Krabtonnen

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Artikelen 1 tot 15 van 25 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Artikelen 1 tot 15 van 25 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Op zoek naar een mooie krabton kat?

Bent u op zoek naar een krabmeubel met een unieke uitstraling voor in uw interieur, dan is een katten krabton misschien wel een goede uitkomst voor u! Ze zijn aan de buitenkant voorzien van een groot krab oppervlakte dat eveneens gemaakt is van sisal, zodat ze lekker hun nagels kunnen scherpen. In alle krabtonnen zit ook een comfortabel slaapgedeelte met pluche waar jouw kat zich helemaal kan terugtrekken voor de nodige rust, een krabton voorziet dus in twee belangrijke behoeftes van uw kat. Op onze webshop vindt u allerlei soorten, zoals een krabton vierkant (zoals de krabton jorgé) tot een krabton xxl, op onze website kunt u het beste terecht voor een krabton van goede kwaliteit!

Waarom krabben katten?

Katten hebben verschillende redenen om te krabben, die van nature ontzettend belangrijk voor ze zijn, zo vertonen katten territoriaal gedrag, dit houdt in dat ze hun territorium afbakenen middels het krabben. In hun voetzooltjes zitten namelijk geurklieren die tijdens het krabben een feromoon achterlaten op de krab ton, deze geur zorgt ervoor dat het krabmeubel wordt beschouwd als het terrein van uw kat, zodoende zal hij er frequenter gebruik van gaan maken.

Krabben is ook essentieel voor het onderhouden van gezonde nagels, en dat is logisch want wij mensen knippen onze nagels ook van tijd tot tijd, maar een kat doet dit uiteraard op een andere manier. Tijdens het krabben ontdoet uw kat zich van zijn oude nagelhoezen, hierdoor blijven de nagels gezond en tevens scherp. Daarnaast gebruiken katten krabtonnen en krabpalen om te rekken en te strekken, wat belangrijk is voor de souplesse en flexibiliteit van de spieren en gewrichten.

Krabben is, naast deze factoren, ook een belangrijke uitlaatklep voor spanningen en frustraties, dan kan de kat lekker afreageren op de krabton en de krabton geeft een stukje comfort en veiligheid. Daarnaast is krabben ook een vorm van lichaamsbeweging, wat erg belangrijk is voor katten, met name huiskatten. Net als bij mensen, zorgt voldoende lichaamsbeweging voor een gezond gewicht en dat voorkomt bijvoorbeeld hartziekten van uw huisdier, een nieuwe krabton kan uw huisdier dus in deze behoeften voorzien.

Krabton of krabpaal kopen

Bij het kopen van een krabton is het belangrijk om in eerste instantie te kijken naar de behoeften van uw kat, wij raden aan om goed te kijken naar de lengte van uw huisdier als hij zich helemaal uitstrekt. Zoals al eerder benoemd is, willen katten zich graag helemaal uit kunnen rekken tegen de krabton, en houdt er ook rekening mee dat de krabton stevig genoeg moet zijn om uw kat te kunnen dragen zodat deze niet omvalt. Over het algemeen zijn onze krabtonnen stevig en stabiel maar wij raden wel aan om altijd de productomschrijving goed door te nemen, zeker wanneer u een grote kat heeft.

In ons assortiment vindt u ook mooie en stevige krabtonnen die zijn voorzien van speelballetjes of meerdere verdiepingen, deze zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor katten die erg veel energie hebben en houden van klimmen. Voor een wat rustigere kat is een krabton ook zeer geschikt, de krabtonnen in ons assortiment beschikken namelijk ook over afgesloten slaapruimtes waarin hij zich goed kan terugtrekken en comfortabel uitrusten.

Kittens kunnen ook prima gebruik maken van de krabton, bedenk alleen wel dat ze er ook nog gebruik van moeten maken als ze volgroeid zijn, voor grote kattensoorten is de krabton dan wellicht niet meer zo geschikt. Heeft u een grote kattensoort in huis, vergelijkbaar met de Maine Coon, kijk dan goed of de krabton stabiel genoeg is, het is namelijk niet de bedoeling dat deze omvalt vanwege de grootte en het gewicht van uw huiskat.

Niet meer krabben aan meubels

Om ervoor te zorgen dat uw huiskat niet meer aan uw meubilair gaat krabben is het belangrijk dat u een goede, alternatieve krabplaats in huis creëert, het krabben van een kat is namelijk onvermijdelijk, het zit nou eenmaal in de aard van het beestje. Een krabton kan voorzien in de behoeften zodat uw kat niet meer zal krabben aan uw meubilair, zeker wanneer hij of zij er helemaal aan gewend is. U kunt ook het meubilair nog tijdelijk onaantrekkelijk maken door er een laken overheen te hangen, want hoe gladder de stof is, hoe onaantrekkelijker het is voor uw kat om aan te krabben.

