Resultaat 1–16 van de 19 resultaten wordt getoond

Trappelkussen voor je kat kopen?

Wellicht heb je het weleens gezien bij katten. Ze pakken het object vast en bijten erin, ondertussen trappen ze op het object met hun achterpoten. Dit is echt jachtgedrag, en maakt dat katten het heerlijk vinden om met een knuffel te ravotten. Een kattenknuffel, of speciaal trappelkussen, zorgt er dan ook voor dat je kat lekker actief bezig is!


Waarom trappelen katten?

Katten spelen graag en zijn actieve beestjes. Zij spelen zo veel om aan hun jagersbehoefte te voldoen. En een groot deel van de jacht, is om na de tijd de prooi op te smullen. Hierbij komt het trappelkussen om de hoek kijken.

Je kat slaat haar voorpoten om het kussen heen. Dit staat gelijk aan het in bedwang houden van de prooi. Dit is ook de reden dat sommige katten hun tanden in het kussen zeten. Het trappelen tegen de prooi, doen ze om deze te verzwakken. Zo'n trappelkussen is dan ook het ideale speeltje, omdat je kat extra gestimuleerd wordt!

Gebruikmaken van een trappelkussen

Met het trappelkussen kan je de prooi van jouw kat imiteren. Deze kussens zijn gemaakt van stevig textiel en komen in verschillende vormen. Begin rustig aan en ga eerst voor een wat kleiner knuffeltje. Wanneer je volwassen kat eenmaal gewend is aan een trappelkussen, kan je overgaan op een groter exemplaar.

Je kat kan na het 'jagen' met een katten trappelkussen een momentje van rust pakken. Dus laat je kat eerst met een balletje of kattenhengel spelen, en geef ze vervolgens een trappelkussen. Zo kan je kat trappelen naar hartenlust en de 'jacht' voltooien. Als je jouw kat na de tijd een snoepje geeft als beloning, is de jacht compleet!

Trappelkussen met kattenkruid

Veel trappelkussens voor katten hebben een opening erin. Zoals onze Rocco kattenknuffel. Hiermee kan je wat valeriaan of catnip aan de binnenkant van het knuffeltje stoppen. Zo maak je het trappelkussen extra verleidelijk voor jouw kat.

Test altijd eerst een beetje catnip uit bij je kat voor je het gebruikt. Niet alle katten zijn namelijk vatbaar voor kattenkruid. Als je kat catnip niet leuk vindt, kun je ook valeriaan proberen. Dit zorgt voor hetzelfde euforische gevoel en kan je kat ook helpen om te ontspannen.

Tip voor catnip

Kan er geen catnip in jouw trappelkussen? Stop jouw kattenspeeltjes dan in een doos, en strooi de kruiden in de doos. Doordat de kruiden tussen de speeltjes liggen, nemen de kattenspeeltjes de aroma van deze kruiden op. Door er tegenaan te wrijven zorgt je kat dat de geur van de kruiden vrijkomt.

Andere trappelkussens

Naast trappelkussens met kattenkruid, zijn er ook veel andere trappelkussens. Zo heb je knuffels met een dierlijke staart. Dit imiteert de prooi en dit vinden katten vaak erg leuk. Ook zijn er knuffels die op een echt dier lijken, zoals onze Kattenknuffel egel.

En nog veel meer

Bij Krabpaal.nl kun je ook terecht voor alle andere katten behoeften. Van kattenbakken tot krabpalen, wij hebben alles om van jouw kat een tevreden huisdier te maken.

Maar soms staat een kattenitem niet zo mooi in het interieur, daarom zijn er kattenmeubels! Dit zijn lekkere mandjes of speeltjes voor je kat die superleuk staan bij je meubilair! Zo heb je bijvoorbeeld een kattenhuis. Dit is een schattige poef waar je kat in kan gaan zitten.

Snelle levering

De adoptie van een kitten kan snel gaan! Daarom bieden wij een snelle levering. Want op werkdagen voor 17.00 uur besteld is de volgende dag al in huis!

Ook bieden wij een snelle en goede service aan. Mocht je dus een vraag hebben over onze items, dan staan onze klantenservice voor je klaar! Wij zijn elke werkdag bereikbaar om al jouw vragen te beantwoorden.