Kattenhangmatten

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

6 artikel(en)

per pagina

1

6 artikel(en)

per pagina

1

Kattenhangmat kopen?

In ons brede assortiment vindt u ook mooie, kwalitatieve hangmatten voor uw kat. Een kattenhangmat is namelijk een ideale plek voor uw kat om eens heerlijk tot rust te komen. Zo’n fijne plek biedt uw kat een comfortabele slaapplek. Zo hebben we bijvoorbeeld prachtige katten hangmatten die gemaakt zijn van waterhyacint. Hierin ligt een zacht, pluche kussen dat zorgt voor dat luxe gevoel waar uw kat heerlijk op kan gaan liggen. Zo kan uw kat op een comfortabele manier de rust vinden die hij soms nodig heeft. Overigens neemt een hangmand voor uw kat relatief weinig ruimte in in vergelijking met een krabpaal. De gemiddelde afmeting van een hangmand is 45 x 31 x 30 (L x B x H).

Heerlijk uitrusten in de hangmat

Op het eerste oog lijken katten nogal luie dieren die ontzettend veel slapen maar toch zijn ze tussen het slapen door behoorlijk actieve en energieke dieren. Het komt waarschijnlijk ook vaak voor dat jouw kat even de gekke 5 minuten heeft, of gewoon een heel uur. Na al het klimmen, krabben en spelen heeft een kat behoefte aan rust om zo even bij te tanken om zich vervolgens weer klaar te maken voor nog meer activiteiten. Ook kost de spijsvertering van de kat veel energie, om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen zoeken ze ook vaak de rust eventjes op.

Wist u dat een kat wel 16 tot 20 uur kan slapen per dag? Ze doen dan wel meer dutjes, als een kat namelijk een dutje doet, hoort hij nog wel alles om zich heen. U kent het wel, er is een geluid en de slapende kat draait zich meteen om. Natuurlijk slapen katten soms ook echt diep, ze hebben dan zelfs wel eens kattendromen! Als katten uitrusten wisselen ze dan ook tussen dutjes en echt diep slapen. Katten gaan daarnaast ook meer slapen naarmate ze ouder worden.

Verschillende soorten kattenhangmatten

Nu u begrijpt waarom katten rust nodig hebben snapt u waarschijnlijk ook wat een hangmand voor uw kat kan betekenen. Een leuke hangmat voor uw kat is simpelweg een heerlijke katten slaapplek, zelfs wij mensen kunnen ontzettend genieten van het liggen in een comfortabele hangmat. En dat is bij uw kat precies hetzelfde. In ons ruime assortiment hebben we bijvoorbeeld mooie trixie radiator hangmatten voor uw kat. Deze kunt u simpelweg aan de radiator hangen, zo ligt uw kat dus in een heerlijk warme kattenhangmat. Heeft u een radiator bij het raam? Dan kan de kattenhangmat ook bij het raam, dan kan uw kat ook nog eens lekker naar buiten turen.

Naast radiator hangmatten hebben we op onze website ook nog hangmatten die u gewoon aan de muur kunt bevestigen! Zo kunt u makkelijk een plek uitkiezen waar uw kat straks lekker kan gaan liggen om uit te rusten.

Andere kattenbenodigdheden

Naast een hangmat voor uw kat hebben wij nog veel meer kattenmeubels in ons assortiment opgenomen! Want naast lekker uitrusten en relaxen heeft een kat nog veel meer behoeftes. Deze behoeften kunnen worden vervuld door verschillende soorten kattenbenodigdheden aan te schaffen.

Zo is krabben voor een kat ook zeer belangrijk want door middel van krabben kan een kat zijn territorium afbakenen. Door de geurklieren in de voetzolen markeert hij zijn terrein en wordt dit beschouwd als de veilige omgeving van de kat. Daarnaast krabben katten ook om zich te ontdoen van oude nagelhoezen, dit draagt daarom bij aan gezonde nagels en een vrolijke kat. Een goede krabpaal zorgt ervoor dat de krabbehoeften worden bevredigd. Zo zijn onze krabpalen voorzien van sisal, dit is een robuuste vezel waaraan de kat graag krabt! Ook kunt u een krabpaal kopen die verschillende slaapplekken of speeltjes heeft, zo combineert u verschillende behoeften van een kat in één krabpaal.

Catnip spray

Ook katten moeten wennen aan veranderingen, dus geen paniek als uw kat nog helemaal geen interesse toont in de katten hangmat. Als u wilt dat uw kat sneller de kattenhangmat gaat gebruiken dan is het handig om er catnip spray bij te bestellen. U kunt de kattenhangmat daarmee inspuiten zodat uw kat op de hangmat af gaat, katten voelen zich namelijk extreem aangetrokken tot catnip (kattenkruid). Ze zullen de katten hangmat met catnip meteen gaan onderzoeken, vervolgens kan de kat op verschillende manieren reageren. Over het algemeen roept catnip een euforisch gevoel op bij de kat dat enkele minuten aanhoudt. Om de katenhangmat interessant te houden voor uw kat raden wij aan om deze één keer per week in te spuiten met catnip spray. Catnip spray kunt u natuurlijk ook op andere kattenmeubels gebruiken, het is overigens ook goed als beloningsmiddel!

Deskundig advies

Onze enthousiaste medewerkers zijn gespecialiseerd op het gebied van katten en alle kattenbenodigdheden. Daarom kunt u met al uw vragen bij ons terecht. Wij staan voor u klaar met een gepast advies om zo tot een passende oplossing te komen.

🍪 Wil jij een goed werkende website?
Wij gebruiken net als iedere andere website cookies. Dit doen we om dé perfecte gebruikerservaring neer te zetten en te zorgen dat het voor jou zo prettig mogelijk is om bij ons te winkelen. Heb je zelf nou niet zo zin in een perfecte website? Dan kan jij zelf kiezen welke cookies je toestaat.