Resultaat 1–16 van de 37 resultaten wordt getoond

De mooiste poezenmanden vind op Krabpaal.nl

Ben je op zoek naar een mooie poezenmand? Op Krabpaal.nl vind je de mooiste en de meest comfortabele kattenmanden voor het slaapcomfort van je kat, zodat de kat heerlijk kan slapen en uit kan rusten op zijn eigen veilige plekje in huis.


Poezenmanden van Krabpaal.nl

Katten staan erom bekend dat ze eigenlijk overal gaan liggen. Leg je een kartonnen doos neer, dan zal je kat hier in kruipen. Maar het betekent niet dat een kat overal zal slapen en een nieuwe poezenmand niet kan waarderen. Zeker wanneer je een poezen mand met kussen neerlegt.

Enkele poezenmanden op deze pagina zijn uitgerust met een uitneembaar kussen speciaal voor jouw kat. 

Een kat zal een nieuwe mand pas accepteren wanneer zijn eigen geur op de mand zit. Katten zijn vanuit nature territoriaal en voelen zich comfortabel binnen dit eigen leefgebied. Je kat zal frequent gebruik maken van deze comfortabele poezenmand wanneer het deel uitmaakt van hun vertrouwde leefgebied. 

Onderaan de voetzooltjes van een kat zitten geurklieren. Deze komen in actie tijdens het krabben van de kat. Met deze geurklieren verspreidt een kat zijn feromoon op de poezenmandjes. Zodra deze geur op de mand zit zal het als eigendom worden ervaren en regelmatig gebruikt worden als poezenmand. 

Catnip of kattenkruid spray

Wil je dit proces versnellen, dan kun je hier Catnip Spray, ook wel kattenkruid genoemd gebruiken. 

De kans dat een kat niet direct comfortabel is met een nieuwe poezenmand is altijd aanwezig. Het zou zonde zijn dat je kat zich niet interesseert in de poezenmand. Om de kat kennis te laten maken met een poezenmand kun je kattenkruid spray gebruiken.

Van kattenkruid krijgt een huisdier een gelukzalig gevoel wanneer ze de geur ruiken. Dit zal enkele minuten aanhouden. Catnip is daarbij niet schadelijk voor een kat, je kunt er veilig gebruik van maken om jouw kat comfortabel te maken met de nieuwe krabpaal. Houd wel rekening met de regelmaat van het gebruik. 

Geadviseerd wordt een nieuwe krabpaal of meubel wekelijks in te sprayen met deze spray. Naast dat de geur een euforisch gevoel bij de kat brengt zorgt het ook dat de kat aan een paal of mand gaat krabben. Om zo zijn eigen geur op de paal achter te laten en de catnip geur te overtreffen. 

Voor de meeste katten is een poezenmand met een doorsnede van zo’n 50 centimeter voldoende. Katten houden ervan om in een nét iets te kleine mand te liggen, zoals je wellicht wel vaker ziet bij een kartonnen doos. Ze houden ervan om zich heerlijk om te rollen.

Naast de standaard poezenmandjes bieden we veel andere soorten manden voor je kat. Hierbij kun je denken aan een leuke poezen mand op pootjes, met tipi, rieten mand of aangekleed als een schildpad.

De 'normale' poezenmandjes zijn ook beschikbaar in diverse kleuren. Heeft je kat bijvoorbeeld lichte haren, dan gaat de keuze al snel naar een lichtere poezenmand. Hetzelfde geldt voor de donkere haren van een kat. Sommige andere manden zijn ook uitgerust met een twee kleurig kussen. Bijvoorbeeld een rieten kattenmand, met een kussen die aan één kant donker is en aan de andere kant licht.

Soorten katten poezenmanden

Binnen ons assortiment vind je meerdere type poezen manden. Allen in verschillende designs, kleuren en vormen. Allemaal geschikt om een comfortabele lig- en slaapplek te bieden voor je kat. Wij bieden ook zogenoemde ‘cat baskets’, dit zijn leuke kattenmanden met een hendel waarmee je ze gemakkelijk kan verplaatsen.

Naast de cat baskets hebben we ook leuke knuffelgrotten. Deze knuffelgrotten hebben een ronde vorm met een gesloten bovenzijde. Deze zijn geliefd door katten omdat ze graag holtes en kleine ruimtes opzoeken, zoals bij een kartonnen doos. Maak de keuze uit een artikel wat goed past bij elk interieur, zoals een poezenmandje op poten, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

Poezenmanden en krabpalen gemaakt van pluche en sisaltouw zijn tegenwoordig een veel gemaakte keuze. In een mand met pluche en sisal kan een kat zijn energie kwijt door te krabben aan het sisal. De keuze gaat ook vaak naar een leuke variant van een poezenmandje. 