Het is daarnaast ook belangrijk dat uw kat gewend raakt aan de nieuwe krabton, en daar hebben ze soms even de tijd voor nodig, maar u kunt gelukkig fungeren als helpende hand. Als u graag wilt dat uw huiskat zo spoedig mogelijk gebruik gaat maken van de krabton is het handig om catnip spray te bestellen, in het Nederlands wordt Catnip ook wel Kattenkruid genoemd. Van Catnip krijgt uw huisdier een euforisch gevoel dat enkele minuten aanhoudt, dus als u Catnip Spray gebruikt op de nieuwe krabton zal hij zich hier tot aangetrokken voelen en het 'nieuwe object' gaan onderzoeken. Hierna kunnen er verschillende reacties plaatsvinden zoals niezen, rollen, miauwen en spinnen, deze reacties worden vaak in verband gebracht met een stofje dat in de Catnip zit, dit stofje lijkt op het paringshormoon. Daarnaast kunt u Catnip ook heel goed inzetten als beloningsmiddel bij goed gedrag, bij jonge katten is de reactie vaak minder heftig dan bij volwassene.

Als u dus Catnip Spray gebruikt op de nieuwe krabton is de kans vele malen groter dat uw kat hier vaker gebruik van zal maken en hieraan gewend raakt, zodoende blijft uw meubilair onbeschadigd. Wij raden aan om de krabton (of een ander krabmeubel) één keer per week in te sprayen met Catnip Spray. Het is overigens bewezen dat kattenkruid geen verslavende werking heeft op katten.

Waar kan ik de katten krabton het beste neerzetten?

Om ervoor te zorgen dat uw kat optimaal kan genieten van nieuwe krabton is het belangrijk dat deze op de juiste plek wordt neergezet, voor het kiezen van de juiste plek zijn gelukkig wel een paar bruikbare vuistregels. Zo is het belangrijk dat de krabton wordt geplaatst in de looproute van de kat om te waarborgen dat hij er frequent gebruik van zal gaan maken, kies dus voor een goed bereikbare plek waar u kat vaak komt. Daarnaast vinden katten het ook heerlijk om eens mooi naar buiten te kijken, dus het is zeker een goed idee om een krabton vlak bij het raam te plaatsen.

Andere kattenmeubels

Naast een goede krabton aanbieding hebben wij nog veel meer krabmeubels en kattenbenodigdheden opgenomen in ons brede assortiment, zo hebben we ook erg veel soorten krabpalen in verschillende groottes, zoals de krabpaal grote katten. De krab palen uit ons assortiment zijn ook gemaakt van verschillende soorten materialen zoals sisal, hout, pluche, jute en nog veel meer, en de keuze uit de kleuren is bij ons ook nog eens groot. Ook op het gebied van krabpalen is het verstandig om rekening te houden met de voorkeuren en de grootte van uw kat, omdat niet elke krabpaal geschikt is voor een grote kattensoort zoals de Maine Coon.

Heeft u een kat die graag naar buiten kijkt, dan is een radiatorhangmat kat ook heel erg leuk om te bestellen, radiatoren bevinden zich vaak onder ramen en met deze hangmat speelt u daar handig op in. Deze kattenhangmat kunt u gemakkelijk aan uw radiator bevestigen zodat uw kat straks een warme ligplek heeft, tevens kan uw kat ook heerlijk uit het raam kijken terwijl hij in de comfortabele hangmat ligt. Dit zal de kat zeker prettig vinden, want zo kan hij comfortabel uitrusten terwijl hij uitbundig alle vogeltjes en andere tuindieren bestudeert. 

Als u weinig ruimte tot uw beschikking heeft, dan is een krabplank ook een zeer goede uitkomst als alternatief voor een krabpaal, want een krabplank neemt in verhouding weinig ruimte in beslag. Een krabplank kan namelijk eenvoudig aan de muur bevestigd worden met behulp van de bijgeleverde schroeven, dan kan uw huiskat alsnog naar hartenlust krabben om op deze manier zijn nagels gezond en scherp te houden.

Ook voor verschillende soorten kattenbakken en een reismand kat bent u bij ons aan het juiste adres, dus neem eens een kijkje tussen de vele varianten, zo hebben we open bakken, dichte bakken en zelf-reinigende kattenbakken. Zo zorgt u ervoor dat uw woonhuis een fijne leefomgeving voor uw lieve huisdier wordt, terwijl u de eventuele ongemakken vermijdt of voorkomt, zodat u alleen nog maar hoeft te genieten van de aanwezigheid van uw huiskat.