Een zelfreinigende kattenbak

Een kattenbak die zichzelf met één handeling reinigt. Dit kan met een kattenbak met een zeefsysteem die ontlasting en kattengrit van elkaar scheidt. Ideaal om jouw kattenbak schoon en verzorgd te houden.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


De voordelen van een kattenbak

Een kat brengt veel gezelligheid en plezier thuis. Maar zoals ieder dier zal de ontlasting kwijt moeten. Katten doen hun behoefte in een kattenbak. Kattenbakken schoonmaken is een onhandig klus wat erbij hoort als katteneigenaar.

Een juiste kattenbak is belangrijk voor het welzijn van je kat. Een goede kattenbak, vulling en eventuele accessoires zorgen voor verminderde stank en een blije kat. 

Tegenwoordig zijn er zelfreinigende kattenbakken. Helaas nemen deze kattenbakken niet al het werk uit handen. Het maakt het reinigen van de kattenbak wel een stukje makkelijker. 

Wat kan een zelfreinigende kattenbak?

De zelfreinigende kattenbak zijn uitgerust met een speciaal systeem waarmee je zonder scheppen ontlasting kunt verwijderen. Je bent zo minder tijd kwijt aan het verwijderen van uitwerpselen. Het is hygiënischer en prettiger om te onderhouden. 

Een zelfreinigende kattenbak stinkt ook minder dan een gewone kattenbak. Je zult de ontlasting sneller en eenvoudiger opruimen. Een schone kattenbak voorkomt onprettige geuren. 

Goede kattenbak zelfreinigend kopen bij Krabpaal.nl

De kattenbak is een van de belangrijkste middelen om klaar te hebben staan thuis wanneer je een kat wilt aanschaffen. In onze webshop vind je verschillende kleuren en maten bakken. We bieden zowel gesloten als open kattenbakken.

Kattebakken inclusief een schepje en een geurfilter zijn belangrijk voor de kat. Een kattentoilet inclusief geurfilter neutraliseert nare geuren uit de automatische kattenbak zodat je minder vieze geuren ervaart. Geïnteresseerd in een kattenbak die eenvoudig te reinigen is, deze hebben wij ook in ons assortiment.

Het enige wat je hierbij hoeft te doen is simpelweg een hendel over te halen. Je zult bijna geen tijd kwijt zijn om de uitwerpselen schoon te maken. Het voordeel van dit systeem is dat het geen gebruik maakt van elektriciteit. Het is handmatig en je hoeft geen elektrische kattenbak in de buurt van een stopcontact te plaatsen.

Waarom een kattenbak?

Katten zijn schone dieren die hun eigen ontlasting het liefst wegstoppen en ingraven. Katten hebben een beter ruikvermogen dan mensen. Ze ervaren de nare geuren sterker dan mensen.

Katten nemen geuren dus eerder waar dan wij, hierdoor kunnen ze snel overweldigd worden door een sterke geur die uit de kattenbak komt.

Zorg er daarom voor dat je de kattenbak goed schoon houdt en schep deze dagelijks leeg. Hoogstwaarschijnlijk vind je het zelf ook niet prettig om op een vieze wc te zitten, jouw kat denkt hier hetzelfde over. Een kat kan goed ruiken en kan daarom nogal snel overweldigd worden door een sterke geur die uit de kattenbak komt.

Zorg ervoor dat de kattenbak tijdig wordt schoongemaakt. Kies daarnaast ook het juiste formaat kattenbak zodat jouw kat in de bak past en deze niet te klein is. Heb je een grote kattensoort, ga dan voor een (extra) grote kattenbak of jumbo kattenbak.

De goede plek bepalen

Het is verstandig om goed na te denken over de plaats van de kattebak, deze moet makkelijk toegankelijk zijn voor jouw kat. Het liefste bevindt de bak zich niet in een looproute (in tegenstelling tot een krabpaal) en het liefst ook niet vlakbij de voederbak.

Het is ook niet handig om de kattenbak naast een wasmachine of droger te zetten, het geluid van de machine kan namelijk afschrikken waardoor hij minder gebruik gaat maken van de kattenbak. Zoek tevens ook naar de juiste kattenbakvulling en kijk wat de voorkeur heeft van jouw kat.

