Toont alle 11 resultaten

Een handige kattenbak mat onder de kattenbak

Een kattenbak mat is een handig en hygiënische accessoires bij iedere kattenbak. Deze mat plaats je voor óf onder een kattenbak. Dit bespaart veel poetswerk thuis, wanneer je kat de kattenbak verlaat zullen de pootjes worden schoongemaakt.


De voordelen van een kattenbak met kattenbakmat

Een kat in huis brengt veel gezelligheid met zich mee. Maar zoals ieder ander huisdier zal het zijn ontlasting kwijt moeten. Hiervoor is de welbekende kattenbak het juiste product. Het schoonmaken van deze kattenbak is een onhandige en onprettige klus wat er eenmaal bij hoort als katteneigenaar.

De keuze van de juiste kattenbak is belangrijk voor je kat en uiteindelijk voor jezelf. Een kattenbak staat vaak in de buurt van de drukte thuis. Daarom wil je nare geuren bestrijden. Door de juiste grootte kattenbak, vulling en accessoires zorg je voor een schone kattenbak. Katten zijn tenslotte hygiënische diertjes met een sterkere geur dan mensen.

Uitloop van de kattenbak

Er zijn veel verschillen tussen de kattenbakken. Met een kattenbak beperk je niet direct alle troep wat een kat achterlaat. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat het kattengrit tussen de vacht of de poten van je kat blijft hangen. Dan helpt een kattenbak mat om dit op te vangen.

Waar plaats ik de kattenbak en de kattenbak mat?

De plaats van de kattenbak is belangrijk voor jezelf en de kat. De kattenbak moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor je kat. Het liefste uit de looproute van je huisdier (in tegenstelling tot een krabpaal) en het liefst ook niet vlakbij de voederbak. De mat plaats je vervolgens voor de opening, met het randje er iets onder.

Let ook op welke kattenbakvulling je in de kattenbak gebruik. Zoek naar de juiste kattenbakvulling en kijk waar de voorkeur van jouw kat ligt.

Het voordeel van een kattenbak mat

Om te voorkomen dat je kat zo min mogelijk kattengrind meeneemt vanuit de kattenbak kun je gebruik maken van een kattenbak mat. Deze kattenbakmat zorgt dat de kattenbakvulling tussen de tenen van de katten in de mat blijven steken. Zo zal je minder last hebben van losse korrels of vulling buiten de kattenbak of op de grond.

Reinigen van de pootjes

Door een mat voor de kattenbak te plaatsen kan de kat zijn nagels en pootjes reinigen. Het voorkomt dat het vuil van de pootjes van de kat door het huis worden meegenomen. De kattenmat voorkomt verspreiding van de kattenbakvulling in huis.

Verschillende soorten kattenbak matten

Er zijn verschillende soorten kattenbak matten. Het verschil zit vaak in materiaal, vorm en afmeting. Bij een grotere kattenbak plaats je vanzelfsprekend ook een grotere kattenbak mat. Er zijn ook matten die een vorm hebben die om de kattenbak heen past.

Dubbellaagse kattenbak mat

Een variant van de kattenbak mat, is de dubbellaagse kattenbakmat. Deze kattenbakmat bestaat uit twee lagen. De bovenste laag dient als grit opvanger, met gaatjes waar de kattenbak korrels doorheen zullen vallen. De onderste van de dubbele laag vangt het kattengrit op. Op deze manier blijft het grit tussen de lagen zitten (en niet tussen de poten van je kat).

De twee lagen zijn aan elkaar bevestigd met klittenband en je kunt het grit eenvoudig verwijderen door tegen de zijkanten aan te duwen en lichtjes te schudden met de mat. Ook is de mat gemakkelijk te reinigen met water een zeep.

Kun je een kattenbak voor meerdere katten plaatsen?

Het korte antwoord hierop is: Nee. Katten gebruiken het liefst hun eigen kattenbak. Zorg ervoor dat je minimaal één kattenbak per kat hebt klaarstaan. Indien mogelijk plaats je het liefst een derde kattenbak wanneer je twee katten thuis hebt. Het komt wel eens voor dat een kat meerdere kattenbakken gebruikt.

