Resultaat 1–16 van de 29 resultaten wordt getoond

Grote krabpalen: voor de klimmers

Houdt jouw kat van overzicht? In onze categorie met grote krabpalen vind je een uitgebreid assortiment met alle krabpalen voor katten die graag mogen klimmen en de boel vanuit de hoogte willen overzien. Er is onderling veel verschil tussen de hoogte maten, dus kijk goed welke hoogtemaat voldoende is voor jouw kat.


Grote krabpaal kopen bij Krabpaal.nl

Naast kleine krabpalen en middelgrote krabpalen hebben wij natuurlijk ook grote krabpalen in ons assortiment. Voor elke kat hebben wij dus de perfecte krabpaal. Omdat elke kat anders is, heeft ook elke kat een andere soort krabpaal nodig. Als specialist in krabpalen en katten benodigdheden, begrijpen wij dat.

Om deze reden geven wij je gepast advies op basis van onze kennis over katten en alle kattenbenodigdheden, zoals de krabpaal. Een degelijke krabpaal kan voorkomen dat ze uw meubilair kapot krabben. Je zult daarnaast ook opmerken dat de kat prettiger gedrag gaat vertonen als hij voorzien wordt in, onder andere, zijn krabbehoeften. Gelukkig heeft een grote krabpaal veel meer te bieden dan enkel krabmogelijkheden. Zo zijn veel van onze krabpalen voorzien van speeltjes, meerdere verdiepingen en comfortabele slaapplekken voor de optimale beleving.

Waarom een grote krabpaal?

Actieve katten hebben een grote krabpaal nodig! Katten met veel energie kunnen zich op een grote krabpaal beter uitleven. Een grote krabpaal is dan ook zeer geschikt voor katten die vaak krabben aan banken, stoelen en of andere meubelstukken.

In dit geval zijn grote krabpalen een verstandige keuze die de levensduur van de meubelen aanzienlijk kan verlengen. Naast jezelf zal jouw kat ook de krabpaal grote kat waarderen. Je geeft de kat hiermee namelijk zijn eigen plekje in huis, waarin hij zich helemaal kan uitleven!

Waarom krabben katten?

Helaas is het krabgedrag van katten niet te voorkomen. Het zit nu eenmaal in de aard van het diertje. De beste manier om dit krabgedrag voor te zijn is door middel van de aanschaf van de juiste krabpaal. Waarom een kat krabt heeft verschillende redenen.

Gezondheid van de nagels

Een belangrijke reden is de gezondheid van de nagels. In de loop van de tijd verslijten de nagelhoezen met enige regelmaat. Van deze oude nagelhoezen ontdoen ze zich door middel van te krabben. Grote krabpalen hebben vaak meer kraboppervlak, zodat je kat heerlijk los kan gaan.

Bewaken van het territorium

Katten zijn van nature territoriale dieren. Dit betekent dat iedere kat zijn eigen gebied heeft. Katten markeren dit gebied door te krabben. Door te krabben aan verschillende voorwerpen laten ze een identieke geur achter.

Door een mooie grote krabpaal aan te schaffen laten katten deze geur achter op de krabpaal in plaats van jouw meubelen. Ook is dit fijn voor de kat omdat deze nu een eigen plekje heeft om zich in terug te trekken. Met name als je kiest voor een van de grote krabpalen met een slaaphuis, waar je kat tot rust kan komen.

Fysieke beweging

Eén van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij katten is overgewicht. Het komt vaak voor dat katten niet aan hun dagelijkse hoeveelheid beweging komen. Door een grote katten krabpaal aan te schaffen kan jouw kat klimmen, klauteren en luieren en zo toch zijn lichaamsgewicht en conditie op pijl houden.

Mentale gezondheid

Krabben zorgt er ook voor dat je kat mentaal gezond blijft. Een actieve kat heeft bijvoorbeeld veel stimulans nodig. Dan is het verstandig om te kiezen voor een grote krabpaal met hoogte. Met een mooie grote krabpaal kan de kat genieten van het uitzicht. Door een grote krabpaal te kopen voorzie je jouw kat van voldoende speelruimte. Ook tussen onze grote krabpalen is zeker een hoge krabpaal te vinden.

