Resultaat 1–16 van de 29 resultaten wordt getoond

Grote krabpalen: voor de klimmers

Bij onze grote krabpalen vind je een uitgebreid assortiment met krabpalen voor katten die graag mogen klimmen en de boel vanuit de hoogte willen overzien. Er is onderling veel verschil tussen de hoogte maten, dus kijk goed welke hoogtemaat voldoende is voor jouw kat.


Grote krabpaal (krabpaal xxl) kopen bij Krabpaal.nl

Naast kleine- en middelgrote krabpalen hebben wij natuurlijk ook grote krabpalen in ons huidige assortiment. Voor elke kat hebben wij dus de perfecte krabpaal. Omdat elke kat anders is, heeft ook elke kat een andere soort krabpaal nodig. Wij als specialist in krabpalen en kattenbenodigdheden, begrijpen dat.

Vanwege die reden geven wij je gepast advies op basis van onze kennis over katten en alle kattenbenodigdheden, zoals de krabpaal. Een degelijke krabpaal kan voorkomen dat ze uw meubilair kapot krabben. Je zult daarnaast ook opmerken dat de kat prettiger gedrag gaat vertonen als hij voorzien wordt in, onder andere, zijn krabbehoeften. Gelukkig heeft een grote krabpaal veel meer te bieden dan enkel krabmogelijkheden. Zo zijn veel van onze krabpalen voorzien van speeltjes, meerdere verdiepingen en comfortabele slaapplekken voor de optimale beleving.

Waarom een Krabpaal Grote Katten?

Grote katten hebben een grote krabpaal nodig! Bij een verkeerde krabpaal kan een grote kat een enorme ravage aanrichten. Een grote krabpaal is de ideale oplossing voor katten die vaak krabben aan banken, stoelen en of andere meubelstukken.

In dit geval is zo’n krabpaal een verstandige keuze die de levensduur van de meubelen aanzienlijk kan verlengen. Naast jezelf zal jouw kat ook de krabpaal grote kat waarderen. Je geeft de kat hiermee namelijk zijn eigen plekje in huis, waarin hij zich helemaal kan uitleven!

Waarom krabben katten?

Helaas is het krabgedrag van katten niet te voorkomen. Het zit eenmaal in de aard van het diertje. De beste manier om dit krabgedrag voor te zijn is door middel van de aanschaf van zo’n krabpaal Maine Coon. Waarom een kat gaat krabben kan verschillende redenen hebben.

Een kat moet namelijk aan de gezondheid van zijn nagels denken. Naarmate een kat ouder wordt, verslijten met enige regelmaat zijn nagelhoezen. Van deze oude nagelhoezen ontdoen ze zich door middel van te krabben.

Katten zijn van nature territoriale dieren. Dit betekent dat iedere kat zijn eigen gebied heeft. Katten markeren dit gebied door te krabben. Door te krabben aan verschillende voorwerpen laten ze een identieke geur achter.

Door een mooie krabpaal aan te schaffen laten katten deze geur achter op de krabpaal in plaats van jouw meubelen. Ook is dit fijn voor de kat omdat deze nu een eigen plekje heeft om zich in terug te trekken.

Één van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij katten is overgewicht. Het komt vaak voor dat katten niet aan hun dagelijkse hoeveelheid beweging komen. Door een grote katten krabpaal aan te schaffen kan jouw kat klimmen, klauteren en luieren en zo toch zijn lichaamsgewicht en conditie op pijl houden.

Welke maatvoering heeft mijn kat nodig?

Er zijn meerdere grotere katten rassen, zoals bijvoorbeeld de Maine Coon, Noorse Boskat en de Savannah. Vaak is een reguliere krabpalen te klein en niet stevig genoeg voor deze katten. Voor een Maine Coon heb je dus al snel een speciale krabpaal Maine Coon nodig, of in dit geval een van onze krabpalen voor grote katten.<

Voor je een krabpaal aanschaft is het van belang een maat te kiezen die past bij jouw kat, zodat je weet dat deze groot genoeg is om het gewicht te dragen. Een krabpaal moet stevig staan en mag absoluut niet omvallen als jouw kat zich uitleeft op de krabpaal.

Het is daarom belangrijk dat je rekening houdt met het gewicht van jouw kat. Een grote krabpaal is hierdoor niet automatisch geschikt voor een grote kat. De sisalpalen moeten dikker zijn en de bodems goed verstevigd. Kijk voor een nieuwe krabpaal voor zware katten dus in onze speciale categorie voor grote katten. Hier vind je een ruim assortiment met hele mooie krabpalen, speciaal voor zware of grote katten (maine coon, noorse boskat, etc).

Maar ook de lengte van de kat is belangrijk. Een kat moet zich namelijk gestrekt moeten kunnen krabben aan de krabpaal. Natuurlijk hebben wij ook kleine krabpalen en middelgrote krabpalen. In verschillende kleuren en designs.

Zo kun je altijd wel een krabpaal vinden die bij jouw interieur of kat past. In een krabpaal kat met hoge verdieping kan de op een leuke wijze de energie kwijt. Hiermee bied je jouw huisdier voldoende klim mogelijkheden. Wat betreft je interieur hebben we diverse krabpalen, waaronder varianten van echt hout, wat ook zichtbaar is. Hierdoor kan ook je krabpaal aansluiten bij de laatste trends.

Meerdere katten op één krabpaal

Het is verstandig rekening te houden met de stevigheid en stabiliteit van een krabpaal. Zeker in het geval dat er meerdere katten van de paal gebruik maken. Wij raden aan rekening te houden met de diameter van de sisalpaal.

Een stam met een doorsnede van minimaal 12 centimeter raden wij aan wanneer meerdere katten de paal gebruiken. Door de aanschaf van een krabpaal xl, met een breedte van 12 cm in diameter heb je gegarandeerd een extra stevige en stabiele krabpaal in huis. Naast het aantal katten speelt het soort kattenras ook mee bij de keuze uit een krabpaal. Elke kat is anders, maar er zit veel verschil tussen de rassen.

Door regelmatig te krabben zullen ze minder stress ervaren en kan hij ook zijn enthousiasme kwijt, uiteindelijk zorgt dit voor een aanzienlijk vrolijker huisdier! Wil je kat graag de hoogte in, dan kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een hoge stevige krabpaal.

Dan is het verstandig om te kiezen voor een krabpaal hoog. Met een mooie grote krabpaal kan de kat genieten van het uitzicht. Door een grote krabpaal te kopen voorzie je jouw kat van voldoende speelruimte. Ook tussen onze grote krabpalen is zeker een hoge krabpaal te vinden.

Accessoires voor jouw krabpaal grote kat

Er zijn dus genoeg redenen om bij ons een krabpaal te bestellen. Ook accessoires en kattenbenodigdheden voor de grote kat behoren tot ons uitgebreide assortiment, denk bijvoorbeeld aan een grote kattenbak xxl. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan kattentuigjes, kattenspeeltjes, kattenzakken en krabplanken. Hoge kwaliteit en service is waarvoor wij staan bij krabpaal.nl