kan op ten duur namelijk leiden tot hartziekten en suikerziekte.

Ook voor oudere katten kan een kleine krabpaal de beste keuze zijn. Lees meer over wat je kunt doen om je oudere kat te ondersteunen op onze blog

Waarom krabben katten?

Katten hebben verschillende redenen om te krabben, die van nature erg belangrijk voor ze zijn. Zo vertonen katten territoriaal gedrag. Dit betekent dat ze hun territorium afbakenen door middel van krabben.

In hun voetzooltjes zitten namelijk geurklieren die tijdens het krabben een feromoon achterlaten op de krabpaal. Door de geur wordt de krabpaal beschouwd als het terrein van de kat, zodoende zal jouw kat frequenter gebruik gaan maken van de mooie, nieuwe krabpaal.

Katten krabben ook om hun nagels te onderhouden. En dat is best logisch, want wij mensen knippen onze nagels ook van tijd tot tijd. Door te krabben haalt jouw kat zijn oude nagelhoezen van zijn nagels, hierdoor kan hij zijn nagels scherpen en blijven ze zo gezond!

Een krabpaal is ook nodig zodat de kat zich kan strekken. Tegen een goede krabpaal kan een kat zich helemaal uitrekken en strekken om er zo voor te zorgen dat zijn spieren soepel blijven. Een krabpaal biedt een eigen plekje voor jouw kat.

Hoe kies ik de beste krabpaal voor mijn kat?

Voor het bepalen van de juiste grootte zijn er wel een aantal vuistregels die je moet hanteren. Het is belangrijk dat je de lengte van jouw kat aanhoudt als deze gestrekt is. Zo voorkom je namelijk dat je een te kleine krabpaal aanschaft voor je kat.

Ook moet je rekening houden met het gewicht van jouw kat, zo moet een krabpaal namelijk niet gaan kantelen als jouw kat aan het klimmen en klauteren is. Kom je er zelf niet uit om de juiste keuze te maken? Schroom dan niet en neem contact met ons op, onze gespecialiseerde collega’s helpen je met alle liefde op weg!

Vindt jouw kat het fijn om afgesloten te slapen? Naast de standaard krabpaal (paal en voet) hebben wij ook kleine krabpalen en krabton kat die zijn voorzien van een kattenhuis. In een kleine krabpaal met huisje kan een kat dan beschut zijn dutjes doen op zachte ligvlakken met bijvoorbeeld zacht pluche.

Slaap is daarnaast erg belangrijk voor de goede verloop van de spijsvertering van de kat. Dit is één van de redenen waarom katten doorgaans veel slapen. En net zoals mensen stellen katten het erg op prijs als ze een comfortabele slaapplek tot hun beschikking hebben.

Waar kan ik het beste de krabpaal neerzetten?

Een kat volgt dezelfde looproutes als jij. Wij raden daarom aan om de kleine katten krabpaal langs de normale looproutes te plaatsen, kijk daarom eens naar waar er zoal veel gelopen wordt in huis. Als je de krabpaal namelijk langs de looproute plaatst, zal de kat het meest gebruik maken van de krabpaal.

Wij raden daarom ook aan om een krabpaal niet in een hoek van de kamer neer te zetten. Want hier loop je zelf immers ook nooit, dus de kat waarschijnlijk ook niet.

Maak de krabpaal interessanter dan ooit!

Elke kat is anders en heeft een eigen willetje, zo zijn er ook katten die niet meteen gecharmeerd zijn van de nieuwe krabpaal. En het is natuurlijk wel zo fijn als een kat stopt met krabben aan het meubilair en zich gewoon bezighoudt met de nieuwe krabpaal!

Desalniettemin hebben wij wel een goede oplossing die dit probleem weet te voorkomen. Als je graag wil dat jouw kat sneller de krabpaal gaat gebruiken dan is het handig om er catnip spray bij te bestellen. In het Nederlands wordt Catnip ook wel Kattenkruid genoemd.

Omdat katten zich zo extreem aangetrokken voelen tot Catnip hebben wij in ons assortiment Catnip Spray om op de kleine krabpaal te gebruiken. Zodra een kat merkt dat er Catnip op de krabpaal zit zal hij dit in eerste instantie gaan onderzoeken, vervolgens kunnen er verschillende reacties plaatsvinden. Over het algemeen roept catnip een euforisch gevoel bij ze op dat enkele minuten aanhoudt. Om de krabpaal interessant te houden voor jouw kat raden wij aan om de krabpaal één keer per week in te spuiten met catnip spray.

Catnip spray kun je natuurlijk ook op andere kattenmeubels en krabpalen gebruiken. Het functioneert overigens ook goed als beloningsmiddel! Het is trouwens zo dat niet elke kat hetzelfde reageer op Catnip en dat is genetisch bepaald.

Naast het feit dat Catnip heel erg handig is voor krabpalen is Catnip ook een beloningsmiddel dat je kunt gebruiken op andere kattenbenodigdheden zoals speeltjes. Een krabpaal voor een vrolijke kat!

Een kat is een ontzettend gevoelig diertje die de stemming in huis haarfijn kan aanvoelen. Soms kan dat zorgen voor stress. Een kat kan zich ontdoen van stress door te krabben zodat hij weer meer ontspanning krijgt.

Een goede krabpaal van hoge kwaliteit draagt dus ook bij aan het vertonen van prettig gedrag. Je zou dus kunnen concluderen dat een goede katten krabpaal bijdraagt aan een vrolijkere kat in huis. Dit noemen wij een typisch gevalletje win-winsituatie.

Alles wat je zoekt, vind je op Krabpaal.nl

Mag de krabpaal wel wat meer ruimte in jouw woning innemen, dan kun je ook kiezen voor de middelgrote krabpaal, de grote krabpaal of zelfs de plafond krabpaal! Daarnaast hebben we ook een aparte categorie met palen speciaal geschikt voor grote katten.

Uiteraard hebben we ook in deze categorieën allerlei opties, van de eenvoudige krabpaal tot de luxe krabpaal. Vind je het belangrijk dat de krabpaal aansluit bij de rest van het interieur? Overweeg dan een design krabpaal uit onze speciale categorie. Deze zijn ontworpen volgens de laatste krabpaal trend. Uiteraard kun je ook de kleur matchen bij je interieur, bijvoorbeeld met een beige krabpaal.

Welke krabpaal je ook aanschaft, bij Krabpaal.nl maak je de juiste keuze.