Toont alle 10 resultaten

Design kattenbak kopen? De mooiste exemplaren!

Tegenwoordig mag de kattenbak wel een beetje opgaan in het interieur. Ga daarom voor een mooie design kattenbak. Bij Krabpaal.nl vind je het perfecte kattenbak design voor jouw kat en voor elk interieur.


Waarom een design kattenbak kopen bij Krabpaal.nl?

Er zijn meerdere redenen om voor een design kattenbak te gaan. Een luxe kattenbak biedt namelijk veel voordelen. Niet alleen voor je kat, maar ook voor jou!

Zo is een luxe kattenbak gemakkelijk schoon te maken. Een luxe kattenbak biedt vaak verschillende schoonmaakopties. Daarnaast beperkt een luxe, gesloten bak geurtjes en ziet hetgeen er ook een stuk frisser uit. Je hebt hiermee niet alleen een functionele kattenbak, maar ook een mooie kattenbak!

Mooie kattenbak: open vs. gesloten

Er is veel onderzoek gedaan naar katten en zij blijken specifieke eisen te hebben voor hun toiletplek. Bij een moderne kattenbak worden veel van deze eisen meegenomen in het ontwerp. Katten willen bijvoorbeeld privacy bij het gebruik van hun kattenbak. Een gesloten kattenbak is hierbij een stuk aantrekkelijker voor katten dan een open kattenbak. Toch heeft een open kattenbak ook voordelen: katten kunnen beter het overzicht bewaren, en het is handiger voor oudere katten en kittens.

Waarom gebruiken katten een kattenbak?

Katten hebben een kattenbak nodig om hun behoefte te kunnen doen. Van nature zijn katten erg schone dieren. In het wild begraven kattenontlasting in hun territorium en zoeken vervolgens een nieuwe en schone plek. Daarom moet een kat altijd een schone kattenbak tot de beschikking hebben.

Meerdere kattenbakken voor meerdere katten

Heb je meerdere katten? Neem dan één luxe kattenbak per kat, met nog een kleine, simpele kattenbak erbij. Dit is voor de kat optimaal. Als je één kat hebt, heb je dus eigenlijk twee kattenbakken nodig. Als je twee katten hebt, is het beter om drie kattenbakken te hebben. Zo heeft iedere kat altijd de mogelijkheid om uit te wijken naar een andere kattenbak.

Andere soorten kattenbakken

Naast een design kattenbak, vind je bij ons ook een breed assortiment aan reguliere kattenbakken. Kies het mooiste kattenbak design en zet het op een zichtbare plek. De simpele kattenbak kun je elders neerzetten. Op zoek naar een kattenbak voor grote katten? Kies dan voor een grote kattenbak! Grotere katten hebben namelijk een kattenbak nodig die ruim genoeg is.

Waar plaats ik de design kattenbak?

Het plaatsen van de design kattenbak kan een hele uitdaging zijn. Want de plek waar de kattenbak staat, is belangrijk voor je kat. Wij raden een rustige plek aan om de kattenbak te plaatsen. De beste ruimte voor de kattenbak is vaak de plek waar de kat het meest is, en waar je de bak eenvoudig schoon te maken is.

Plaats de luxe kattenbak niet bij voedsel

Ook is het verstandig om de kattenbak niet in de buurt van de voederplek te plaatsen. Net als mensen, houden katten deze twee activiteiten het liefst zo veel mogelijk van elkaar gescheiden. Het wordt ook aangeraden om de kattenbak in een open ruimte te plaatsen. Je kat voelt zich namelijk altijd prettiger met een extra toegangsweg.

De badkamer is een goede plek, maar zorg dat je kat niet bang is voor doorspoelend water. Of kies een luxe kattenbak met gesloten bovenkant en zet hem in de woonkamer. Als het kattenbak design namelijk gesloten is, geurt het minder en ziet het er schoon uit. Bij een mooie kattenbak zal dit ook nog eens leuk staan bij het interieur!

Wat zijn de voordelen van een schone kattenbak?

Wanneer je net een kat in huis hebt, ben je fanatiek met het verschonen van de kattenbak. Na verloop van tijd wordt het klusje saai. Je stelt het dan steeds vaker uit. Je kat zal dan ergens anders naar een toiletplek gaan zoeken.

Groot gelijk natuurlijk, want je gaat zelf ook niet graag naar een vies toilet. Het goed schoonhouden en schoonhouden van de kattenbak is dus van groot belang. Hiermee voorkom je dat je kat het tapijt of de meubels als kattenbak gaat gebruiken. Ook vermindert het tijdig verschonen van de kattenbak geurtjes en gaat het schoonmaken dan juist gemakkelijker.

Maak het schoonmaken eenvoudig

Maar hoe maak je de kattenbak schoon, zonder dat dit gaat vervelen? Wij bieden voor het schoonmaken van de design kattenbak handige hulpmiddelen aan, zoals een kattenbakschep met poepzakjes. Dit zorgt ervoor dat de kattenbak makkelijk schoon te houden is. Deze schepjes zijn daarnaast niet alleen handig voor het schoonmaken van de kattenbak. Ze helpen ook bij het controleren van de ontlasting van je kat. Hiermee kun je eventuele ziektes tijdig ontdekken.

Andere kattenmeubels kopen

Je hebt een mooie kattenbak uitgezocht. Maar hoe zit het met de rest van de behoeften van jouw kat? Een kat heeft namelijk een aantal eisen voor de perfecte leefruimte. Voor al deze eisen ben je bij ons aan het juiste adres!

Heb je een kat die graag naar buiten kijkt? Dan is een radiator hangmat erg leuk om te bestellen. Deze kattenhangmat kun je gemakkelijk aan een radiator bevestigen zodat jouw kat een warme ligplek heeft.

Ook een goede krabplek is van belang. We hebben mooie krabpalen en ook design krabpalen die passen bij het kattenbak design en het interieur. Zo is jouw kat straks van alle gemakken voorzien. En jouw woonkamer blijft er geweldig uitzien!

Waarom bestel je je design kattenbak bij Krabpaal.nl?

Als je je mooie kattenbak bij ons bestelt, zorgen wij ervoor dat je bestelling netjes en snel bij je thuis geleverd wordt. Daarnaast vind je bij ons ook talloze leuke kattenspeeltjeskattenmanden en andere kattenproducten om je kat te verwennen. Heb je vragen of advies nodig? Onze klantenservice staat voor je klaar via de telefoon, mail en chat.