Krabtonnen

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Artikelen 1 tot 15 van 16 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Artikelen 1 tot 15 van 16 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Krabton kat

Naast krabpalen hebben wij ook krabtonnen in ons assortiment! De krabtonnen hebben een groot krab oppervlakte dat ook gemaakt is van sisal. In alle krabtonnen zit ook een heerlijk slaapgedeelte waar de kat zich helemaal kan terugtrekken voor de nodige rust. Uw kat kan daarnaast ook lekker bovenop de krabton liggen. Hier ligt namelijk een comfortabel kussen op.

Waarom krabben katten?

Katten hebben verschillende redenen om te krabben. Ten eerste krabben ze om hun nagels gezond te houden. Als ze krabben ontdoen katten zich van hun oude nagelhoezen. Ook krabben katten om hun territorium af te bakenen. In hun voetzolen zitten namelijk geurklieren. Door te krabben komt hun geur dus op de krabpaal terecht. Hierdoor weten ze dat de krabpaal behoort tot hun territorium. Omdat de kratten krabton dan behoort tot hun vertrouwde omgeving, zullen ze vaker gebruik gaan maken van de krabton.

Natuurlijk zorgt zo’n krabton ook voor de nodige lichaamsbeweging van de kat. Zeker voor katten die niet buiten komen is het belangrijk dat hun gewicht op pijl blijft. Zo blijft uw kat helemaal gezond!

Waar moet ik rekening mee houden met de aanschaf van een krabton?

Bij het kopen van de juiste krabton moet u rekening houden met een aantal dingen. Ten eerste moet de kat zich helemaal kunnen uitrekken tegen de krabton. Dus houdt lengte met uw kat en de hoogte van de krabton. Daarnaast is het gewicht van uw kat ook een belangrijke factor. De krabton moet namelijk stevig genoeg zijn om uw kat te kunnen dragen. Kijk hier dus ook eventjes goed naar. In onze omschrijvingen hebben we aangegeven voor welke grootte kat de krabton geschikt is!

Kittens kunnen ook prima gebruik maken van de krabton. Denk er wel aan of de krabton nog steeds voldoet als de kitten eenmaal is volgroeid!

Heeft u een grote kat in huis, vergelijkbaar met de Maine Coon? Kijk dan goed of de krabton stevig genoeg is. Het is namelijk niet de bedoeling dat de krabton omvalt vanwege de grootte en het gewicht van de kat.

Waarom een krabton?

Heeft u sind kort een kat? Of krijgt u binnenkort een kat? Dan wilt u natuurlijk graag uw bankstel heel houden. Het krabben van een kat is namelijk onvermijdelijk. Het zit in het aard van het beestje. Daarom is een goed krabmeubel een echt must voor uw kat. Met een krabton biedt u uw kat namelijk de gelegenheid om te krabben. Een krabton biedt een groot krab oppervlakte voor uw kat en genoeg plekjes om uit te rusten. Daarnaast zijn krabtonnen over het algemeen vrij hoog. Katten vinden het namelijk prettig om op een hoge plek te zitten. Zo kunnen zij hun hele omgeving overzien.

Met een mooie krabton biedt u uw kat zijn eigen, veilige plekje in huis. Zo voelt hij zich meteen thuis!

Soorten krabtonnen

In ons assortiment hebben we verschillende soorten krabtonnen. Ze zijn allemaal relatief hoog zodat uw kat straks voldoende ruimte heeft. We hebben ronde krabtonnen maar ook vierkante krabtonnen! Ze zijn in verschillende uitvoeringen dus voor ieder wat wils!

Waar kan ik de krabton het beste neerzetten?

Een kat bewandelt dezelfde looproutes als u. Voordat u de krabpaal ergens neerzet is het handig om eens te kijken waar u veel loopt. Zet de krabton vervolgens langs de looproute. Zo zal de kat het meeste gebruik maken van de krabton. Aangezien u niet vaak in hoeken van de kamer loopt, raden wij ook niet aan om de krabton in een hoek te zetten.

Uw kat snel laten wennen aan de nieuwe krabton

Als u zelf net in een nieuw huis woont is dat wel eventjes wennen. Voor een kat geldt hetzelfde. Die hebben ook even de tijd nodig om te kunnen wennen aan de nieuwe krabton. Het kan zelfs voorkomen dat uw kat in het begin nog helemaal geen gebruik maakt van de nieuwe krab ton. Hier kunt u gelukkig wel wat aan doen! U kunt de krabpaal namelijk in sprayen met catnip spray. Katten zijn dol op catnip, zodra ze dit ruiken willen ze er meteen naartoe. Katten krijgen er ook een gelukzalig gevoel van. Zo zal uw kat zich dus aangetrokken voelen tot de krabton. Gaat de kat eraan krabben? Dat is top! Want dan behoort de krabton straks tot zijn territorium en zal de kat er vaker gebruik van gaan maken. Wij raden aan om de krabton één keer per week in te sprayen. Catnip is trouwens niet verslavend of schadelijk voor uw kat.

🍪 Wil jij een goed werkende website?
Wij gebruiken net als iedere andere website cookies. Dit doen we om dé perfecte gebruikerservaring neer te zetten en te zorgen dat het voor jou zo prettig mogelijk is om bij ons te winkelen. Heb je zelf nou niet zo zin in een perfecte website? Dan kan jij zelf kiezen welke cookies je toestaat.