Toont alle 3 resultaten

Krabton XXL - header

Een Krabton XXL: Een eigen plekje voor jouw kat

Heb je een grote kat of meerdere katten thuis. Dan is een krabton XXL misschien de juiste keuze voor jou. Een krabton staat zeer stevig en biedt ruimte voor meerdere katten in één plek. 


Waarom een krabton XXL voor jouw kat?

Grote katten nemen veel ruimte in beslag. Een XXL-variant van een krabton biedt een kat de mogelijkheid om in te slapen, spelen en te krabben. Voor een grote kat is dit net zo, misschien wel belangrijker dan een kleinere kat. 

Een kat kan zich heerlijk terug trekken. Bovendien wordt de krabton gezien als hun eigen veilige ruimte. Katten houden ervan om zich zo nu en dan af te zonderen op een rustig, vertrouwd plekje. Hiervoor is een krabton uitermate geschikt.

Een mooie krabton heeft een vlakke onderzijde, zo staat de ton zeer stevig. Wanneer je meerdere katten thuis hebt is de stabiliteit van groot belang. Thuis komen bij een omgevallen ton of krabpaal wil je uiteraard voorkomen. 

Grote kattenrassen, zoals de Maine Coon, Savannah en de Noorse boskat nemen veel ruimte in beslag. Een volwassen kat van dit kattenras weegt minimaal 5 kg. Het Maine Coon ras weegt gemiddeld tussen de 5 en 9 kilo voor de katers en 4 tot 6 kilo voor poezen. Een krabton zal dan stevig en van hoge kwaliteit moeten zijn om dit gewicht te dragen.

De juiste maat krabton?

Houd ook rekening met de lengte van de kat. Katten moeten zich volledig kunnen uitrekken. Een kat moet zich gestrekt kunnen krabben aan de krabpaal of krabton XL. Het is dus verstandig om een krabton te kiezen met de juiste hoogte voor jouw kat.

De lengte van een Maine Coon ligt tussen de 48 tot 100 cm. Daarom moet een krabton XXL zeker een lengte van 100 cm hebben om zich volledig uit te rekken. Veel van de krabtonnen zijn  bedekt met sisal rondom de ton. Een kat gebruikt dit sisal om zijn klauwtjes te slijpen. 

Waarom krabben katten?

Het krabgedrag van een kat heeft natuurlijke redenen. Het zit in de aard van het dier en is daarom niet te voorkomen. Vandaar dat men vaak een krabpaal, krabton of krabplank aanschaft.

Met een krabpaal, krabton of plank zorg je er ook voor dat jouw kat zijn klauwen niet in ander meubilair thuis zet. De kat zal zijn nagels onderhouden aan een krabton- of paal in plaats van de meubels thuis. 

De reden dat een kat krabt heeft te maken met de gezondheid van de nagels. Een kat krabt aan sisal, hout of andere materialen buiten om zijn nagels bij te houden. De nagels van een kat groeien, net als die van een mens met de tijd. Mensen knippen hun nagels, katten doen dit door aan voorwerpen te krabben. Het dagelijks krabben houdt de spieren van een kat soepel en zorgt het voor genoeg beweging.

Een veelvoorkomend gezondheidsprobleem bij huiskatten is overgewicht.

Het immuunsysteem van katten kan worden aangetast als ze zwaarlijvig zijn. Daardoor zijn de gevoeliger voor infecties, wat ook geldt voor de urinewegen van de kat. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor een paal met allerlei speeltjes, zoals een touwtje, muisje of balletje. Zo houd je een kat op spelende wijze in beweging. 

Katten zijn van nature territoriale dieren. Door te krabben laten ze een unieke geur achter op de paal. In de voetzolen van een kat zitten namelijk geurklieren, door te krabben kom een unieke geur op de plank terecht. Dit is een feromoon waarmee een kat zijn omgeving afbakent. Het kattenmeubel en de nabije ruimte wordt dan beschouwd als zijn territorium en een stukje van zijn veilige omgeving.

Naarmate een kat ouder wordt verslijten de nagelhoezen van het dier. Door te krabben zorgt een kat dat de nagels gezond en tegelijkertijd scherp blijven. 

Andere geschikte producten voor de grote kat 

Naast de XXL krabton, te vinden op deze pagina bieden wij een ruime keuze aan andere producten voor katten. Een krabpaal voorziet jouw kat van alle behoeften die het nodig heeft om energie kwijt te kunnen en zorgt het ervoor dat de andere meubels thuis gespaard blijven.

De krabpalen / krabpaal voor grote katten zijn voorzien van een stevig en stabiele paal. Ook hebben deze palen een extra groot ligvlak. Veel van de krabpalen hebben verschillende speeltjes, touwen of een hangmat. Zo blijft je kat in beweging en blijven de spieren soepel. 

Zoek je verder nog accessoires, deze zijn ook beschikbaar in onze webshop. Alles voor jouw huistijger, vind je op Krabpaal.nl. Op Krabpaal.nl bieden wij een ruime keuze aan krabpalen.

Krabpalen van groot tot klein. Voor verschillende kattenmeubels, krabplanken en speeltjes voor jouw kat ben je bij Krabpaal.nl aan het juiste adres. Een krabpaal aan schaffen is zo gedaan.

Uitstekende service

Toch nog vragen, stel deze via onze chat of neem telefonisch contact met ons op.

Onze medewerkers verdiepen zich in elk product dat op onze website staat. Daarnaast beschikken ze over veel kennis op het gebied van katten en kattenbenodigdheden. Weet je bijvoorbeeld niet welke krabplank het beste is? Wij kunnen je daarbij helpen om zo tot een goede oplossing te komen.