Resultaat 1–16 van de 111 resultaten wordt getoond

Kleine krabpalen: voor kleinere katten en kittens

In ons assortiment vind je krabpalen in allerlei soorten en maten. In deze categorie vind je onze kleinere krabpalen. Deze zijn uitermate geschikt voor kittens en katten die wat kleiner van stuk zijn. Veel van onze krabpalen zijn uitgevoerd met zachte slaaphollen waar jouw kat heerlijk in kan wegdromen!


Kleine krabpalen kopen?

Voor de mooiste, kleine krabpalen ben je bij ons aan het juiste adres! Een kwalitatief hoogwaardige krabpaal is een absolute must om jouw kat een gelukkig leven te bieden. Zo hebben we op onze webshop krabpalen met een enkele sisalstam, maar ook met kattenhuis of zelfs met meerdere verdiepingen! Voor elke kat bieden wij je een passende krabpaal en vele andere kattenbenodigdheden.

Kleine krabpalen zijn klein maar fijn!

Een krabpaal die klein is hoeft niet per se minder goed te zijn, zo is een kleine of smalle krabpaal ideaal voor kleinere katten. Daarnaast kan het natuurlijk voorkomen dat je thuis weinig ruimte heeft, ook dan is een grote krabpaal overbodig en kun je beter voor een kleine krabpaal kiezen.

Waarom een kleine krabpaal?

Heb je sinds kort een kitten of een kleine kat in huis wonen? Dan bestaat de kans dat de kat ook al gekrabd aan jouw meubilair. Om dit te voorkomen is het van belang om voor de komst van de kat een krabpaal aan te schaffen. Dan kan jouw kat eindelijk zorgeloos krabben, en dan bedoelen we natuurlijk niet meer aan de bank of het tapijt.

Krabpaal voor je kitten

Het hoeft natuurlijk niet meteen een kolossale krabpaal te zijn, een kleine krabpaal kan ook prima voldoen in de behoeften van een kat. Een kitten in een krabpaal die een maatje te groot is kan zich hierin nog prima vermaken. Als je een krabpaal voor een kitten wilt aanschaffen, houd er dan rekening mee dat de krabpaal ook groot genoeg moet zijn als de kitten helemaal is volgroeid.

Klauteren in kleine krabpalen

Een krabpaal wordt vaak aangeschaft om ervoor te zorgen dat jouw kat zijn dagelijkse dosis lichaamsbeweging krijgt. Door te klimmen en te klauteren houdt de kat zijn gewicht ook op pijl, want een van de meest voorkomende klachten bij katten is overgewicht. Ook de conditie van jouw kat zal hierop vooruit gaan en dit is vooral heel belangrijk bij katten die nooit of zelden buiten komen. Overgewicht kan op ten duur namelijk leiden tot hartziekten en suikerziekte. Ook een kleine krabpaal kan hierbij helpen!

Voor welke katten is een kleine krabpaal geschikt?

Ook voor oudere katten kan een kleine krabpaal de beste keuze zijn. Lees meer over wat je kunt doen om je oudere kat te ondersteunen op onze blog. Dit geldt echter niet voor een grote kat als de Maine Coon. Deze katten hebben doorgaans wel meer ruimte nodig voor een grotere krabpaal.

Waarom krabben katten?

Katten hebben verschillende redenen om te krabben. Het is dus van nature erg belangrijk voor de gezondheid van je kat.

Krabben om het territorium af te bakenen

Zo vertonen katten territoriaal gedrag. Dit betekent dat ze hun territorium afbakenen door middel van krabben. In hun voetzooltjes zitten namelijk geurklieren die tijdens het krabben een feromoon achterlaten op de krabpaal. Door de geur wordt de krabpaal beschouwd als het terrein van de kat, zodoende zal jouw kat frequenter gebruik gaan maken van de mooie, nieuwe kleine krabpaal.

Krabben om de nagels te onderhouden

Katten krabben ook om hun nagels te onderhouden. En dat is best logisch, want wij mensen knippen onze nagels ook van tijd tot tijd. Door te krabben haalt jouw kat zijn oude nagelhoezen van zijn nagels, hierdoor kan hij zijn nagels scherpen en blijven ze zo gezond!

Kleine krabpaal om te rekken en strekken

Een krabpaal is ook nodig zodat de kat zich kan strekken. Tegen een goede krabpaal kan een kat zich helemaal uitrekken en strekken om er zo voor te zorgen dat zijn spieren soepel blijven. Het is dus belangrijk om bij het selecteren van je krabpaal rekening te houden met de uitgestrekte lengte van je kat.

