Kattenmanden

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Artikelen 1 tot 15 van 17 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Artikelen 1 tot 15 van 17 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

De mooiste kattenmand vind je bij Krabpaal.nl

Bij krabpalen vindt u de mooiste kattenmanden voor het ultieme slaapcomfort van uw lieve huisdier, zodat uw kat heerlijk kan slapen en uit kan rusten op zijn eigen veilige plekje in huis. Zeker wanneer u de mand uitrust met een lekkere zachte kattenkussen, zult u zien dat de kat dit plekje graag op zal zoeken om aan de nodige rust te komen, dit is uiteraard zeer belangrijk want katten slapen erg veel. En dan is het toch fijner als ze hun eigen plekje hebben waar ze minder snel gestoord worden door hun menselijke huisgenoten, en zo weet u zelf ook waar u de kat kunt vinden als die zich weer eens verstopt heeft.

Kattenmandjes: werken ze?

Katten staan er toch wel een beetje om bekend dat ze overal gaan liggen, tot aan kartonnen dozen toe maar dat betekent zeker niet dat ze een kattenmand of kattenbed niet kunnen waarderen. Zeker wanneer je een kussen met de kattenmand combineert, zullen ze hier zeker vaker gebruik van gaan maken, wanneer de mand goed in de omgeving van de kat is opgenomen. Katten zijn territoriale dieren en nemen pas iets in de veilige omgeving op wanneer hun eigen geur eraan zit, dit doet ze vaak met behulp van de kussentjes onder hun poten. Tussen deze kussentjes zitten geurklieren, hiermee verspreid de kat zijn eigen geur om zo het als zijn eigendom te erkennen, zodat andere katten deze geur ook kunnen ruiken. Door de kattenmand met eigen geur te markeren zal de kat zich veiliger voelen, en hierdoor ook sneller en vaker gebruik gaan maken van de door u zorgvuldig uitgezochte kattenmand.

Wilt u dat het wat sneller gaat, bestel dan ook catnip spray bij uw kattenmand, catnip spray (ook wel kattenkruid genoemd) zorgt namelijk dat katten zich aangetrokken voelen tot het object waarop u de spray gebruikt. Catnip heeft namelijk een bepaald effect op de kat, vaak ontketent het ene euforisch gevoel bij de kat voor enkele minuten, hierdoor kan hij gaan spinnen, rollen en erg enthousiast worden. Door catnip op de kattenmand te sprayen, zal de kat er eerder gebruik van gaan maken waardoor hij weer zijn eigen geur op de mand achterlaat en het markeert als veilige vertrouwde omgeving. In het begin kunt u er wekelijks gebruik van maken, door de mand elke week in te sprayen met catnip spray, zodat het effect een tijdje aanhoudt en de kat voldoende tijd heeft om zich vertrouwd te maken met het nieuwe object in zijn of haar omgeving.

Soorten kattenmanden

In het brede assortiment op onze website vindt u meerdere soorten kattenmanden met verschillende kenmerken, maar allemaal geschikt om uw kat lekker in te laten rusten of slapen. Zo hebben we cat baskets, dit zijn manden met aan de bovenzijde een hengsel, waardoor u de mand gemakkelijk kunt verplaatsen en ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. De cat baskets zijn vrij diep wat de kat heerlijk zal vinden, maar als u een grotere kattensoort heeft (vergelijkbaar met de Maine Coon) dan is de diepte waarschijnlijk weer minder geschikt. U kunt ook kiezen voor een van onze petbags, deze kattenmanden hebben de vorm van een staande zak en zijn ook erg geliefd bij huisdieren die graag holtes opzoeken, zoals de welbekende kartonnen doos. Voor elke kat zijn er fantastische opties te verkrijgen, dus ga je binnenkort een kat aanschaffen, neem dan snel een kijkje bij alle benodigdheden om het je huisdieren zo comfortabel mogelijk te maken.

De mooiste krabpalen voor elke kat

Bij Krabpaal.nl vindt u nog veel kattenmeubels, waarvan de krabpaal waarschijnlijk het bekendste is, een krabpaal vervult namelijk meerdere behoeftes, zo is bijvoorbeeld het krabben aan een krabstam een zeer belangrijk aspect om gelukkig en gezond te blijven voor uw geliefde huisdier. Hierdoor onderhouden ze namelijk hun nagels, oude nagelhoezen en nagelschilfers worden verwijderd om op deze manier de nagels scherp en gezond te houden. Daarnaast biedt een krabpaal ook de mogelijkheid voor uw kat om zich helemaal uit te kunnen strekken, dit is heel belangrijk want door middel van het rekken en strekken blijven de spieren van de kat soepel.

Door te krabben bakent een kat ook zijn territorium af, dit doen ze op dezelfde wijze als bij de kattenmand: met behulp van de geurklieren tussen de voetzolen, welke een bepaald feromoon afgeven. Wanneer ze krabben aan de krabpaal,wordt het kattenmeubel gemarkeerd met de geur en zodoende wordt dit beschouwd als de veilige omgeving en als onderdeel van het territorium. Zodoende maakt hij of zij vervolgens steeds vaker gebruik van het kattenmeubel en zal hij zich minder snel gaan afreageren of gaat uitleven op uw eigen meubilair.

In ons assortiment hebben wij ook grote krabpalen die voorzien zijn van meerdere verdiepingen, deze zijn voornamelijk geschikt voor katten met erg veel energie, die gek zijn op klimmen, klauteren en zeer kunnen genieten van het overzicht in de kamer. Dan is een grote krabpaal met meerdere verdiepingen en speelmogelijkheden een zeer goede uitkomst, de kat kan dan goed zijn energie kwijt door zich uit te leven op de gehele krabpaal. Maar ook voor de rustige kat zijn er veel geschikte kattenmeubels, zo bevatten deze vaak een prettige slaapplek waar uw zicht kan terugtrekken om zo goed uit te kunnen rusten van een drukke dag. Zo zijn onder andere onze krabtonnen voorzien van meerdere schuilplekken die afgewerkt zijn met zachte pluche, zodat uw huisdier optimaal kan relaxen en kan genieten van rust en comfort. Daarnaast hebben onze krabtonnen ook een zeer groot kraboppervlakte gemaakt van sisal, waardoor de krabton uw kat in meerdere van zijn of haar behoeftes voorziet. Bovenop de krabton kunnen ze ook heerlijk liggen of zitten en zo eindeloos naar buiten kijken om te genieten van alle activiteiten die zich daar afspelen, zoals fladderende vogeltjes, snelle eekhoorns en prachtige vlinders.

Naast vele kattenmeubels hebben wij in onze collectie ook nog verschillende soorten kattenzakken in verschillende kleuren, waar katten heerlijk in kunnen spelen maar ook lekker in kunnen slapen. Hetzelfde geldt voor onze kattenhangmatten, de katten hangmat kunt u namelijk aan de radiator hangen, zo kan uw kat lekker slapen bij de verwarming in een comfortabele hangmat en ook nog eens uit het raam kijken. Dit is een ideale optie wanneer u weinig ruimte heeft, net als de krabplanken die u kunt vinden in ons ruime assortiment. Deze zijn erg gemakkelijk aan de muur te bevestigen met behulp van de bijgeleverde schroeven, hierdoor zorgt u ervoor dat uw kat zorgeloos kan krabben en het neemt tegelijkertijd minder ruimte in dan en grote krabpaal.