Resultaat 1–16 van de 33 resultaten wordt getoond

Krabplank kat: ideaal voor de kleinere woning

Een krabplank is een goede optie voor huizen met weinig ruimte. Omdat ze gemakkelijk aan de muur bevestigd kunnen worden, staan ze niet in de weg en kunnen katten toch voorzien worden in hun krab behoefte. Krabplanken kunnen ook gewoon op de grond gelegd worden.


Wat is een krabplank of krabmat?

Een katten krabplank is een plank met een sisal of jute oppervlak erop, welke je aan de muur kunt bevestigen. Zo'n plank heeft dezelfde functie als een krabpaal, maar neemt minder ruimte in beslag. Het is dus de ideale oplossing voor een kleine woonruimte, of om als extra krabmogelijkheid te functioneren.

Een krabmat is eigenlijk hetzelfde als een plank, maar is niet bedoeld voor muurbevestiging. Een krabmat ligt vaak horizontaal op de grond, en is gemaakt van stof, terwijl bij een plank de basis van hout gemaakt is. Toch worden de termen veel door elkaar heen gebruikt.

Waarom een krabplank kopen?

Ondanks dat een krabplank een stuk kleiner is dan een krabpaal heeft het wel een groot aantal voordelen. En één van die voordelen is juist het formaat, je kunt hem gemakkelijk aan de muur bevestigen en hij neemt zo weinig ruimte in.

Je kunt ook zelf bepalen waar de krabplank komt te hangen. Zo kun je de hoogte kiezen op basis van de lengte van je kat. Hierdoor zorg je ervoor dat je kat zich volledig uit kan rekken tegen de plank. Een katten wandmeubel voorkomt tevens dat jouw kat aan de meubels begint te krabben!

Waarom krabben katten?

Het krabben is een belangrijk aspect in het leven van een kat. Krabben heeft verschillende functies, en is erg belangrijk voor de gezondheid van je kat. Krabben is instinctief en kan niet afgeleerd worden. Wat je wel kunt doen is een plekje bieden waar hij zorgeloos kan krabben. Vandaar dat een leuke kattenplank voor een kat ook zo handig is.

Geurmarkering om territorium af te bakenen

In de voetzolen van een kat zitten geurklieren. Door te krabben komt zijn geur op de plank. De krabplank wordt vanaf dan beschouwd als zijn territorium en als een stukje van zijn veilige omgeving.

Nagelonderhoud

Krabben zorgt er ook voor dat de nagels van een kat gezond blijven. Door te krabben ontdoet hij zich van oude nagelhoezen en scherpt de kat zijn nagels. Zo blijven de nagels gezond.

Gezondheid

Naast gezonde nagels, draagt krabben ook bij aan de algemene mentale en fysieke gezondheid van je huisdier. Zo kan je kat zijn of haar frustraties uiten, wat goed is voor de mentale gesteldheid van je kat. Daarnaast zorgt krabben voor lichaamsbeweging en draagt dus bij aan de fysieke gezondheid.

Verschillende soorten krabplank katten

Een krabplank is ideaal om aan te krabben. We hebben verschillende soorten, zoals krabplanken gemaakt van karton of krabplanken die aan de muur bevestigd moeten worden. Vaak wordt een zo'n plank naast een krabpaal gebruikt, zodat er meerdere opties zijn waar de kat krabben kan.

Krabplank karton

Misschien heb je het wel eens gezien: jouw kat ligt het liefst in een kartonnen doos. Vaak zie je ze ook langs het karton wrijven. Krab karton speelt hierop in: het is een krabplank ontwikkeld van karton, die je aan de muur kunt bevestigen of simpelweg op de grond plaatsen. Krab karton kat is ideaal voor je huisdier, omdat het zacht is, warm aanvoelt, en gemakkelijk geuren van je kat overneemt. Een kartonnen krabplank is dus een prettige aanvulling voor je kat.

Hoek krabplank

Een hoek krabplank is precies wat het woord zegt: je kunt de plank op een hoek van de muur bevestigen. Handig, want katten wrijven graag langs hoeken van muren heen. En zo heb je aan twee kanten van de krabplank hoek een krabmogelijkheid!

Krabmat

Een krabmat kat is, zoals eerder toegelicht, een horizontale krabplank. Een krabmat is daarnaast vaker van zachter materiaal als basis, terwijl voor een plank hout als basis fungeert. Toch heeft een krabmat dezelfde functie: namelijk om je kat te voorzien van een extra krabmogelijkheid.

Krabplank kat voor aan de bank

Krabt jouw kat aan de zijkant van je bank? Door hier een krabplank te bevestigen, kun je de aandacht van je kat afleiden van de bank zelf. Hier is de Krabplank Henny een mooi voorbeeld op. Door het ontwerp hoeft de Henny niet vastgemaakt te worden aan de bank.

