Resultaat 1–16 van de 285 resultaten wordt getoond

De mooiste krabpalen vind je bij Krabpaal.nl

Bij Krabpaal.nl vind je voor elke kat de perfecte krabpaal. Bij ons vind je een uitgebreid assortiment. Van kleine krabpaal tot grote krabpaal. Tevens kunnen wij je adviseren over krabpalen voor grotere katten en hebben wij veel op gebied van katten speeltjes. Bekijk snel ons assortiment!


Waarom een kattenkrabpaal?

Dat katten krabben is algemeen bekend en natuurlijk. Dit gedrag valt niet af te leren omdat het in de aard van het beestje zit. Katten krabben niet enkel om zijn nagels te verzorgen (voor scherpe nagels). Ze hebben namelijk nog veel meer redenen om dit te doen.

Krabben voor territoriaal gedrag

Zo vertonen katten territoriaal gedrag: dit houdt in dat ze hun territorium afbakenen door aan dingen te krabben. In hun voetzooltjes zitten namelijk geurklieren die tijdens het krabben een feromoon achterlaten op de katten krabpaal.

Door deze herkenbare geur wordt het krabmeubel beschouwd als het eigen terrein. Dit is goed, want hierdoor zal de kat er frequenter gebruik van gaan maken. En minder snel gebruik maken van de meubels in huis.

Krabben voor nagelonderhoud

Het onderhouden van nagels is ook zeer belangrijk, daarom is het belangrijk de beste katten krabpaal voor jouw kat aan te schaffen. Door te krabben ontdoet jouw kat zich van oude nagelhoezen en zodoende blijven de nagels scherp.

Krabben om energie kwijt te kunnen

Naast onderhoud en territoriaal gedrag is krabben ook een belangrijke manier spanningen en frustraties te uiten. Als jouw kat niet buiten komt is een goede kattenkrabpaal een echte vereiste zodat hij/zij zich lekker uit kan leven. Zo wordt de kat voorzien in zijn dagelijkse dosis lichaamsbeweging. Te weinig lichaamsbeweging is slecht voor de gezondheid en kan onder andere hartziekten veroorzaken, wat je uiteraard wilt voorkomen voor jouw lieve huisdier.

Krabpaal om te rekken, strekken en klimmen

Overigens is het rekken en strekken ook een belangrijk aspect om zo de spieren soepel te houden, flexibiliteit is zeer belangrijk voor het functioneren. Katten gebruiken krab palen ook wel eens als klimpaal. Dan gaan ze er heerlijk in klauteren zoals veel katten dat normaliter in bomen doen.

Welke katten krabpaal kopen?

Bij het kiezen van de juiste kattenkrabpaal is het ontzettend belangrijk dat dit aansluit bij de individuele behoeften van jouw huisdier. Daarnaast zijn er ook een paar standaard vuistregels die erg bruikbaar en belangrijk zijn bij het maken van deze keuze. Bij het kiezen van de juiste hoogte van de krabpaal, (ook wel krappaal genoemd) is het belangrijk om te weten dat jouw kat zich helemaal uit moet kunnen rekken tegen de paal. Gelukkig zijn er allerlei soorten en maten verkrijgbaar!

Krabpalen voor je grote kat

Bij een grote katten zoals de Maine Coon, is het belangrijk dat de totale afmetingen groot genoeg zijn, en dat de krab paal voldoende stevig en stabiel is zodat deze niet omvalt als hij of zij er gebruik van maakt.

Een kattenkrabpaal voor grote katten wordt extra stevig door dikke sisalstammen die tenminste een doorsnede hebben van 12 centimeter. Ook is het belangrijk dat de bodemplaat genoeg tegengewicht biedt. Om die reden is een krabpaal grote kat extra verstevigd aan de onderzijde. Dit is ook zeer belangrijk voor zware katten.

Krabpalen voor kittens en grote katten

Een kitten kan namelijk ook prima gebruik maken van een wat grotere krabpaal, dus je hoeft niet per se een speciale paal voor jouw kitten aan te schaffen. Oudere katten kunnen soms wel andere behoeftes hebben. Lees meer over wat je kunt doen om je oudere kat te ondersteunen op onze blog.

Krabpaal nodig voor speelse katten?

Als je een speelse kat in huis hebt is het verstandig om voor een uitvoering te kiezen die is voorzien van meerdere verdiepingen en speeltjes, zodat hij of zij zich uitgebreid uit kan leven. Bij een druk huishouden is het van belang dat jouw huisdier ook goed tot rust kan komen. Het is dan ook handig om een kattenkrabpaal te hebben die ook is voorzien van een comfortabel kattenhuis, ook op dat gebied is er veel te kiezen!

Het is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk dat de kattenkrabpaal mooi in jouw woning staat: een hippe krabpaal, die goed aansluit bij jouw interieur, is op onze website zeker te vinden. Daarnaast bieden wij uiteraard krab palen in verschillende kleuren. De materialen verschillen ook per kattenpaal. Denk bijvoorbeeld aan een krabpaal boomstam!

Beste plek voor je kattenkrabpaal

Om ervoor te zorgen dat jouw lieve huisdier optimaal kan genieten van de mooie krabpaal, is het zeer belangrijk dat deze op de juiste plek wordt neergezet. Zo is het belangrijk dat de katten krabpaal wordt geplaatst in de looproute van de kat, om zo te waarborgen dat hij er vaker gebruik van zal gaan maken. Zet hem dus niet op een plek waar de kat weinig komt, dan zal de kat zich namelijk eerder genoeg gaan doen aan jouw meubilair.

Hoe zorg ik dat mijn kat de krabpaal gebruikt?

Het krabben van iedere kat is onvermijdelijk en je kunt dit ook niet afleren, maar wat je wel kunt doen is krabben aan de krabpaal stimuleren! Sommige katten kunnen namelijk nog niet zo gemakkelijk wennen aan de nieuwe krabmeubel in huis, gelukkig hebben wij wel een goede oplossing zodat je niet langer hinder van dit probleem hoeft te ondervinden.

Als je graag wilt dat jouw kat sneller gebruik gaat maken van de paal, dan is het handig om er eventjes catnip spray bij te bestellen (in het Nederlands wordt Catnip ook wel Kattenkruid genoemd), van Catnip krijgt jouw huisdier namelijk een zeer gelukzalig gevoel dat enkele minuten aanhoudt. Catnip is niet schadelijk voor jouw kat, dus je kunt er veilig gebruik van maken om jouw kat comfortabel te maken met het gebruik van een nieuwe krabpaal (in de volksmond ook wel krappaal genoemd).

De service van Krabpaal.nl

In ons assortiment hebben we vele verschillende soorten kattenkrabpalen en klimbomen: kleine krabpalen, grote krabpalen, design krabpalen, hoge krabpalen, hoek krabpalen en meer. Met een ruime keuze in ons assortiment bieden wij allerlei kleuren palen.

Dus kijk vooral wat bij je en jouw huisdier past voor het optimale resultaat. Heb je nog vragen of heb je advies nodig, dan helpen onze medewerkers je graag, zij hebben veel product kennis en kunnen je adviseren over de juiste krab paal voor jouw kat. We hanteren gratis verzending boven het franco verzendbedrag. We hebben niet alleen een uitgebreid assortiment met krabpalen, maar je vindt bij ons ook allerlei accessoires zoals kattenmanden, kattenspeeltjes, kattenmeubels en kattenbakken.