Krabtonnen

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

Artikelen 1 tot 15 van 16 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Artikelen 1 tot 15 van 16 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
2

Goedkope krabton kat

Bent u op zoek naar een krabmeubel met een unieke uitstraling voor in uw interieur? Dan is een katten krabton een goede uitkomst voor u! Ze zijn aan de buitenkant voorzien van een groot krab oppervlakte dat eveneens gemaakt is van sisal, zodat ze lekker hun nagels kunnen scherpen. In alle krabtonnen zit ook een comfortabel slaapgedeelte met pluche waar jouw kat zich helemaal kan terugtrekken voor de nodige rust. Op onze webshop vindt u allerlei soorten, van een krabton vierkant tot een krabton xxl, bij ons kunt u het beste terecht voor een krabton aanbieding!

Waarom krabben katten?

Katten hebben verschillende redenen om te krabben, die van nature ontzettend belangrijk voor ze zijn. Zo vertonen katten territoriaal gedrag, dit houdt in dat ze hun territorium afbakenen middels het krabben. In hun voetzooltjes zitten namelijk geurklieren die tijdens het krabben een feromoon achterlaten op de krab ton. Door de geur wordt het krabmeubel beschouwd als het terrein van uw kat, zodoende zal hij er frequenter gebruik van gaan maken.

Krabben is ook essentieel voor het onderhouden van gezonde nagels, en dat is logisch want wij mensen knippen onze nagels ook van tijd tot tijd. Tijdens het krabben ontdoet uw kat zich van zijn oude nagelhoezen zodat de nagels scherp blijven en gezond! Rekken en strekken is tevens ook zeer belangrijk, zo behoudt uw kat namelijk zijn souplesse.

Krabben is, naast deze factoren, ook een belangrijke uitlaatklep voor spanningen en frustraties. Daarnaast is voldoende lichaamsbeweging ook een absolute must, zeker voor huiskatten. Voldoende lichaamsbeweging zorgt voor een gezond gewicht en dat voorkomt bijvoorbeeld hartziekten. Door een nieuwe krabton in huis te plaatsen wordt uw huisdier voorzien in zijn behoeften.

Krabton goedkoop kopen

Bij het kopen van een krabton is het belangrijk om in eerste instantie te kijken naar de behoeften van uw kat. Wij raden aan om goed te kijken naar de lengte van uw huisdier als hij zich helemaal uitstrekt. Zoals al eerder benoemd is, willen katten zich graag helemaal uit kunnen rekken tegen de krabton. Houd er ook rekening mee dat de krabton stevig genoeg moet zijn om uw kat te kunnen dragen zodat deze niet omvalt. Over het algemeen zijn onze krabtonnen stevig en stabiel maar wij raden wel aan om altijd de productomschrijving goed door te nemen.

In ons assortiment vindt u ook krabtonnen die zijn voorzien van speelballetjes of meerdere verdiepingen. Dit is bijvoorbeeld ideaal geschikt voor katten die erg veel energie hebben en houden van klimmen. Voor een wat rustigere kat is een krabton ook zeer geschikt, in de afgesloten slaapruimtes kan hij zich goed terugtrekken en comfortabel uitrusten.

Kittens kunnen ook prima gebruik maken van de krabton, bedenk alleen wel dat ze er ook nog gebruik van moeten maken als ze volgroeid zijn. Heeft u een grote kattensoort in huis, vergelijkbaar met de Maine Coon? Kijk dan goed of de krabton stabiel genoeg is, het is namelijk niet de bedoeling dat deze omvalt vanwege de grootte en het gewicht van uw kat.

Niet meer krabben aan meubels

Om ervoor te zorgen dat uw kat niet meer aan uw meubilair gaat krabben is het belangrijk dat u een goede, alternatieve krabplaats hebt in huis. Het krabben van een kat is namelijk onvermijdelijk, het zit nou eenmaal in de aard van het beestje. Een krabton kan voorzien in de behoeften zodat uw kat niet meer zal krabben aan uw meubilair. U kunt ook het meubilair nog tijdelijk onaantrekkelijk maken door er een laken overheen te hangen. Hoe gladder de stof is, hoe onaantrekkelijker het is voor uw kat om aan te krabben.