Wandplanken

Wil je echt de hoogte in met je krabplank? Dan is de wandplank een oplossing. Een wandplank is een frame met daarin een horizontaal vlak. Je kat kan hier heerlijk op liggen en relaxen, maar als het vlak gemaakt is van een fijn materiaal om aan te krabben, zoals sisal of karton, dan kan je kat dit gelijk gebruiken als fijne plek om te krabben. Een voorbeeld is onze David serie, Zoals Wandplank David S.

Maak een volledige kattenspeeltuin!

Met krabplanken, wandplanken en krabblokken zorg je voor een complete kattenspeeltuin waar je kat al zijn energie kwijt kan. Door te zorgen voor meerdere objecten, voorzien van sisal of karton, kan je kat kiezen waar hij het liefst gebruik van maakt. Zo maak je de kans zo klein mogelijk dat je kat zich te goed doet aan jouw meubels! Denk bijvoorbeeld aan de Playground Faye.

Maak de krabplank onweerstaanbaar met catnip

Ook katten moeten wennen aan veranderingen. Dus geen paniek als jouw kat nog helemaal geen interesse toont in de krabplank. Als je wilt dat de wandplanken voor katten sneller interessant worden. Dan is het handig om er catnip bij te bestellen.

Catnip voor een euforisch gevoel

Je kan de krabplank daarmee inspuiten zodat jouw kat op de krabplank af gaat. Het is namelijk zo dat een kat zich aangetrokken voelt tot catnip (kattenkruid). Ze zullen de krabplank met catnip meteen gaan onderzoeken, daarna kan de kat op verschillende manieren reageren. Over het algemeen roept catnip een euforisch gevoel op, dit houdt enkele minuten aan. Hierdoor zorg je natuurlijk voor een dosis extra aantrekkelijkheid, zodat de kat zich op jouw meubels uitleeft.

m de krabplank interessant te houden voor jouw kat raden wij aan om de krabpaal één keer per week in te spuiten met catnip waardoor de geur erop blijft zitten. Catnip spray kun je natuurlijk ook op andere kattenmeubels gebruiken. Het is overigens ook goed als beloningsmiddel!

Toch liever een krabpaal?

In ons assortiment hebben we uiteraard krabpalen in alle soorten en maten. Vaak is een krabpaal toch prettig om naast je krabplank wat meer krabopties te bieden. Daarnaast is een krabpaal ook vaak voorzien van een schuilplek, verhoogd ligbed, en verschillende speeltjes. Gebruik een krabmat dus als aanvulling op je krabpaal.

Hoge krabpaal kopen?

Als jouw kat houdt van klimmen, is het aan te raden om een krabpaal aan te schaffen met meerdere verdiepingen. Een kat die houdt van overzicht heeft baat bij een hoge krabpaal. Hier heb je uiteraard wel wat meer ruimte voor nodig.

Krabpaal voor grote kat

Heb jij een grote kat in huis, zoals een Maine Coon? Deze katten hebben speciale krabpalen nodig. Een reguliere krabpaal biedt onvoldoende tegenwicht, waardoor hij om kan vallen of kan breken. Het is dus een vereiste bij een krabpaal grote kat, dat de sisalpalen extra dik zijn en de bodemplaat verdikt is.

Daarnaast moet jouw grote kat zich helemaal uit kunnen strekken tegen de krabpaal om zo zijn spieren soepel te houden. Naast zo'n krabpaal kan een krabplank als extra kraboptie dienen, omdat je een krabplank op ideale hoogte voor jouw grote kat op kunt hangen.

Meer kattenproducten

De meeste mensen kiezen ervoor om niet enkel een krabplank aan te schaffen. Het is meestal een geweldig aanvullend krabmeubel, die goed naast bijvoorbeeld andere katten meubels of een krabton ingezet kan worden. Naast de juiste krabmiddelen kun je ook bij ons terecht voor praktische zaken, zoals kattenmandenkattenbakken, of een kattentuigje.

Uitstekende service van Krabpaal.nl

Onze medewerkers verdiepen zich in elk product dat op onze website staat. Daarnaast beschikken ze over veel kennis op het gebied van katten en kattenbenodigdheden. Dit is waarom je met elke vraag bij ons terecht kunt voor een passend advies. Weet je bijvoorbeeld niet welke krabplank het beste is? Wij kunnen je daarbij helpen om zo tot een goede oplossing te komen. Neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar 085-7606053, of mail naar klantenservice@trino.nl. We zijn ook te bereiken via de chat.

Snel je kattenkrabplank in huis

Als je een nieuw huisdier hebt, wil je natuurlijk graag je kattenbenodigdheden snel in huis hebben. Omdat we al onze producten in ons eigen magazijn op voorraad hebben, kunnen we snel schakelen. Dat betekent dat als je vandaag besteld, je producten morgen al in huis hebt!