Om te zorgen dat jouw kat zo min mogelijk kattengrind meeneemt vanuit de kattenbak, kun je gebruik maken van een kattenbak mat. Een kattenbakmat zorgt ervoor dat de korrels tussen de tenen van de katten in de mat blijven steken. Zo heb je geen last van een open kattenbak met korrels op de grond.

Het is goed om de krabpaal op een vaste plaats te zetten en zo min mogelijk te verplaatsen. Een kat heeft zo’n twee weken nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving. Wanneer er een grote krabpaal wordt geplaatst zul je deze bij voorkeur niet meer verplaatsen.

Het kan dat de kat niet direct interesse toont in de krabpaal. Plaats de nieuwe krabpaal dus in de looproute van de kat. Zo komt het dier de krabpaal zelf tegen en gaat het zelf op onderzoek. De kat zal de krabpaal op zijn eigen gemak ontdekken omdat ze de paal vaak tegenkomen.

Verplaatst de krabpaal vervolgens zo min mogelijk om gewenning van de kat te stimuleren.

De zelfreinigende kattenbak

De keuze gaat vaak naar een automatische zelfreinigende kattenbak. Dit zijn kattenbakken met een dubbele laag, onderaan de bak zit een filter. Met een draai aan de hendel zeef je het grind en worden de uitwerpselen in de onderste lade gedeponeerd. Denk bijvoorbeeld aan de smart sift kattenbak: dit is een catit kattenbak die de perfecte oplossing kan zijn als je makkelijk en snel het vuile grit van het schone kattengrit wilt scheiden. Zo’n catit smartsift kattenbak is een kattenbak automatisch reinigt, zonder gebruik van elektriciteit waardoor de kat minder snel schrikt.

Kunnen meerdere katten dezelfde kattenbak gebruiken?

Het korte antwoord hierop is: Nee. Katten hebben hun eigen kattenbak nodig. Zorg ervoor dat je één kattenbak per kat hebt en eigenlijk nog een derde kattenbak neerzet. Het komt wel eens voor dat een kat meerdere kattenbakken gebruikt.

In het geval dat je katten goed met elkaar overweg kunnen wordt deze grens wel eens overschreden. Vandaar is het handig een extra kattenbak klaar te hebben staan wanneer ze gelijkertijd naar het toilet moeten.

Krabpaal kopen?

In ons assortiment bieden we veel soorten aan krabpalen en krabtonnen. Welke het comfort van jouw huisdier zullen verhogen. Het is verstandig om je te verdiepen in de behoeften van je kat. Weet je wat je kat nodig heeft, dan weet je waar je de krabpaal op kunt afstemmen.

Het is belangrijk dat een kat zich volledig kan uitrekken tegen een krabpaal. Door volledig uit te rekken blijven de spieren van je kat soepel en gezond. Katten bewegen veel en dit zorgt voor een betere behoud van hun reactievermogen. 

Andere kattenmeubels

Heb je een kat die graag naar buiten kijkt, dan is een radiatorhangmat ook erg leuk om te bestellen. Deze kattenhangmat kun je gemakkelijk aan een radiator bevestigen zodat jouw kat een warme ligplek heeft.

Als je weinig ruimte hebt, dan is een krabplank ook een zeer goede uitkomst als alternatief voor een krabpaal. Een krabplank neemt in verhouding weinig ruimte in beslag aangezien je de plank aan de muur kunt bevestigen met de bijgeleverde schroeven.

Daarnaast kan jouw kat alsnog haar hartenlust krabben om op deze manier zijn nagels gezond en scherp te houden. Ook voor verschillende soorten kattenbakken ben je bij ons aan het juiste adres, van open bakken tot automatisch, wij hebben het allemaal.

Uitstekende service

Onze medewerkers verdiepen zich in elk product dat op onze website staat. Daarnaast beschikken ze over veel kennis over katten en kattenbenodigdheden. Niet zeker welke kattenbak het beste is? 

Neem gerust contact met ons op, telefonisch of via onze live chat!