Resultaat 1–16 van de 73 resultaten wordt getoond

Kattenspeelgoed, plezier voor de huiskat

>Het is belangrijk om regelmatig je kat bezig te houden. Zo krijgt je kat voldoende beweging, dit zal positief werken op de gezondheid. Wij bieden speelgoed waarmee je samen met je kat kan spelen. Genoeg keuze!


Je kat op spelende wijze actief houden

De markt van kattenspeeltjes wordt steeds breder. Het speelgoed voor katten beïnvloedt de motorisch als mentale vaardigheden van je kat. Of je nu een huiskat binnen hebt lopen of een actieve roofkat, het blijft leuk om ze actief te houden met allerlei speeltjes.

Katten houden ervan om te spelen met kleine snoepjes en te jagen op knuffels. Er zijn eigenlijk geen grenzen aan de verbeelding van de kat. Zo zul je ontdekken dat kattenspeelgoed belangrijk is voor de ontwikkeling van je kat.

Als katteneigenaar zul je profiteren van het gebruik van speelgoed voor je kat. Voor de aankoop van kattenspeelgoed is het handig even te weten waar het speelgoed voor kan dienen. 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van kattenspeelgoed

Wanneer een kat weinig tijd buiten spendeert, of alleen maar binnen loopt kun je de kat trainen om zich zo goed mogelijk te gedragen binnenshuis. Katten die binnen veel tijd spenderen lopen vaak met gewichtsproblemen. Wanneer dit het geval is, is het handig om de kat zo nu en dan te trainen om ze voldoende in beweging te houden. Katten die naar buiten mogen krijgen over het algemeen voldoende prikkels en beweging om zichzelf te kunnen vermaken.

Veel van de krabpalen in onze webshop zijn al voorzien van kleine accessoires en speeltjes. Zo wordt dit eigen plekje ook gebruik om te spelen zonder hiervoor een speeltje aan te schaffen. Op deze manier zal de huiskat op een spelende wijze voldoende beweging krijgen.

Stressbeheer

Net als mensen ervaren katten verveling, stress en verdriet. Door met de kat te spelen en te trainen kun je deze negatieve ervaringen zoals verveling van de kat verlichten. Het is ook aangetoond dat bij regelmatig spelen de agressiviteit en gedragsproblemen bij katten kunnen verminderen.

De intelligentie van een kat

Intelligentie speeltjes voor de kat kunnen helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden van een kat. Het stimuleert ook direct de intelligentie. Van nature zijn katten jagers en actieve dieren. Door te spelen met het speelgoed zal dit het eten leuker maken en houdt het de kat in beweging.

Rusten

Al heb je een actieve of minder actieve kat thuis, na een tijdje zullen ze moeten uitrusten. Katten slapen maar liefst 13-16 uur dag. Dan gun je de kat een eigen comfortabele slaapplek. Door je kat voldoende activiteit te bieden houd je de kat actief en zal dit de slaap en eetgewoonten goed doen. Ook bieden wij elektrisch kattenspeelgoed, zoals een elektrisch drinkfontein.

Waar zul je rekening mee moeten houden?

Heb je thuis een kat lopen, maar weet je niet zeker welk speelgoed geschikt is. Hierbij enige informatie wat je kunt gebruiken om het juiste speelgoed voor je kat aan te schaffen.

Zorg ervoor dat het speelgoed een vergelijkbare maat heeft als je kat. Kittens hebben meestal wat kleiner speelgoed nodig dan een volwassen kat. Maar het is niet altijd nodig om hier een nieuw artikel voor aan te schaffen, ze groeien met de speeltjes mee.

Controleer ook de kwaliteit en duurzaamheid van het speelgoed. Het zou zonde zijn dat het speelgoed snel kapot gaat en niet opgewassen is tegen het speelgedrag van je kat.

Om hygiënische redenen is het ook handig dat het speelgoed geschikt is om te wassen of wasmachinebestendig is.

Opbouwen van een band

Als je regelmatig met je kat speelt zal de band tussen jullie versterken. Katten zijn dieren die houden van knuffelen. Gezamenlijk spelen zal de band tussen kat en eigenaar goed doen. Samen spelen vermindert tekenen van stress en spanning bij zowel de kat als mens. Het spelen zal positief werken voor beide partijen.

Het beste kattenspeelgoed voor jouw kat

Denk je erover na om kattenspeelgoed voor je kat aan te schaffen, waar weet je niet welke het meest geschikt is voor jou? Hierbij een aantal tips waar je rekening mee kunt houden.

Actief speelgoed

Katten zijn actief en snel afgeleid. Met ‘activiteitenspeelgoed’ komt het jachtinstinct van een kat in actie. Wij bieden een ruime keuze aan speeltjes die de kat lekker actief maken.

Hierbij kun je denken aan een snoepjesbal, rubberen balletjes set, swirly kattenspeeltjes en diverse catit senses speeltjes. Met dit bewegend kattenspeelgoed kan de kat zichzelf ook prima vermaken.

Kattenhengels en muizen

Met een van de leuke kattenspeeltjes zoals speelhengels en muizen kun je op een leuke manier spelen met je kat. Vaak bestaande uit een plastic hengel, een rubber en kattenspeelgoed. Dit interactief kattenspeelgoed bestaat vaak uit een bosje veren, een muis of kat met veren. Dit type speelgoed stimuleert het natuurlijke jachtinstinct van de kat. 

Catnip Spray, kattenkruid

Een bekend middeltje voor vrijwel alle katteneigenaren is catnip, of kattenkruid genoemd. Kattenkruid kan gebruikt worden om een kat te trainen en sturen. Het geeft een euforisch gevoel en trekt de kat aan. Met kattenkruid kun je een kat trainen om gebruik te maken van een nieuwe mand, of een nieuwe krabpaal.

Het brengt de kat of kitten in beweging en houdt de energie hoog voor een korte tijd. Heb je een nieuwe krabpaal aangeschaft, maar heeft de kat geen interesse in de krabpaal. Ook hiervoor kan Catnip Spray een goede oplossing zijn.

Door een nieuwe krabpaal wekelijks in te sprayen zal de kat zijn eigen geur over de krabpaal verspreiden en wordt de kat ook gestimuleerd om de krabpaal te verkennen. Deze geur komt vrij uit de voetzolen van de kat, wat een feromoon achterlaat dat herkenbaar is voor andere katten. Dit feromoon creëert een territorium voor de kat waarin de kat zich comfortabel en vertrouwd voelt.

Waar je wellicht niet direct aan denkt als kattenspeelgoed zijn kattentunnels, vaak inbegrepen bij een krabpaal. Deze tunnels bieden een leuke wijze van spelen waar het dier ook heerlijk kan rusten wanneer nodig. Wel zo belangrijk aangezien katten ruim 13 uur per dag op één oor liggen. 

Hierin kan je kat zich verstoppen en rondneuzen. Veel van de tunnels hebben een ritselend geluid wat de kat actief houdt.

De mooiste krabpalen!

Veel van de mooie krabpalen op onze website zijn voorzien van meerdere plateaus en inbegrepen speeltjes. Zo bied je jouw huistijger een leuke plek om te spelen en vervolgens ook uit te rusten.

Op Krabpaal.nl vind je een ruime keuze in verschillende krabpalen, van klein tot groot. Allen met diverse opties voor alle type katten. Neem gerust een kijkje binnen ons ruime assortiment.

Vragen? Neem gerust contact met ons op via onze chat of telefonisch. Weet je bijvoorbeeld niet welke krabplank het beste is. Wij kunnen je daarbij helpen om zo tot een goede oplossing te komen.