Welke maatvoering heeft mijn kat nodig?

Voor je een krabpaal aanschaft is het van belang een maat te kiezen die past bij jouw kat, zodat je weet dat deze groot genoeg is om het gewicht te dragen. Een krabpaal moet stevig staan en mag absoluut niet omvallen als jouw kat zich uitleeft op de krabpaal.

Gewicht van je kat

Het is daarom belangrijk dat je rekening houdt met het gewicht van jouw kat. Een grote krabpaal is hierdoor niet automatisch geschikt voor een grote kat. De sisalpalen moeten dikker zijn en de bodems goed verstevigd. Kijk voor een nieuwe krabpaal voor zware katten dus in onze speciale categorie voor grote katten. Hier vind je een ruim assortiment met hele mooie krabpalen, speciaal voor zware of grote katten (maine coon, noorse boskat, etc).

Lengte van je kat

Maar ook de lengte van de kat is belangrijk. Een kat moet zich namelijk gestrekt moeten kunnen krabben aan de krabpaal. Een langere kat heeft dus een grotere krabpaal nodig.

Wanneer heeft mijn kat een krabpaal voor grote katten nodig?

Er zijn meerdere grotere katten rassen, zoals de Maine Coon, Noorse Boskat en de Savannah. Vaak is een reguliere krabpaal te klein en niet stevig genoeg voor deze katten. Voor een Maine Coon heb je dus al snel een speciale krabpaal voor grote katten nodig. Kijk dus, ook bij grote krabpalen, goed naar de dikte van de sisalpalen en de dikte van de bodemplaat.

Voor ieder wat wils

Zo kun je altijd wel een krabpaal vinden die bij jouw interieur of kat past. Op een krabpaal kat met hoge verdieping kan je huisdier op een leuke wijze de energie kwijt. Hiermee bied je jouw huisdier voldoende klim mogelijkheden. Wat betreft je interieur hebben we diverse krabpalen, waaronder varianten van echt hout, wat ook zichtbaar is. Hierdoor kan ook je krabpaal aansluiten bij de laatste trends.

Meerdere katten op één krabpaal

Het is dus verstandig rekening te houden met de stevigheid en stabiliteit van een krabpaal. Niet alleen bij grote of zware katten, maar ook als er meerdere katten van de paal gebruik maken. Wij raden aan rekening te houden met de diameter van de sisalpaal.

Een stam met een doorsnede van minimaal 12 centimeter raden wij aan wanneer meerdere katten de paal gebruiken. Door de aanschaf van een krabpaal xl, met een breedte van 12 cm in diameter heb je gegarandeerd een extra stevige krabpaal in huis.

Grote krabpaal met meerdere slaaphuizen

Op grote krabpalen is vanzelfsprekend meer ruimte voor elementen waar je kat bij van wordt. Zo beschikken veel grote krabpalen over een slaaphuis, een relaxbed of een hangmat. Zo kunnen meerdere katten hun eigen relaxplekje hebben om zich terug te trekken op de grote krabpaal.

Accessoires voor bij jouw grote krabpaal

Er zijn dus genoeg redenen om bij ons een krabpaal te bestellen. Ook accessoires en kattenbenodigdheden katten behoren tot ons uitgebreide assortiment. Denk bijvoorbeeld aan een kattenbakken en kattenspeeltjes. Zo heb je met één bestelling alles in huis voor jouw geliefde kat!

De service van Krabpaal.nl

We snappen dat als je binnenkort een kitten krijgt, dat je alle benodigdheden snel in huis wilt hebben. Ook voor je kitten is een grote krabpaal geschikt, want ze groeien sneller dan je denkt! Je kunt natuurlijk ook beginnen met een kleiner exemplaar.

Als je je krabpaal vandaag bij ons besteld, zorgen wij ervoor dat hij ook vandaag verzonden wordt. Meestal is je bestelling dus al de volgende dag in huis! Heb je een vraag of heb je advies nodig over welke krabpaal geschikt is voor jouw kat? Neem dan contact op met onze klantenservice. Je kunt bellen naar 085-7606053 of mailen naar klantenservice@trino.nl. Ook via de chat zijn we te bereiken!