Het is in dit geval ook van belang dat je voor beide (of alle drie) de kattenbakken een kattenbakmat plaatst.

Verschillende soorten kattenbakvulling

Kattenbezitters weten het vaak al. De vulling van een kattenbak is misschien net zo belangrijk als de kattenbak zelf. Er is tegenwoordig veel keuze uit kattenbakken wat wel eens wat verwarring kan brengen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten kattenbakvulling. Een uitloopmat voor de kattenbak voorkomt dat de kattenbakvulling in de rest van je huis belandt.

Klontvormende kattenbakvulling

Kattenbakvulling klontvormend is een combinatie van kattenbakvulling en natuurlijk klei, wat wordt gemengd tot een klonterig mengsel. Deze fijne korrels smelten vlug samen wanneer het in contact komt met een vloeistof.

Met deze kattenbakvulling verwijder je de ontlasting gemakkelijk zonder de gehele kattenbak te reinigen. Het schoonmaken is eenvoudig met deze vulling omdat je de ontlasting afzondert van de schone vulling. Dit type kattenbakvulling is relatief voordelig in gebruik. Je hoeft de schone vulling niet te verwijderen omdat het achterblijft in de kattenbak en voor een volgende bezoek kan worden gebruikt.

Niet-klontvormende kattenbakvulling

De naam zegt het eigenlijk al. Deze niet-klontvormende kattenbakvulling maakt geen klonten. De vulling valt uit elkaar bij contact met vocht en neemt zo vocht en geur op. Het absorbeert de geuren van de ontlasting, wel zo prettig bij een kattenbak in huis.

Je kunt de vieze stukken tijdens het schoonmaken niet uit de kattenbak scheppen. Dit zorgt dat dit type vulling minder zuinig in gebruik is. Een bekend type kattenbakvulling zonder klontvorming zijn houtkorrels. Kattenbakvulling houtkorrels hebben een hoog absorptievermogen waarmee plas wordt opgenomen en nare geuren worden beperkt.

Silica kattenbakvulling

Deze kattenbakvulling bestaat uit een basis van silicagel. Deze gel is een sterk absorberend materiaal wat geuren bindt en het vocht verdampt. Kattenbakken met silicalgel zal je niet vaak hoeven te verwisselen.

Dit type vulling is uitermate geschikt voor katteneigenaren die het liefst zo min mogelijk tijd willen besteden aan het verzorgen/schoonmaken van de kattenbak. Het voordeel van deze korrels is dat het snel absorbeert en nare geuren zo bestrijdt. Zo blijven er geen nare geuren hangen in de kattenbak en in huis. Dit is voor beide partijen wel zo prettig.

Indien de ontlasting van je kat frequent wordt verwijderd kan het silicagel en het gebonden vocht zo’n vier weken in de kattenbak blijven liggen. Ook is een voordeel van deze vulling het lage stofgehalte. Hierdoor is het geschikt voor allergiepatiënten. Sillicaten zijn alleen verkrijgbaar als niet-klonterende vulling.

Krabpaal kopen?

Wij bieden veel verschillende soorten krabpalen en krabtonnen. Welke het comfort van jouw huisdier zullen verhogen. Het is wijs om je te verdiepen in de behoeften van je kat. Dan weet je waar je de krabpaal op kan afstemmen.

Het is belangrijk dat een kat zich volledig moet kunnen uitrekken tegen een krabpaal. Door te rekken blijven de spieren van je kat soepel en gezond. Katten zijn flexibele dieren, dit zorgt voor een betere behoud van hun reactievermogen.

Uitstekende service van Krabpaal.nl

Onze medewerkers verdiepen zich in elk product dat op onze website staat. Daarnaast beschikken ze over veel kennis over katten en kattenbenodigdheden. Niet zeker welke kattenbak het beste is? Neem gerust contact met ons op, telefonisch of via onze live chat!

Jouw bestelling snel in huis

Wij snappen dat je jouw bestelling graag snel in huis wilt hebben. We versturen al onze producten vanuit ons eigen magazijn, waardoor we snel kunnen leveren. Daarom is vandaag besteld, morgen in huis!