Dit zijn poezen manden in de vorm van de tipi katten, wat natuurlijk een heerlijke schuilplek is voor elke kat. Voor elke kat zijn er fantastische opties te verkrijgen, dus ga je binnenkort een kat aanschaffen, neem dan snel een kijkje bij alle benodigdheden om het je huisdieren zo comfortabel mogelijk te maken.

De mooiste krabpalen voor elke kat

Op de webshop van Krabpaal.nl vind je nog veel meer kattenmeubels dan alleen poezenmanden. Het bekendste product is dan ook de krabpaal.

Een krabpaal vervult veel verschillende behoeften tegelijk. Zo kan je kat zijn nagels krabben aan een krabstam of krabpaal op het kattenmeubel en tegelijkertijd heerlijk tot rust komen.

Bovendien zijn sommige krabpalen ook voorzien van een kattenhuis, ligbed en diverse speeltjes aan de krabpaal. Door je kat vrij te laten spelen zul je jouw kat blij maken, dit vrolijke gedrag zul je als katteneigenaar snel merken.

Op Krabpaal.nl vind je nog veel meer kattenmeubels, waarvan de krabpaal het bekendste is. Een krabpaal vervult namelijk meerdere behoeftes. Zo is bijvoorbeeld het krabben aan een krabstam een belangrijk aspect om gelukkig en gezond te blijven voor jouw geliefde huisdier.

Met een sisal krabpaal of krabruimte op een poezenmand onderhouden katten namelijk hun nagels. Oude nagelhoezen en schilfers worden door gekrab verwijderd om op deze manier de nagels scherp en gezond te houden. Een krabpaal met mandje biedt dan ook de mogelijkheid om voor jouw kat zich volledig uit te strekken. Dit is belangrijk, want een kat moet zich volledig kunnen uitrekken om zijn souplesse en flexibiliteit te behouden. 

Daarnaast biedt een krabpaal met poezenmandje voor de kat ook de mogelijkheid voor jouw huisdier om zich helemaal uit te kunnen strekken. Dit is belangrijk want door het rekken en strekken blijven de spieren van de kat soepel.

Met het krabgedrag van een kat bakent het zijn territorium af. Dit doen ze op vergelijkbare wijze als bij een krabpaal. Met behulp van de geurklieren tussen de voetzooltjes, laat de kat een eigen feromoon achter op de poezenmand.

Zodoende deze geur achtergelaten wordt, zal de mand gemarkeerd zijn en beschouw als een veilige, vertrouwde omgeving. Op deze manier maakt de kat steeds vaker gebruik van het meubel en zal het diertje zich minder richten op ander meubilair thuis.

Veel van de grote krabpalen op onze webshop zijn voorzien van meerdere verdiepingen en plateaus Ook beschikbaar zijn krabpalen voor grote katten. Dit zijn krabpalen die grote kattenrassen kunnen dragen.

Dit zijn katten van een groot formaat zoals kattenrassen als de Maine Coon, Noorse Boskat en Savannah. Deze krabpalen zijn immers ook geschikt voor katten met veel energie. Katten die urenlang klimmen en klauteren kunnen zo heerlijk de energie kwijt. Grote krabpalen zijn daarom vaak uitgerust met meerdere speeltjes en accessoires.

Een huiskat die niet of weinig buiten komt zal zijn energie ook kwijt. Een hoge krabpaal is ook leuk als uitkijkpunt voor je kat. Zo kan een kat urenlang de omgeving in de gaten houden. Katten vinden het prettig om te rusten op een verhoogde ligplek.

Andere kattenmeubels

Voor de rustige kat bieden wij uiteraard ook kattenmeubels. Het merendeel van de krabpalen bevat een prettige slaapplek. Hier kan je kat terugtrekken om tot rust te komen van een drukke dag.

De krabtonnen te vinden op onze website zijn vaak gemaakt van heerlijk zacht pluche. Zo bied je jouw kat een eigen plekje om te relaxen en te krabben wanneer nodig.

De krabtonnen bieden een kraboppervlak vaak gemaakt van sisal. Zo kan het ook gebruikt worden om de nagels van de kat te onderhouden. Zo zul je geen aparte krabpaal hoeven aan te schaffen. Het geeft de kat voldoende ruimte om te liggen of zitten op de krabton. 

Wanneer je weinig ruimte tot beschikking hebt kun je ook de keuze maken voor een kattenmand voor op de radiator. Dit is ideaal om weinig ruimte in beslag te nemen een kattenmeubel te plaatsen. Het voordeel is dat het meubel ook lekker warm wordt en je kat er aangenaam in kan liggen.

Uitstekende service

Nog vragen? Stel deze gerust via onze chat of neem telefonisch contact met ons op. Bij ons geldt over het algemeen, vandaag besteld, morgen in huis.

Bij bestellingen boven €50,- is de verzending gratis. Neem ook een kijkje bij onze andere mooie artikelen.