Het is daarnaast ook belangrijk dat uw kat gewend raakt aan de nieuwe krabton, en daar hebben ze soms even de tijd voor nodig en een helpende hand. Desalniettemin hebben wij wel een goede oplossing die dit probleem weet te voorkomen. Als u graag wilt dat uw kat sneller de krabton gaat gebruiken dan is het handig om er catnip spray bij te bestellen, in het Nederlands wordt Catnip ook wel Kattenkruid genoemd. Van Catnip krijgt uw huisdier namelijk een euforisch gevoel dat enkele minuten aanhoudt. Als u Catnip Spray gebruikt op de nieuwe krabton zal hij zich hier tot aangetrokken voelen en het gaan onderzoeken. Hierna kunnen er verschillende reacties plaatsvinden zoals niezen, rollen, miauwen en spinnen. Deze reacties worden vaak in verband gebracht met een stofje dat in de Catnip zit, dit stofje lijkt op het paringshormoon. Daarnaast kunt u Catnip ook heel goed inzetten als beloningsmiddel bij goed gedrag. Bij jonge katten is de reactie vaak minder heftig dan bij volwassene.

Als u dus Catnip Spray gebruikt op de nieuwe krabton is de kans vele malen groter dat uw kat hier vaker gebruik van zal maken en hieraan gewend raakt, zodoende blijft uw meubilair onbeschadigd. Wij raden aan om de krabton (of een ander krabmeubel) één keer per week in te sprayen met Catnip Spray. Het is overigens bewezen dat kattenkruid geen verslavende werking heeft op katten.

Waar kan ik de katten krabton het beste neerzetten?

Om ervoor te zorgen dat uw kat optimaal kan genieten van nieuwe krabton is het belangrijk dat deze op de juiste plek wordt neergezet. Voor het kiezen van de juiste plek zijn gelukkig wel een paar bruikbare vuistregels. Zo is het belangrijk dat de krabton wordt geplaatst in de looproute van de kat om te waarborgen dat hij er frequent gebruik van zal gaan maken. Daarnaast vinden katten het ook heerlijk om eens mooi naar buiten te kijken!

Andere kattenmeubels

Naast een goede krabton aanbieding hebben wij nog veel meer krabmeubels en kattenbenodigdheden opgenomen in ons brede assortiment!

Zo hebben we ook erg veel soorten krabpalen in verschillende groottes, die zijn vervaardigd uit verschillende soorten materialen. De krabpalen uit ons assortiment zijn ook gemaakt van verschillende soorten materialen zoals sisal, hout, pluche, jute en nog veel meer! Ook de keuze uit de kleuren is bij ons groot.

Heeft u een kat die graag naar buiten kijkt? Dan is een radiatorhangmat ook heel erg leuk om te bestellen. Deze kattenhangmat kunt u gemakkelijk aan uw radiator bevestigen zodat uw kat straks een warme ligplek heeft. Tevens kan uw kat ook heerlijk uit het raam kijken terwijl hij in de comfortabele hangmat ligt.

Als u weinig ruimte tot uw beschikking heeft, dan is een krabplank ook een zeer goede uitkomst als alternatief voor een krabpaal. Een krabplank neemt in verhouding weinig ruimte in beslag aangezien u de plank aan de muur kunt bevestigen met de bijgeleverde schroeven. Daarnaast kan uw kat alsnog haar hartenlust krabben om op deze manier zijn nagels gezond en scherp te houden. Ook voor verschillende soorten kattenbakken bent u bij ons aan het juiste adres, van open bakken tot automatisch, wij hebben het allemaal.

🍪 Wil jij een goed werkende website?
Wij gebruiken net als iedere andere website cookies. Dit doen we om dé perfecte gebruikerservaring neer te zetten en te zorgen dat het voor jou zo prettig mogelijk is om bij ons te winkelen. Heb je zelf nou niet zo zin in een perfecte website? Dan kan jij zelf kiezen welke cookies je toestaat.