Kattenhangmatten

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

5 artikel(en)

per pagina

1

5 artikel(en)

per pagina

1

Kattenhangmatten kopen?

Weinig ruimte in huis? Of gewoon een leuk extra plekje voor uw kat creëren waarin hij kan relaxen in stijl en comfort? Dan zijn kattenhangmatten de perfecte oplossing! Doordat een kattenhangmat eenvoudig te bevestigen is op bijvoorbeeld radiatoren, geeft u uw kat een eigen plekje zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van de ruimte in huis.

Het is belangrijk voor een kat dat deze zijn eigen plekje heeft om zich even terug te trekken. Een kat is namelijk een zeer stressgevoelig diertje. De kans op krabben wordt ook een stuk kleiner als uw kat de beschikking heeft over zijn eigen plekje!

Ook voor al uw krabpalen!

Krabpalen kat uitkiezen niet altijd even makkelijk. Want bent u nou grote krabpalen, middelgrote krabpalen of kleine krabpalen benodigd? Natuurlijk proberen wij u daar zo goed mogelijk mee op weg te helpen zodat u de juiste maatvoering krabpalen kat aanschaft voor uw kat.

Voordat wij u kunnen vertellen welke maatvoering krabpalen kat u benodigd bent, is het misschien verstandig om het krabgedrag van uw kat uit te leggen. Een kat gaat vroeg of laat krabben, dit zit in de natuur van het dier. Dit gedrag komt voornamelijk doordat een kat zijn nagels moet scherpen om deze gezond te houden. Naarmate een kat groeit worden zijn nagels natuurlijk ook groter, een kat moet zich dan ontdoen van zijn oude, versleten nagelhoezen.

Naast deze oorzaak zijn er ook verschillende andere redenen waarom uw kat gaat krabben. Katten krabben namelijk ook door hun territoriaal instinct. In de voetzolen van de kat bevinden zich geurklieren. Door de geur die katten op deze manier verspreiden creëren ze een eigen vertrouwde omgeving. Ook stress, enthousiasme en andere emoties kunnen de veroorzaker zijn van krabgedrag. Het zou natuurlijk jammer zijn als dit gedrag ten kost zou gaan van bijvoorbeeld uw bankstel, stoelen, dressoirs of andere meubelstukken.

De juiste maatvoering.

Niet elke kat past bij elke kattenhangmat. Er zijn verschillende maatvoeringen elk bestemd voor een andere soort kat. Een kattenhangmat kies je door middel van een aantal vuistregels. Als eerste is het belangrijk dat u de streklengte van uw kat aanhoudt. Dit wil zeggen de lengte van uw kat als deze zich in gestrekte houding bevindt. Ook gewicht is een belangrijk aspect als het gaat om het uitzoeken van een geschikte krabpaal. Als uw kat aan het klimmen en klauteren is moet de krabpaal natuurlijk niet kunnen kantelen. Wilt u dit kantelen voorkomen, maar heeft u niet veel ruimte voor grote krabpalen kat? Dan zou een plafondkrabpaal de perfecte oplossing zijn.


Het gedrag van uw kat kunt u ook meenemen in de aanschaf van krabpalen kat. Klimt uw kat veel? Dan is het verstandig om krabpalen kat aan te schaffen met meerdere plateaus. Houdt uw kat van slapen in een afgesloten ruimte? Hiervoor hebben wij krabpalen met een afgesloten slaapruimte. Al deze factoren gecombineerd moet het voor u mogelijk maken de juiste krabpaal aan te schaffen.

🍪 Wil jij een goed werkende website?
Wij gebruiken net als iedere andere website cookies. Dit doen we om dé perfecte gebruikerservaring neer te zetten en te zorgen dat het voor jou zo prettig mogelijk is om bij ons te winkelen. Heb je zelf nou niet zo zin in een perfecte website? Dan kan jij zelf kiezen welke cookies je toestaat.