Krabben als fysieke activiteit

Je kat heeft, net als jij, behoefte aan een uitlaatkelp. Zeker als je kat niet buiten komt zijn goede faciliteiten in huis erg belangrijk. Door te krabben aan hun krabpaal kunnen ze hun energie kwijt en richten ze zich niet op je meubilair. Daarnaast kunnen ze ook lekker klauteren in de krabpaal. Het is dan ook zeker waar dat een goede krabpaal bijdraagt aan het geluk van jouw lieve huisdier!

Hoe kies ik de beste krabpaal voor mijn kat?

Voor het kiezen van de juiste krabpaal voor jouw kat zijn er wel een aantal vuistregels die je moet hanteren. Deze lichten we graag voor je toe, zodat je in ieder geval het juiste exemplaar voor jouw huisdier uitzoekt.

Lengte

Het is belangrijk dat je de lengte van jouw kat aanhoudt als deze gestrekt is. Zo voorkom je namelijk dat je een te kleine krabpaal aanschaft voor je kat, en deze vervolgens niet of weinig gebruikt wordt.

Gewicht

Ook moet je rekening houden met het gewicht van jouw kat, zo moet een krabpaal namelijk niet gaan kantelen als jouw kat aan het klimmen en klauteren is. Kom je er zelf niet uit om de juiste keuze te maken? Schroom dan niet en neem contact met ons op, onze gespecialiseerde collega’s helpen je met alle liefde op weg!

Schuilen en afzonderen

Vindt jouw kat het fijn om afgesloten te slapen? Naast de standaard krabpaal (paal en voet) hebben wij ook kleine krabpalen die zijn voorzien van een kattenhuis. In een kleine krabpaal met huisje kan een kat dan beschut zijn dutjes doen op zachte ligvlakken met bijvoorbeeld zacht pluche. Slaap is daarnaast erg belangrijk voor de goede verloop van de spijsvertering van de kat. Dit is één van de redenen waarom katten doorgaans veel slapen. En net zoals mensen stellen katten het erg op prijs als ze een comfortabele slaapplek tot hun beschikking hebben.

Waar kan ik het beste de krabpaal neerzetten?

Een kat volgt dezelfde looproutes als jij. Wij raden daarom aan om de kleine katten krabpaal langs de normale looproutes te plaatsen, kijk daarom eens naar waar er zoal veel gelopen wordt in huis. Als je de krabpaal namelijk langs de looproute plaatst, zal de kat het meest gebruik maken van de krabpaal.

Hoe maak ik de krabpaal interessant voor mijn kat?

Elke kat is anders en heeft een eigen willetje, zo zijn er ook katten die niet meteen gecharmeerd zijn van de nieuwe krabpaal. En het is natuurlijk wel zo fijn als een kat stopt met krabben aan het meubilair en zich gewoon bezighoudt met de nieuwe krabpaal!

Catnip

We hebben dan ook een goede oplossing die dit probleem weet te voorkomen. Als je graag wil dat jouw kat sneller de krabpaal gaat gebruiken dan is het handig om ercatnip spray bij te bestellen. In het Nederlands wordt Catnip ook wel Kattenkruid genoemd.

Omdat katten zich zo extreem aangetrokken voelen tot Catnip hebben wij in ons assortiment Catnip Spray om op de kleine krabpaal te gebruiken. Zodra een kat merkt dat er Catnip op de krabpaal zit zal hij dit in eerste instantie gaan onderzoeken, vervolgens kunnen er verschillende reacties plaatsvinden. Over het algemeen roept catnip een euforisch gevoel bij ze op dat enkele minuten aanhoudt. Om de krabpaal interessant te houden voor jouw kat raden wij aan om de krabpaal één keer per week in te spuiten met catnip spray.

Allerlei soorten en maten krabpalen

Mag de krabpaal wel wat meer ruimte in jouw woning innemen, dan kun je ook kiezen voor middelgrote krabpalen, grote krabpalen of zelfs eenplafond krabpaal! Daarnaast hebben we ook een aparte categorie met palen speciaal geschikt voor grote katten (zoals een Maine Coon krabpaal).

Uiteraard hebben we ook in deze categorieën allerlei opties, van de eenvoudige krabpaal tot de luxe krabpaal. Vind je het belangrijk dat de krabpaal aansluit bij de rest van het interieur? Overweeg dan een design krabpaal uit onze speciale categorie. Deze zijn ontworpen volgens de laatste krabpaal trend. Uiteraard kun je ook de kleur matchen bij je interieur, bijvoorbeeld met een beige krabpaal.

De service van Krabpaal.nl

Komt jouw kitten binnenkort? We snappen dat je je nieuwe kleine krabpaal graag snel in huis wilt hebben! Als je vandaag besteld verzending we je bestelling vandaag nog. In de meeste gevallen is je bestelling dan ook morgen in huis. Vergeet niet om ook voldoende kattenspeeltjes en andere accessoires te bestellen!