De Maine Coon

maine coon kat

Een bijzonder kattenras

De Maine Coon kat is een veelbesproken kattensoort. Maar hoeveel weten we eigenlijk over dit bijzondere ras? In dit blogitem hebben wij een aantal verschillende, maar belangrijke aspecten van de Maine Coon samengevat.

Hoe is de Maine Coon ontstaan?

Het ontstaan van de Maine Coon gaat ver terug in de tijd. In de staat Maine (New England, Verenigde Staten) komt de kat al eeuwenlang voor als een reguliere huiskat. Over de oorsprong van dit bijzondere kattenras zijn een aantal bijzondere verhalen.

Een van de meest populaire verzinsels over het ontstaan van dit ras is dat het een kruising zou zijn van een lynx en een wasbeer. Dit omdat het uiterlijk lijkt op die van een lynx, en dezelfde kringen in zijn staart heeft als een wasbeer. Echter is het ware verhaal dat deze katten afstammen van een grote langharige kattensoort die het gen voor lang haar van generatie op generatie heeft overgedragen. Dit is om mogelijk te maken om te overleven in de meest koude weersomstandigheden.

Het gedrag van de Maine Coon.

Ondanks dat deze kat er soms wat robuust uitziet door zijn grote voorkomen en wilde lange haren, is de Maine Coon juist een rustige maar energieke kat. Dit ras heeft een goede sociale verstandhouding met de mens en eventuele andere huisdieren. Het gedrag van een Maine Coon wordt vaak omschreven als stabiel, speels en tolerant. De katten zijn echter niet goed alleen thuis te laten. Een Maine Coon kat heeft namelijk het gevoel dat hij of zij een belangrijke rol speelt binnen het gezin en zal zich dan ook altijd betrokken voelen bij elke gebeurtenis binnenshuis. Ondanks dat de Maine Coon speels en tolerant gedrag vertoont. Is dit geen echte schootkat. Het liefste vindt de kat zijn rustplaats dichtbij degene met wie hij het meest betrokken is in het gezin.

Krabpalen en andere artikelen voor de Maine Coon.

Natuurlijk verdient een speciale kat als de Maine Coon ook een speciale plaats om te spelen en te rusten. Omdat de kat niet goed alleen thuis te laten is, is het verstandig om een krabpaal aan te schaffen om te voorkomen dat uw kat door de gemiste aandacht aan uw bankstel of andere meubelstukken gaat krabben. Speciaal hiervoor hebben wij een ruime selectie aan krabpalen die aansluiten op het formaat van uw Maine Coon kat. De krabpalen voor de Maine Coon zijn namelijk net iets groter en steviger dan de reguliere krabpalen.

Bekijk hier de Maine Coon krabpalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *